Forum » Loža » Dober psihoterapevt
Dober psihoterapevt
Svetilnik123 ::
Probleme imam s cenjenjem sebe in s tem da živim pod pričakovanji staršev in da mi njihovi komentarji pridejo preveč do živega, čeprav živim na svojem in si sam vse plačujem.
Denar ni omejitev. Kdo je psihoterapevt, ki ga je vredno obiskati v Ljubljani?
Denar ni omejitev. Kdo je psihoterapevt, ki ga je vredno obiskati v Ljubljani?
- predlagalo izbris: Groot ()
FireSnake ::
Z nasvetom ti sicer ne morem pomagati.
Ti bom pa povedal nekaj drugega: prvi korak, da si srečen je, da ti rata vseeno kaj drugi mislijo o tebi.
Tastatim pa zabrusi, da si tak, kot so te vzgojili. Ti si njihov produkt! Potem sta že nakaj slabo naredila.
Pa ne misli, da te jaz obsojam - če živišna na svojem potem že delaš nekaj prav.
Pa srečno na tvoji poti.
Ti bom pa povedal nekaj drugega: prvi korak, da si srečen je, da ti rata vseeno kaj drugi mislijo o tebi.
Tastatim pa zabrusi, da si tak, kot so te vzgojili. Ti si njihov produkt! Potem sta že nakaj slabo naredila.
Pa ne misli, da te jaz obsojam - če živišna na svojem potem že delaš nekaj prav.
Pa srečno na tvoji poti.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Hvala. Ostali deli mojega življenja mi zelo grejo. V zadnjem letu sem diplomiral in dobil izredno službo, odselil sem se od doma in živim skupaj s punco. Nisem depresiven in nimam kakšnih drugih problemov.
Glede tega kaj naj si mislim o tastarih in kaj naj bi jim rekel in kako naj jih dojemam že praktično vse vem. Problem imam pri tem da to spremenim v dejanska dejanja. Za večino ljudi mi je vseeno kaj si mislijo. Problem je pri starših, ker sem navajen da skrivam resnico o sebi, o svojih željah in o tem kar počnem. Vem da je to obrambni mehanizem ker je bila resnica prevečkrat obravnavana z nabijanjem slabe vesti in neprimerno grdimi kritikami. Še zmeraj se to dogaja. Sicer v manjšem obsegu ker vem kaj ju moti in potem takih stvari ne povem ali pa priredim da nimata pripomb.
Glede tega kaj naj si mislim o tastarih in kaj naj bi jim rekel in kako naj jih dojemam že praktično vse vem. Problem imam pri tem da to spremenim v dejanska dejanja. Za večino ljudi mi je vseeno kaj si mislijo. Problem je pri starših, ker sem navajen da skrivam resnico o sebi, o svojih željah in o tem kar počnem. Vem da je to obrambni mehanizem ker je bila resnica prevečkrat obravnavana z nabijanjem slabe vesti in neprimerno grdimi kritikami. Še zmeraj se to dogaja. Sicer v manjšem obsegu ker vem kaj ju moti in potem takih stvari ne povem ali pa priredim da nimata pripomb.
D3m ::
Si mogoče razmišljal o dopustu? :)
P.S.
Hi Shintaro ;)
P.S.
Hi Shintaro ;)
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Seveda ima vezo. Greš na "dopust" in se ne vidiš s starši za cca. 6 mesecev ali več :D
|HP EliteBook|R5 6650U|
FireSnake ::
Svetilnik123 je izjavil:
Hvala. Ostali deli mojega življenja mi zelo grejo. V zadnjem letu sem diplomiral in dobil izredno službo, odselil sem se od doma in živim skupaj s punco. Nisem depresiven in nimam kakšnih drugih problemov.
Ko se odseliš in začneš skrbeti za sebe stari spremenijo pogled na otroka.
Primer: trije otroci, dva gresta od doma en pa doma prevzame. Tisti, ki doma prevzame je "najmanj vreden".
