Forum » Pomoč in nasveti » Pen tablet PC in problemi z nameščanjem OSa
Pen tablet PC in problemi z nameščanjem OSa
TribesMan ::
Zadeva je taka da imamo 6 tablet PCjev od Fujitsuja (model stylistic 3500) in na njih je bil nameščen francoski Windows 2000. V dobri veri da bomo zamenjali sistem smo disk povozili z ghostovim imageom. Vendar glej ga zlomka v mašini kjer je potekal ghost proces ali na katerikoli drugi mašin zadeva lepo zboota, ko pa daš ta disk v tablet PC pa napiše: NTLDR is missing! Da bi bla zadeva še bolj komplicirana ta tablet nima ne Floppya ne CDROMa. Poizkušali smo že z USB disketarjem, PCMCIA disketarjem, USB CDROMom, PCMCIA CDROMom... Vendar iz nobenega od teh ne moreš zbootat. Ali obstaja kak način da bi zbootal CD ROM al pa vsaj diketo na tem računalu. Ker zdaj smo ostali z dvema diskoma na katerih ni sistema pa ga je nemogoče gor dat. Tud če vzamemo en delujoč disk iz druzga Tableta na katerem so še vedno originalni francoski Winsi in ga zghostamo na prazen disk, potem zadeva s praznega diska ne dela, medtem ko z diska na katerem so še originali francoski winsi dela BP v kateremkoli tabletu.
Help plizzz!
LP
TribesMan
Help plizzz!
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Witboy ::
hm.... neke podobne primere sm jst mel na mašinah ko sem hotel zgovstat win 2k image na disk na katerem je laufal OS/2... hm... resitev je bila da sm uzel tazadno verzijo ghosta... 7.1 :) So mi pa na symantecu rekl da je bil to problem v NTFSu oz. neki v MBRju... je pa na njihovih FAQjih opisan tak problem... u bistvu das ko zalaufas ghost.exe na koncu se neki -j al neki tarzga... ne vem to sm kr tko reku... sam je pa dokumentiran ta problem :) Upam da tii bo to kaj pomagal
aja glede usb boota... poglej v BIOS... vecina boljsih prenosnikov ima tam za nastimat oz. enableat usb boot :) Saj jst sm mel na compaqu.
aja glede usb boota... poglej v BIOS... vecina boljsih prenosnikov ima tam za nastimat oz. enableat usb boot :) Saj jst sm mel na compaqu.
TribesMan ::
Stvari postajajo vse bolj čudne. Včeraj mi je potem uspelo namestit na disk navaden DOS, pol sem pa na disk posnel i386 direktorij z WXP instalacijskega CDja in pognal setup prek dosa. Sem že mislil da sem zmagal, saj je setup uspešno zalaufal, začel je prenašat tiste osnovne datoteke, vendar je zmrznil v trenutku, ko pri instalaciji začne loadat driverje za razne krmilnike. Potem restartam mašino in zopet znan napis NTLDR is missing! Da pa je vse še bolj čudno pa dokazuje dejstvo, da ko sem ta isti disk na katerem je prej crknila instalacija priklopil na drug PC je zadeva lepo zbootala in nadaljevala z instalacijo XPjev!
Ajde da vas vidim kje bi lahko bil problem. Ne verjamem da bi lahko to rešil z ghostom in -j switchem, saj jaz nimam NTFS file systema.
Rad bi našel low level format program za TOSHIBA diske, vendar ga nikjer ne najdem, na njihovi domači strani sploh ne najde nič v vezi z low level formatom.
LP
TribesMan
Ajde da vas vidim kje bi lahko bil problem. Ne verjamem da bi lahko to rešil z ghostom in -j switchem, saj jaz nimam NTFS file systema.
Rad bi našel low level format program za TOSHIBA diske, vendar ga nikjer ne najdem, na njihovi domači strani sploh ne najde nič v vezi z low level formatom.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ntldr is missing - pomoč prosimOddelek: Pomoč in nasveti | 1043 (852) | solatko |
» | NTLDR is missingOddelek: Pomoč in nasveti | 7171 (6319) | kreki |
» | Čudn problem pri inštalaciji XP professional windowsowOddelek: Operacijski sistemi | 3123 (2361) | xpozed |
» | Na disk WD120JB kloniral Maxtor 60Gb in stvar je pocasnejsa (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4606 (3960) | Boky |
» | Norton Ghost & Win2kOddelek: Pomoč in nasveti | 1161 (1057) | Sumo |