» »

Nekaj dni po nakupu avtomobila so se pojavile težave

Nekaj dni po nakupu avtomobila so se pojavile težave

Leprechaun ::

Pozdravljeni, pred dnevi sem od avto hiše vozil, ki vozila sicer uvaža, kupil Audi A3. Predhodno sem ga dal tudi pregledati k pooblaščenemu avtoservisu, kjer niso ugotovili nič posebnega. Po nakupu sem že po dnevu vožnje opazil, da zvok v MMI enoti skoraj nikoli ne dela. Torej radio, navigacija in prostoročno telefoniranje naj bi sodeč po MMI delovali, a iz sistema ne pride noben zvok (včasih začne delovati po pol ure, po eni uri ali sploh ne). Problem je tudi z ventilacijo, iz zračnikov piha mrzlo, na sredini pa ne piha skoraj nič.

Dobila sem 30dnevno garancijo za brezhibno delovanje motornega vozila, kjer pa je vse napisano zelo splošno in predvsem v vezavi na motor. Vozilo sem kupila od podjetja.

Sama se na te stvari ne spoznam, rečeno mi je bilo, da obstaja možnost uveljavljanja stvarne napake, ker ne gre za težavo povezano z normalno obrabo in o njej nisem bila seznanjena ob nakupu - opazila sem jo naslednje jutro.

Hvala za pomoč
*************************************************************

darkolord ::

Kaj pa želiš doseči? Vrniti avto ali da ti MMI popravijo?

PS. zanimiva sprememba spola iz enega v drugi odstavek

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Leprechaun ::

Da se odpravijo napake.
*************************************************************

Likalnik ::

kakorkoli ali je izmišljena tema ali ne...tudi sam se 14 dni nazaj kupil avto pri avtohiši....ga prevzamem in s tem dobim enomesečno garancijo na delovanje avtomobila....v to garancijo so vštete razne skrite napake katere se pokažejo v temu mesecu....recimo menjava olja ali pa menjava zavor, žarnic..itd to ne spada v to garancijo.

meni se je na primer še isti dan, ko sem avto odpeljal prižgala oranžna lučka "check engine"....sem kontaktiral avothišo in uveljavljal garancijo....in so mi brez težav to napako tudi odpravili (so dobesedno popravili, niso samo izklopili lučke)

tudi v tvojem primeru bi se jaz obrnil na avtohišo...ker to, da ti MMI ne dela in da imaš težave z zračniki to spada v to enomesečno garancijo

poleg tega bi jaz na tvojem mestu takoj klical avtohišo in jim razložil kje je težava....čim prej tem boljš....jaz sem v mojem primeru takoj ko se je lučka prižgala (še isti dan) slikal in poslal to sliko avtohiši ter jih o tem obvestil

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Likalnik ()

Furbo ::

A zdaj je že eno leto od nakupa? Pa so ti tiste zračnike itd popravili? 30 dnevno garancijo se ne uveljavlja po enem letu.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Leprechaun ::

Sposodila sem si profil, ker ga sama nimam.

Prodajalec ni navdušen nad idejo o popravilu, zato me zanima kako postopati. O napaki sem ga že obvestila.
*************************************************************

Zgodovina sprememb…

Avenger ::

Fino. Vprašaj tržno inšpekcijo.

Mi je govoril en trgovec, da zrihtal iz uvoza avto prijatelju, čez teden dni pa avto crkne. Je rekel,d a ne moreš nikol zares vedet kaj bo in kdo v verigi je prikril napako. Trgovec v vsakem primeru odgovarja za napako, za katero "bi moral vedeti", recimo da se avto po 5 minutah sam začne ugašat, ali da 6 prestava škrta, take stvari. Opisano kar dobro spada v tole, saj pri pregledu tega ne moreš zaznat, pač pa šele pri uporabi. Servisa pa tudi ne moreš cukat za ovratnik, če niso preizkusili vseh 1630 funkcij avtomobila, če z avtom res ni nič drugega narobe je super, zrak in zvok, načeloma malenkosti, ampak seveda nemogoče reč koliko te bi stalo popravilo, treba pa ne bi bilo nič, skratka, mail na tržno... bo tudi dobro delo še komu, ki bo avto od tega trgovca kupil za tabo...
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pravni nasvet glede nakupa rabljenega avtomobila

Oddelek: Loža
181661 (943) UganiKdo
»

Uveljavljanje stvarne napake / garancije (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8015495 (5423) TOP
»

Nakup rabljenega vozila (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15028702 (25266) bambam20
»

Zakon o varstvu potrošnikov in rabljen avtomobil (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5920487 (10924) bambam20

Več podobnih tem