Forum » Loža » Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja
Mato989 ::
Jaz ti samo povem zakaj imamo glede na zgodovino zdaj naenkrat problem in takrat sem dal za primer življenjsko dobo.. in to je dejstvo. Nekoč je kmetijo pač dedoval najstarejši sin ko je bil sposoben za delo in naučen, danes pa je dedoval en znanec kmetijo ko je bil foter NESPOSOBEN ZA DELO, tu je razlika...
kriptobog, občine morajo bremzat zazidljvie parcele, ker glup narod bi vse pozidal, pol bi se pa pizdili da ni nikejr zelenega... in bi vsi navalili na 1 preostali travnik v naslednjih 30km in ga poteptali.
kriptobog, občine morajo bremzat zazidljvie parcele, ker glup narod bi vse pozidal, pol bi se pa pizdili da ni nikejr zelenega... in bi vsi navalili na 1 preostali travnik v naslednjih 30km in ga poteptali.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
kriptobog ::
Jaz ti samo povem zakaj imamo glede na zgodovino zdaj naenkrat problem in takrat sem dal za primer življenjsko dobo.. in to je dejstvo. Nekoč je kmetijo pač dedoval najstarejši sin ko je bil sposoben za delo in naučen, danes pa je dedoval en znanec kmetijo ko je bil foter NESPOSOBEN ZA DELO, tu je razlika...
Ma saj folk bremza, ker ti en lastnik vmes ne da soglasja in gradnja nove infrastrukture pade v vodo. Pri nas se je to vleklo 15 let. So cakali, da jeproblematicni lastnik umrl, dedic je bil pa takoj za in je vse podpisal.
Ma saj folk bremza, ker ti en lastnik vmes ne da soglasja in gradnja nove infrastrukture pade v vodo. Pri nas se je to vleklo 15 let. So cakali, da jeproblematicni lastnik umrl, dedic je bil pa takoj za in je vse podpisal.
O čem to govoriš? lastnik česa ne da dovoljenja? Aja misliš kopanje do parcele nekega priključka?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
O čem to govoriš? lastnik česa ne da dovoljenja?
Lastnik parcele ne da soglasja za izgradnjo ceste in se podre cel plan novega naselja.
O čem to govoriš? lastnik česa ne da dovoljenja?
Lastnik parcele ne da soglasja za izgradnjo ceste in se podre cel plan novega naselja.
Ja kaj gre cesta preko njegove parcele do tega kao novega naselja? Pol se naj focne tisti ki si je to zamislil.
Moj kolega je z partnerko kupil 750m2 zemlje ob občinski cesti in ni rabil nobenih dovoljenj.
ja na 750m2 bolj tezko postavis naselje ane?
Pri nas je slo za 20 parcel, katerim bi spremenil namembnost, postavili oppn in zgradili naselje. So se vse zmenili, eden vmes pa potem ni zelel dati soglasja...
Pri nas je slo za 20 parcel, katerim bi spremenil namembnost, postavili oppn in zgradili naselje. So se vse zmenili, eden vmes pa potem ni zelel dati soglasja...
tako pač je ko moraš preko zemlje drugega nekaj delat... zato se temu pač izogneš. ali pa kupiš njegovo zemljo za x2 cene pa maš mir.
tako pač je ko moraš preko zemlje drugega nekaj delat... zato se temu pač izogneš. ali pa kupiš njegovo zemljo za x2 cene pa maš mir.
Ce se lahko in ce proda. Kio proda gre pa za vec kot x2. Jaz sem leta 2019 placal 300e/m2 za del parcele, da sem dobil dostop do ceste... Lahko bi sel preko sodisca in zahteval nujno pot, kar bi dobil, ampak potem pretehtas kaj je bolje. Cakati 10+ let ali zidati takoj :) Ko so planirali to naselje ni zelel prodati za noben denar, druge opcije pa ni bilo in so ljudje cakali. Veliko jih je zidalo ze drugje, ker niti niso racunali, da bo kdaj zraslo novo naselje. Potem je pa le ratalo un so lepo prodajali parcele za mastne denarje
WizzardOfOZ ::
Davek na vikend je višji od davka na hišo v kateri živiš. Ker eno je luksuz, drugo je nuja.
Če je to res je tako že urejeno v zakonu in se plačuje... Če tako ni urejeno, potem to kar praviš ni res ker zakon tega ne predvideva ampak ti misliš da je tako prav.
V zakonu je to jasno napisano.
Ti očitno nimaš nobenega, pa ne veš, da je država ravno to uvedla in moraš plačevati davek, tudi če ti neregistriran avto stoji v garaži. Razen če je oldtimer.
