» »

Kvaliteta izdelkov "trgovinskih" blagovnih znamk

Kvaliteta izdelkov "trgovinskih" blagovnih znamk

LapD ::

Ob zvišanjih cen hrane in ostalih izdelkov bo verjetno kdo pogledal tudi proti cenejših alternativam. Ena od teh so "trgovinske" blagovne znamke (Despar, Tuševi izdelki, Naše nam paše, S-Budget itd.). Če se pogleda proizvajalce teh izdelkov so v večini priznane znamke kot so Ljubljanske mlekarne, Pivka perutnina, Mlinotest in drugi. Razlike v kvaliteti jaz osebno ne opazim, me pa zanima, če ima kdo vpogled, kako so pakirani izdelki ki se prodajajo pod trgovinskimi znamkami in tisti originalni. Gre to vse iz istega tekočega traku samo v drugo embalažo, ali so te cenejše opcije tudi dejansko manj kvalitetne (nižja klasa mesa, moke, mleka)? Razumem, da trgovci kupijo velike količine in s tem znižajo ceno svojim izdelkom, ampak kakšen je tukaj plus za proizvajalce? Zakaj bi nekdo kupil moko od Žita, če je od Spara enaka, le da je pol cenejša?
web&motion designer

matobeli ::

nižja klasa izdelka.

Če to pomeni da je po sami sestavi manj kakovostno pa ne vem, verjetno ne.

starfotr ::

Čisto odvisno od izdelka do izdelka.

Nekje je povsem druga linija za izdelke trgovske blagovne znamke in lahko tudi druge recepture, drugje uporabljajo druge (cenejše) sestavine za izdelke trgovske blagovne znamke, v tretjem primeru je pa vse isto, samo druga embalaža/drug napis na izdelku.

c3p0 ::

Pri moki, zenfu ipd. nisem opazil razlike. Pa dvomim, da pri večini izdelkov sploh kaj se opazi, če testiraš double-blind seveda.

Ganon ::

V Hoferju imajo tega res veliko. Povsem enaka embalaža, kot pri originalu, samo podoba je prirejena za Hofer. Kupujejo na količino, zato se lahko izpogajajo za nizke cene.

En primer, jogurt mu, Ljubljanskih mlekarn.

Mu: 2,29€
Hoferjev mu: 1,09€

Gagatronix ::

A to so spet neke teorije zarote, kako nase firme prodajajo v tujino, nam pa prodajajo romunsko sranje ? Dejte mal it butat z betico v beton, ker ste ocitno se premal blesavi.

FoxKnox ::

Ko sem delal v Žitu ,so samo zamenjali papirno embalažo in naprej filali moko Mercator.

Če je proizvajalec trgovinske blagovne znamke isti kot svoje blagovne znamke, je kvaliteta enaka, saj gre tu za večsto k naročila ali več.

delavec44 ::

Zakaj to delajo? Ker trgovci pogojujejo polnjenje za njihove znamke s tem, da dajo potem originale sploh na njihove police (ali boljše police).

Tody ::

To je biznis model, ki ga hofer fura, cenejsa roba, in gres to iskat tja spotoma kupis se x drugih stvari. 50 centov das manj za makarone ampak pol kulis se kako malenkost pa si ob 30 eur

Gagatronix ::

Ko sem jaz delal v PP MI Zalog, smo pakirali enake hrenovke v pakunge od Mercatorja, od Hoferja, in se od ene parih znamk katerih imen se v tem momentu ne spomnim.

Pithlit ::

Če sam logično razmisliš (pa ne verjameš vsem ki ti pravijo da so enaki izdelki): kdo dejansko misli da se neki firmi izplača investirati v novo linijo izdelkov da jih lahko z minimalno maržo proda diskonterju?
Life is as complicated as we make it...

Trajno mleko so kot oem nekaj časa pakirali na stari liniji, lastno znamko pa na novi, z novo (boljšo) tehnologijo.

delavec44 ::

Ampak mleko je bilo pa od istih krav?

