» »

Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja

Vsi opazimo podražitve, a najhuše šele prihaja

««
25 / 34
»»

endelin ::

Dandanes je slabega jurja to kar je blo 2015 600eur

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

cias ::

European food companies are STOPPING PRODUCTION. Even the people who think food comes from the supermarket should be raising their eyebrows and STARTING GARDENS at this point!

"Rising costs force one in three food manufacturers to reduce production

If food retailers do not accept price increases, one in three food companies may reduce or stop production. The unprecedented cost increases for energy, raw materials and packaging are undermining the profitability of food producers.

Many food manufacturers run into serious financial problems and are forced to shut down production lines if supermarkets do not respond to their demand for price increases, warns the federation of the Belgian food industry (Fevia). One manufacturer in three has already or plans to reduce production.

"electricity bills have doubled in one year, and those for gas have even tripled. Commodity prices also peak: wheat and maize became 50% more expensive, eggs 27%, sunflower oil 40%. Cardboard for packaging now costs 25% more, plastic 30%."

"Within two weeks, we may have to shut down a quarter of our production lines," says Colruyt CEO Jean-Luc Colon

Translated from:
https://www.retaildetail.be/nl/news/foo...

l0g1t3ch ::

Kako ti uspe stalno tako grdo lagati ?

S takimi lažmi ne boš videl nebeškega kraljestvar Mario!

cias je izjavil:

European food companies are STOPPING PRODUCTION. Even the people who think food comes from the supermarket should be raising their eyebrows and STARTING GARDENS at this point!

If food retailers do not accept price increases, one in three food companies may reduce or stop production. The unprecedented cost increases for energy, raw materials and packaging are undermining the profitability of food producers.

Many food manufacturers run into serious financial problems and are forced to shut down production lines if supermarkets do not respond to their demand for price increases, warns the federation of the Belgian food industry (Fevia). One manufacturer in three has already or plans to reduce production.

"electricity bills have doubled in one year, and those for gas have even tripled. Commodity prices also peak: wheat and maize became 50% more expensive, eggs 27%, sunflower oil 40%. Cardboard for packaging now costs 25% more, plastic 30%."

"Within two weeks, we may have to shut down a quarter of our production lines," says Colruyt CEO Jean-Luc Colon

Translated from:

LeQuack ::

cias je izjavil:

Translated from:

Ni panike. Povprečen zahodnjak ima velike maščobne in denarne zaloge.
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

fikus_ ::

LeQuack je izjavil:

Ni panike. Povprečen zahodnjak ima velike maščobne . . .

Lepo da skrbijo za naše zdravje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

According to the Office for National Statistics, 51% of Britons are spending less on non-essentials, 34% conserve gas and electricity usage, while 31% spend less on food and other essential products.

Politik je zadnjič rekel da imaš komot 15°C v sobi če imaš oblečen pulover. Znanost je potrdila njegovo izjavo.

Meni že pri 19°C ni ravno prijetno za računalnikom. V gojzarjih pa morem redno hoditi na sprehode da mi ne odmrznejo tace. Kaj šele kakšna stara mama ki smo jo s covid ukrepi resili pred smrtjo.

c3p0 ::

Prihodnost je ogrevana obleka in par battery packov, ki jih menjuješ skozi dan. Pa obvezni Wim Hof tečaj hladnega tuširanja. Kaj bi ogreval celo bajto, če je 99.9% toplote nepotrebne.

WizzardOfOZ ::

Zakaj bi se sploh tuširal, voda je dragocena, se je ne splača zapravljati. :))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Slopek ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Zakaj bi se sploh tuširal, voda je dragocena, se je ne splača zapravljati. :))

Zakaj bi za tuširanje porabil 80l vroče vode+seveda hladno? To je malo bolj resno vprašanje.

Mato989 ::

Od danes naj bi maslo lastne znamke pri Aldiju stalo več kot dva evra namesto 1,65 evra, kar je približno tretjino dražje.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

Od danes naj bi maslo lastne znamke pri Aldiju stalo več kot dva evra namesto 1,65 evra, kar je približno tretjino dražje.

Kar sem jaz gledal nej bi cene šle redno gor, torej ni to enkratna podražitev.

