» »

Nova tema - katero orodje kupiti

Nova tema - katero orodje kupiti

1
2
3

FireSnake ::

Gedore mi pravimo v splošnem "račni".
Kot smo rekli mobitel za GSM.

Se opravičujem za nejasnost.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Gedore je sicer (vrhunski) proizvajalec orodja.

Zvezdica27 ::

Gedore modre. Gedore red je že kitajc, pa tud za modre ni čist ziher... V bistvu ni vse ta hudo nemško narejeno v Nemčiji... Niiti Gedore, niti Hazet. Samo Stahlwille naj bi bil res D. PB Swiss pa naj bi bil res švica...

Ja, so kar izzivi, sploh pri gedorch, najdit res kvaliteto za neko ceno. Če bi hotel kitajca in novo po moje ni boljše opcije od Proxxon. Rabljeno kupovati je pa spet....

V glavnem: za avto in heavy delo: 1/2 ali 3/4? Šestroba, ne dvanajst, drži?



zz

val46 ::

1/2 vrh glave. 3/4 so že za kake kamione in matice tam preko 32, do tam je 1/2 čisto dovolj. Zdaj, šest ali dvanajst roba je verjetno bolj stvar preference in občutka. Če večino vijačiš z račno, ni neke hude razlike. Jaz imam 6 robne in so mi ok. Aja, pa če dosti avte šraufaš, si še kak moment ključ nabavi. Za določene stvari je fajn, določene pa skoraj da obvezen.

PacificBlue ::

Če koga zanima, bartog ima akcijo:

https://www.bartog.si/orodje-c-9060.aspx

Zvezdica27 ::

trgopromet.si je cenejši, pa marsikdo v HR tudi...

zz

Zvezdica27 ::

evo miškolinčki, kupil sem še 1/2 set od uniorja, dobil lokalno, rabljeno, a praktično novo.

Še inbuse - unior v lokalni trgovini po moje - in je to to.

Pa smo opremljeni, da bomo malce pošravfali oldtimerja in vse kar nam življenje naslednjih 20 let vrže pred noge.

zz

Zvezdica27 ::

evo še zadnji update, zdaj sem vzel kratke unior inbuse in dolge krogelne, prve za cca 8 in druge za 18e, sicer me moti, da nikjer ne piše, kje je to narejeno, ampak, kaj čmo. Za to ceno ni cenejših pa recimo da je neka kvaliteta.

KOmbinirke (že zdaj vidim, da bo modra plastika na ročaju odstopila, to bomo že z epoxy lepilom zalepili) za 10e, 180 mm Niče ne piše, kje je narejeno in pismu, kaplico olja bi pa res lohk dali not, ne pa da moraš sam namazat, da se sploh lepo odpira.


Sem pa v tem lokalnem topdomu (Jezero) videl daleč najnižje cene izvijačev unior - za pol cene v bauhausu. Še vedno bi me cel komplet prišel več kot wera, sam en izvijač je od 3-6 e, medtem ko so v bauhausu še enkrat dražji. Spet nikjer ne piše made in slovenia... Imajo tudi daaaaleč najnižje cene račen - recimo 1/2 račna unior je tu samo 28e, medtem ko na spletu nikjer ni pod nekih 35 itd

V glavnem... zdaj mam vse, fazenprifer pa res nima smisla kupovat.

Zvezdica27 ::

lp,

morda samo kratek update: wera izvijače priporočam, so ful OK. Rekel bi, da so mičkeno nad črnimi unior (čeprav tudi ti niso niti pod razno slabi, sem jih nabavil par). Ne vem pa kako je z modrimi unior, niti kaj je razlika do črnih. Največ poškodb naredimo itak ker PH in PZ vijačimo z napačnimi izvijači, ker se nam ne da tistih 10m do garaže po pravega...

Tudi inbusi unior so po mojem občutku malce boljši, kot so bili...