Ja, sej surovine so ponavad iste, če že je razlika je v obdelavi, tipu pakiranja...

MoRp ::

Brat je delal v tovarni predelave mesa (delali so sveže salame, suhe salame in pršut). Pri salamah ala posebna je bila razlika v količini maščobe in kože. V trgovske znamke so dali seveda, več slabega materiala in malenkost več začimb. Suhe salame ni bilo razlike. Pršut pa je bil pakiran najprej za original znamko, če se ni prodal do nekaj dni pred rokom, so dobili kose nazaj, jih odpakirali, umili, obrezali morebitne nepravilnosti (plesen, gniloba) in jih narezali za trgovske znamke. Pa da ne bo kdo mislil, da ko kupite premium znamko salame, da je res top. Ko je bilo naročilo za premium znamko večje od zalog oz zmožnosti proizvodnje so iz skladišča vzeli salame za trgovske znamke jih "slekli" in spakirali v premium. In pa obratno, ko je bilo naročilo za trgovsko znamko večje od zmožnosti so slekli premium in preoblekli v kar je bilo treba.

Pri Perutnini Pivka pa kolega pravi, da je Hofer najbolj zajeban. Da so jim zavrnili cele tovornjake zaradi ene ali dveh počenih embalaž. Pa kontrolo linij jim nenapovedano naredijo vsaj 1x na mesec (večkrat kot pa Halal nadzorniki, ki pridejo gledat ali koljejo skaldno z njihovimi). Pakirajo pa iste piščance za vse.

Zimonem ::

Hofer je direkten odjemalec. Podjetje dobi več brez posrednika stvari pa morajo štimat.

bosmla ::

Glavna prednost za trgovce, da imajo izdelke z lastnimi blagovnimi znamkami je, da lahko bp zamenjajo dobavitelja. V prevodu: tako lahko izsilijo trenutnega za se nizjo ceno. Dela se tudi tako, da nekaj casa jemljes pri kvalitetnejsem izdelovalcu, ko pa se ljudje "navadijo" to kupovati, pa zamenjas za nek xy za pol cene (nabavne - prodajna ostane).

mr_chai ::

skratka, ciganija...

Skratka, rek Nismo tako bogati, da bi kupovali poceni, že dolgo ne velja več. Višja cena ne zagotavlja višje kvalitete. Isto je obratno.

_Denny_ ::

Lahko potrdim zgornje. Kolega je delovodja v eni izmed večjih mesarij v Pomurju in mi je že leta nazaj razlagal kako je pri njihovi sveži svinjini in perutnini razlika med lastno znamko in trgovinskimi samo v embalaži.
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Bellzmet ::

Med Medex.

Na original Medex pakungi piše "med iz Slovenije". Na Spar medu piše: Za SPAR polni Medex in "med iz EU porekla". Sklepam, če jim verjamemo, je Slo med boljši kot mešanica EU medu. Se pravi je Spar Medex slabši od originalnega.

Cena je pa Spar Medex 9,5 eur in Medex 16 eur za 900g.

Tako da tukaj zgleda, da je razlika.

Spxy ::

Bellzmet je izjavil:

Med Medex.

Na original Medex pakungi piše "med iz Slovenije". Na Spar medu piše: Za SPAR polni Medex in "med iz EU porekla". Sklepam, če jim verjamemo, je Slo med boljši kot mešanica EU medu. Se pravi je Spar Medex slabši od originalnega.

Ali pa samo tako napišejo, da ne izgleda sumljivo :))

Magic1 ::

Najboljša na medu je pa ta: med iz EU in izven. Verjetno je lahko tudi iz lune...
Magic

Webmojster ::

Tody je izjavil:

To je biznis model, ki ga hofer fura, cenejsa roba, in gres to iskat tja spotoma kupis se x drugih stvari. 50 centov das manj za makarone ampak pol kulis se kako malenkost pa si ob 30 eur

V Hoferju boš moral kar fajn kupit, da bo 30€ račun :)

feryz ::

Webmojster je izjavil:

V Hoferju boš moral kar fajn kupit, da bo 30EUR račun :)
Ta pa zmaga.
Moji tamalo vzemi enkrat s sabo. Še nikoli nisem dal manj kot 150 evrov, tudi 200 ni redkost.
Je pa res, da grem tja enkrat, največ 2x mesečno. Ker se mi gnusi.