Vedno bilo in vedno bo.
Glede na to, kako si stvar zastavil (in gre ti dobro), nisem prepričan, da ti sploh rabiš strokovnjaka.
Mogoče samo kakšno knjigo.
Louise Hay - Življenje je tvoje: tole bi bil dober začetek. TAKOJ ZA TEM: Moč je v tebi
Potem še kakšen: Zakaj bi se bal?
https://www.bolha.com/strokovne-knjige-...
(to zadnje imam jaz celo zbirko doma, je enih 15 knjig, ki pokrivajo različno tematiko)
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Ne rabi strokovnjaka ampak "dopust" :)
Pol leta pavze ali več, pa bo mentalno fit in mogoče še samozavesten.
Pol leta pavze ali več, pa bo mentalno fit in mogoče še samozavesten.
|HP EliteBook|R5 6650U|
TheBlueOne ::
Svetilnik123 je izjavil:
Problem je pri starših, ker sem navajen da skrivam resnico o sebi, o svojih željah in o tem kar počnem. Vem da je to obrambni mehanizem ker je bila resnica prevečkrat obravnavana z nabijanjem slabe vesti in neprimerno grdimi kritikami. Še zmeraj se to dogaja. Sicer v manjšem obsegu ker vem kaj ju moti in potem takih stvari ne povem ali pa priredim da nimata pripomb.
Ce ne bos nasel, se bo problem verjetno slej kot prej resil sam. Takrat bos ugotovil, da so froci in starsi pogosto podobni. Ti delas, oni mislijo, da jim je vse jasno. Pride tocka, ko jih vec enostavno ne obravnavas resno ampak realno za to kar so. So tvoj problem, tvoja odgovornost niso pa nujno tvoj mentor. Sploh pa zakaj bi jim povedal za vse?
Tu je pravzaprav morda najvecja ironija mnogih starsev. Zelijo si, da bi bil froc boljsi od njih, kritizirajo pa kar dela drugace.
Stvar je v tem da mi te travme grenijo življenje v mal mn očitnih pogledih. Recimo nisem dovolj samozavesten, ne vem kaj hočem, mal sm people pleaser. In pač par razmerij se mi je končal ker je punca ugotovila da sam nism dost moški. Pač tko so rekle in dost časa sm mislu da je to kej v vezi s tem kok si mačo al pa alfa al pa kej tazga neumnga, ampak je sam to da se lahko zase odločaš, poveš kar res mislš, ko je treba obvladaš situacijo in da veš kaj kdaj narest.
Tega mi manjka ker sem bil preveč zavit v vato in prevečkrat nism mel nobene besede ker mam mlajše sestre in je blo itak vse skos po njihovo, ko pa ni blo po njihovo pa tko kukr sta tastara rekla. Also ful bullyjanja v osnouki - do te mere da sem celo osnovno šolo jecljal. Na srednji šoli sem skoraj takoj nehal. In ja sm tak bl mirn in na določene momente nimam kontrole nad svojim življenjem in pustim da me nese tok, pričakovanja drugih in fittanje in z ostalimi.
Pač razumem samega sebe veliko bolj kot par let nazaj, ampak določene stvari še nimajo smisla.
Psihoterapija pa upam da mi bo pomagala popravit mojo samo podobo in moj "self worth", mi pomagla moja dognanja o sebi bolj ozavsetit in spremenit v drugačen način obnašanja. Torej od dojemanja situacij, do odziva na situacije.
Tega mi manjka ker sem bil preveč zavit v vato in prevečkrat nism mel nobene besede ker mam mlajše sestre in je blo itak vse skos po njihovo, ko pa ni blo po njihovo pa tko kukr sta tastara rekla. Also ful bullyjanja v osnouki - do te mere da sem celo osnovno šolo jecljal. Na srednji šoli sem skoraj takoj nehal. In ja sm tak bl mirn in na določene momente nimam kontrole nad svojim življenjem in pustim da me nese tok, pričakovanja drugih in fittanje in z ostalimi.