V glavnem... wera je zame OK, kot unior (unior črni so v malih trgovinah prekleto poceni) in lahko priporočim oboje za malo manj od profi rabo, recimo dobro amatersko rabo. Wera rebrand so tudi wisenti v bauhaus, sam so pa drćaji kot črni unior.

lp,

zz

bajsibajsi ::

Je za vsestransko domaco uporabo kaj boljsega kot Iskra ERO garnitura orodja 85-delna https://www.mimovrste.com/garniture-oro... ?
Mogoce https://www.mimovrste.com/garniture-oro... ceprav ne vem, ce je smiselno placati skoraj 40 evrov vec.

Ne potrebujem recimo https://www.mimovrste.com/garniture-oro... saj ima manjso vsestranskost (ni klesc, kladiva, metra itd) in dvojno ceno, kljub temu, da je kvaliteta zagotovo boljsa. Potrebujem le orodje za nekajkrat na leto kaj narediti doma, posraufati malo motor pred zimo itd.

Zvezdica27 ::

gedore rdeče so isto kitajc kot iskra ero. tehle setov... ma kaj jaz vem...

Jaz bi ti rekel, da si kupi izvijače ph1, 2, 3, pz 1, 2, 3, vse črne unior, mali in srednji flat izvijač črni unior, viličaste ključe unior v kartonu, unior kladivo in 1/2 colske rorzwange ter 160 kombinirke unior in si zmagal. Potrebuješ le še faznprifer in imaš vso osnovo. Zelo uporabne so patent klešče, jaz brez njih ne morem. In pa set inbusov - navadne kratke unior.

KO si boš zaželel pa še gedorce, pa se izprsi in kupi 1/4 ali 3/8 unior set ali nekaj priznanega (unior je najcenejši). 1/2 je too much, to je za avte, pa še tam lahko s 3/8 prideš skoz.

Potem rabiš pa samo še akku vrtalnik (s funkcijo udarnega kladiva) in imaš 95% vsega, kar boš kdajkoli rabil v resnici. Če imaš še tistih 30e pa še štromarske klešče za lupljenje kablov (tle pa so unior precej slabe) in cvikzwange (knipex).

Nimaš denarja kupovati poceni, vse kar sem naštel ti bo držalo vsaj 20 let, če boš prav uporabljal. Jaz sem v vmesnem času vse cheap shit orodje zamenjal za dobro in lej, če vsak mesec daš 15e imaš kmalu popolnoma vse - pa še tvoji otroci bodo imeli. Potem pa še ostalo akku orodje, vbodna in fleksa (noro, nikdar več ne fleksam na štrom!)...

Če pa bi prav rad poceni - pa jebeni interdiskont sploh ni slab za svojo ceno, sam resno: nimaš denarja kupovati poceni. Če imaš bajto, si naredi uslugo in me poslušaj. Če imaš samo mali flat... pa ne vem...

Za unior predlagam Topdom trgovine, ne vem zakaj, ampak unior je pri njih prav smešno poceni.

zz

Zgodovina sprememb…

cvalsr ::

:))
Imam namreč že kar zlizano orodje in bom počasi menajl vse,

Če bi bilo orodje res obrabljeno od dela, bi sam točno vedel, kaj rabiš kupit!
Tole spraševanje je navadno preseravanje.

mailer ::

gedore rdeče so isto kitajc kot iskra ero. tehle setov... ma kaj jaz vem...
Gedore red so res made in Taiwan. Še vedno pa so delane po gedore standardu, ki ga morajo izpolnit. Cenejše so zaradi cenejših materialov, proizvodnje in delovne sile. Seveda se razlikujejo tudi v mehanizmu in teži račen, kjer so modre bolj dovršene in niso votle. Če nimaš vsaj popoldanske obrti je red več kot dovolj za doma. Pa še v primernih kompletih ga lahko kupiš.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Kvinta ::

