» »

Korelacija med anti-vaxerji in pro-rusko opredelitvijo?

Korelacija med anti-vaxerji in pro-rusko opredelitvijo?

Temo vidijo: vsi

kuglvinkl ::

Beli_Zajcek je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Po pomoti, sem vrnil.

Sicer pa zajc, si cepljen in podpiras ali ne vojno v ukrajini?

Ne podpiram NOBENE vojne. Vojne podpirajo samo bedaki, ki jih še niso videli od blizu in pa psihopati, ki nimajo možnosti empatije in jih človeško trpljkenje ne prizadene. Ne podpiram niti Zelenskega, ker je svoje ljudstvo spravil v vojno z Rusko Federacijo. Poleg tega pa še poziva, da se grejo netrenirani civilisti upirat Rusom s pred desetimi minutami pridobljenim orožjem. To se lahko zaključi zgolj s smrtjo teh istih civilistov. Smrti pa ne privoščim ne Ukrajincem ne Rusom. Sedaj boš skočil name, da, če ne podpiram Zelenskega sem avtomatično pro-rus. To je modus operandi, ki si se ga navlekel med kovidno krizo. Če nisi za ukrepe, si anti-vax. Hudo popreproščeno videnje sveta, ki po mojem mnenju vodi v nek prepir morebiti tudi vojno. Ker to je črno-belo gledanje - Amerikanci good, Rusi bad. V resnici so vsi sivi, ta dva naroda bolj oba črna kot bela, edino pomembno je, da v takem mednarodnem ozračju, ki spominja na ujetost med Scilo in Karibdo, slovenski narod ubere svojo pot, ki mu omogoča preživetje na dolgi rok.
Drugače pa sem ti že napisal nekje zgoraj, da samo vprašanje te teme click-bait in brezvezno.

Zelinski ni spravil Ukrajine v vojno, se vladati ni bil sposoben, ker zelo enostavno tega ni sposoben, mu ne nese. V vojnem casu mu pa uspeva drzati moralo.

Glede pozivanja, ne drzi, ne smesi se.

nirburu je izjavil:

Okapi je izjavil:

Za vse, ki še kar verjamejo ruski propagandi - dolg pogovor z Anthonyjem Blinknom, izpred petih let, v katerem lepo razloži, kaj je Putinov problem v zvezi z Ukrajino. In še marsikaj zanimivega v zvezi s Putinom. Govori iz izkušenj, ki jih je imel kot Obamov svetovalec. Sedaj je pa ameriški zunanji minister.

Na kratko, Putin hoče imeti okoli Rusije na oblasti lutke, kot je tista v Belorusiji. Nekaj časa je takšno imel tudi v Ukrajini, ampak so na neki točki (2013/14) Ukrajinci ugotovili, da imajo raje demokracijo, kot je v EU, ne takšne, kot je v Rusiji. In so Putinovo lutko vrgli z oblasti. Putin je potem sprožil krizo v Donbasu (ki je prej ni bilo), in okupiral Krim, oboje pa opravičeval z lažmi o zatiranju tamkajšnjih Rusov.

Vsi whataboutisti se pa lahko vprašate, v kakšni demokraciji bi raje živeli - ameriško-evropski, ruski ali kitajski? Ker se zna zgoditi, da se bo na neki točki treba odločiti.

A maš tudi kakšen Frontline intervju, ki obrazloži zakaj je Biden imel WEFov slogan na volitvah in zakaj je bil Putin WEFov young leader?
Tega nimaš ne?

kuglvinkl je izjavil:

Lgbt pusherji? :) nisi siguren o svoji identiteti? Nic hudwga, znaten.del populacije se trudi, da nas to be bo vec zanimal.

Zdej pa nazaj.na topic: si cepljen proti covidu in ali podpiras vojno v ukrajini?

Tistega dela populacije je iz dneva v dan manj, tko čist BTW.