Upam da bojo šle nazaj dol ko bo tega konec.... čez 20 let kot Afganistan.

D3m ::

Nazaj dol..... pffffffttt. Sanjaj.

Mi še nikoli od, kar je karkoli šlo gor v mojih 15 letih dela.

Sem mogoče videl samo eno pocenitev....pa še to za 5%.
|HP EliteBook|R5 6650U|

enemon ::

Kmalu se več ne bo splačalo delat. lagardova in Powell si zaslužita najmanj Nobelovo za tale eksperiment. In pa seveda Bernanke, izumitelj odkupovanja obveznic in norega printanja. Slava jim.

JJ bo poklical Bidna in nam bo njegov sin zrihtal krek ugodno. Na kreku praktično ne rabiš več hrane.

Cifix63 ::

solatko je izjavil:

ripmork - Kuba v 60.-ih je bila tudi en otrok, nesposoben samo odločati pa so Ameri ponoreli, ko je hotela Rusija tam postavit silose, Rusi pa naj sedaj mirno gledajo ameriške baze na ukrainskih tleh. Dejte fantje začet razmišljat globalno in gledat interese vseh 3-eh velikih sil, ne samo ameriških.

kow - Umiri se, za varnost Rusije gre, ameriške baze na pragu rusije, no goo.

Nekateri so in bodo očitno kar ostali na opciji "nem tudom"; to je žal tista statistična napaka dela ljudstva oz kobilic z le dvema opravilnima funkcijama..

dexterboy ::

Meni še vedno ni jasno, kako ljudje dovolijo vse te podražitve pod pretvezo "bratske" pomoči Ukrajini... Mi ne potegne, da bo zdej celotna Evropa dražja, ker smo solidarni z Ukrajino. EU je 447 milijonov prebivalcev, Ukrajincev pa 42 milijonov. Torej bomo stradali 450 milj ljudi, da se bomo prikupil 42 milijonsku ukrajini? Šus u glavo, Mona...!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

tikitoki ::

dexterboy je izjavil:

Meni še vedno ni jasno, kako ljudje dovolijo vse te podražitve pod pretvezo "bratske" pomoči Ukrajini... Mi ne potegne, da bo zdej celotna Evropa dražja, ker smo solidarni z Ukrajino. EU je 447 milijonov prebivalcev, Ukrajincev pa 42 milijonov. Torej bomo stradali 450 milj ljudi, da se bomo prikupil 42 milijonsku ukrajini? Šus u glavo, Mona...!

Si pac sociopat.

Mr.B ::

tikitoki je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Si pac sociopat.

Lažje politikom, lastne nesposobnosti, preumeriti na moralne note, kot pa priznati skoraj deset let nesposobnosti.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

sbawe64 ::

Vrtovec: Slovenija bi lahko s Krka že letos dobila tretjino potrebnega plina
https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...

https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/ali-...
Aha. Torej v prihodnje ne bomo več odvisni od Rusov, ampak od Hrvatov. Pametno.

Le kaj bi lahko šlo narobe ?

ps
O ceni niso govorili.

nekdo je računal:

Evropejci, ne da bomo plačevali ruski plin v rubljih ampak z ledvicami, če bo treba! Zakaj?
RUSKI PLIN
V letu 2022 je na svetu manj kot 600 LNG ladij, torej ladij, specializiranih za prevoz plina s povprečno zmogljivostjo 140.000 m3 plina.