Čudežna beseda pri buđet znamkah je kemija. Ki jo je ogromno v takih zadevah. Morajo prikriti sranje v njih. Plus razno razna polnila. Vse kar teče, ima izdatne količine vode vmes.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

Groot ::

Torej ni problem v Hoferju ampak v tvoji nesposobnosti kontrolirati sebe in svojo tamalo da ne kupiš vseh bedarij. Že iz teme o karticah zvestobe ste mi smešni tisti, ki krivite trgovce za svojo nesposobnost kupiti zgolj tisto kar res potrebuješ.

feryz ::

A v Hoferju imajo kartico zvestobe? Meni jo ne dajo. Grrr. Najbrž sem preredko tam.

LapD ::

Se pravi če povzamemo vse dosedanje informacije je skoraj vseeno katero pakiranje kupiš, ker ne veš točno kaj boš dobil notri (vsaj pri mesu). Pri mlečnih izdelkih in izdelkih iz žit pa je načeloma vse enako. Torej je skoraj v vsakem primeru veliko boljši p/p pri trgovinskih znamkah. Bodo sčasoma "originalne" embalaže izumrle?
web&motion designer

Miki N ::

Ponavadi je bil argument proti tem znamkam bolj moralen, kot kvaliteta. S tem večji, znani trgovci domače proizvajalce prav brutalno stiskajo za jajčka in kao potem pri tem sodeluješ. Pri nas je bil pionir tega že Zoki sedaj pa je to standard in je v bistvu že prepozno za aktivizem.

Ker ne pozabiti, ne boste videli Nestleja ali kaj takega v budget embalaži. To je pravi globohomo gangbang lokalne industrije, nakar se pohopsa.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

gruntfürmich ::

Miki N je izjavil:

Ker ne pozabiti, ne boste videli Nestleja ali kaj takega v budget embalaži. To je pravi globohomo gangbang lokalne industrije, nakar se pohopsa.

ni čisto tako...: https://www.arte.tv/en/videos/095178-00...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Bellzmet je izjavil:

Med Medex.

Kdo pa sploh kupuje med od Medex-a?!?

Bellzmet ::

Hm postavi se pred polico kjer imajo med pa glej.

Gregor P ::

Se prav spomnim, da kot študent v Avstriji je bil moj voziček vedno čisto zelen od S-Budget produktov (testenine, riž, mleko itd.); po mojem sem bil tam edini, ki sem v sicer Spar Gourmet trgovini (kjer imajo tudi zares dražje produkte na voljo) načrtno vedno vzel te cenejše produkte in šele potem "originalne" dražje produkte. In to se je tudi zelo poznalo na denarnici. Neke blazne razlike v kakovosti pa sam nisem opazil.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

Horas ::

Pithlit je izjavil:

Bellzmet je izjavil:

Med Medex.

Kdo pa sploh kupuje med od Medex-a?!?

kdo še sploh kupuje in je med?
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Ganon ()

Unchancy ::

Hvala vsem, ki so se oglasili, z veseljem sem prebral tole. Poučno je bilo prebrati vsa ta mnenja :))>:D
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

mojsterleo ::

Kar se Medexa tiče imajo med iz Slovenije in med od drugod tudi pod svojo znamko ločeno, če v trgovini natančneje pregledate etikete.
Za Spar pač pakirajo samo tistega cenejšega.