Torej če je avto oldtimer je ok da je neobdavčen, če pa je bajta "oldtimer" po letih pa ni ok =) Vidiš dvojna merila... nehajmo komplicirat.
Ker je eno premičnina, drugo pa nepremičnina in so davki različni.
Saj jo lahko uporabljajo, ampak naj plačajo tudi davek, tako kot vsak pošten državljan.
Saj plačajo, vsak dan plačajo davek na plačo da lahko uporabljajo karkoli ker če ne bi imeli hrane ki jo plačajo in davek od nje bi umrli itd...
Davek je tudi na nepremičnine. Ampak očitno še nimaš svoje, da bi to vedel in plačeval.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
FrRoSt ::
Ni laž, če bi bilo toliko ljudi v najemu kot v jugi in bi bile cene najemnin take kot so danes ti garantiram da bi parlament že gorel. To da se ljudje pritožujejo ker čelavi ne spoštuje pravne države in človekovih pravic je že razlog da ljudje sitnarijo ni pa še razlog da začnejo letet naftne rezerve po debelih SUVjih.
Na protestih proticepilcev smo bili že bliže pa se je šlo za majhno stvar, eno špikico.
Lažje danes zrihtat 30k stanovanj kot pa čez 20let iskat 60k inženirjev.
In če slučajno misliš da imaš prav, nak, tisti ki danes sedijo na prestolčkih bodo čez 20let nekje varovanem stanovanju jedli po slamci, ti boš pa v krizi srednjih let.
V Jugi je bilo toliko ljudi v najemu zato ker so jim firme namesto dobrih plač dale raje stanovanja v najem... socialni korektiv ki je prinesel Slovenijo v to beznico kjer smo zdaj :)
Zahvalite se zdravstvu da drži pokonci 75+ letnike... če jutri vsi 75+ letniku umrejo naenkrat pride višek nepremičnin ki se deduje in prodaja...
Samo to ni všweč tem istim ki jamrajo za poceni flete... bo se treba nečemu odrečt ali starim ali fletu...
Špikica je NEREVERZIBILNA ZADEVA... če me nekdo prisilno cepi se odcepit živ več ne moreš,... to je ogromna zadeva, ker je v vprašanju integriteta človeškega telesa... nekaj kar ne moreš menjat.
No potem pa HVALA zdravstvu!!
Ko je Levica pred dnevi prijavila, da bi morali vsi plačevati določen prispevek/davek na nepremičnine, da bi se dobilo sredstva za stanovanjski sklad, da bi lahko zidal in kupoval še tudi kakšna stanovanja za mlade družine, so je TAKOJ oglasil Horvat in prijavil, da hočejo obdavčiti stare ljudi, ki so celo življenje garali, da so si lahko sezidali in dobili svojo nepremičnino!!
Tako da, HVALA tudi NSi!!
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Malidelničar je izjavil:
FrRoSt - ja saj se strinjava.
Dejansko obstaja ta nevarnost. Jaz samo trdim, da bi morala država pri svojih primežih popustiti in ljudem dati dihati. Ker situacija zahteva, da se sprosti vse ustvarjalne potenciale in ljudem da možnost da ustvarjalo in si pomagajo.
Nikdar nisem rekel da podražitve ne bodo problem in da jih bodo določeni občutili (razvil sem prepričljivo tezo o mestnem upravno-družboslovnem folku, ki bo stagniral sedaj v 10 letih, ker nima rezerv za odziv na situacijo; opažanja temeljijo na lastnih opažanjih krize 2008 in situacije v Ljubljani).
Da se STRINJAVA!???
Lahko, da se strinjava!
Jaz sem lepo razložil, da bomo zaradi tega (strela v koleno) vsi ZATEGNILI PAS! Stari in mladi, moški in ženske, javni in privatni sektor, levi in desni, levaki in janšisti, vojska in zdravstvo....!!
Vsota bo manjša, standard bo manjši!
ZDAJ pa ti meni in ostalemu slotech občestvu RAZLOŽI, kaj to pomeni, da bi jim/nam morali pustiti tudi dihati!??
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
OneYellow ::
Je rekel javni sektor. Če kdo ne bo občutil podražitev je to ravno javni sektor. Oni so v nekem svojem mehurčku. Ostali bomo pa res zategnili pas, da bodo oni obdržali standard.
Malidelničar ::
OneYellow - Exactly.
