» »

USB-C kabel kateri?

USB-C kabel kateri?

Bokoko ::

Živjo. Imam vprašanje glede vrste USB-C kablov.

In sicer, trenutno imam ThinkPad T14 priključen preko USB-C direktno na 27" DELL zaslon, preko priloženega DELL kabla. Hkrati se tako prenaša slika, podatki in prenosnik se polne. Ker je kabel kratek in kar precej rigiden, sem mislil kabel zamenjat. Vzel sem Anker:

https://us.anker.com/collections/usb-c/...

Je pa sedaj problem, ker prenosnik se polne, tudi podatki gredo očitno preko, slike na zaslonu pa ni. Kakšen bi moral biti kabel, da omogoča še to oz. kakšna je med njimi razlika?

Han ::

klempo ::

če se ne motim obstaja tudi original 2m Lenovo kabel, verjetno pa ima podobne lastnosti kot te, ki jih je predlagal Han

hotig ::

V opisu tistega Anker kabla piše This cable does not support media display. Jst to razumem, kot da ne omogoča prenosa slike na drug zaslon (mogoče se motim). Treba bo kupit kateri drugi (npr. vsi trije iz Hanovega posta omogočajo video prenos).

Kvinta ::

Bom si kr to temo sposodo torej iščem oz. kje kupiti kvaliteten 2 metra usbC kabel in pa usbCA ali je adapter iz C na A tud ok...našo sem camo to https://www.techtrade.si/kabel-apple-us...
in pa poplavo teh pletenih kablov katerih nočem ,ker se gre za zunanjo uporabo tud v dežju.
A.C.A.B

Lonsarg ::

Glede polnjenja obstajata dve vrsti, kabli ki zmorejo 60W in kabli ki zmorejo 100W+.

Glede hitrosti pa obstjajo 3 različni:
- USB 2.0 hitrost -> ponavadi sploh nimajo oznake za hitrost in se smatrajo za charge-only (tak je tudi tisti zgoraj iz linka na techtrade)
- 20Gbit
- 40Gbit -> dragi in kratki, se rabi zgolj za kake povezave na Dock ali dvojni monitor itd.

Včasih sem kupoval pri kitajcih, pa je veliko letelo v koš, zato zadnje čase le še amazon.de (ampak zaradi drage poštnine pride v upoštev zgolj več naenkrat).

Kvinta ::

V bistvu rabim za povezavo Gopro na Powerbank mel sem 2 ta pletena pa nista bla ok parkrat na dežju pa gre v maloro 2.0 je čisto ok če prav več ne škodi. Bom probal tega iz Techtrada.
Torej pol bom kaj pametnega težko v Sloveniji dobil :|
A.C.A.B

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB C-C, kotni BEL

Oddelek: Kaj kupiti
81054 (495) akulp
»

Kateri USB-C kabel za hitro polnjenje?

Oddelek: Kaj kupiti