O ne, cedalje vec ga je. Moj sin ima sosolko, ki ima dve mamici, to dojema kot nekaj povsem obicajnega. A ni to cudovito? Ni treba bit zgrenjen incel btw ;).
Your focus determines your reallity

Zgodovina sprememb…

nirburu ::

Zanimivo ne kako je tak nesposobnež prišel na oblast torej...
...kot da, kot da bi ga nekdo tam nastavu z nekim namenom.

mr_chai je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

En "detalj" si sprgledal, da mnogi ne vejo za ozdaja, kot jih mogoce ti navajas, so pa proti vojni agresiji Rusije nad Ukrajino. Nobeno ozadje ne opravicuje ruske invazije in morije nad sosedi, faking nobeno - to je ves point.

Ti živiš v neki pravljici in ne v realnosti. Naravno človeško stanje je vojna.
Me pa zanima, če si se ti sploh kdaj oglasil, ko Savdska Arabija dnevno bombardira Jemen, ali ko Izrael bombardira Gazo, ali ko Palestinci pošiljajo rakete Izraelu ? A zdj ko je pa vojna malo bližje tvoji riti, se pa kar naenkrat nekaj oglašaš tule kako je to krivično kar se dogaja Ukrajincem.

Da ti razložim še bl simpl. Vsaka velesila ima v ozadju sistem elit, ki morajo ščititi svoje pozicije. Tako pač je in je bilo že od pantiveka. Taka je človeška narava. So volkovi in so ovce. In ti volkovi se tudi med sabo kdaj grizejo.

Ja, Ukrajinci imajo vso pravico početi karkoli hočejo, ampak PAZI, vojna je legitimno pravno stanje. Če Rusiji ni všeč, da se na meji z njo postavlja rakete in to ravno tam, kjer so že zgodovinsko bila trenja med državama, potem so posledice jasne. Z razdorom Minsk 2 sporazuma iz leta 2015, je bilo konec premirja med Ukrajino in Rusijo. Ukrajinci so se pustili zavesti zahodu, verjeli so, da jim bo allmighty vojaška sila USA pomagala, naivni pač, marjenotka na oblasti, igralec, ki je žal v realnosti zafural Ukrajino do konca. Sočustvujem z narodom.

Ukrajina bi morala ostati buffer cona in razvijat svojo ekonomijo naprej, ker ekonomsko jih Rusi prav nič niso dol tlačl, ampak so se sami. BDP per capita so imeli porazen, manjši od faking Albanije, korupcije celo več kot v Rusiji, tko da ne se pretvarjat, da je Ukrajina bila nek vzor Evrope. Najprej bi morali popucat v lastnih vrstah, ostati nevtralni in se razvit ekonomsko.

Ti tdo ne znas custvovat drugace, kot da kaj napises na ST?

kuglvinkl je izjavil:

O ne, cedalje vec ga je. Moj sin ima sosolko, ki ima dve mamici, to dojema kot nekaj povsem obicajnega. A ni to cudovito? Ni treba bit zgrenjen incel btw ;).

Dve mamici in samo 1.0 otroka?

Matematika ti ne gre kolega.

nirburu je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Dve mamici in samo 1.0 otroka?

Matematika ti ne gre kolega.

Jaz nisem pastir tko kot ti, pls nehaj s tem kolegom.

Ja, ona pravi, da ima dve mamici. Hotel sem reci, da si custevno prizadet, ce tega ne razumez in da vas je cedalje manj. Je pa to pocasi ze off topic.

Razumem bolje od tebe prjatu. Ti si zaslepljen od ideološke svetlobe, jaz vidim jasno in daleč.
Naj uganem...si generacija ca. 1970+?

voss_ ::

Kuglvinkel je začel brisat. Znana tehnika ko zmaguješ v debati :)

Glede da niti RTja ne morem več brat je to sedaj kar moda, bi rekel.

PrihajaNodi ::

Okapi je izjavil:

Beli_Zajcek je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Po pomoti, sem vrnil.

Ne podpiram NOBENE vojne. Vojne podpirajo samo bedaki, ki jih še niso videli od blizu

In ko te nekdo napade, nastaviš rit in prosiš, naj uporabi vazelin, ne?

A tko kot ste jo nastvli cepljeni, ko so zagrozil da nikamor brez pikice ne bo slo?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Dober point! Faking nisem niti pomislil.

