» »

Učenje samooskrbe

Učenje samooskrbe

Bikica195 ::

Pozdravljeni,
če bi obstajala turistična kmetija, kjer se bi lahko učili molženja krave, gojenja zelenjave, pridelovanja zelišč, peke kruha, priprave mlečnih izdelkov ipd. bi kdaj šli tja na obisk in plačali za takšne storitve? Če bi nudili prenočitve, bi tam lahko recimo tudi prespali, imeli lep dopust v naravi in se še kaj koristnega naučili. Tudi otroci bi lahko imeli izlet na takšno kmetijo.

Razmišljam, kaj bi takšna kmetija še lahko ponujala, kakšne delavnice ali aktivnosti... Zdi se mi kar zanimivo.

Prijeten teden vsem :D
I walk. I look. I see. I stop. I photograph.
  • poskusilo klonirati: Bikica195 ()

A110 ::

Nebi. gojenja zelenjave in zelisc se ne mores nauciti cez noc ker ta proces zaradi same rasti traja dlje. se pa da popolnoma enako nauciti iz youtuba. prav tako nevem zakaj bi sel k nekomu da ti polaze peko kruha ce je recept prostodostopen vsem. v sloveniji ima se vedno vecina prebivalcev kaksne bliznje sorodnike (stare starse) ki se zivijo na dezeli in jim je to se vedno dostopno ali pa so ze kaj takega doziveli v mladosti

ginekk ::

Ne bi šel, razen če bi bilo to res demonstracijsko - minuta molže recimo - preden gremo na degustacijo.

Dopust pač ni za delat in da še plačam za to. In tudi ne moreš zaobjet celega cikla - kako narest sir od krave do končnega izdelga (predologo traja), enako pri zeliščih. Če je kriza se teh opravil hitro naučiš.

janezvalva ::

to bi vse šlo, če bi ble vroče bejbe na kmetiji.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

feryz ::

Eni vse to znamo. In, vidi boga, tudi prakticiramo.
Kar prišparamo, potem v cegu in pleh vložimo. In smo srečni.

pegasus ::

Take ponudbe ne moreš ponujati slovenčkom, ciljati moraš na zahodno evropo ali čezlužje. Tam jim je to čudodelništvo, za katerega so pripravljeni plačat ...

shadeX ::

če bi obstajala turistična kmetija, kjer se bi lahko učili molženja krave, gojenja zelenjave, pridelovanja zelišč, peke kruha, priprave mlečnih izdelkov ipd. bi kdaj šli tja na obisk in plačali za takšne storitve?

Rule no. 1: Ne sprašuj ljudi kaj želijo, ker nimajo pojma. Če bi Henry Ford spraševal ljudi če želijo avtomobile, bi še danes jahali konje. Ljudje nočemo it iz svojega comfort zona dokler nam določena zadeva ni predstavljena v drugačni/boljši/lažji obliki.

Rule no.2: Seveda bi - tudi tisti ki v tej temi pravijo da ne bi, samo dovolj zanimivo in na pravi način moraš zadevo opisat. En ti je lepo povedal da na dopustu delal ne bo, kar je normalno. Zadevo si opisala na nezabaven način.

kuall ::

janezvalva je izjavil:

enako sem hotel jaz napisat, po možnosti če ima joške do koroške. :D. dobro je tudi, če ima kmetija naokoli lepe prizore narave, greš potem v bistvu pasti oči na tako kmetijo. kakšna velika planina npr, no sej tam še nisem bil, enkrat se bom moral zvleči. ampak saj vse to že obstaja in cveti: turizem na veliki planina, kjer so koče v bistvu neke "kmetije"

pegasus je izjavil:

Take ponudbe ne moreš ponujati slovenčkom, ciljati moraš na zahodno evropo ali čezlužje. Tam jim je to čudodelništvo, za katerega so pripravljeni plačat ...

Slovenceljni imajo rahlo zaničevaln odnos do kmetavzarjev, posebej tamestni ljudje. Opažam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

tilen03 ::

pegasus je izjavil:

Se strinjam, samo tudi pri nas že obstajajo takšne ponudbe. Videl sem za trgatev: v paketu dobiš obrok, prenočitev in pomagaš na trgatvi. Vse to plačaš, nič ne dobiš plačano.

Je bolj nišna zadeva, samo mislim, da bi lahko neko skupino pritegnili... Medeni tedni na podeželju za mestna otroka, mladoporočenca? T.i. minimalista, okoljsko ozaveščena, okoljevarstvenika, željna izkušnje preprostega bivanja in starih, bolj preprostih časov? Naveličana pisarniškega, sedečega življenja

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilen03 ()

Tody ::

Vi pa živite malce pod skalo ane? Temu se reče turistična kmetija. Tisti ki imate otroke pa jih vrtci furajo gor da vidjo rozaste krave. Ko so bili boni aktualni so pokale po šivih.

Nikonja ::

Itak da bi, sej sam sem osebno videl kolk Slovenčkov je šlo v Neretvu mandarine pobirat, pa to ni bil samo 1 avtobus. tko da je, ampak če hočeš kaj zaslužit potem se treba obrnit proti tujini ker se folku iz večjih mest po EU meša na te stvari, sem že videl par kmetij kje jim Francozi grozdje pobirajo, krompir kopljejo, krave futrajo.... in se jim meša od zadovoljstva.

-vx- ::

Bikica195 je izjavil:

Razmišljam, kaj bi takšna kmetija še lahko ponujala, kakšne delavnice ali aktivnosti... Zdi se mi kar zanimivo.

Striptiz, "spolne usluge", pa bi slo.

Za vse ostalo rabis zelo konkretno zblojene obiskovalce, razne bajalicarje, kapljicarje, alternativce, ipd., ki pa tipicno nimajo denarja. Tako, da imas moznosti posla, kjer bi rada sluzila, hkrati pa to zanima samo tiste brez denarja.
Ukrajina: freedom's just another word for nothing left to lose.

jb_j ::

janezvalva je izjavil:

pa da ne bi krave za vime šlatu.....

pa bi blo.......

harvey ::

Bikica195 je izjavil:

Saj take kmetije in tabori že obstajajo, odvisno koliko se želiš vključiti v delo in spoznavati življenje na kmetiji, ki ni vedno ravno vse idilično. Je pa osnovno vedenje odkod prihaja hrana skoraj nujno, da ne misliš, da stvari rastejo v supermarketu.:)
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

Meizu ::

Bikica195 je izjavil:

Pozdravljeni,
če bi obstajala turistična kmetija, kjer se bi lahko učili molženja krave, gojenja zelenjave, pridelovanja zelišč, peke kruha, priprave mlečnih izdelkov ipd. bi kdaj šli tja na obisk in plačali za takšne storitve? Če bi nudili prenočitve, bi tam lahko recimo tudi prespali, imeli lep dopust v naravi in se še kaj koristnega naučili. Tudi otroci bi lahko imeli izlet na takšno kmetijo.

Predlagam obisk pri starih starših na kmetiji. Če nimaš potem najdi fantiča iz sela in imaš tovrstno prakso zastonj. Kot so že nekateri prej omenili tovrstno učenje ni nekaj, kar osvojiš s certifikatom v roku 1 tedna - to je bolj omejeno na kakšne računalničarije in podobno.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Večje povpraševanje po kmetijah? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12016387 (12422) TheBlueOne
»

Nakup kmetije za samooskrbo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14830182 (24420) otago
»

Več kot polovica zaposlenih v Silicijevi dolini izgoreva (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostalo
5329389 (25935) nekikr
»

Domača zelenjava

Oddelek: Loža
408024 (6303) energetik

Več podobnih tem