Pač razumem samega sebe veliko bolj kot par let nazaj, ampak določene stvari še nimajo smisla.
Psihoterapija pa upam da mi bo pomagala popravit mojo samo podobo in moj "self worth", mi pomagla moja dognanja o sebi bolj ozavsetit in spremenit v drugačen način obnašanja. Torej od dojemanja situacij, do odziva na situacije.
TheBlueOne je izjavil:
Tu je pravzaprav morda najvecja ironija mnogih starsev. Zelijo si, da bi bil froc boljsi od njih, kritizirajo pa kar dela drugace.
To je ubistvu dost bolana perspektiva. Nism še pomislu na tak način in ja it makes a lot of sense.
Pač sej tko s starši od punce se dost pogovarjam o tem kako je treba razbit vzorce od staršev. Ker vidm kaj so moji starši prevzel od njunih staršov in mi je jasn zakaj se obnašata tko kot se velk časa. Sej velikrat skor isto govorita kukr moji stari starši. Dost zanimivo mal o tem razmislt.
eventyrer ::
Svetilnik123 je izjavil:
TheBlueOne je izjavil:
To je ubistvu dost bolana perspektiva. Nism še pomislu na tak način in ja it makes a lot of sense.
Pač sej tko s starši od punce se dost pogovarjam o tem kako je treba razbit vzorce od staršev. Ker vidm kaj so moji starši prevzel od njunih staršov in mi je jasn zakaj se obnašata tko kot se velk časa. Sej velikrat skor isto govorita kukr moji stari starši. Dost zanimivo mal o tem razmislt.
Zakaj se sploh obremenjuješ s tem? Nehaj misliti o tem, podporo da se boš dobro počutil o samemu sebi pa poišči drugod.
D3m je dal top komentar. Pojdi na dopust. 3 tedenski dopust brez kontaktov bo dovolj za začetek.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
Svetilnik123 je izjavil:
To dela trening.
njyngs ::
LMAO... trening baje. To povej tistim, ki recimo ne morejo rešit OCD-ja dokler ne pridejo do dobrega psihoterapevta. In depresivni vsi nehajo bit depresivni, ker jim nekdo reče "ne bit depresiven!" ali pa "treniraj dobro voljo!". Ja... "trening" se sliši bolj pametnjakovičevsko in možato, ker "vsi vemo da so psihoterapevti en vudu bulšit", možato pa baje reši vse probleme tega sveeta!
@OP: če nisi trollaccount in maš res take težave vsekakor priporočam strokovno pomoč v obliki psihoterapevta. Če najdeš dobrega ga lahko tukaj dopišeš - bo pomagal še komu za tabo.
@OP: če nisi trollaccount in maš res take težave vsekakor priporočam strokovno pomoč v obliki psihoterapevta. Če najdeš dobrega ga lahko tukaj dopišeš - bo pomagal še komu za tabo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
Meiniken ::
Stvar je v tem da mi te travme grenijo življenje v mal mn očitnih pogledih. Recimo nisem dovolj samozavesten, ne vem kaj hočem, mal sm people pleaser. In pač par razmerij se mi je končal ker je punca ugotovila da sam nism dost moški. Pač tko so rekle in dost časa sm mislu da je to kej v vezi s tem kok si mačo al pa alfa al pa kej tazga neumnga, ampak je sam to da se lahko zase odločaš, poveš kar res mislš, ko je treba obvladaš situacijo in da veš kaj kdaj narest.
Prvo vprašanje ki se mi poraja je - kako je ženska šla v razmerje s tabo in šele potem ugotovila da nisi dovolj "moškega" zanjo?
Drugo: ti je katera sploh povedala kaj jo dejansko moti? Ker če nekomu rečeš da ni dovolj moški to nič ne pove.
Najprej razumi sebe in delaj na sebi, šele potem se ukvarjaj z drugimi.
Seveda pa je obisk psihoterapevta toplo priporočen. Ta ti bo s pogovorom in razumevanjem skušal pomagati o občutkih manjvrednosti, samozavesti,...