Vaxxerji so se dobesedno obnašali kot Rusi.
Zavoljo "denacifikacije" so nas napadali na vaskem koraku in grenili življenje. Sedaj pa nam pravijo, da ne smemo kar nastaviti rit prvemu bulliju, ki pride mimo.

Nodi, včasih si res malo genij.

Rusija tako kot vaxxerji ščitijo širši interes™, zato je povsem sprejemljivo zatirati anti-covid-vaxerje, češ, kaj pa nas tej naciji ogrožajo z njihovimi bacili.

Damn! To bo moj nov najljubši protiargument.
Briljantno nodi, resno, briljantno.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nirburu ()

gwtlwesncw ::

Aja, torej...

Velika ponastavitev,
depopulacija vsaj 5 milijard cepljenih in
genski zemljevidi testiranih necepljenih (verjetno za zlobne) namene

niso več tako brilijantni?

Mene je sicer Nodi ene malo razočaral, ker tako stoka, sem mislil, da je nek alfa možakar, ki v Romuniji žurira tudi, ko se svet okrog njega podira zapira.

PS: Izgleda, da na preletavanje nisem dovolj jasno zapisal :-) Malo hecam Nodija in Nirburuta, naše stare znance z različnimi vzdevki...

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Okapi je izjavil:

Beli_Zajcek je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Po pomoti, sem vrnil.

Ne podpiram NOBENE vojne. Vojne podpirajo samo bedaki, ki jih še niso videli od blizu

A tko kot ste jo nastvli cepljeni, ko so zagrozil da nikamor brez pikice ne bo slo?

Mau si pomesal pastir, jaz se nisem cepil, ker ne bi mogel nikamor, se pravi ne zaradi komoditete, pac pa, ker je izid okuzbe nepredvidljiv. Si ne predstavljam, da bi moji otroci izgubili oceta, ker bi bil tolk prfuknjen, da se ne bi sel cepit.

~malo prej izbrisan post/uporabnik

Irrelevantno za trenutno debato.

Dejstvo je, da anti-covid-vaxxerji smo se tako kot ukrajinci odločili, da želimo na svojo pot, neodvisno od lokalnih težakov (vaxxerjev+oblast = rusija).
Takoj ko nismo želeli nositi maske ste nas napadli z odloki, vlekli po medijih, prepovedovali nakupe itd.
Naredili ste invazijo v našo suverenost, z razloogom, da ščitite širši interes regije.

Kaj praviš kuglvinkl, ni slabo ne?

A sori, nisi ti pastir, en gor je..
Mea culpa.

gwtlwesncw je izjavil:

Aja, torej...

Velika ponastavitev,
depopulacija vsaj 5 milijard cepljenih in
genski zemljevidi testiranih necepljenih (verjetno za zlobne) namene

niso več tako brilijantni?

Kdo pravi da je cepljenja konec? Šele začelo se je, samo malo pauze vmes.

kuglvinkl je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Okapi je izjavil:

Beli_Zajcek je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Po pomoti, sem vrnil.

Mau si pomesal pastir, jaz se nisem cepil, ker ne bi mogel nikamor, se pravi ne zaradi komoditete, pac pa, ker je izid okuzbe nepredvidljiv. Si ne predstavljam, da bi moji otroci izgubili oceta, ker bi bil tolk prfuknjen, da se ne bi sel cepit.

Glede na smrtnost tega prehlada sploh ne razumem kako si do sedaj živel? Si bil zavit v vato?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Roko na srce. Raje delam z Nodijem za tekočim trakom, za minimalca, kot za VX-ovih 5k in konstantno bolestno paranoidnostjo.

Ampak ja. Žal vaxxerji. Tako kot ukrajina si vzemam pravico, do samoodločitve ali se bom cepil, nosil masko ali ne...pardon, vstopil v NATO/EU ali ne.

*mic drop*

nirburu je izjavil:

~malo prej izbrisan post/uporabnik

Irrelevantno za trenutno debato.

Dejstvo je, da anti-covid-vaxxerji smo se tako kot ukrajinci odločili, da želimo na svojo pot, neodvisno od lokalnih težakov (vaxxerjev+oblast = rusija).
Takoj ko nismo želeli nositi maske ste nas napadli z odloki, vlekli po medijih, prepovedovali nakupe itd.
Naredili ste invazijo v našo suverenost, z razloogom, da ščitite širši interes regije.