FrRoSt - razumeš? ;) Ko sem se leta 2010 zaposlil v privat sektorju sem imel z praktično minimalcem 300 EUR neto manjšo prvo plačo kot znanka, ki je dobila prvo službo v javnem šolstvu. Z istim nivojem uni. izobrazbe, isto prva služba. Sredi največjega gospdarskega crasha v Sloveniji leta 2010, ko se je Pahor boril s krizo, propadala Mura, propadal Prevent, kolaps SCT-ja, Primorja, Vegrada. Jaz zaposlen v privat firmi sem očitno krizo občutil drugače kot ona. Ona itak ni vedela, da krizo sploh imamo, pri nas pa napetost ali naročila bodo, opozorila kako se je treba odpovedovat plačnim povišicam itd.
Tokrat mislim, da bodo podražitve občutili tudi tisti, ki jih 2008-2012 niso. Kako že gre tista o karmi ???? .......
FrRoSt - razumeš? ;) Ko sem se leta 2010 zaposlil v privat sektorju sem imel z praktično minimalcem 300 EUR neto manjšo prvo plačo kot znanka, ki je dobila prvo službo v javnem šolstvu. Z istim nivojem uni. izobrazbe, isto prva služba. Sredi največjega gospdarskega crasha v Sloveniji leta 2010, ko se je Pahor boril s krizo, propadala Mura, propadal Prevent, kolaps SCT-ja, Primorja, Vegrada. Jaz zaposlen v privat firmi sem očitno krizo občutil drugače kot ona. Ona itak ni vedela, da krizo sploh imamo, pri nas pa napetost ali naročila bodo, opozorila kako se je treba odpovedovat plačnim povišicam itd.
Tokrat mislim, da bodo podražitve občutili tudi tisti, ki jih 2008-2012 niso. Kako že gre tista o karmi ???? .......
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Malidelničar ()
Malidelničar je izjavil:
OneYellow - Exactly.
NE!!
Res je javni sektor veliko na boljšem, kar se tiče odpuščanja in tudi plač!! So pa tukaj druge in ostale anomalije!! Tako npr začetniki, v JS, pa če govorimo o vzgojiteljih, ali pa npr. zdravnikih, zaslužijo malo, njihovi starejši kolegi pa 2 X več!! Razmerje je 1;2 minimalno! Če zasluži začetnik minimalca, ki je praktično do 23. plačilnega razreda, ali pa 1k€, ga starejši vzgojitelj/šolnik, pred penzijo 2k€! Če ima mladi zdravnik 1,5k€ ima stari zdravnik 3k€!
Poleg tega je tukaj še visoka socialna podpora in pomoč, tako da se enemu članu ne da in ne splača delati!!! Če sta oba člana brezposelna, dobita do 1,6k€ denarja, ugodnosti in bonitet!! Poznam primer, ko je tip, ki mu delo ne gre, pregovoril ženo, da je tudi ona opustila službo!! Tako je on prišel do svoje socialne in denarne pomoči!!
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
zobnik ::
Tud cene priključkov za kmetovanje so po 2-3000 evrov dražji kar je prej stalo 10.000 evrov sedaj 13 jurjev
Vsi veste kaj sledi, manj kmetiji, manj hrane.
gruntfürmich ::
manj slovenskih kmetij ne pomeni manj hrane. prej pomeni več hrane., ker bo manj hobi kmetij, ter manj subvencij. kar je dvojni plus.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Velki ::
Veliki kmetje ne bodo proizvajali več ker jim ne bo nobeden nič zemlje prodal. Sam živim v regij ki je za kmetijstvo manj primerna pa mi še tu noben nič noče prodati, čeprav ponudim dobro ceno. Pa ne pravim da bi mi morali prodati, to je odločitev vsakega posameznika! Vendar danes smo pač v takem sistemu kjer večino lastnikov parcel ne potrebuje denarja saj ima večina le teh udobne stolčke in lepe plače...
Bi pa morda lahko država uredila userske parcele z veliko lastniki. Da jim pač zaplenijo oz. jim zadevo nekako kompenzirajo ker če ima parcela 1ha 30 lastnikov itak od tega ne bo imel nikoli nobeden nič. Ne vem pa če bi se to skladalo z ustavo...
Slabe plače imajo po večini mladi kateri še niso dedovali in starejši ki zemlje itak nimajo (čistilke, med. sestre,...).
Bi pa morda lahko država uredila userske parcele z veliko lastniki. Da jim pač zaplenijo oz. jim zadevo nekako kompenzirajo ker če ima parcela 1ha 30 lastnikov itak od tega ne bo imel nikoli nobeden nič. Ne vem pa če bi se to skladalo z ustavo...
Slabe plače imajo po večini mladi kateri še niso dedovali in starejši ki zemlje itak nimajo (čistilke, med. sestre,...).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Velki ()
Tud cene priključkov za kmetovanje so po 2-3000 evrov dražji kar je prej stalo 10.000 evrov sedaj 13 jurjev
Iz tega sledi SAMO, da bo hrana DRAŽJA!!
