» »

Nedrseči tanek material

Nedrseči tanek material

Dzhimen ::

Pozdrav.

Potrebujem en tanek nedrseči material za eno specifično zadevo in me zanima če mi mogoče zna kdo dat kako idejo? :)

Imam leseno mizo (iz MDF-ja - pobravana), in na to mizo bi rad dal še eno leseno ploščo (isto MDF, pobarvana) in jo nekako pritrdil, da se ne premika. Ampak mora se jo dat tudi odstranit po potrebi.
Ena opcija so kaki mozniki, ali pa klipsni na robovih, kot za prt. Ampak mi je na misel prišlo, da bi med obe plošči dal tanek nedrseči material (recimo kako gumo). Ne čez celo, ampak samo na vseh štirih robovih recimo 5x5cm kos tega materiala. In nato ploščoi položim na to gumo, da je potem plošča fiksna.

Recimo kaj takega: link?

Zanima me ali bi vedel kdo ali ta zadeva kaj pušča barvo, če bi pustil to med dvema ploščama pobarvanega MDF-ja po več mesecev recimo?
Ali pa če ima kdo kako boljšo idejo kako dosežt da se zgornja plošča ne bi premikala?

Hvala! :)

Morison ::

Kakšen obojestranski lepilni trak?

Mike_Rotch ::

Obojestranski lepilni trak, točkovno po robovih in mogoče na sredini. Težka MDF plošča se ne bo premaknila.

Še ena opcija je, da v zgornjo ploščo daš inserte z navojem in zadevo privijačiš skupaj.

https://www.kvt-fastening.si/sl/izdelki...

Zgodovina sprememb…

bf4ed ::

Polakiraš pa daš gumo, ampak odvisno od gume če bo kake sledi pustila. In odvisno od velikosti mize, ne pozabi v sredini tudi en košček ali dva, da se ti plošča ne povesi.

Lahko pa narediš v kotih luknje in lesne čepe za spajanje. Če te 4 luknje ne motijo.

Mist ::

Mogoče nano tape, recimo tale

Han ::

Google: protidrsna podloga

Ganon ::

Lepilni trak ne bo v redu, če bo zgornjo ploščo kasneje odstranil. Guma zna za sabo pustiti sledi. Lahko kupiš tenko, mrežasto podlogo, ki je namenjena za pod tepih, da ne drsi.

Čemu bo sploh služila ta dodatna plošča in za kakšno mizo gre? Lakiran MDF za mizo ni najbolj primeren, je preveč občutljiv.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Ganon ()

donvito ::

Dzhimen je izjavil:

Pozdrav.

Potrebujem en tanek nedrseči material za eno specifično zadevo in me zanima če mi mogoče zna kdo dat kako idejo? :)

Imam leseno mizo (iz MDF-ja - pobravana), in na to mizo bi rad dal še eno leseno ploščo (isto MDF, pobarvana) in jo nekako pritrdil, da se ne premika. Ampak mora se jo dat tudi odstranit po potrebi.
Ena opcija so kaki mozniki, ali pa klipsni na robovih, kot za prt. Ampak mi je na misel prišlo, da bi med obe plošči dal tanek nedrseči material (recimo kako gumo). Ne čez celo, ampak samo na vseh štirih robovih recimo 5x5cm kos tega materiala. In nato ploščoi položim na to gumo, da je potem plošča fiksna.

Recimo kaj takega: link?

Zanima me ali bi vedel kdo ali ta zadeva kaj pušča barvo, če bi pustil to med dvema ploščama pobarvanega MDF-ja po več mesecev recimo?
Ali pa če ima kdo kako boljšo idejo kako dosežt da se zgornja plošča ne bi premikala?

Hvala! :)

https://www.ikea.com/si/sl/p/stopp-prot...
https://www.lcc.si/trgovina/guma-za-pre...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: donvito ()

phys ::

Obe povrsini dobro ocisti z vlazno krpo ali podobnim, da odstranis ves prah, nato na mizo napni obicajno prozorno folijo za zivila in nanjo polozi gornjo plosco. Obrezi na vogalih, da folija ne gleda ven in je to to.

@donvito, hvala za predlog. Sem naročil potrizdrsno podlogo za predale in police (2. link). Bom videl kako se bo obneslo.
Sicer pa tudi ideja od @phys je zanimiva, bom probal, hvala! ;)

111111111111 ::

phys je izjavil:

Obe povrsini dobro ocisti z vlazno krpo ali podobnim, da odstranis ves prah, nato na mizo napni obicajno prozorno folijo za zivila in nanjo polozi gornjo plosco. Obrezi na vogalih, da folija ne gleda ven in je to to.

+1 Če je plošča dvolj težka bo tole super delovalo.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Ganon ::

Dzhimen je izjavil:

@donvito, hvala za predlog. Sem naročil potrizdrsno podlogo za predale in police (2. link). Bom videl kako se bo obneslo.

Napaka. Podloga za predale je precej debelejša. Mrežica, ki sem ti jo predlagal (prva povezava donvita), je ustreznejša.

Ganon je izjavil:

Dzhimen je izjavil:

Napaka. Podloga za predale je precej debelejša. Mrežica, ki sem ti jo predlagal (prva povezava donvita), je ustreznejša.

1.5mm je debelo, bom videl kako bo izgledalo, lahko da ne bo preveč.
Sicer pa sem našel recimo tole temo na redditu o tej mrežici iz Ikee in me je malo odvrnilo od nakupa... :P

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mašine za hobi mizarstvo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8437155 (1999) Hudobec82
»

Izdelava pisalne mize!

2411333 (1043) korenje3
»

Obnova stanovanja letnik 2007? (strani: 1 2 )

535654 (3541) Badwolff
»

Obdelava MDF plošče

Oddelek: Sedem umetnosti
104288 (2396) Likalnik
»

Homemade Mousepad

132398 (1897) bajsibajsi

Več podobnih tem