Kaj praviš kuglvinkl, ni slabo ne?

Jaz vas nisem nič napadal, očitno vam ni bilo hudega tudi brez tega, ostalih 5 milijard se ne moremo zanašati samo na srečo. Brilijantnost? Vidva z Nodijem? Yeah right :-)

gwtlwesncw je izjavil:

Jaz vas nisem nič napadal, očitno vam ni bilo hudega tudi brez tega, ostalih 5 milijard se ne moremo zanašati samo na srečo. Brilijantnost? Vidva z Nodijem? Yeah right :-)

Saj Viktor iz sibirije nas tudi ni napadu. Njegova vlada je. On pa ji je morda držal štango.
Tako kot si ti naši.

#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

nirburu je izjavil:

Roko na srce. Raje delam z Nodijem za tekočim trakom, za minimalca, kot za VX-ovih 5k in konstantno bolestno paranoidnostjo.

Ampak ja. Žal vaxxerji. Tako kot ukrajina si vzemam pravico, do samoodločitve ali se bom cepil, nosil masko ali ne...pardon, vstopil v NATO/EU ali ne.

*mic drop*

Krasno :-) Kaj ti naj? Če ne boš priden, te samo odklopijo na osnovi tvojega genskega zemljevida od testiranja, če že ne boš depopuliran z ostalimi 5 milijardami cepljenih... Še čuditi se ne boš utegnil :-)

Če že blodiš kot protiargument, vsaj blodi realistično.

nirburu je izjavil:

gwtlwesncw je izjavil:

Saj Viktor iz sibirije nas tudi ni napadu. Njegova vlada je. On pa ji je morda držal štango.
Tako kot si ti naši.

Ti, anticepilski vostok, ki so ti vzeli genski material pri testiranju (ko si pridobival PCT), si tudi podpiral našo vlado glede tega EU covid 19 potrdila? Se nisi nikdar testiral?

nirburu je izjavil:

Če že blodiš kot protiargument, vsaj blodi realistično.

Torej, vostok, depopulacija cepljenih bo ali ne?
Veliki reset?
Genski zemljevidi, tudi tvoj, nirburu? :-)

Zgodovina sprememb…

Green pasa nisem niti enkrat nikjer naložil, če to sprašuješ.

nirburu je izjavil:

Green pasa nisem niti enkrat nikjer naložil, če to sprašuješ.

Ampak testiran si pa bil? Tvoj genski zemljevid imajo? :-)

Boš preživel depopulacijo 5mrd cepljenih? :-)

Zgodovina sprememb…

Ti, anticepilski vostok, ki so ti vzeli genski material pri testiranju (ko si pridobival PCT), si tudi podpiral našo vlado glede tega EU covid 19 potrdila? Se nisi nikdar testiral?

A projeciraš svojo neumnost na ostale? Ker se jih je pač 5 miljard ceplo in nikomu ni blo "nič" (no tako pravi televizija) je pa že vse uredu. Preberi si mišji eksperiment zgoraj. Me pa zanima ali boš jeseni odšel po nove boosterje?
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Dovolj glede depopulacije.

PrihajaNodi je izjavil:

Me pa zanima ali boš jeseni odšel po nove boosterje?

Seveda bom, če bo potrebno, sem samo 2x cepljen...

Ti boš pa ostal v Romuniji, boš naprej žuriral, Nodi? :-)

Zgodovina sprememb…

A ti res nimaš nič bolj pametnega za počet, kot debilit tu gor?
Hvala nasvidanje.

nirburu je izjavil:

A ti res nimaš nič bolj pametnega za počet, kot debilit tu gor?
Hvala nasvidanje.