Kupiš čunga lunga kitajce mam en tak set že skoraj 10 let 3x bolj poceni od Uniorja skrhalo pa se ni čisto nič celo magneti še vedno primejo za domačo uporabo znanstvena fantastika.
A.C.A.B

bajsibajsi ::

Ni denar prvi, se manj, edini pogoj. Ce bi potreboval, bi bil pripravljen placati tudi veliko vec. Pravtako mi ni, da bi kupoval vsako orodje posebej ali delne sete orodij loceno. Bolj je fora v tem, da zelim imeti nekaj pri roki doma, kar "pokrije" obicajne sravfarije v gospodinjstvu + accu motorja pred zimo ven in in nazaj notri spomladi. Pri meni verjetno katerokoli orodje zdrzi 20 let. :)

tony1 ::

Za domačo uporabo, ki jo opisuješ, bo Iskra ERO popolnoma OK.

Bi pa pri temle kompletu z linka opozoril, da je za delo doma 1/2 račna (in nasadni ključi) precej neuporabna, ker je prevelika (razen za npr. feltne za avto pride prav); mnogo bolj prav pride 3/8 colsko orodje...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tony1 ()

matobeli ::

Točno to, za feltne pride prav, ampak tam vzameš hofrov moment ključ ki je 1/2 in bo čist ok, pa še bakreno pasto ali sprej da se ti ne sprime vse skupaj. 3/8 je super, pa tudi 1/4 je popolnoma ok za vse stvari ki niso zarustane, odvisno kaj delaš.

Za domačo uporabo je tud hofer orodje čisto ok, tistih par nastavkov ki so bolj obremenjeni pa posebej kupiš.

Zvezdica27 ::

za doma je 3/8 vrh glave, 1/4 je še bolj praktično, a če moram imeti samo eno, bi imel 3/8. 1/2 cole jaz ne upoabljam niti na avtu, v resnici...

Feltne (vijaki) se ne mažejo, niti z bakrom (nikakor z oljem, kaj šele sprej...)

Glede znamk - lej, odloči se. Saj pravim, glede na cene uniorja v Topdomu (na Jezeru, če si blizu Vrhnike, LJ, skoraj pol ceneje kot v kakem bauhausu), ne vidim smisla, da bi kupoval tuje. Da smo si na jasnem - Unior je ranga pol-profi, recimo temu srednji ali morda višji srednji razred. Brez težav bi ga imel tudi za profi, četudi menim, da ne dosega povsem Stahlwille ali drugih top znamk. Vmes je kvaliteta padla, a zadnje čase je spet oK (to se je videlo predvsm pri imbusih, ki so bili nekaj časa res slabi, zdaj so spet OK). Ne vem ali še obstajata dva ranga, včasih je bil unior extra malo boljši, zdaj se mi zdi da je samo en rang.

Jaz osebno bi raje dal tistih 10e več pa imel to za 30 let, kot pa ta generični kitajc za 15 let. To je moja izkušnja, moje orodje bo služilo tudi mojim otrokom, da smo si na jasnem, imam pa tudi mtech robo, ki je spet nek generik (baje narejen na finskem), ampak presenetljivo vzdržljivo...

Potem pa recimo takole: made in EU... vsaj to glej. Wera (kao Nemci) recimo dela na češkem robo... pa bi rekel, da je isti rang, morda malo bolje od unior. Je pa res, da tudi milwaukee ima made in china robo... (spet višji srednji rang, ni to profi).

Če hočeš pa ti jaz prodam svoj 3/8 set mtech gedor, da lahko kupim unior, hehe

Poplava generikov... lej, upam pač, da tega ne kupiš, ker ti res ni treba, pa vsaj da ne bo to neka reklama iz facebooka... Pizda, res se pozna kvaliteta in en izvijač unior črni je 3,5 evra, kar ni nič. Za 20e imaš vse izvijače, ki jih rabiš, domače in še dobra kvaliteta. Wera recimo je to cca 40e. Zdaj pa... ko boš naslednjič dal za čike 5e, se vprašaj o temu.