Če gre pa za troll account je pa obisk psihoterapevta obvezen. Zakaj iščeš pozornost? Te starši niso imeli radi in te poniževali? Mogoče vedno živel v senci ostalih družinskih članov?
kuall ::
prvi korak, da si srečen je, da ti rata vseeno kaj drugi mislijo o tebi.
Prow zanimivo, da vsi to govorijo, res ne razumem tega. Mogoče zato, ker meni že je vseeno, kaj si mislijo. Kar pa niti ni tako dobro, ker si hitro uničiš ugled, pol si pa črna ovca, kar niti ne pomaga pri počutju.
Moj nasvet je drugi: bodi naspan. :D tretjina prebivalstva, če ne polovica, hodi po svetu zaspanih. To ti čist uniči življenje.
Psihoterapije so pa brezveze. Vsi so nesposobni, ki sami rabijo pomoč enako kot njihovi pacienti. Raje pejt na masažo.
Tody ::
Tole je cool ampak ne pričakuj čudežev, veliko dela te čaka, pa vcasih je to težje kot premaknit dve tone peska
https://zavodpsimed.si/terapevti/
Razni kualli ki ti pravijo da je to brezveze majo itak svoje težave sam da jih ne priznajo. Tako kot atleti ne tečajo kar tako ampak imajo trenerja, človek rabi včasih malce prespektive, ze par pravilnih stavkov in par vzorcev ti zna dramatično izboljšat življenje. Kot odkrivas za vse nisi sam kriv si pa sam odgovoren zase in svoje počutje
Razni kualli ki ti pravijo da je to brezveze majo itak svoje težave sam da jih ne priznajo. Tako kot atleti ne tečajo kar tako ampak imajo trenerja, človek rabi včasih malce prespektive, ze par pravilnih stavkov in par vzorcev ti zna dramatično izboljšat življenje. Kot odkrivas za vse nisi sam kriv si pa sam odgovoren zase in svoje počutje
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tody ()
kuall ::
njyngs ::
Razni kualli ki ti pravijo da je to brezveze majo itak svoje težave sam da jih ne priznajo.
vse si zbrkljal. jaz se zavedam svojih težav bolje od večine ljudi (moje težave so predvsem bedaki ugotavljam čedalje bolj :)) ampak to nima veze s tem, da so psihoterapevti nesposobni.
Jaz, saj vsi vemo, kdo ste ljudje, ki ste vedno najpametnejši in obvladate vse od zdravstva, cepiva, mikrobiologije, do ITja, do psihologije, politike itd. Tapravi majstri čuj. Facebook vas je poln in vsem varnostnikom na svetu poveste, da vas nima kaj preverjat! ;)
Kako že gre tisti quote: "If everyone around you is so dumb you can barely handle it, the problem is likely you."
Zgodovina sprememb…
- spremenil: njyngs ()
Se opravičujem če kdo misli da trollam.
Ni vse v mojem življenju taka razvalina kot se sliši iz napisanega. Dejstvo je samo da se mi prevečkrat zgodi da na napačen način odreagiram na situacije. Razlog za take reakcije so travme in negativne izkušnje iz preteklosti. Nekako bom moral to popravit.
Ni vse v mojem življenju taka razvalina kot se sliši iz napisanega. Dejstvo je samo da se mi prevečkrat zgodi da na napačen način odreagiram na situacije. Razlog za take reakcije so travme in negativne izkušnje iz preteklosti. Nekako bom moral to popravit.
IL_DIAVOLO ::
Jaz pravim boljse sam, kot v slabi družbi. Zakaj scijes proti vetru?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Tody ::
Svetilnik, ravno zato rabis nekoga, da ti pokaze pot in ce ti ni do osebnega stika se lahko nabildas tud sam... Sam da se ne bos zasvojil :) https://www.mindvalley.com/
Ni mi problem it k psihoterapevtu. Mam eno hudo zdravstveno zavarovanje ki mi krije 20 obiskov pri kateremkoli psihoterpaevtu, tako da moram samo najti pravega. Če bo 20 obiskov premalo si bom še sam kaj doplačal, ampak če bo delovalo, mi ne bo problem.