Veliko je odvisno tudi od tega, kakšna bo letina!! Dobra ali slaba!?
Na srečo je tako, da če ni kakšne večje katastrofe, npr. Suše (ali moče) je dobra letina vsaj za nekatere pomembne kultivarje, recimo krompir...
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Ne samo hrano tud vse ostalo. Že sam cepilec se je precej podražil, veš koliko ljudi se greje na drva. Potem prikolica iz 13-14.000 evrov na 17.000 evrov s katero lahko voziš vse pesek za gradnjo hiše, mreže, opeke.....Plače bodo morale it gor in penzije.
energetik ::
Pravkar iz Hoferja, mešanica moke za kruh še vedno istih 95c/kg, sir stane enako, ovseno mleko tudi. Kakšne podražitve?
Ogrevanje pa je zadnje 2 meseca najcenejše v zadnjih 6 letih, od kar smo vseljeni.
Ogrevanje pa je zadnje 2 meseca najcenejše v zadnjih 6 letih, od kar smo vseljeni.
vires in numeris
Men pa pirina polnozrnata 1.5 evra, že kar nekaj časa ista cena. Mam tud bliz mlin v Žirovskem vrh, pa stane taka moka skoraj 3 evre oz. v Loški trgovini se jo da dobit.
To je isto, vsi lahko kupujejo žita pri istem kmetu sam da cene eni napihnejo za brezveze.
To je isto, vsi lahko kupujejo žita pri istem kmetu sam da cene eni napihnejo za brezveze.
Mr.B ::
če jutri vsi 75+ letniku umrejo naenkrat pride višek nepremičnin ki se deduje in prodaja...
Samo Mato ti si res pravi granny killer. Babi bejži, Mato gre!!
Ne, jaz samo povzamem, da težav mni, oz. jih iščete na napačnem mestu... nekoč so ljudje umirali pri 55tih in 65tih... če danes živiš 30 let dalj bo pač dedovanje kasneje, in zato manjkajo nepremičnine, ne zato ker bi nekdo kupil 400 nepremičnin... težava je v tem, ker 89 letni dedek ali babica še kr živita in imata 250m2 bajto... sin je v penziji pri 65 in živi v zgornjem štuku... vnuki pa v najemu v LJ... tu je težava... pred 100 leti bi bil samo vnuk živ in imel bajto
To ne pomeni da sem granny kilelr, samo poenostavljeno ti pokažem da je težava tole.
Mentalno pa ti ni ravno nekje to
težava tole
Dej nas razveseli, kako boš rešil.
Pa kje vi vidite prazna lepa stanovanja in hiše...
V ulici kjer živim je 5 blokov, vsako ima 25-30 stanovanj... pa hodim vsak dan mimo, poznam v vseh blokih ljudi sošolce, kolege itd... in vam povem, 1x dvosobno stanovanje je prazno in rolete so ves čas dol, vsepovsod drugod nekdo živi...
Nehajte sanjat o praznih stanovanjih... ja ona podrtija v halozah ki ima številko je prazna ja... samo tam tudi če je na prodajo je noben noče kupit...
Pridi pozimi zvecer na obalo (okoli 20ih, ko je vecina doma) in se sprehodi okoli "semi elitnih" lokacij. Poglej koliko his/stanovanj ima ugasnjene luci. Pridi spomladi med vikendom in je zgodba cisto drugacna. Stari mestni center pa je poln "studentskih" nastanitev (poleti turisticnih).
Pa to so VIKENDI... moja stara mata tudi VIKEND 5km s Ptuja... kaj torej ti bi rad to vzel ljudem al kak?
S pravicno davcno zakonodajo, bi bilo manj vikendov ter vec stanovanj.
Kaj vikend sploh pomeni? Hisa/stanovanje/vila kjer prezivis par tednov na leto? Zame je to se vedno hisa/stanovanje/vila. Lahko zapakiras v celofan po izbiri. V kolikor bi se lastnistvo vecih nepremicnin obcutno obdavcilo, si ljudje ne bi kupovali celih his v turisticnih krajih, ker bi jim bilo ceneje placati hotel. Posledicno bi tudi cene stagnirale in bi si domacini lahko privoscili nekaj vec od 30m2 garsonjere za 150k €.
Ja ampak te je potrebno zaščititi. Si morona, da bi obdavčil stanovanja, kot investicijo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: solatko ()
Mr.B ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Če ni nikogar prijavljenega, pač povečaš davek, ker je nepremičnina prazna. Če je pa nekdo notri, mora biti pa prijavljen. Če sta zakonca prijavljena na ločenih naslovih, vsakega obdavčiš bolj, kot če živita na istem naslovu,....