Ta dobri mehaniki (recimo MB pooblaščenci) uporabljajo pravo porfi robo, največrat so to Stahlwille, kak Hazet in še druge neznane stvari. Beta, Unior, Wera itd, to je višji srednji rang, kar je za nas optimalen nakup, za 30 let (vsaj). Jaz omam, recimo, doma izvijače ko je bil unior še orodjarna Zreče, torej vsaj 60 let stare, ko novo.

zz

FireSnake ::

Pa še zadovoljstvo je, ko v roke vzameš domačo robo.
Glede na to, da je to dolga doba je to nekaj vredno.
Podpirati domače (to, kar še imamo).

Jaz sem zdaj v kratkem vzel en mali zaboj od Uniorja (notri gedore, olfa nož, meter, ključi, dvojne klešče in dva izvijača - to je v grobem).
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Zvezdica27 ::

tudi to, ja, čeprav jaz sem preklopil, da je domače vse kar je EU ali vsaj Evropa. Saj mi je vseeno, če, recimo, nek Bolgar naredi - bolje kot pa nežne pakistanske otroške ročice... Je pa res, da tudi kitajc ni več največji šrot, sam pismu, za te cene, čez unior (črne) ga ni. Za malo več gripa pa modre, sam jeklo je isto, sam grip je boljši. Jaz ne kupim več poceni robe in načeloma za vse gledem iz kje je. Prav nalašč kupujem samo še EU, torej da mi piše made in EU. Če ni, pa USA, koreja, japonska, šele pol kitajc. Zdaj če so gedore red res taiwan, ajde...

Prav rad dam evro več, sam da je EU.

zz

kuglvinkl ::

Sam imam rocno orodje vec ali manj unior, "gedore" pa od milwakuee. Neki malega pa od Were, predvsem nastavke za el. Vrtalnik.

Vec ali manj sem kupil na zacetku v obi, potem pa v baubau.
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

Za hobi šraufam avtomobile (odklop od sedenja za računalnikom v službi). Imam orodje stahlwille, pa hazet, pa proxon. Stahlwille imam gedore stare več kot 30 let (za 18 rojstni dan sem dobil tavelko škatlo iz nemčije), pa so še vedno odlične, razen gedore 14, ki je ena izmed najbolj uporabljanih na japonskih vozilih in se je dobesedno znucala.

Od mašin na baterije, pa imam ryobi. Za ceno ponuja veliko. Samo ne za ceno v sloveniji. Mercator jih ima z izredno navitimi cenami, bauhaus jih je imel z malo nižjo ceno, še vedno pa skoraj 50% višje v primerjavi z bauhasom v Avstriji. Sploh baterije si dobil v AT 2 za ceno ene pri nas. pri nas je bila ena 5Ah za ceno 128€, v AT sta bili pa 2 za tak denar.

Recimo 400Nm mašina od ryobi je doma že vsaj 10 let, pa še vedno odšraufa vse vijake na avtu. Tudi tistega iz polosovine brez problemov. Tako da glede na to, da je bila mašina 89€ in baterija zanjo 64, je že večkrat odslužila svoje, ampak še kar dela.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zvezdica27 ::

ryobi se kupuje na poljskem, dostavljajo v SLO, tudi jaz imam vse ročno ryobi, sam je šla kvaliteta dol. Imam še staro serijo par mašin, ki kar nočejo crknit (temno modro 18v, po moje 20 let staro, s katerimi sem dobesedno bajto zgradil) in nove lamborghini zelene niso več isto kvalitetne kar s epalstike tiče. Sam dela OK, pa zdaj so brushless, tko da...

za Unior pa saj pravim: preverite v Topdom trgovinah. Kar nimajo, naročijo. Ceneje uniorja ne boste dobili.