Za ostale izdelke bi nasplošno rekel, da kvaliteta originalnih znamk in trgovinskih precej niha. Npr. sardine v pločevinki Spar, Eurospin, Mercator in Adriatic Queen so iste samo drugo pakovanje. Enako bi rekel npr. za jogurt Mercator in Mu, čeprav je meni Mercatorjev boljši firma pa je ista - Lj. Mlek. (?).
Opažam boljšo kvaliteto produkta tudi npr. pri izdelkih Natureta vs. 'pakiranih v Eta Kamnik' čeprav ok to je logično že po imenu da je Natureta verjetno boljša surovina.
Tko da načeloma probam izdelke in primerjalno vidim ali je višja cena znamk upravičena. Ker npr. Thomy majoneza je znatno boljša od katerih koli trgovinskih znamk...

gruntfürmich ::

mojsterleo je izjavil:

Ker npr. Thomy majoneza je znatno boljša od katerih koli trgovinskih znamk...

jah no, če gledaš na stvar okusa ali po sestavinah (je brez določenih dodatkov kot jih vsebujejo druge majoneze, zato jo jaz bolj pogosto vzamem, čeprav mi je helmans boljša po okusu) ali po kvaliteti sestavin (to pa ostaja uganka)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

WhiteAngel ::

Opazil sem, da imajo trgovinske znamke običajno krajši rok trajanja. Verjetno jih zapakirajo kasneje, ko pokrijejo naročila "pravih" znamk?

mirator ::

bosmla je izjavil:

Glavna prednost za trgovce, da imajo izdelke z lastnimi blagovnimi znamkami je, da lahko bp zamenjajo dobavitelja. V prevodu: tako lahko izsilijo trenutnega za se nizjo ceno. Dela se tudi tako, da nekaj casa jemljes pri kvalitetnejsem izdelovalcu, ko pa se ljudje "navadijo" to kupovati, pa zamenjas za nek xy za pol cene (nabavne - prodajna ostane).

To je neosnovana teorija zarote. Takšen način bi trgovca hitro dal na slabi glas in bi kar hitro lahko zaključil svoje podlovanje. Vseeno kupci nismo več nevedne ovce, pa tudi konkurenca bi to hitro izrabila.

Miki N je izjavil:

To ne, so pa kloni. Če vsi izdelki Nestleja jutri izginejo, svet sicer ne bo nič na slabšem. Samo procesirano sranje, žal pa tudi voda, ker se grebejo za vodne vire.

bosmla ::

mirator je izjavil:

bosmla je izjavil:

To je neosnovana teorija zarote. Takšen način bi trgovca hitro dal na slabi glas in bi kar hitro lahko zaključil svoje podlovanje. Vseeno kupci nismo več nevedne ovce, pa tudi konkurenca bi to hitro izrabila.

Ja bi si tudi jaz zelel, da bi bila to kakrsnakoli teorija - praksa pa je, zal taka kot sem zapisal.
Prednost lastnih trgovskih znamk je tudi, da ce gre karkoli narobe pri kaksnem izdelku ga preprosto "ukines", se vec ce se posteno zalomi (recimo, da slucajno res ne bi bili taksne ovce) lahko celotno znamko ukines oz. si izmislis novo (vau, ta je se boljsa, kvalitetejsa, vec za vas denar, bla, bla). Konkurenca pa ne more nic izrabljat saj ne prodaja proizvodov tujih trgovskih znamk ampak svoje znamke na istih izdelkih z isto politiko...

Mercator je 'svoje' mleko že parkrat zamenjal. Ti večji sistemi dobaviteljem enostavno postavijo svoje pogoje. Dobavitelju preostane le 'vzemi ali pusti'. Med pogoji je tudi ta da trgovec določi ceno po kateri bo neko stvar vzel, kdaj (pol pa pri dobavitelju šopaj nedelje, praznike, nadure) ter koliko. Če ne zmoreš... več sreče prihodnjič. Zelo enostavno.

starfotr ::

mirator je izjavil:

bosmla je izjavil:

Ti res misliš, da imajo trgovci moralne vrednote, da se jim gre za nek ugled ipd.?