Največja ladja za prevoz utekočinjenega zemeljskega plina ima kapaciteto 260.000 m3 in dobavlja plin iz Katarja.
Naredimo preprost izračun:
600 prevoznikov LNG x 140.000 m3 = 84.000.000 m3 plina ali 600 ladij, ki prevaža plin po vsem svetu, lahko dostavi 84 milijonov kubičnih metrov na mesec.
Torej: 84 milijonov x 12 = 1.008.000.000 m3 na leto.
Rusija dostavi 150 milijard m3 na leto (!) V EU
Grobo rečeno, ce bi ZDA najprej ,imele v lasti vse ladje za transport plina na planetu in vse te ladje bi morale imeti možnost voziti celo leto samo za oskrbo Evrope, bi pripeljali komaj ENO miljardo kubicnih metrov plina,ker ladja lahko opravi to pot enkrat na mesec.
Vsaka od teh 600 ladij bi morala opraviti 1790 prevozov na leto, za prevoziti ves ta plin.
Naredi pa jih lahko 12 na leto ! torej kdo bo naredil se 1778 manjkajocih ladijskih prevozov na vsako ladjo? Skupno torej1 1.071.000 vec kot miljon ladjskih prevozov premalo na leto !
Ta analiza samo zato, da bi dobili predstavo o odvisnosti Evrope od ruskega plina ...
Kitajske potrebe po plinu znašajo 160 milijard m3 na leto, kar je več kot letna evropska poraba.
Zaključek: brez ruskega plina v desetletju, da ne rečem v predvidljivi prihodnosti, je za Evropo popolnoma utopično.
(Jean Coffie, geopolitični kibernetski aktivist, specializiran za obrambna in varnostna vprašanja).
Hvala Gillesu Jypeu

Poleg tega je 70% vseh lng poslov že sklenjenih (dolgoročno vnaprej).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

tikitoki je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Si pac sociopat.
Žal mi je spoštovani kolega, če ste videli sebe v takšni luči, ko sem vam nastavil ogledalo.

LeQuack ::

dexterboy je izjavil:

Človek. Ljudje so dovolili da jih je vlada za 2 leti zapirala doma. Podražitve niso nič proti temu.
Quack !

Slopek ::

LeQuack je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Človek. Ljudje so dovolili da jih je vlada za 2 leti zapirala doma. Podražitve niso nič proti temu.

Res je! Vse to, tudi s pomočjo slo tech moderatorjev...
Podražitve in pomanjkanje, bodo
pa ljudje čutili veliko bolj, kot pa zapiranje kot je bilo.
Pa saj ja vemo, da si lačen full drugačen ;)

Mr.B je izjavil:

tikitoki je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Si pac sociopat.

Lažje politikom, lastne nesposobnosti, preumeriti na moralne note, kot pa priznati skoraj deset let nesposobnosti.

trideset pa res.

Velki ::

Če bo šlo tako naprej bo verjetno kar problem vzpon nacionalizma. Žal bi verjetno danes tudi sam volil kakšnega tipa kot je bil Hitler ker nekje je pač treba potegnit črto (Janša je seveda globalist, le ovčke ga žal vidijo kot nacionalista). Čeprav je danes mladina precej apatična, vendar večina še nekako shaja. Letos bomo verjetno po večini na udaru samo Fachleute, se bojim pa da ko pridejo na vrsto razni udobni stolčki ki jih danes zaseda "izobražena in razgledana" mladina (ala bullshit jobs) se bo muzika začela, ker teh je v Sloveniji kar precej.
PS pa seveda v nikakršnem pogledu ne podpiram kar je Hitler storil...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Velki ()

sbawe64 ::

sbawe64 je izjavil:

ps
O ceni niso govorili.

nekdo je računal:

Evropejci, ne da bomo plačevali ruski plin v rubljih ampak z ledvicami, če bo treba! Zakaj?
RUSKI PLIN
V letu 2022 je na svetu manj kot 600 LNG ladij, torej ladij, specializiranih za prevoz plina s povprečno zmogljivostjo 140.000 m3 plina.

Največja ladja za prevoz utekočinjenega zemeljskega plina ima kapaciteto 260.000 m3 in dobavlja plin iz Katarja.
600 prevoznikov LNG x 140.000 m3 = 84.000.000 m3 plina ali 600 ladij, ki prevaža plin po vsem svetu, lahko dostavi 84 milijonov kubičnih metrov na mesec.
Grobo rečeno, ce bi ZDA najprej ,imele v lasti vse ladje za transport plina na planetu in vse te ladje bi morale imeti možnost voziti celo leto samo za oskrbo Evrope, bi pripeljali komaj ENO miljardo kubicnih metrov plina,ker ladja lahko opravi to pot enkrat na mesec.
Vsaka od teh 600 ladij bi morala opraviti 1790 prevozov na leto, za prevoziti ves ta plin.
Naredi pa jih lahko 12 na leto ! torej kdo bo naredil se 1778 manjkajocih ladijskih prevozov na vsako ladjo? Skupno torej1 1.071.000 vec kot miljon ladjskih prevozov premalo na leto !
Ta analiza samo zato, da bi dobili predstavo o odvisnosti Evrope od ruskega plina ...
Kitajske potrebe po plinu znašajo 160 milijard m3 na leto, kar je več kot letna evropska poraba.
Zaključek: brez ruskega plina v desetletju, da ne rečem v predvidljivi prihodnosti, je za Evropo popolnoma utopično.
(Jean Coffie, geopolitični kibernetski aktivist, specializiran za obrambna in varnostna vprašanja).
Hvala Gillesu Jypeu