OP tega očitno ne bere več... upam, da je vklopil možgane, ker za amaterja je res no-brainer, če pa se greš malo bolj profi pa takoj rabiš in viličaste in obročne, pa navorni, pa švasaparat itd itd itd... Naš oča so imeli delavnico, tako da načeloma smo vse imeli, samo za domačo uporabo pa res...

zz

kuglvinkl ::

Tnx za Topdom.
Your focus determines your reallity

A. Smith ::

Zvezdica27 je izjavil:

Ta dobri mehaniki (recimo MB pooblaščenci) uporabljajo pravo porfi robo, največrat so to Stahlwille, kak Hazet in še druge neznane stvari. Beta, Unior, Wera itd, to je višji srednji rang, kar je za nas optimalen nakup, za 30 let (vsaj).

Bete nikar ne omenjaj zraven Were in Stahlwilla. Ta italijanski pofl je zanič in ga npr Unior prekaša 10x. Poznam mehanike, ki so to uporabljali, pa so se jim podirale račne, jim pokale gedore, itd. Jajca.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

FireSnake ::

Zvezdica27 je izjavil:

tudi to, ja, čeprav jaz sem preklopil, da je domače vse kar je EU ali vsaj Evropa. Saj mi je vseeno, če, recimo, nek Bolgar naredi - bolje kot pa nežne pakistanske otroške ročice... Je pa res, da tudi kitajc ni več največji šrot, sam pismu, za te cene, čez unior (črne) ga ni. Za malo več gripa pa modre, sam jeklo je isto, sam grip je boljši. Jaz ne kupim več poceni robe in načeloma za vse gledem iz kje je. Prav nalašč kupujem samo še EU, torej da mi piše made in EU. Če ni, pa USA, koreja, japonska, šele pol kitajc. Zdaj če so gedore red res taiwan, ajde...

Prav rad dam evro več, sam da je EU.

zz


Pri meni isto. Prvo SLo, potem EU nato pa sploh poštudiram, če bom imel.
Jaz kupujem v Zrečah v uniorjevi industrijski prodajalni.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

borut_p ::

Ampak a ne uvaza unior vse svoje odkovke ravno iz kitajske. Pri nas le dodela izdelek do konca

WizzardOfOZ ::

borut_p je izjavil:

Ampak a ne uvaza unior vse svoje odkovke ravno iz kitajske. Pri nas le dodela izdelek do konca

A ga obdela na koncu? Sem mislil, da so že v celoti narejeni na kitajskem.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zvezdica27 ::

dajmo primerjat. Bom slikal ceno v našem topdomu, ti pa daj v industijski v zrečah. Pa da vidimo, kje je ceneje.

Recimo izvijač PH2, unior črni in unior modri. Pa recimo set osnovnih inbusov. Rabim par dni, da grem mimo...

kar se tiče Bete, sem napisal, da je to srednji rang. Pro je stahwille, hazet pa morda še kaj (to ne poznam), višji srednji bi dal unior, wera, wiha, beta pa je srednji rang (še zmeraj bolje ko kitajc in z lahkoto bi imel). Z drugimi nimam izkušenj. Vidim pa, da vsi štromarji uporabljajo TEM orodje in unior klešče (knipex).

Torej, primerjamo par cen v parih dneh, da vidimo kje smo.

zz

WizzardOfOZ ::

Boš moral potem enkrat sprobat Proxxon. Je tudi pro kvaliteta. Še malo nad stahlwille.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Tilen ::

WizzardOfOZ je izjavil:

borut_p je izjavil:

Ampak a ne uvaza unior vse svoje odkovke ravno iz kitajske. Pri nas le dodela izdelek do konca

A ga obdela na koncu? Sem mislil, da so že v celoti narejeni na kitajskem.


Ročno orodje se dela že 40 let pri nas v Sloveniji.


