» »

Oprema za video streaming na terenu

Oprema za video streaming na terenu

pegasus ::

Fantaziram ...

Ko bo starlink široko na voljo, bi lahko pokrivanje mojega športa dvignil na višji nivo. Vse skupaj outdoor, več 4k ali 360 kamer na kakem kvadratnem kilometru terena, več audio streamov, video in audio mix, več streamov na youtube in druge platforme, streami živi cel dan, od jutra do večera, vse skupaj centralno upravljano. Gledam, kakšne rešitve so na voljo in našel sem myslingstudio.com, ki je nekako točno to, kar si predstavljam. A zadeva izgleda dead, na online trgovinah je ni več, zadnji blog posti izpred dveh let. Sicer bi znal vse skupaj naštrikati sam, a bi res raje imel eno celovito rešitev, da se lahko bolj posvetim vsebinam in ne izgubljam časa s tehnikalijami ... Poznamo kako tako rešitev?

Senzor ::

Tvoj izziv ni tehnika, še najmanj pa upstream. To je možno že zdaj preko 4G in 5G, ne rabiš Starlinka.

Če želiš pokrivati šport, rabiš ljudi, ki vedo, kaj delajo. Snemalca za vsako kamero, tonskega mojstra, da bo zadeva poslušljiva, mešalca slike in režiserja. To je minimum. Ena oseba ne more skrbeti za vse, tudi če so zadeve daljinsko vodene.

Moj nasvet bi bil, da k zadevi ne pristopaj z vidika "kupil bom tehniko in potem bom delal prenose". Ni problem kupiti tehniko. Catch je v ljudeh in njihovem znanju, če želiš, da bo stvar gledljiva. Vsak, ki ima EUREUREUR, lahko kupi kamere, mikser in uplink, malo pa je ljudi, ki znajo skupaj spraviti zanimiv in gledljiv športni prenos.

Raje začni z manj zmogljivo tehniko (1080 je dovolj, ni treba takoj na 4k, ki potegne s sabo druge probleme) in delaj na "mehkem delu", na režiji, kadriranju, pripravi zvoka, kako narediti prenos za gledalca zanimiv itd. To je na koncu veliko bolj pomembno kot ločljivost in druge geekovske tehnikalije.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Senzor ()

link_up ::

Prenos slike je se najmanjsi problem. Izberi si en testni poligon, ga airmapaj, spisi tocke, postavi stebricke za bariere in potem gasa z opencv in droni ali kaksnimi drugimi kamerami. Tako bi se jaz lotil. Bi si pa vzel se kontrolni link, ki ne bi bil na wifi za telemtrijo vsega mogocega. Project sounds fun!
In and Out

cias ::

Zakaj bi delal kaj drugače kot Twitch streamerji/ke?

Baja ::

poglej malo na blacmagicdesign.com. ATEM masince bi znale kaj takega handlati. inputi za kamere, kadriranje, streami.

drugace pa prenosnik z nalozenim vMix (al pa OBS). streame lahko potegnes notri preko mreze (NDI), mislim da NDI podpirajo tudi nekatere kamere. rabil boš še verjetno eno zvočno z več inputi.

če pa bi rad fural več različnih streamov naenkrat pa bi verjtno rabil več takih setupov. oz. nevem, ce bi rad na enem streamu mel samo total kader, bi se verjetno dodatne streame dalo shandlati s ffmpeg, nginX ali cem podobnim.

edit: zgleda da lahko z vMixom streamas razlicne AV streme

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

link_up ::

ffmpeg komot naredi mosaic, ampak ne vem, ce je to to...jaz sem razumel, da hoce vsak stream "gledat".
In and Out

Baja ::

če sem prav razumel bi on rad imel pegTV1, pegTV2, pa mogoče še pegTV3. vse to pa bi rad mixo iz istih virov z najmanj možne opreme. z vMixom lahko režira TV1, obenem pa na TV2 s ffmpeg strema recimo total kader.

bi pa verjetno šlo vse skupaj samo z vMixom, ker lahko stremas različne outpute (pa zraven še lahko te outpute kadriraš(?)).

bi mogo tole malo stestirati, kaj se vse da.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

pegasus ::

Tehnika zagotovo je izziv, ker na lokaciji ponavadi ni elektrike, tudi mobilni signal ni uporaben za ločljivost, ki jo potrebujem. Te prenose delam zdaj že 7 let in približno razumem, kaj se zanje potrebuje. Zdi se mi, da je počasi čas, da solo momljanje za eno kamero počasi nadgradim na več kamer in kak 360 stream, da si lahko gledalec sam obrača pogled naokrog. Kako bo pa z več komentatorji pa ne vem ... je kak prostovoljec? ;)

ATEM in NDI bom raziskal in se malo poglobil, da razumem, kaj to ponuja. OBS mi je znan koncept, vMix sklepam da je nekaj podobnega, si bom tudi pogledal. 4k60 wireless hdmi za nek hobi budgete vidim da je zaenkrat še bolj fantazija, posebej v outdoor obliki?

Voluharr ::

Za kvaliteten stream 4k60p potrebuješ 50Mbps, good luck da bo starlink zagotovil to ob višji porabi.
Dva taka streama z kvalitetno sliko bo težko spravit live, vsaj z nizkimi stroški...
Verjetno bo treba kar optični link :)
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Virtualni zaslon v Linuxu

Oddelek: Programska oprema
141204 (696) crniangeo
»

IP kamera MJPEG stream embedded na spletno stran

Oddelek: Programiranje
121664 (1151) abazuu
»

rešitev kot video on demand, le da narediš playlisto ?

Oddelek: Operacijski sistemi
71030 (894) Baja
»

TV šteka pri gledanju 4K vsebin

Oddelek: Pomoč in nasveti
286785 (6259) David83
»

D'Best Internet Radio (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
9410770 (7498) Microsoft

Več podobnih tem