Dobava ruskega plina zaradi mraza po Evropi na zgornji meji pogodbene vrednosti
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/balt...
108,3 milijona kubičnih metrov plina (na dan).
Matematika politikom ni šla v OŠ, niti jim ne gre sedaj.

Baltske države ustavile uvoz ruskega plina
https://www.rtvslo.si/svet/evropa/dobav...

Kot sem rekel takoj ob uvedbi sankcij: Američani so zakuhali vojno v Evropi, direktno se v njo ne bodo vmešavali, v EU bodo prodajali svoj svinjski plin po 3x ceni ruskega in Ukrajini bodo dobavljali orožje. Aja pa še vse begunce dobi EU. Temu se reče biznis. Nekateri pa klobasajo o krvavem ruskem plinu in svobodi. LOL.

Kako to, da v celem prispevku ni niti na enem mestu omenjeno od kod bodo uvazali plin in pod kaksnimi pogoji. Nekak isto, kot da bi objavili kako je cela familija skocila v prepad in se tako osvobodila nadleznosti tega sveta. Vehementno hvalisanje z neodvisnostjo, ki to niti ni, in nic drugega. Se pred casom smo taksnim pateticnim zmazkom gladko rekli zavajanje in rezimska propaganda. Kar je bilo tedaj sramotno in sprijeno, je danes nova nora normalnost.

Treba se je zavedati realnosti, ne pa pristajati na neke puhlice. Kar lahko eden naredi, ni nujno, da lahko vsi. Terminal že imajo in piše, da so na tem delali že več let. Če terminala nimamo, cev iz Hrvaške pa je preozka, oni pa imajo zasedene kapacitete terminala, potem ni druge rešitve, kot da se še naprej kupuje ruski plin. Orban je to lepo in jasno povedal. Brez ruskega plina se madžarska industrija zaustavi. Če se zaustavi, se bo marsikaj za trajno. Gume za avte se lahko kupijo tudi iz Indije ali Turčije. Izdelava pa rabi plin. Steklarstvo je naslednja plinsko požrešna panoga. Pa kovinsko predelovalna industrija. Če pa država nič ne dela, pa je spet na istem kot plinska odvisnost od Rusije. Brez kitajskega potrošnega materiala lahko zapremo bolnišnice v enem mesecu. Evropa pa ne more zapreti svoje industrije, ker mora uveženo blago plačati. Če nimamo ničesar za izvažat, tudi za plačilo uvoza ne bomo imeli. Ne moremo kar reči, ni problema, zapreti industrijo, ki itak emitira co2 in vse kupovati od drugih, če ne bomo imeli s čem to plačati.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Kaj pa je naredil?

Hitler je bil reakcija katero so sprožili zavezniki po koncu 1.svetovne vojne.

In v času Nemške krize in negotovosti so ljudje na demokratičnih volitvah izglasovali izrednega človeka.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zimonem ::

sbawe64 je izjavil:

ps
O ceni niso govorili.

nekdo je računal:

RUSKI PLIN

Hvala Gillesu Jypeu

Ob tem moraš upoštevati še, da je Evropa bolj kot ne postindustrijska družba in tudi kitajskega blaga ne maramo kar še dodatno dvigne potrebe po energiji.

tomlin ::

Res je, podražitve prihajajo. Toda najhuje kar prihaja je zastraševanje in namenoma vzpodbujena panika osebkov, ki jih je tudi na tem forumu 90%.
Jasno je zakaj podražitve pri nas v EU. Ker smo zavestno in popolnoma upravičeno z gospodarskimi sankcijami udarili zločinski Putinov režim, ki bodo in že sesuvajo rusko gospodarstvo in ruski bančno-monetarni sistem.