Danes smo v Starem trgu ob Kolpi obeležili 40. letnico obrata, ki je pomemben del našega programa Ročnega orodja in zaposluje 36 sodelavcev, pretežno domačinov.

https://www.unior.si/novica/2023-04-14-...
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

darkolord ::

borut_p je izjavil:

Ampak a ne uvaza unior vse svoje odkovke ravno iz kitajske. Pri nas le dodela izdelek do konca
Pomemben podatek je, da je kitajska tovarna njihova in ne naključen čingčong.

Zvezdica27 ::

evo, sem slikal celo polico v topdom.
Izvijač unior črni, PZ 3x150 je 4,48e; PZ 2x100 je 3,37e, 1x80 je 2,46e
Izvijač unior črni PH 3x150 je 4,57e
Izvijač ploščati 0,8x4,0x100 je 2,58e, 0,5x3,0x30 je 2,04e
račna 1/2 unior modra je 23,37e

mam slike,

zz

WizzardOfOZ ::

darkolord je izjavil:

borut_p je izjavil:

Ampak a ne uvaza unior vse svoje odkovke ravno iz kitajske. Pri nas le dodela izdelek do konca
Pomemben podatek je, da je kitajska tovarna njihova in ne naključen čingčong.


Tudi alpinina tovarna na kitajskem je alpinina, ne nek čingčong, pa vemo kak pofl so njihovi izdelki made in china
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zvezdica27 ::

v glavnem, zgornje cene, če malce posplošimo, pomenijo, da imaš za cca 30e vse 1, 2, 3 PH, PZ in flat izvijače in še fazenprifer. Takega kompleta tega ranga za to ceno ni od nobene druge firme takega ranga/kvalitete. Če lepo rečeš, ti dajo še 10% popusta, skoraj vedno. ker pa v resnici PH 3 in PZ skoraj nikoli ne rabiš (če nimaš avta, motorja), pa to pomeni, da imaš vse osnovne izvijače za cca 21e.

Saj pravim, jaz razlike med unior črnimi in mordrimi ne vidim, tisti boljši grip pa se izgubi, takoj ko ves usvinjan primeš modre unior, jeklo mislim, da je isto.

Včeraj sem tudi spet nekaj občutljivega z inbusi vijačil in kot sem omenil, kvaliteta je šča gor, nekaj časa so bili unior inbusi res shit, zdaj pa so spet na visoki ravni. Ni to PB swiss, kot jih ima kolega, sam mirno lahko unior črne priproočim absolutno vsakomur, visoki srednji rang.

zz

bajsibajsi ::

bajsibajsi je izjavil:

Je za vsestransko domaco uporabo kaj boljsega kot Iskra ERO garnitura orodja 85-delna https://www.mimovrste.com/garniture-oro... ?
Mogoce https://www.mimovrste.com/garniture-oro... ceprav ne vem, ce je smiselno placati skoraj 40 evrov vec.

Ne potrebujem recimo https://www.mimovrste.com/garniture-oro... saj ima manjso vsestranskost (ni klesc, kladiva, metra itd) in dvojno ceno, kljub temu, da je kvaliteta zagotovo boljsa. Potrebujem le orodje za nekajkrat na leto kaj narediti doma, posraufati malo motor pred zimo itd.


Znizano za 19% na 72 evrov https://www.mimovrste.com/garniture-oro...

starfotr ::

Jaz bi se na daleč izogibal temu kitajskemu setu orodja.

Dober P/P je würth zebra.

mailer ::

Tole je res slab p/p.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Vanadium ::

bajsibajsi je izjavil:

bajsibajsi je izjavil:

Je za vsestransko domaco uporabo kaj boljsega kot Iskra ERO garnitura orodja 85-delna https://www.mimovrste.com/garniture-oro... ?
Mogoce https://www.mimovrste.com/garniture-oro... ceprav ne vem, ce je smiselno placati skoraj 40 evrov vec.