Ne, nimam, Vostok :-)

Če dobro premislim, res nimam nič bolj pametnega počet :-)

Jebiga, lej :-)

Zgodovina sprememb…

Uf se ti pa vidi kako zelo se bojiš smrti @kuglvinkl. Zato pa so bili s cepljenjem tako "uspešni" ker pač zaradi virusa lahko umreš. Človek si želi živeti 1000 letja in smetit planet, medtem pa so faraoni umirali že pri 30 tih. Danes pa bi nek @kuglvinkl rad živel večno. Pa sklepam da si nad 30!
Bolj je vprašanje, če bi čez določen čas po letu ali dveh opazil določene telesne spremembe, to pripisal cepljenju. Recimo izguba vida, sluha...verjetno da ne, ker to se tako ali tako lahko vsakomur zgodi.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Nodi, tudi, ko si star 50 let in več, želiš živeti, sploh, če nisi zadnja rupa na sviralu :-)

nodi, kdaj imaš plan umreti ti? nisi že preko 30? pa saj ti gre dobro v romuniji ali pač ne?

Zgodovina sprememb…

Realno, če nisi na nivoju financ Merlaka je vse skup ena beda. Pa dvomim da si ti.

Uff, na nivoju Merlaka pa res ne, daaaleč od tega. A samo to ti razumeš? Merlak ali smrt? Naj ti bo zemlja lahka :-) Pa na vostoka na pozabi. Poskusita s cepljenjem, morda se rešita trpljenja, ker nista na nivoju finance Merlaka. Tudi večina ostalih ne. Zdaj pa te razumem, Nodi, da si briljanten. Ker nisi tako bogat kot Merlak, je vse brez zveze, sploh pa Romunija :-)

Nodi, zdaj si res patetičen. Vprašaj forumaše ali zvonik ali štrik :-) Menda tudi covid cepivo :-)

Bogi Nodi, kar zasmilil se mi je, resnično. Ajde, si brilijanten, naj ti bo :-)

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi je izjavil:

Uf se ti pa vidi kako zelo se bojiš smrti @kuglvinkl. Zato pa so bili s cepljenjem tako "uspešni" ker pač zaradi virusa lahko umreš. Človek si želi živeti 1000 letja in smetit planet, medtem pa so faraoni umirali že pri 30 tih. Danes pa bi nek @kuglvinkl rad živel večno. Pa sklepam da si nad 30!
Bolj je vprašanje, če bi čez določen čas po letu ali dveh opazil določene telesne spremembe, to pripisal cepljenju. Recimo izguba vida, sluha...verjetno da ne, ker to se tako ali tako lahko vsakomur zgodi.

Ze prej sem imel batino v hlacah, zdej je pa piton. Evo, to je sprememba! Lahko da bom sluh, sam piton pa ostane.

Ze prej sem imel batino v hlacah, zdej je pa piton. Evo, to je sprememba! Lahko da bom sluh, sam piton pa ostane.

Zelo intelektualen odgovor. Pričakovano.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Kugla, daj pobriši moje komentarje zadnje ure (ali dalje), nisem vedel, da je tako hudo z Nodijem. Morda tudi z vostokom. Finančno na nivoju Merlaka verjetno nikdar ne bosta, to pa je edino, kar v njunem svetu v Romuniji menda šteje...

Beli_Zajcek ::

Okapi je izjavil:

Beli_Zajcek je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Po pomoti, sem vrnil.

Hej, tega nisem nikjer trdil, da v primeru napada se rabiš pred napadalcem vreči na tla in dopustiti vse. Mi je pa popolnoma mimo, ko so se pogumni Evropejci pripravljeni boriti proti Putinu do zadnjega Ukrajinca! Sej če pogledaš propagando s katero nas futrajo je pa isto čisto mimo. NATO ne želi vojne s Rusijo (nukice pa to), in potem se dela predstava za glupo rajo kot je recimo, da bo Poljska dala vsa letala Ukrajini, kot da to ne bi pomenilo vojne napovedi proti Rusiji. Lepo te prosim...

V trenutni situaciji pa žal ni lepe rešitve, ker je situacija bila zavožena nekaj let nazaj. Predvsem ta stavek je bistvo mojega odgovora. Male države moramo narediti vse v naši moči, da do vojne ne pride.

voss_ ::

Tako kot je treba uničiti virus Covid, isto je treba uničiti virus nacizma.

Beli_Zajcek je izjavil:

Okapi je izjavil:

Beli_Zajcek je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Po pomoti, sem vrnil.