Poldy ::
Ta tema je itak tabu, sploh tukaj. Takoj se nekdo najde ki reče, da bodi boljše volje in imej dopust. Nek drug bo pa rekel, da ti je preveč fletno. Da so 1000 let nazaj imeli druge probleme. Potem bo tekla debata o nekem shintaru in fordu ter izbris teme. Kdo je tu nor :)
Ne opisuj drugim (razen zdravniku) svojih občutkov, kako ti je slabo, ker s tem samo sebe pumpaš. Kot da bi opisoval sanje - tebi je top doživetje, ostalim dolgčas. Na Netflixu imaš voden mindfulness. Lahko začneš s tem. Pa govori s svojim osebnim zdravnikom. Za psihoterapevta je vseeno ali je dober ali slab, ker je vse odvisno od tebe.
Ne opisuj drugim (razen zdravniku) svojih občutkov, kako ti je slabo, ker s tem samo sebe pumpaš. Kot da bi opisoval sanje - tebi je top doživetje, ostalim dolgčas. Na Netflixu imaš voden mindfulness. Lahko začneš s tem. Pa govori s svojim osebnim zdravnikom. Za psihoterapevta je vseeno ali je dober ali slab, ker je vse odvisno od tebe.
tony1 ::
Tole je bil dober nasvet:
Ker ne delajo zastonj, poišči nekoga, ki ima ustrezno formalno izobrazbo (da je psiholog ali psihiater). Ne nosi denarja splošnih zdravnikom, vsem mogočim mazačem tipa "bioenergija" in gospodičnam, ki so bile na dveh tečajih.
Moj nasvet bi sicer bil, da se toksičnih staršev rešiš za vedno in popolnoma prekini komunikacijo z njimi. To bo daleč najbolj koristna stvar, ki jo lahko narediš zase. Ljudi, ki ne znajo normalno delati z drugimi ne rabiš v življenju, spremeniti karkoli na njih pa je nemogoče.
Ker ne delajo zastonj, poišči nekoga, ki ima ustrezno formalno izobrazbo (da je psiholog ali psihiater). Ne nosi denarja splošnih zdravnikom, vsem mogočim mazačem tipa "bioenergija" in gospodičnam, ki so bile na dveh tečajih.
Moj nasvet bi sicer bil, da se toksičnih staršev rešiš za vedno in popolnoma prekini komunikacijo z njimi. To bo daleč najbolj koristna stvar, ki jo lahko narediš zase. Ljudi, ki ne znajo normalno delati z drugimi ne rabiš v življenju, spremeniti karkoli na njih pa je nemogoče.
matic492 ::
Ta tema je itak tabu, sploh tukaj. Takoj se nekdo najde ki reče, da bodi boljše volje in imej dopust. Nek drug bo pa rekel, da ti je preveč fletno. Da so 1000 let nazaj imeli druge probleme. Potem bo tekla debata o nekem shintaru in fordu ter izbris teme. Kdo je tu nor :)
Ni res, že v osnovi so razlike v tipu psihoterapije...
Naprimer random zadetek na googlu: https://www.psihoterapija-ordinacija.si...
Kot random priporočilo glede na teh par stavkov opisa, mogoče kaj takega :)
https://www.goodreads.com/book/show/134...
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matic492 ()
Avenger ::
Všeč mi je, da si v prvem postu opisal, da je to tvoj problem, ne problem staršev. Lucidno. Namreč, problem staršev je, da sina ne sprejemajo takega kot je, oziroma, ga ne podpirajo v celoti pri tem kar počne, oziroma, ga poskušajo "utirit" tja, kamor se njim zdi, da bo najbolje za njega. Z ljubeznijo, seveda, sami dobri nameni itd. - Tvoj problem pa je, kako njihovo izražanje ljubezni in skrbi zate dojemaš. Pravijo, da potem ko si odrasel in si šel v svet in si postal razsvetljen, se samo vrni nazaj k staršem, pa boš videl če si res...