Ne potrebujem recimo https://www.mimovrste.com/garniture-oro... saj ima manjso vsestranskost (ni klesc, kladiva, metra itd) in dvojno ceno, kljub temu, da je kvaliteta zagotovo boljsa. Potrebujem le orodje za nekajkrat na leto kaj narediti doma, posraufati malo motor pred zimo itd.


Znizano za 19% na 72 evrov https://www.mimovrste.com/garniture-oro...


Raje z amazon.de gedore red ali od hazeta vigor znamko kot tole... Tudi wuerth zebra je kar pohvaljena ali pa proxxon... Za domačo uporabo čisto ok orodje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vanadium ()

Zvezdica27 ::

https://www.misaron.si/120-delna-garnit...

če že moraš poceni gledati - glej kar ti gor svetujejo ali pa vsaj tole Makito vzami - najbrž je isto kitajc, je pa vsaj oreng firma. Ne misliti, da je Iskra ERO kaj veze s staro iskra ali kvaliteto. Misaron se vsaj s prodajo orodja ukvarja. Maš pa tud v merkiču en super duper komplet, samo navali (sarcasm off).

Lej... vsaj to glej, da je globalen brand, če že nočeš poslušati. Tud jaz imam Milwaukee kitajsko robo - pa nisem vedel, da bo kitajc - sam je očitno kotrola OK, ker so kosi absolutno spodobni.

Globalna znamka se načeloma ne bo zajebavala s salbo kavliteto. Čeprav če pomislim na one bosch ročne kuhinjske mašine, ki jih pri nas delajo pa so za en kurc...

lej, jaz sem svoje povedal, raje vsak mesec nekaj oreng kupi in imaš v pol leta vse.

Sem pa danes kupil šubler od Kovine, pa pičku mater, da mi ne zgleda top shit kvalita, težko drsi itd.... Time will tell, to je edino merilo in sodba, uporaba dnevno, v praksi.

zz

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

BSH dela dobre mikserje. Gorenje prodaja kitajski šrot z Gorenje nalepko na aparatu.

klinker ::

Zvezdica27 je izjavil:

https://www.misaron.si/120-delna-garnit...

če že moraš poceni gledati - glej kar ti gor svetujejo ali pa vsaj tole Makito vzami - najbrž je isto kitajc, je pa vsaj oreng firma. Ne misliti, da je Iskra ERO kaj veze s staro iskra ali kvaliteto. Misaron se vsaj s prodajo orodja ukvarja. Maš pa tud v merkiču en super duper komplet, samo navali (sarcasm off).

Lej... vsaj to glej, da je globalen brand, če že nočeš poslušati. Tud jaz imam Milwaukee kitajsko robo - pa nisem vedel, da bo kitajc - sam je očitno kotrola OK, ker so kosi absolutno spodobni.

Globalna znamka se načeloma ne bo zajebavala s salbo kavliteto. Čeprav če pomislim na one bosch ročne kuhinjske mašine, ki jih pri nas delajo pa so za en kurc...

lej, jaz sem svoje povedal, raje vsak mesec nekaj oreng kupi in imaš v pol leta vse.

Sem pa danes kupil šubler od Kovine, pa pičku mater, da mi ne zgleda top shit kvalita, težko drsi itd.... Time will tell, to je edino merilo in sodba, uporaba dnevno, v praksi.

zz


Makita se meni zdi super p/p. Imam kr nekaj orodja od makite, pa vse dela, tudi sfedri, spice, izvijaci itd.

tony1 ::

Zvezdica27 je izjavil:

https://www.misaron.si/120-delna-garnit...

če že moraš poceni gledati - glej kar ti gor svetujejo ali pa vsaj tole Makito vzami - najbrž je isto kitajc, je pa vsaj oreng firma. Ne misliti, da je Iskra ERO kaj veze s staro iskra ali kvaliteto. Misaron se vsaj s prodajo orodja ukvarja. Maš pa tud v merkiču en super duper komplet, samo navali (sarcasm off).