Hej, tega nisem nikjer trdil, da v primeru napada se rabiš pred napadalcem vreči na tla in dopustiti vse. Mi je pa popolnoma mimo, ko so se pogumni Evropejci pripravljeni boriti proti Putinu do zadnjega Ukrajinca! Sej če pogledaš propagando s katero nas futrajo je pa isto čisto mimo. NATO ne želi vojne s Rusijo (nukice pa to), in potem se dela predstava za glupo rajo kot je recimo, da bo Poljska dala vsa letala Ukrajini, kot da to ne bi pomenilo vojne napovedi proti Rusiji. Lepo te prosim...

V trenutni situaciji pa žal ni lepe rešitve, ker je situacija bila zavožena nekaj let nazaj. Predvsem ta stavek je bistvo mojega odgovora. Male države moramo narediti vse v naši moči, da do vojne ne pride.

Ko pa pride do nje, pa nastavimo rit se zelel zakljuciti?

To nastavimo ko pride virus, ki je pobil že miljarde ljudi in traja že 2 leti. Če pa se cepiš pa se virusa znebiš in dobiš kot darilo QR kodo na čelo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

mr_chai ::

kuglvinkl je izjavil:

Beli_Zajcek je izjavil:

Okapi je izjavil:

Beli_Zajcek je izjavil:

kuglvinkl je izjavil:

Po pomoti, sem vrnil.

Pa ja. Saj tebi bo to nekaj vsakdanjega. Ti sploh ne boš nič posebnega čutil.

voss_ je izjavil:

Tako kot je treba uničiti virus Covid, isto je treba uničiti virus nacizma.

Ampal vseeno bi se pa slikal zravn a ne ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mr_chai ()

Okapi ::

Beli_Zajcek je izjavil:

Male države moramo narediti vse v naši moči, da do vojne ne pride.
Tudi če je treba vnaprej kapitulirati pred močnejšim, ne? Točno to je tvoj recept za preprečitev vojne z nekom, ki te hoče zasužnjit.

Ukrajinci kapitulirati niso hoteli. Kar se naše pomoči Ukrajini tiče - v sodobnem svetu je pač treba imeti zaveznike, ker če ti v stiski nihče ne pomaga, boš žrtev prvega nasilneža, ki pride mimo in je močnejši od tebe.

Kot rečeno, v kakšni demokraciji bi raje živel - ruski, kitajski ali EU-ameriški? In ne, nimaš nobene tretje možnosti.

kuglvinkl je izjavil:

Beli_Zajcek je izjavil:

Ne, ubožček. Ne podtikaj mi stvari, ki jih nisem rekel. Sem napisal, da je odpor čisto ok. Ampak zanimivo je, da je toliko pogumnih upornikov tukaj na STju. Se pa bojim, da bi vas keyboard-warrior-e realnost vojne hitro postavila 2 metra pod zemljo. Zato sem mnenja, da je potrebno trenutno zadevo čimprej končati preko diplomatov ne preko puškinih cevi.

Beli_Zajcek je izjavil:

Zato sem mnenja, da je potrebno trenutno zadevo čimprej končati preko diplomatov ne preko puškinih cevi.
:)) Ma nemoj?

Čisto vsi smo takega mnenja, vključno z vsemi Ukrajinci, ki se borijo z ruskimi okupatorji. In tudi večina teh okupatorjev je takega mnenja.

Zdaj pa še Putinu razloži, da Ukrajina ne more sprejeti njegove zahteve, da vojska kapitulira.

Tudi mi ni jasno, kako Putinovi apologeti niste sposobni sprevideti, da v tej vojni preprosto ne more zmagati. Srečen bo lahko že, če ga v Rusiji lastni ljudje ne bodo vrgli s prestola in poslali v Haag.

Putin je šel v vojno z zmotno predpostavko, da se ukrajinska vojska ne bo hotela boriti, da bodo Ukrajinci Ruse pozdravili kot osvoboditelje, odstavili Zelenskega in nastavili neko prorusko lutko, kot so jo imeli pred 2014. Skratka, da bo v par dnevih, kvečjemu enem tednu, vsega konec.

