Forum » Loža » Maske
Maske
49106 ::
Opažam, da veliko ljudi uporablja eno masko tudi po en teden ali celo mesec dni.
Druga težava, ki jo vidim, je prodaja in uporaba nemedicinskih mask, ki izgledajo zelo podobno. Nekatere izrazito smrdijo. Pojma nimam, zakaj nihče ne testira oporečnost in zakaj je prodaja takšnih mask sploh dovoljena, sploh pa glede na to, da moramo v notranjih prostorih imeti medicinske maske, kar seveda nihče ne preverja. IMO ustrezne maske pripomorejo več k zajezitvi virusa, kot legitimiranje ob kazanju testa. PC ni kaj prida za zajezitev, če ni podkrepljen s testom in z ustreznimi maskami, je pa predvsem "motivacija" za cepljenje zaradi bonbončkov, ki jih prinaša. Po dveh letih bi morale biti osnovne zadeve kristalno jasne vsem.
Tretja težava pri uporabi mask je ta, da maske prodajajo večinoma v paketu po 50kom. Kako masko izvleči iz take škatle, brez da kontaminiramo ostale maske v škatli?
V dveh letih sem poskusil praktično vse od mask iz blaga, mask iz lekarne, sanolaborja, smrdljivh kvazimedicinskih..... vse razen ffp2, ki pa so predrage za enkratno uporabo, od vseh pa dobim izpuščaje, tudi če jih uporabim samo enkrat.
Kje kupujete neoporečne medicinske maske? S katerim proizvajalcem najbolj zadovoljni in ali kje prodajajo manjša pakiranja sterilnih mask?
Druga težava, ki jo vidim, je prodaja in uporaba nemedicinskih mask, ki izgledajo zelo podobno. Nekatere izrazito smrdijo. Pojma nimam, zakaj nihče ne testira oporečnost in zakaj je prodaja takšnih mask sploh dovoljena, sploh pa glede na to, da moramo v notranjih prostorih imeti medicinske maske, kar seveda nihče ne preverja. IMO ustrezne maske pripomorejo več k zajezitvi virusa, kot legitimiranje ob kazanju testa. PC ni kaj prida za zajezitev, če ni podkrepljen s testom in z ustreznimi maskami, je pa predvsem "motivacija" za cepljenje zaradi bonbončkov, ki jih prinaša. Po dveh letih bi morale biti osnovne zadeve kristalno jasne vsem.
Tretja težava pri uporabi mask je ta, da maske prodajajo večinoma v paketu po 50kom. Kako masko izvleči iz take škatle, brez da kontaminiramo ostale maske v škatli?
V dveh letih sem poskusil praktično vse od mask iz blaga, mask iz lekarne, sanolaborja, smrdljivh kvazimedicinskih..... vse razen ffp2, ki pa so predrage za enkratno uporabo, od vseh pa dobim izpuščaje, tudi če jih uporabim samo enkrat.
Kje kupujete neoporečne medicinske maske? S katerim proizvajalcem najbolj zadovoljni in ali kje prodajajo manjša pakiranja sterilnih mask?
- zaklenil: bluefish ()
matic492 ::
Mesec dni? Jaz sem jo imel vsaj pol leta, preden mi jo je veter iz roke odpihnil pred trgovino.
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000
Unilseptij ::
jaz porabim nekje eno masko na tri mesece... novo vzamem, ce jo izgubim, se mi umaze ali strga.
RedDrake ::
Jaz kupujem v lekarni. Znamka "Prima". In so dejansko prima. Nimajo prekratkih elastik (kot nekatere), nimajo vonja, ipd ...
Pakiranja po 20 in 5 če se ne motim.
Pakiranja po 20 in 5 če se ne motim.
V-i-p ::
V lekarni imajo tiste bele zapakirane po komadu. Samo boš pa dal za eno 1,3€ ;).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Scaramouche ::
To da EU ni naredila specialne maske, ki niso narejene proti pesku in temu da nekdo ne kiha v druge ampak so zaščitene kot nekakšna maska za dihanje preko cevi in ima direkten oprijem na lice pove kako povezani smo!