Lej... vsaj to glej, da je globalen brand, če že nočeš poslušati. Tud jaz imam Milwaukee kitajsko robo - pa nisem vedel, da bo kitajc - sam je očitno kotrola OK, ker so kosi absolutno spodobni.

Globalna znamka se načeloma ne bo zajebavala s salbo kavliteto. Čeprav če pomislim na one bosch ročne kuhinjske mašine, ki jih pri nas delajo pa so za en kurc...

lej, jaz sem svoje povedal, raje vsak mesec nekaj oreng kupi in imaš v pol leta vse.

Sem pa danes kupil šubler od Kovine, pa pičku mater, da mi ne zgleda top shit kvalita, težko drsi itd.... Time will tell, to je edino merilo in sodba, uporaba dnevno, v praksi.

zz


Tale komplet se mi zdi za domačo rabo zelo kul, ker ima 3/8'' račno, ki se jo najbolj pogosto rabi (pa tudi nastavke za 1/4'' in 1/2'')...

FireSnake ::

Zvezdica27 je izjavil:

evo, sem slikal celo polico v topdom.
Izvijač unior črni, PZ 3x150 je 4,48e; PZ 2x100 je 3,37e, 1x80 je 2,46e
Izvijač unior črni PH 3x150 je 4,57e
Izvijač ploščati 0,8x4,0x100 je 2,58e, 0,5x3,0x30 je 2,04e
račna 1/2 unior modra je 23,37e

mam slike,

zz


Ok, še jaz pogledam v Zrečah.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

s7nf ::

Le dej, me res zanima. Po zadnjem nakupu tam imam občutek da bo topdom cenejši.

klinker ::

V topdom vedno se kak pospust navrzejo, ce vzames kako stvar vec, vsaj tu v kp.

Zvezdica27 ::

bom nekam naloadal slike... sam da si cajt vzamem...

Je pa tko, da zdaj za šubler po dolgem času nisem dobil še -10 na gotovino... no, vseeno, jaz tkao nizkih cen uniorja nisem našel nikjer (očičajne črne).

Če boš pa šel v Zreče, vprašaj, kaka je razlika med črnimi in onimi modrimi mehkimi ročaji (dvobarni modri z mehkim delom, ne enobarvni modri. po moje je jeklo isto, sam ročaj je pač malo bolj mehek...)

Vanadium ::

Zvezdica27 je izjavil:

bom nekam naloadal slike... sam da si cajt vzamem...

Je pa tko, da zdaj za šubler po dolgem času nisem dobil še -10 na gotovino... no, vseeno, jaz tkao nizkih cen uniorja nisem našel nikjer (očičajne črne).

Če boš pa šel v Zreče, vprašaj, kaka je razlika med črnimi in onimi modrimi mehkimi ročaji (dvobarni modri z mehkim delom, ne enobarvni modri. po moje je jeklo isto, sam ročaj je pač malo bolj mehek...)


Tudi jaz imam od Kovine šubler pa je tako, da ko primeš Mitotoyo šele vidiš kaj je šubler...

Melanholija ::

Ker sem tukaj zasledil da se kupuje Ryobi mašinke na Pojskem, me zanima kje točno? Ker pri nas ima Merkator visoke cene.

WizzardOfOZ ::

Jaz jih v avstriji v Bauhausu kupujem. Je kr nižja cena od našega mercatorja. Sploh baterije, če trofneš akcijo, sta 2 komada 5Ah za ceno ene pri nas.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delovno orodje katere firme je najboljše?

Oddelek: Loža
344972 (3002) destroyer2k
»

Orodje to go

Oddelek: Loža
242032 (894) fikus_
»

Osnovno orodje (izvijači)

Oddelek: Kaj kupiti
385790 (3861) noraguta
»

orodje za novo delavnico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11033846 (27931) borisk
»

Kje kupiti orodje?

Oddelek: Kaj kupiti
148488 (7765) icecube

Več podobnih tem