Da se veliko, samo pri nas ni interesa.
Verjami, da ko kacin pride na krk, da se prijavi in plača turistično takso. Ga preveč ljudi pozna in bi ga hitro prijavili, če tega nebi naredil.
Recimo, včasih smo imeli zakon, da ko prideš v priobmejni pas (kar recimo je naša cela obala) se moraš prijaviti na policijo. Če bi tak zakon še imeli (al pa če je še, ga izvajali), bi se tisti, ki imajo vikende vsakič morali prijaviti in bi država točno vedela, kdo je kdo in bi lahko davke nabila tistim, ki so lastniki in uporabljajo za vikend.
Ja ampak zakaj bi obdavčevali ljudi, to je vse kar imajo pa bi jim vi še to obdavčili... 99,9% ljudi je kupilo nepremičnine LEGALNO, brez korupcije zanje plačalo davke, zanje plačuje DDV od plačevanja omrežnin, elektrike, vodarine itd... so jih pošteno dobili od dedovanja, ti in še kdo pa bi to kr obdavčil...
Danes si tudi veliko ljudi ne more privoščit novega avta, pa zato ne vidimo butljev ki bi predlagali obdavčevanje če ima kdo 4 avte neregistrirane v garaži...
Pustite ljudem da uporabljajo lastnino kakor želijo, dokler z njo ne ubijajo drugih...
In zakaj ne ?
Lahko daš davčno olajšavo, za tiste ki živijo v najmeniških stanovanjih. Pa bodo ravno tisti, ki so na "črno", proti, in se drli kako so krvavo pridelai investicijo.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: solatko ()
LeQuack ::
Ko firma najame poslovne prostore, je to strošek, ki znižuje davke. Ko fizična oseba najame stanovanje, je to obdavčen luksuz, ker imeti streho nad glavo se drago plača, sploh v socialni državi kot je Slovenija.
Quack !
WizzardOfOZ ::
Ko firma najame poslovne prostore, je to strošek, ki znižuje davke. Ko fizična oseba najame stanovanje, je to obdavčen luksuz, ker imeti streho nad glavo se drago plača, sploh v socialni državi kot je Slovenija.
Take stvari bi morali prvo poštimat. Ne pa da človek lahko plačuje 600€ najemnine, ne more pa 600€ kredita.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
link_up ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Take stvari bi morali prvo poštimat. Ne pa da človek lahko plačuje 600€ najemnine, ne more pa 600€ kredita.
Ne stekas? Najemnina je tvoj denar, kredit pac ne.
In and Out
cias ::
Folk misli da bo za stanovanje vredno 150.000 evrov kar dobil kredit s plačo 1000 neto, ker najemnino lahko plača, kredita pa ne. Če nisi kreditno sposoben potem bo treba poiskat boljšo zaposlitev, mislim da kak mehanik, orodjar, zidar lahko zasluži min. 1500 neto....sam pokazat je treba.
Žal tud na podeželju je stiska. No precej huda, ker so eni odšli, drugi pa so moral obnovit hišo/zgradit novo, hlev, zgradit dovoze, uredit kmetijo....dela 5x več kot en k hišo zida
Mam soseda skoz gozd, nova hiša, nov hlev, urejanje travnikov, nakup strojev, skrb za otroke....to so ljudje, garaški ljudje, ko je bil žled sem po njihovih poteh frcal veje v grmovje, pa smeti sem nekaj pobiral stare 20let+, sej vidl me niso tak da
Rešitev je da se pri 20 letih začne gradit in 1x do 35 letih že zgradiš.
Sam eni bi rad tako da pri 30 letih ko pride do službe za 1200 neto rad še stanovanje/hišo kupil sam na kredit s pologom 10-20% kolikor je našparal po 20letu, žal na podeželju tega ne poznamo, zgodaj treba o tem razmišljat
Žal tud na podeželju je stiska. No precej huda, ker so eni odšli, drugi pa so moral obnovit hišo/zgradit novo, hlev, zgradit dovoze, uredit kmetijo....dela 5x več kot en k hišo zida
Mam soseda skoz gozd, nova hiša, nov hlev, urejanje travnikov, nakup strojev, skrb za otroke....to so ljudje, garaški ljudje, ko je bil žled sem po njihovih poteh frcal veje v grmovje, pa smeti sem nekaj pobiral stare 20let+, sej vidl me niso tak da
Rešitev je da se pri 20 letih začne gradit in 1x do 35 letih že zgradiš.