Ni videti.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Lonsarg ::

Vojna bo zgolj izgovor za Elito da se bo zameglilo kako so zasrali denarno politiko. Vsak ki zna malce spremljat zadeve ve da velika inflacija in podražitve prihaja že vsaj dve leti.

Zimonem ::

Proti letom globalizacije je tudi elita nemočna v smislu , da lahko kaj spremeni. Sebe bodo že zaščitili,kolikor se da.

tikitoki ::

Mr.B je izjavil:

tikitoki je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Si pac sociopat.

Kja ima to z bebci, ki tulijo kako oni ne bodo trpel zaradi sankcij, nej raje v miru pustimo, da rusi popucajo ukrajince, sej mogoce ne bodo cez neakj let se koga, ker z zelo podobnimi zgovori ze delali masakre po sosednjih dezelh in si prilascali ozemlje.

hujsk1999 ::

Šele začelo se je. Na srečo danes še vedno koristimo večinoma ruski plin, ki je polovico cenejši od tekočega, ki prihaja. In že zdaj vemo da je +300%. To bo vsaj še +300% od teh cen. Posameznik bo to prenesel, industrija pa bo moralo zelo zelo dvignit cene končnih produktov. Tam do 200% od teh cen.
Intel Core i9-13900KS/MSI GeForce RTX 4090 SUPRIM X 24G/EKWB Custom

IgorCardanof ::

Lonsarg je izjavil:

Vojna bo zgolj izgovor za Elito da se bo zameglilo kako so zasrali denarno politiko. Vsak ki zna malce spremljat zadeve ve da velika inflacija in podražitve prihaja že vsaj dve leti.

Je prav presenetljivo koliko ljudem tole ni jasno.
Pumpajmo v medjih, da so rusi krivi za vse, to pa da se je printalo denar v enormnih kolicinah in dajalo skoraj izkljucno vsega eliti, pa ne bi smelo povzrocit inflacije.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

kuall ::

Velki je izjavil:

(Janša je seveda globalist, le ovčke ga žal vidijo kot nacionalista).

kako neumna izjava. globalist, nacionalist?? wtf to sploh pomeni? kar neke neumne etikete izumljaš kot sta tudi levičar in desničar. ni tako enostaven svet kot so ti tvoji predalčki.

Zimonem je izjavil:

Proti letom globalizacije je tudi elita nemočna v smislu , da lahko kaj spremeni. Sebe bodo že zaščitili,kolikor se da.

Da se govori da je globalizma konec in bodo spet bloki. Le Azija je problen, ker proizvaja vse za oba bloka.

tikitoki je izjavil:

Mr.B je izjavil:

tikitoki je izjavil:

dexterboy je izjavil:

Si pac sociopat.

Kja ima to z bebci, ki tulijo kako oni ne bodo trpel zaradi sankcij, nej raje v miru pustimo, da rusi popucajo ukrajince, sej mogoce ne bodo cez neakj let se koga, ker z zelo podobnimi zgovori ze delali masakre po sosednjih dezelh in si prilascali ozemlje.

No sej je v redu, zadnjih 10 let, se je vozila napacna politika. Sedaj pa ups, masaker ukraincev. Lahko tudi obratno, inflacija je bila tudi se pred ukrajinsko akcijo visoka, sedaj se samo ni treba skrivat, je putin kriv. Je zahodnjaku lazje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

c3p0 ::

Lonsarg je izjavil:

Seveda, pa še covid karto lahko vedno znova potegnejo iz rokava (in jo tudi bodo).

gwtlwesncw ::

Torej je bila Putin samo useful idiot zahodne imperialistične elite in ne 500-dimenzijski šahist z najmočnejšo, najsodobnejšo vojsko na svetu in z največjim arzenalom jedrskega orožja? Pa Xi Jinping?

gwtlwesncw je izjavil:

Torej je bila Putin samo useful idiot zahodne imperialistične elite in ne 500-dimenzijski šahist z najmočnejšo, najsodobnejšo vojsko na svetu in z največjim arzenalom jedrskega orožja? Pa Xi Jinping?