Na tvojem mestu bi se na daleč, daleč izognil klasičnim psihoterapevtom po Freudovski šoli, sej veš uno, ko ti po eni uri pove: se vidimo naslednji četrtek. Okej, lahko da ti bo po enem letu "terapije" totalno jasno v čem je fora, ampak drugače ne bo pa nič.
Poskusi postavitev družine. Nisem šel, ker nisem zbral korajže in ker si moraš v kosu rezervirat kar nekaj časa, ampak iz več zanesljivih virov iz prve roke vem, da deluje. Zgodbe se slišijo popolnoma nemogoče, odnosi se praktično čez noč spremenijo in na videz brez kakršnega koli razloga ampak folk se ni hecal...
Druga zadeva je proces celovitenja, zahteva trud, delo in potrpljenje s samim sabo, terapevt zgolj usmerja.
Tretji predlog pa je karmična diagnostika.
Poguglaj, pa se odloči, katera metoda te najbolj privlači.
Na tvojem mestu bi se na daleč, daleč izognil klasičnim psihoterapevtom po Freudovski šoli, sej veš uno, ko ti po eni uri pove: se vidimo naslednji četrtek. Okej, lahko da ti bo po enem letu "terapije" totalno jasno v čem je fora, ampak drugače ne bo pa nič.
Poskusi postavitev družine. Nisem šel, ker nisem zbral korajže in ker si moraš v kosu rezervirat kar nekaj časa, ampak iz več zanesljivih virov iz prve roke vem, da deluje. Zgodbe se slišijo popolnoma nemogoče, odnosi se praktično čez noč spremenijo in na videz brez kakršnega koli razloga ampak folk se ni hecal...
Druga zadeva je proces celovitenja, zahteva trud, delo in potrpljenje s samim sabo, terapevt zgolj usmerja.
Tretji predlog pa je karmična diagnostika.
Poguglaj, pa se odloči, katera metoda te najbolj privlači.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Avenger ()
LMAO... trening baje. To povej tistim, ki recimo ne morejo rešit OCD-ja dokler ne pridejo do dobrega psihoterapevta. In depresivni vsi nehajo bit depresivni, ker jim nekdo reče "ne bit depresiven!" ali pa "treniraj dobro voljo!". Ja... "trening" se sliši bolj pametnjakovičevsko in možato, ker "vsi vemo da so psihoterapevti en vudu bulšit", možato pa baje reši vse probleme tega sveeta!
Glede na njegov opis si mislim, da morda ni tako hudo. Nisem svetoval v smislu, da trening resi vse mozno situacije. Kaj predvidevas, da ima OCD, depresijo itn.? Ker meni deluje zadeva zelo mile narave.
Jaz bi svetoval, da se starse enostvano sprejme take kot so in z njimi dela v skladu s tem. Ce so kontraproduktivni, kar mimogrede dalec ni nek unikum, jim kazes samo rezultate. Verjetno je vecji problem OPova potreba, da jim karkoli razlaga, kot pa posledice reakcij. Pri nas je identicna situacija in obcutek naceloma poznam. Vecji problem zna postati, da zna biti, da tecnost starsev ni to, kar nekoga drzi nazaj. Potem resis kar mislis, da je vzrok spoznas pa, da je bil samo izgovor.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Ma ne, starsi so kot froci. Ce ne razumejo naredis po svoje, pokazes rezultate in jih kaj naucis.
tilenn ::
To sta dva seznama psihoterapevtov z ustrezno licenco:
http://www.zpsi.si/psihoterapevti-seznam
https://www.skzp.si/skzp-register-psiho...
http://www.zpsi.si/psihoterapevti-seznam
https://www.skzp.si/skzp-register-psiho...