Sam eni bi rad tako da pri 30 letih ko pride do službe za 1200 neto rad še stanovanje/hišo kupil sam na kredit s pologom 10-20% kolikor je našparal po 20letu, žal na podeželju tega ne poznamo, zgodaj treba o tem razmišljat
Zgodovina sprememb…
- spremenil: zobnik ()
Daniel ::
Ko tako gledam to oddajo in vse te postarane obraze lahko skoraj z gotovostjo potegnem zaključek, da v roku 10 - 15 let na območju Kranjske gore, Mojstrane in okoliških krajev ne bo več ne ovce, ne krave, ne koze. Potem bomo pa videli, kam nas bo to pripeljalo kar se tiče okolja in prehranske varnosti.
https://365.rtvslo.si/arhiv/ljudje-in-z...
Medtem Hrvati izganjajo preostale kmete iz mesta kar z odlokom:
Poštovani,
Odlukom o komunalnom redu propisano je da na području Grada Zagreba nije dopušteno držanje domaćih životinja, osim na područjima koja su određena Naredbom o određivanju područja Grada Zagreba na kojima se dopušta držanje domaćih životinja. Iako je u ožujku 2012.g. donesena Naredba, sukladno kojoj nakon 31. prosinca 2012. godine više nije dopušteno držanje domaćih životinja u Jakuševcu, višekratnim izmjenama Naredbe omogućeno je držanje domaćih životinja na tom području sve do 31. prosinca 2020. godine. Nakon navedenog datuma mogućnost držanja domaćih životinja više nije produžena.
Rješavanje situacije sa poljoprivrednicima s područja Jakuševca traje od 2013. godine kada su započeti sastanci sa držateljima životinja u svrhu iznalaženja rješenja te je tada poljoprivrednicima ponuđeno da Grad Zagreb pronađe zemljište i da im kroz potpore pomogne pri dobivanju dozvola te izgradnji novih farmi. U tom trenutku ponuđeno je odbijeno od strane poljoprivrednih gospodarstava.
Grad Zagreb je u 2015. godini pripremio prijedlog Odluke Grada Zagreba o dodjeli izuzete državne potpore za premještaj poljoprivrednih zgrada i nove državne potpore za zatvaranje proizvodnih kapaciteta na područja Grada Zagreba, s rokom primjene do 31. prosinca 2019. godine, te je za njeno provođenje ishodio suglasnost Europske komisije. Prvi natječaj za zatvaranje i premještanje farmi bio je otvoren u 2015. godini, a nakon toga natječaji su raspisivani svake godine te su održavani sastanci sa uzgajivačima stoke. U 2019. godini donesena je nova Odluka Grada Zagreba o dodjeli izuzete državne potpore za premještaj poljoprivrednih zgrada i nove državne potpore za zatvaranje proizvodnih kapaciteta na područja Grada Zagreba koja se primjenjivala do 31. prosinca 2020. godine u skladu sa dozvoljenim rokom držanja domaćih životinja.
Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo je jedanaest puta raspisivao natječaj za premještaj poljoprivrednih zgrada i zatvaranje proizvodnih kapaciteta na području Grada Zagreba te su temeljem istog isplaćene potpore za 11 korisnika (osam s područja Jakuševca, a tri s područja Sv. Klare) u iznosu od 1.353.100,00 kuna i to kroz dvije proračunske godine (2020./2021).
Iako je dodjelom državnih potpora dio proizvodnih kapaciteta na Jakuševcu zatvoren te je dio vlasnika dobrovoljno uklonio domaće životinje, na području Jakuševca je i nadalje ostao veći broj farmi s kojih nisu bile uklonjene domaće životinje.
Službenici Odjela za komunalno redarstvo Grada Zagreba stoga su u razdoblju od veljače do lipnja 2021. godine obavili 36 nadzora na preostalim farmama na području Jakuševca te su izdana 22 rješenja kojima je naloženo uklanjanje domaćih životinja, od kojih je od lipnja 2021.godine do ožujka 2022. godine u potpunosti izvršeno 14 rješenja te je trenutno na području Jakuševca preostalo 6 aktivnih farmi. S ciljem uklanjanja domaćih životinja s preostalih farmi, vlasnicima istih izdane su obavijesti o učinjenom prekršaju, a onim vlasnicima koji nisu postupili po izdanoj obavijesti i platili izrečenu kaznu, izdani su prekršajni nalozi.
https://365.rtvslo.si/arhiv/ljudje-in-z...