Zakaj je tako mislil, je drugo vprašanje. Morda zaradi lastne oholosti, morda zaradi napačnih obveščevalnih podatkov (na odgovornih mestih ima kimavce, ki se mu ne upajo povedati resnice), morda zaradi kombinacije obojega...

Ukrajina ima dovolj za vojsko sposobnih moških (kakšnih 10 milijonov, v primeru splošne mobilizacije), pa že brez takega drastičnega posega ima več kot četrt milijona vojakov in milijon rezervistov. Dovolj za nekaj let bojevanja. Orožja jim ne bo zmanjkalo, ker jim bo NATO pošiljaj neomejeno vojaško pomoč.

In kaj lahko Rusi naredijo? Nič kaj dosti. Lahko zasedejo Kijev in Harkov, ampak bo še vedno pol Ukrajine neokupirana, v okupiranih delih pa bodo gverilci, oboroženi s stingerji in javelini. In tudi če okupirajo celo Ukrajino, se bodo gverilci borili naprej, orožja jim ne bo zmanjkalo. Mejo s Poljsko in Romunijo je praktično nemogoče dovolj hermetično zapreti in preprečiti dotok orožja.

Rusi bodo morali imeti v okupirani Ukrajini ves čas nameščenih kakšnega pol milijona vojakov. In ves ta čas bodo trajale zahodne sankcije, ki bodo postajale samo še hujše, in vsak dan bodo umirali ruski vojaki. Gverilci s stingerji in javelini bodo poskrbeli, da se ruska vojska nikjer ne bo počutila varne. In sovraštvo do Rusov bo vsak dan večje.

Edini možni rezultat takšne dolgotrajne okupacije in gospodarskih sankcij bo upor v sami Rusiji in padec Putinovega režima. Vojna v Afganistanu je precej pripomogla k padcu komunizma in razpadu Sovjetske zveze. Dlje časa, kot bo vojna trajala, več možnosti je, da bo Putin končal v Haagu.

Vprašanje je sedaj samo, v kakšni meri je Putin pripravljen sprejeti poraz (da ga bo doma še lahko nekako predstavil kot nekakšen uspeh). Zahod sankcij ne bo kar umaknil, tudi če se Rusi sedaj umaknejo iz Ukrajine, ker bo odpravo sankcij pogojeval z vojnimi reparacijami, morda tudi s prihodom kakšnega ruskega generala v Haag.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Okapi je izjavil:

Tudi mi ni jasno, kako Putinovi apologeti niste sposobni sprevideti, da v tej vojni preprosto ne more zmagati. Srečen bo lahko že, če ga v Rusiji lastni ljudje ne bodo vrgli s prestola in poslali v Haag.

Putin je šel v vojno z zmotno predpostavko, da se ukrajinska vojska ne bo hotela boriti, da bodo Ukrajinci Ruse pozdravili kot osvoboditelje, odstavili Zelenskega in nastavili neko prorusko lutko, kot so jo imeli pred 2014. Skratka, da bo v par dnevih, kvečjemu enem tednu, vsega konec.

Zakaj je tako mislil, je drugo vprašanje. Morda zaradi lastne oholosti, morda zaradi napačnih obveščevalnih podatkov (na odgovornih mestih ima kimavce, ki se mu ne upajo povedati resnice), morda zaradi kombinacije obojega...

Ukrajina ima dovolj za vojsko sposobnih moških (kakšnih 10 milijonov, v primeru splošne mobilizacije), pa že brez takega drastičnega posega ima več kot četrt milijona vojakov in milijon rezervistov. Dovolj za nekaj let bojevanja. Orožja jim ne bo zmanjkalo, ker jim bo NATO pošiljaj neomejeno vojaško pomoč.

In kaj lahko Rusi naredijo? Nič kaj dosti. Lahko zasedejo Kijev in Harkov, ampak bo še vedno pol Ukrajine neokupirana, v okupiranih delih pa bodo gverilci, oboroženi s stingerji in javelini. In tudi če okupirajo celo Ukrajino, se bodo gverilci borili naprej, orožja jim ne bo zmanjkalo. Mejo s Poljsko in Romunijo je praktično nemogoče dovolj hermetično zapreti in preprečiti dotok orožja.