Moj nasvet bi sicer bil, da se toksičnih staršev rešiš za vedno in popolnoma prekini komunikacijo z njimi.
Don't be a dick.
Še zmeraj so njegovi starši četudi nepopolni.
|HP EliteBook|R5 6650U|
c3p0 ::
Svetilnik123 je izjavil:
Ni mi problem it k psihoterapevtu. Mam eno hudo zdravstveno zavarovanje ki mi krije 20 obiskov pri kateremkoli psihoterpaevtu, tako da moram samo najti pravega. Če bo 20 obiskov premalo si bom še sam kaj doplačal, ampak če bo delovalo, mi ne bo problem.
Rabiš psihoterapevtko hudačo in bo 20 obiskov dovolj.
fujtajksel ::
Psihoterapije so pa brezveze. Vsi so nesposobni, ki sami rabijo pomoč enako kot njihovi pacienti. Raje pejt na masažo.
Čisto res da so psihoterapevti pogosto hudi pacienti. Imajo zato celo nekateri formalno obveznost da tudi sami hodijo na terapije.
So pa prikladni da jim lahko za dober denar nakladaš o vseh svojih problemih in morah in težiš do nezavesti. Se pravi to česar ne moreš delat svojim prjatlom in partnerju, vsaj ne v takem obsegu :) V prvem svetu vsak ki da kej nase hodi k terapevtu. Kaj pa imaš od tega blazno odvisno od tega kako se z njo ujameš.
Moj nasvet bi sicer bil, da se toksičnih staršev rešiš za vedno in popolnoma prekini komunikacijo z njimi.
Don't be a dick.
se en dokaz kako zelo mediteranski narod smo.
njegovi starsi so ko tumor. zaradi lastne patologije (kar pa je zaresna patologija) mu nizajo kvaliteto zivljenja. ze cel lajf. zanje je samo kazenska kolonija. goli otok.
Meiniken ::
Don't be a dick.
Res je. Ampak rabiš postavit meje (kot v vsakem drugem razmerju, drugače pometajo s atbo). Če jo prestopijo sledijo posledice. Ni treba nekoga direkt odrezat iz življenja, so pa definitivno pomembne spremembe.
Res je tudi da "sej so še zmeri tvoji starši" ne drži več vode, ko si na svojem in živiš svoje življenje. Na neki točki morajo tudi oni tebe smatrat kot vsakega drugega človeka in ne kot nek privesek, ki jim je nekaj dolžan v življenju. Kot da starši ne razumejo, da bo otrok nekega dne odrasel in bo sprejemal svoje odločitve.
matic492 ::
Meni je dober guiding princip, da enkrat ko si odrasel oz. imaš svoje življenje, smatraš nasvete staršev enako težke, kot nasvete prijateljev podobne starosti kot starši. Seveda to nikakor (oz. v principu) ne pomeni da jih zavržeš, gre se samo v smislu, da ne gledaš več iz zornega kota otroka, kjer ima starš vedno prav in je avtoriteta (kar je dejstvo da otroci delajo - ker niti ne morejo drugače razmišljat). Saj se že sam začneš zavedat, da noben ne ve vsega.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Don't be a dick.
njegovi starsi so ko tumor. zaradi lastne patologije (kar pa je zaresna patologija) mu nizajo kvaliteto zivljenja. ze cel lajf. zanje je samo kazenska kolonija. goli otok.
Če so tvoji starši tumor jim povej v obraz. Pa verjemi, da boš dobil eno vzgojno okrog kepe.
Don't be a dick.
Res je. Ampak rabiš postavit meje (kot v vsakem drugem razmerju, drugače pometajo s atbo). Če jo prestopijo sledijo posledice. Ni treba nekoga direkt odrezat iz življenja, so pa definitivno pomembne spremembe.
Res je tudi da "sej so še zmeri tvoji starši" ne drži več vode, ko si na svojem in živiš svoje življenje. Na neki točki morajo tudi oni tebe smatrat kot vsakega drugega človeka in ne kot nek privesek, ki jim je nekaj dolžan v življenju. Kot da starši ne razumejo, da bo otrok nekega dne odrasel in bo sprejemal svoje odločitve.
