Forum » Hlajenje in modifikacije » Ventilator->filter ali filter->ventilator
Ventilator->filter ali filter->ventilator
RealSlimShady ::
Kaj menite na kateri strani ventilatorja je bolje (bolj učinkovito delovanje) namestiti protiprašni filter? Tako da ventilator vleče zrak skozi ali tako da ga potiska ?
Nameščen imam dokaj gost filter pred 12cm ventilatorjem, ki v ohišje vpihuje zrak in se mi zdi, da zelo slabo vleče zrak skozi. Zato me zanima če bi se teoretično zadeva izboljšala če bi ventilator potiskal zrak skozi.
LP
Nameščen imam dokaj gost filter pred 12cm ventilatorjem, ki v ohišje vpihuje zrak in se mi zdi, da zelo slabo vleče zrak skozi. Zato me zanima če bi se teoretično zadeva izboljšala če bi ventilator potiskal zrak skozi.
LP
- premaknil iz Pomoč in nasveti: Predator ()
burkiburke ::
Siguren sem da je boljše tak kot imaš zdaj.
Pri drugi varijanti se zrak odbija od filtra nazaj .
lp
Pri drugi varijanti se zrak odbija od filtra nazaj .
lp
morphling1 ::
Jep, vedno mora bit filter pred ventilatorjem oz. tako da vent vleče zrak skozi filter ne pa da ga poriva skozi njega.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
rfmw ::
katere protiprašne filtre mi priporočate in kje se kupijo?
tnx!
tnx!
Legendary 8RDA+ (reCAPed ;), XP1700+ 2108 @ 1.84 V, SLK900A AS3 @ 2500 rpm
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
1,5GB Samsung DDR333+Geil DDR400+SuperTalent DDR400 @ DC 200 MHz @ 6-3-3-2.5
RealSlimShady ::
Hvala za odgovore.
rfmw; za 12cm ventilator ga nisem mogel dobit nikjer, za manjse pa vem da se dobijo v bolje zalozenih rac.trg.... Tako da sem potem uporabil kar napo za kuhinjski filter(1/2m^2 = cca 600 SIT). Sicer je zlo gosta in mocno zmanjsa pretok zraka, samo po drugi strani je pa zato tudi bolj ucinkovita kot pa npr. kaksne stare najlonke.
rfmw; za 12cm ventilator ga nisem mogel dobit nikjer, za manjse pa vem da se dobijo v bolje zalozenih rac.trg.... Tako da sem potem uporabil kar napo za kuhinjski filter(1/2m^2 = cca 600 SIT). Sicer je zlo gosta in mocno zmanjsa pretok zraka, samo po drugi strani je pa zato tudi bolj ucinkovita kot pa npr. kaksne stare najlonke.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ventilatorji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 16707 (14376) | IvoJan |
» | Postavitev napajalnikaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1898 (1389) | solatko |
» | filtri za ventilatorjeOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2171 (2056) | MedusasPath |
» | trdi diskOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1526 (1357) | Pyr0Beast |
» | Filter za ventilatorOddelek: Kaj kupiti | 1270 (1117) | Jakka |