Rusi bodo morali imeti v okupirani Ukrajini ves čas nameščenih kakšnega pol milijona vojakov. In ves ta čas bodo trajale zahodne sankcije, ki bodo postajale samo še hujše, in vsak dan bodo umirali ruski vojaki. Gverilci s stingerji in javelini bodo poskrbeli, da se ruska vojska nikjer ne bo počutila varne. In sovraštvo do Rusov bo vsak dan večje.

Edini možni rezultat takšne dolgotrajne okupacije in gospodarskih sankcij bo upor v sami Rusiji in padec Putinovega režima. Vojna v Afganistanu je precej pripomogla k padcu komunizma in razpadu Sovjetske zveze. Dlje časa, kot bo vojna trajala, več možnosti je, da bo Putin končal v Haagu.

Vprašanje je sedaj samo, v kakšni meri je Putin pripravljen sprejeti poraz (da ga bo doma še lahko nekako predstavil kot nekakšen uspeh). Zahod sankcij ne bo kar umaknil, tudi če se Rusi sedaj umaknejo iz Ukrajine, ker bo odpravo sankcij pogojeval z vojnimi reparacijami, morda tudi s prihodom kakšnega ruskega generala v Haag.

Putinov apologet sem? Žalostno je, da je čedalje več zabitežev tvojega tipa na svetu. Si proti ukrepom za kovid? Potem si avtomatično anti-vax, ne glede na to koliko si cepljen. Ne kričiš skupaj z javnostjo, da je Putin psihopat? Rusofil in njegov apologet. S takimi bedaki ne moreš debatirat. ST je tako kot večina medijev postal navadno gnojišče.

ripmork ::

@Okapi: točno to.

btw, dober članek: Vladimir Putin Has Fallen Into the Dictator Trap

ripmork je izjavil:

Še en butast medij ki servira to kar gonijo tisti glavni. Za kozlat.

Novavax je prštiman da bodo Okapi in podobni lahko spet vihali rokave.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Beli_Zajcek je izjavil:

Putinov apologet sem? Žalostno je, da je čedalje več zabitežev tvojega tipa na svetu. Si proti ukrepom za kovid? Potem si avtomatično anti-vax, ne glede na to koliko si cepljen. Ne kričiš skupaj z javnostjo, da je Putin psihopat? Rusofil in njegov apologet. S takimi bedaki ne moreš debatirat. ST je tako kot večina medijev postal navadno gnojišče.

Imaš pač neke hude težave z dojemanjem resničnosti.
Če si cepljen in proti policijski uri, ti NIHČE ne bo rekel, da si antivax. To samo ti podlo podtikaš.

Če pa začneš iskati neke izgovore, da Putin ni edini krivec za vojno, si pa pač Putinov apologet in nič drugega.

In ko ti ni všeč, ko ti nekdo nastavi ogledalo in pove, kakšen si v resnici, so seveda vsi drugi krivi in neumni, samo ti ne.

ripmork ::

PrihajaNodi je izjavil:

ripmork je izjavil:

Še en butast medij ki servira to kar gonijo tisti glavni. Za kozlat.

Wow, hud proti-argument. Dej prilimaj še kak bitchuteTM video, that part is always fun!

Mimogrede, o avtorju članka (katerega itak verjetno niti prebral nisi):
About the author: Brian Klaas is a global-politics professor at University College London, a weekly columnist for The Washington Post, and the host of the Power Corrupts podcast. He is the author of Corruptible: Who Gets Power and How It Changes Us.

Miki N ::

No naša Kajči vsekakor razbija stereotipe tudi tu. Popšpikana čez in čez (zaradi potovanj, če ne drugega) vendar je že na začetku spopada njeno pisanje močno zvenelo na Kalinko, ko je razkrivala ukrajinske propagandne rabote, zdaj pa še to:

https://www.rtvslo.si/svet/evropa/azov-...

Se pravi, ni pravila.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rusija čedalje bolj izolirana od interneta in elektronskih plačilnih storitev (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
27156633 (24391) Mr.B
»

Priprave na predčasno priključitev Ukrajine v evropsko električno omrežje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
17832013 (23708) Mr.B

Več podobnih tem