Postaviš meje oz. kompromise.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Stikalo ::
Svetilnik123 je izjavil:
Hehe, vprašanje, če boš dobil dobrega :D Bolje, da greš kam na dopust.
Prazvparav si naredil dobro psihoterapijo s tem, da si se odseil in imaš dobro službo, tako si samostojen in noben te ne more prezirat. Sam imam podobno situacijo, starša mislita oz. nekaj v podzavesti imata, kaj bi bil nek idealen otrok. Sicer ne rečeta na glas, ampak nista (vsaj podzavestno) zadovolnja z mojim poklicem, ženo, otroci.. :D Čeprav bi si lahko mislil, da sem po svoje super uspešen. Ampak me bosta podučila v vsakih malenkosti kot, da sem navaden tepec. Ampak stvari se spreminjajo, ko vidita, da pač nimata kaj. Sam ne razpravljam s starši, kaj počnem poslovno, tudi ne vprašata ker jima itak ni vešč. To je itak brez veze, pač ne more biti idealno v njihovih očeh. Če jim to daš vedit, da ti dol visi je pač ok. Si prijazen, in postaviš svoje meje kaj je dobro.
Pač starši so neka zoprna reč, to je svoje gospodinstvo in v tisti enoti so neka interne zakonotisti. Bolje, da se čim bolje distanciraš, glede teh ciljev, pa da bi se razpravljalo kaj bi ti mogel. Glede da si šele tolko časa od doma oz na svoje s punco, bo trajalo še kakšne 2 leti, da se stvari normalizirajo.
Kot razumem je dobra služba in diploma ranvokar, ne verjamem, da si ravno super star. Človek odrašča tja do 30 leta, da si res super pretkan. Stvari si vzemi s preprostostjo, mirno kri. Lej, če ti rečem da si nesposoben tepec, to zate nič ne spremeni. Znaš se preživljati pa je fino. Težko je, če si odvisen do drugih. Če maš pa rešeno eksistenco, te pa boli kaj si drugi mislijo o tebi :D Včasih je še dobro, da te ljudje podcenjujejo. Se samo nasmehneš. Če poznaš sebe, poznaš tudi druge. Včasih, ko kakšen razlaga kao in kaj, se mu nasmehnem in recimo rečem, da če je kdaj človek samokritičen je dobra reč :)
Ma dober si, če si že imel več punc in imaš sedaj punco je super, službo, streho. Samo ti postavi načrte, poroko to in ono, akcija. Poroka se mi zdi da je tudi ok (pač da sprejmeš neko odločitev).
btw, jst ne bi delal kakšnih drastih spremeb in rezal neke stike. To je zelo pavšalo in ne nekaj super naprednega. Osamosvojiš se tako finančno, kot miselno, psihološko in si svoja entiteta.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Stikalo ()
Don't be a dick.
Če so tvoji starši tumor jim povej v obraz. Pa verjemi, da boš dobil eno vzgojno okrog kepe.
Don't be a dick.
Postaviš meje oz. kompromise.
kaksno je to postavljanje mej nekomu, ce mi grozis z njegovim nasiljem, ko mu bom postavil meje?
ce bi bil odrasel bi ti rekel, da je to sizofreno, ker si otrok ti povem, da je to otrocje.
ker delajo otroku skodo, so tumor.
donvitoc ::
Ja, depresija je jeba. Veliko ljudi in zdravnikov sploh nima pojma da je depresija lahko fizična. Ščitnica, hormoni... to te lahko tako zjebe da ti ni nič jasno, sploh če si eden tistih ki verjameš v to "lul, nehaj biti depresiven model, rešeno".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako rešujete družinske zdrahe? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13324 (8610) | PrihajaNodi |
» | Zdravljenje depresije z računalniško igroOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7075 (5195) | BaToCarx |