Medtem Hrvati izganjajo preostale kmete iz mesta kar z odlokom:
Poštovani,
Odlukom o komunalnom redu propisano je da na području Grada Zagreba nije dopušteno držanje domaćih životinja, osim na područjima koja su određena Naredbom o određivanju područja Grada Zagreba na kojima se dopušta držanje domaćih životinja. Iako je u ožujku 2012.g. donesena Naredba, sukladno kojoj nakon 31. prosinca 2012. godine više nije dopušteno držanje domaćih životinja u Jakuševcu, višekratnim izmjenama Naredbe omogućeno je držanje domaćih životinja na tom području sve do 31. prosinca 2020. godine. Nakon navedenog datuma mogućnost držanja domaćih životinja više nije produžena.
Rješavanje situacije sa poljoprivrednicima s područja Jakuševca traje od 2013. godine kada su započeti sastanci sa držateljima životinja u svrhu iznalaženja rješenja te je tada poljoprivrednicima ponuđeno da Grad Zagreb pronađe zemljište i da im kroz potpore pomogne pri dobivanju dozvola te izgradnji novih farmi. U tom trenutku ponuđeno je odbijeno od strane poljoprivrednih gospodarstava.
Grad Zagreb je u 2015. godini pripremio prijedlog Odluke Grada Zagreba o dodjeli izuzete državne potpore za premještaj poljoprivrednih zgrada i nove državne potpore za zatvaranje proizvodnih kapaciteta na područja Grada Zagreba, s rokom primjene do 31. prosinca 2019. godine, te je za njeno provođenje ishodio suglasnost Europske komisije. Prvi natječaj za zatvaranje i premještanje farmi bio je otvoren u 2015. godini, a nakon toga natječaji su raspisivani svake godine te su održavani sastanci sa uzgajivačima stoke. U 2019. godini donesena je nova Odluka Grada Zagreba o dodjeli izuzete državne potpore za premještaj poljoprivrednih zgrada i nove državne potpore za zatvaranje proizvodnih kapaciteta na područja Grada Zagreba koja se primjenjivala do 31. prosinca 2020. godine u skladu sa dozvoljenim rokom držanja domaćih životinja.
Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo je jedanaest puta raspisivao natječaj za premještaj poljoprivrednih zgrada i zatvaranje proizvodnih kapaciteta na području Grada Zagreba te su temeljem istog isplaćene potpore za 11 korisnika (osam s područja Jakuševca, a tri s područja Sv. Klare) u iznosu od 1.353.100,00 kuna i to kroz dvije proračunske godine (2020./2021).
Iako je dodjelom državnih potpora dio proizvodnih kapaciteta na Jakuševcu zatvoren te je dio vlasnika dobrovoljno uklonio domaće životinje, na području Jakuševca je i nadalje ostao veći broj farmi s kojih nisu bile uklonjene domaće životinje.
Službenici Odjela za komunalno redarstvo Grada Zagreba stoga su u razdoblju od veljače do lipnja 2021. godine obavili 36 nadzora na preostalim farmama na području Jakuševca te su izdana 22 rješenja kojima je naloženo uklanjanje domaćih životinja, od kojih je od lipnja 2021.godine do ožujka 2022. godine u potpunosti izvršeno 14 rješenja te je trenutno na području Jakuševca preostalo 6 aktivnih farmi. S ciljem uklanjanja domaćih životinja s preostalih farmi, vlasnicima istih izdane su obavijesti o učinjenom prekršaju, a onim vlasnicima koji nisu postupili po izdanoj obavijesti i platili izrečenu kaznu, izdani su prekršajni nalozi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Daniel ()
rjavolaska ::
Pravkar iz Hoferja, mešanica moke za kruh še vedno istih 95c/kg, sir stane enako, ovseno mleko tudi. Kakšne podražitve?
jao jao jao
cenejse smo imeli vsi ogrevanje zdej
kmal pride nazaj na visje cene
Cene so zdaj umetno znižane zaradi volitev. Tako po koncu gre bencin na 2€ vsaj, in ostalo tud.
Quack !
redtech ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Take stvari bi morali prvo poštimat. Ne pa da človek lahko plačuje 600EUR najemnine, ne more pa 600EUR kredita.
Ne stekas? Najemnina je tvoj denar, kredit pac ne.
Po drugi strani, so sedaj najemnine cenejše v primerjavi z vrednostjo nepremičnin na trgu. Kakšni ne dobijo niti 2% nazaj na leto. Jaz bi za ta obdobje izbral najemnino, ko se trend obrne, kriza,... takrat greš v nakup. To seveda zelo malo ljudi lahko prakticira. V povprečju so taki cikli dolgi 18 let.
