» »

Kateri SBC? - Raspberry Pi alternative

Kateri SBC? - Raspberry Pi alternative

strawman ::

Za hobi projekt bi potreboval 5 Single Board Computers z vsaj 2GB RAM ter 100Mbps vmesnikom. Video izhoda ne potrebujem. Idealno pod 30€.
Iskal sem Raspberry Pi-je, zadoščala bi mi tudi dvojka. Ker je stanje na trgu čipov tako kot je, so zaloge povsod razprodane, oz. cene precej navite.

Ima kdo dobre izkušnje s kakim drugim SBC?
Na AliExpress je tega kar precej, najbolj mi v oči padeta Banana/Orange Pi, pa še dobavljivi so.

Frgazor ::

orange pi so se pa večkratno podražili od časov, ko sem to napol zastonj kupoval

Ahim ::

strawman je izjavil:

Za hobi projekt bi potreboval 5 Single Board Computers z vsaj 2GB RAM ter 100Mbps vmesnikom. Video izhoda ne potrebujem. Idealno pod 30€.
Iskal sem Raspberry Pi-je, zadoščala bi mi tudi dvojka. Ker je stanje na trgu čipov tako kot je, so zaloge povsod razprodane, oz. cene precej navite.

Ima kdo dobre izkušnje s kakim drugim SBC?
Na AliExpress je tega kar precej, najbolj mi v oči padeta Banana/Orange Pi, pa še dobavljivi so.

Jaz dokaj dobre z OrangePI za igrackanje (PC in PC Plus od 32-bitnih, PC2, One ali kaj je ze tisti mali s H6 procesorjem in 3jko od 64-bitnih). Modelov brez eMMC ne bi se enkrat kupoval, razen ce gre samo za enkratno igrackanje/test, po katerem bos platke pospravil v predal.

Glede RAMa edino OrangePi 3 od omenjenih pokrije tvoje zahteve, ampak bo nad tvojim budgetom (sploh zahvaljujoc nasim JU parazitom, ki zdaj zaracunajo uvozne dajatve za cisto vse posiljke, plus za povrh se mitnino za podpiranje nesposobne Poste Slovenije v visini vsaj 2.5 EUR ce bos sam izpolnjeval vse papirje, oziroma 4.5 EUR ce jih bodo delno oni).

Glede zastavljene cene bi ti pa priporocil model PC Plus, ce ga uspes dobiti in ce bi prezivel z 1 GB RAMa. Je dobro podprt HW, brez kaksnih presenecenj.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Raspberry Pi & alternative (strani: 1 2 3 422 23 24 25 )

Oddelek: Strojna oprema
1205264392 (23608) pierch
»

Orange PI (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29654310 (17618) hojnikb
»

Iskanje ARM mini računalnika

161032 (621) poweroff
»

Kateri SBC board