Pojdi na luft. Pomaga malo kisika dobiti, potem ne pises oslarij

Pa kaj bo tu zdaj nek aberveznik nivoja Mr.B vedno sral vsem po forumu?

Zgodovina sprememb…

49106 ::

Mr B boli, če mu "žališ" Rusijo ali Kitajsko. Kot je rekel sam, naj se nadiha svežega zraka, mu bo dobro delo.

Je pa vesel, da bo precej več ljudi imelo toliko kot ima sam, precej manj torej.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Saj je verjetno fejst dec, samo malo preveč sfokusiran je na škodeželjnost zahodu, izgleda. Saj ni edini. Kako rečejo pri njem - Schadenfreude?

Samo to sem res že slišal, da pripadniki zgodovinsko revnejše družbe vidno uživajo, ko se zgodovinsko bogatejši družbi niža standard...

Za nekaj soforumašev bi kar lahko potrdil, beroč njihove prispevke in napovedi.

Zgodovina sprememb…

Saj v tem ni nič narobe.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Pat_MaGroin ::

Cakaj, dejansko obstajajo moroni, ki mislijo da je za inflacijo kriv putin?

Pat_MaGroin je izjavil:

Če ne putin pa Kitajci zaradi Netopirskega virusa. Nekaj se bo že našlo:)).

Pat_MaGroin je izjavil:

Ja. Dejansko. :)) :)) :))

D3m je izjavil:

Saj v tem ni nič narobe.

S čim? Da se standard znižuje? Ja, ni nič, če se tebi znižuje, ne. Če pa se meni, pa je narobe, vsaj ene malo :-)
Čeprav, moram priznati, trend je obraten.

Si kaj hud zdaj?

Pa kako!?

Zgodovina sprememb…

fikus_ ::

V krizi 2008-09 se je pokazalo, da je za elito bolje printanje denarja (usa printala, EU z DE na čelu zategovala pas), sedaj v obdobju korona krize so vsi printali denar in ustvarili inflacijo.. Ta naprintan denar potuje po finančni verigi navzgor, od prejemnikov pomoči (to niso nujno najbolj potrebni pomoči, ampak tisti, ki uspejo priti do korita, kjer se deli) k elitam, ki že imajo denar in ga "znajo" obračat.
En Janez (Hans,John, . . .) in Micka (Maria, Mary, . . .), katera komaj preživita s svojim delom, imata še otroke, za katere si trgata od ust, sta zelo uporabna in predvidljiva potrošnika, razmišljata samo o preživetju in kaj dati jutri v usta. To nista človeka, ki se bosta puntala. Po možnosti morata biti čimbolj neizobražena ter tako lažje vodljiva. Njuna (njihova) zabava naj bo MSM po TV, razne razvedrilne oddaje za poneumljanje, informacijsko vodena socialna omrežja s cenzuriranimi informacijami, da jih ne bi pokvarilo, . . .
Srednji razred izginja, ker ti imajo že previsoko izobrazbo, ljudje že preveč razmišljajo (imajo preveč časa za to), finančno so preveč neodvisni, . . .

Te zadnje podražitve so posledica printanja denarja in špekulacij na borzah. Sedaj tankamo nafto, ki je bila kupljena po cenah izpred nekaj mesecev, jemo kruh pridelan iz lanske pčenice po cenah iz lanskega leta, . . .
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Pismo, če je nam uspelo zaslužiti v tem času, kako vam ni uspelo, takšnih dobrih časov kot je sedaj, še ni bilo (če ne bo Mr.B poklical Putina, da nam parkira nukico v dimnik)? Še kripto milijonarji bi lahko ratali brez truda, če niste ravno preko QuadrigeCX trgovali. Raje sploh ne naštevam vseh pridobitev, ker še sam ne verjamem več :)

Zgodovina sprememb…

««
25 / 34
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27148573 (16331) Mr.B
»

Sberbank propadla? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37554520 (21633) lithium

Kakšne opcije ima Rusija da nam zagreni življenje? (strani: 1 2 3 447 48 49 50 )

Oddelek: Loža
2490213620 (140329) endelin

Več podobnih tem