Ampak boljše rešitve trenutno ni. (pustimo politične rešitve, ker niso v moči posameznika).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: redtech ()
m0LN4r ::
18 let najemnine je lahko hitro cez 100k, seveda odvisno v kaksem najemu si. Tega denarja ne bos nikoli vec videl.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Lonsarg ::
Ena lepa rešitev so "najemi z odkupom", kjer pravno gledano nisi kreditojemalec in ne rabiš kreditnih sposonosti, postajaš pa postopoma lastnik (gledano s stališča obrestnih mer sicer slabša varjanta kot obični kredit, ampak vseeno boljše kot najem). Ampak da to rata popularno rabimo primerno zakonodajo ki bo to omogočala, pod trenutno se noben potencialni prodajalec ali kreditodajalec noče tega it.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
feryz ::
Temu se, baje, reče lizing. V kolikor ne veš.
Samo še lizingodajalca stanovanja, ki se tega gre, rabiš.
ZveeZ ::
Temu se, baje, reče lizing. V kolikor ne veš.
Temu se rece "rent2buy". Praviloma za tak dogovor potrebujes lastnika nepremicnine, ki ne potrebuje celotne kupnine takoj. Navadno, se placa cca 30% takoj, 30/40% na obroke v 5ih/7ih letih in preostalo ob zadnjem obroku, ko se tudi vpise nov lastnik v ZK.
Vcasih je bil plus za prodajalca ta, da je dobil visjo kupnino, za kupca pa ta, da ni placal banki obresti.
Danes pa bi to visjo kupnino itak pozrla inflacija, tako da za prodajalca skoraj nima smisla tako prodajat.
Sem pa sam prisel do prve nepremicnine na tak nacin.
cias ::
Tukaj ni volitev in cene grejo se vedno dol:
Cene česa? Bencin? Za goriva sedaj vsi sproščajo zaloge in se olje praktično nič ne proda.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: cias ()
tikitoki ::
Dejmo bit realni. Cene bi šle gor 2x do 3x tudi brez Putina. So pač toliko denarja naprintal med korono.
Quack !
Karlos ::
Je kdo opazil pri vsakdanjih nakupih, da je bila inflacija prejsnji mesec -1.1%
Ali kdo ve, kje bi se dobilo seznam vseh stvari, ki jih poracunajo da na koncu tobijo to stevilko?
Ali kdo ve, kje bi se dobilo seznam vseh stvari, ki jih poracunajo da na koncu tobijo to stevilko?
Sai Baba: "Dam vam to, kar hočete, da boste hoteli to, kar vam želim dati."
tikitoki ::
Ocitno bullshit. Veliko izdelkov, ki jih kupujem, se je obcutno podrazilo. Govorijo o pomoci zaradi hitre rasti cene energentov, inflacija je pa negativna:)
Tisto kar je pomembno za življenje ni v košarici, npr. stanovanja.
Quack !
jotunn2 ::
Nimam pojma kaj sodi v kosarico, ampak plin in elektrika za pol cene precej prineseta v to kosarico ker sta ponavadi precej vecji znesek kot pa 10 jajc, ki so sla gor za 30%.
Tukaj ni volitev in cene grejo se vedno dol:
Cene česa? Bencin? Za goriva sedaj vsi sproščajo zaloge in se olje praktično nič ne proda.
Verjetno je mislil cene na svetovnih borzah!!
Ker sodček nafte je bil že 110, pa je prišel ponovno skoraj nazaj na 100!
Samo tukaj je še cel kup nekih faktorjev vmes!
Vsekakor te nima kaj skrbeti, da se bo kaj pocenilo, pa četudi bodo cene na svetovnih borzah padale skoraj za 10%!
Se bodo že drugje našli kakšni motivi in interesi, da, cene v maloprodaji ne bodo spuščali.
Mesec, zagotovo pa dva nazaj, je bageta praktično v skoraj vseh trgovskih verigah stala 0,39€!
Pa poglej, koliko stanejo danes po različnih trgovinah.
komu zvoni; zvoni tebi.
komu zvoni; zvoni tebi.
Sparkxl ::
Dejmo bit realni. Cene bi šle gor 2x do 3x tudi brez Putina. So pač toliko denarja naprintal med korono.
To je zdaj že skoraj pozabljeno, da so cene plezale gor že kar en čas. Uradna politika je, da je kriv putin, kar je priročen izgovor za lastno povzročeno sranje. Putin je vsemu dal samo konkreten pospešek
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 48973 (16731) | Mr.B |
» | Sberbank propadla? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 55094 (22207) | lithium |
⊘ | Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje? (strani: 1 2 3 4 … 47 48 49 50 )Oddelek: Loža | 215487 (142196) | endelin |