Očitno si premalo časa na tem svetu, da bi vedel, da se trgovcem nikoli in nikdar ne sme zaupat in da oni vse kar vedo je RVC - razlika v ceni, od katere živijo. Če je RVC večji, bodo brez najmanjašega oklevanja spremenili svoje obnašanje, dobavitelja ali pa kaj tretjega. Če karikiram in dam najbolj bizaren primer: Če bi se jim splačalo, bi podrli vse svoje trgovine. Pa se jim to trenutno ne izplača in tega ne delajo.

starfotr je izjavil:

mirator je izjavil:

bosmla je izjavil:

Ti res misliš, da imajo trgovci moralne vrednote, da se jim gre za nek ugled ipd.?

Očitno si premalo časa na tem svetu, da bi vedel, da se trgovcem nikoli in nikdar ne sme zaupat in da oni vse kar vedo je RVC - razlika v ceni, od katere živijo. Če je RVC večji, bodo brez najmanjašega oklevanja spremenili svoje obnašanje, dobavitelja ali pa kaj tretjega. Če karikiram in dam najbolj bizaren primer: Če bi se jim splačalo, bi podrli vse svoje trgovine. Pa se jim to trenutno ne izplača in tega ne delajo.

Nič ne mislim ampak vem. Vse kar sem napisal, sem napisal iz lastnih izkušenj.
Se pa strinjam s tabo, da je morala pri tgovcih španska vas. Prodali bodo vse, kar bo kdo pripravljen kupiti in bodo s prodajo ustvarili dobiček.

Pri trgovinskih low budget znamkah je treba biti pozoren na proizvajalca. Če je to Žito, Ljubljanske mlekarne, Eta, torej znane slovenske firme ,ni razlike v kvaliteti. Če pa piše " Proizvedeno v EU za ....., je pa lahko tudi iz Romunije, Polske, Bolgarije....
Ta kvaliteta je pa že lahko vprašljiva.

nekikr ::

A zato, ker pri slovenskih firmah nikoli ne pride do problemov? Resno? Kupujmo domače, so rekli, medtem, ko so nam domači med, napolnjen s pesticidi, prodajali kot suho zlato.

Poznamo SLO mentaliteto "bio eko, da je višja cena, proizvodnja pa le tako, da je najceneje".

Osebno bolj zaupam izvoru iz države, kjer morala ni balkanska in prinašanje ljudi okoli ni vrlina.

Utk ::

Haha, nisem vedel, da imamo uvoznike tudi za kramo iz Utopije.

c3p0 je izjavil:

Poznamo SLO mentaliteto "bio eko, da je višja cena, proizvodnja pa le tako, da je najceneje".

Osebno bolj zaupam izvoru iz države, kjer morala ni balkanska in prinašanje ljudi okoli ni vrlina.

Ja, kot npr. Španija, Italija, Avstrija in mogoče še kje in zgodbe z glicerinom in motornim oljem.
Pohlepni ljudje nimajo domovinske empatije in so povsod vključno z ljubljeno Slovenijo. Samo, da jim prinese dobiček.

Unchancy ::

Pithlit je izjavil:

Mercator je 'svoje' mleko že parkrat zamenjal. Ti večji sistemi dobaviteljem enostavno postavijo svoje pogoje. Dobavitelju preostane le 'vzemi ali pusti'. Med pogoji je tudi ta da trgovec določi ceno po kateri bo neko stvar vzel, kdaj (pol pa pri dobavitelju šopaj nedelje, praznike, nadure) ter koliko. Če ne zmoreš... več sreče prihodnjič. Zelo enostavno.

Točno to. Cena je določena in proizvajalci se morajo najti v tem. Če jim obstoječ izdelek prebija kalkulacijo, se naredijo prilagoditve recepture itd.
Mislim da je precej jasno, kam gre potem kvaliteta.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadomestki sladkorji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6011099 (4121) Slopek
»

V katerih trgovinah so dobri poceni izdelki? (strani: 1 2 )

7712641 (9126) mojsterleo
»

Kateri med je dober in najbolj zdrav? (strani: 1 2 )

9827249 (17551) Tilen
»

trgovinske znamke in kvaliteta (strani: 1 2 )

5912960 (11223) mulc007
»

Sestava medu in deklaracija? (strani: 1 2 )

5412494 (10189) boss-tech

Več podobnih tem