In bi se šli resne države, ki bi imela svojo vojsko, ne moremo pa naresti program za efektivno masko...
In bi se šli resne države, ki bi imela svojo vojsko, ne moremo pa naresti program za efektivno masko...
Samael ::
V lekarni imajo tiste bele zapakirane po komadu. Samo boš pa dal za eno 1,3€ ;).
Dejansko?
V Sanolaborju imajo še ffp2 pakirane po komadu zgolj 48 centov / kos.
Samael != Samuel
Voss ::
Bombažno si vsaj prat vrgel, tole s temi obveznimi kirurškimi maskami je pa samo navaden lobij in norčevanje iz ljudi.
Nic novega pod to vlado. Važno, da kej pade v denarnico.
Nic novega pod to vlado. Važno, da kej pade v denarnico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Voss ()
Invictus ::
Mesec dni? Prej pol leta...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
V-i-p ::
Dejansko?
Eee, točno ta je ja. Sem rekel, da jo rabim za testirat na špegle. 1,34€ je bla, če se prav spomnim.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
nirburu ::
Mesec dni? Jaz sem jo imel vsaj pol leta, preden mi jo je veter iz roke odpihnil pred trgovino.
Vem. Se zgodi.
Včasih tudi pade na tla še posebej, če so morka in se je takrat znebim.
Drugače pa veselo nadaljujem svojo umazano antivaksersko kampanjo.
Dejansko?
A cepljenci povrh vsega nosite še FFP2?
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Samael ()
Unchancy ::
Ja ja, sevede. Zagotovo jo lepo pobereš in si jo daš gor.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
s1m0n ::
Kaj še jih nihče ne zbira za DNK bazo? pff sem mislil, da smo že tam :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
Voss ::
Vem. Se zgodi.
Drugače pa veselo nadaljujem svojo umazano antivaksersko kampanjo.
Dejansko?
A cepljenci povrh vsega nosite še FFP2?
https://n1info.si/koronavirus/izolski-z...
Da ne boš na koncu takole ;)
widj3098dj32 ::
Maske so prva stopnja kondicioniranja prebivalstva, vredne so pa gladko en kurac.
Flatten the curve
Flatten the curve
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: widj3098dj32 ()
Comandante ::
FFP2 iz Amazona, ene ki izgledajo priblizno ok, pakirane posamicno. Tam pol evra po kosu, nabavljam med valovi, ker so ceneje. Imajo neke TUV in CE certifikate, koliko je vse skupaj legitimno pa je drugo vprasanje. Vsekakor so bolje od navadnih kirurskih.
Uporabljam jih po 15-20 ur, ce gre za pisarnisko delo, torej dva dni.
Uporabljam jih po 15-20 ur, ce gre za pisarnisko delo, torej dva dni.
nirburu ::
Kaj še jih nihče ne zbira za DNK bazo? pff sem mislil, da smo že tam :)
Ni še vzpostavljeno, se pa bo. Malimehki je nedavno nazaj kupil največje firme za izvajanje testov.
https://n1info.si/koronavirus/izolski-z...
Da ne boš na koncu takole ;)
Super. Upam, da vsi debeluhi ko pridejo k njemu so najprej 30 minut hudo zmerjani/nadlegovani, šele nato dobijo zdravljenje.
A necepljeni debeluhi dobijo dvojno dozo žaljenja?
widj3098dj32 je izjavil:
Maske so prva stopnja kondicioniranja prebivalstva, vredne so pa gladko en kurac.
Flatten the curve
Ko vsa elita organizira žurke brez mask, raja pa se krega med sabo katere so bolj učinkovite, potem veš, da smo globoko notri.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Slovenska afera z maskami (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Problemi človeštva | 142032 (99779) | luclucluc |
» | Kje v Ljubljani kupiti cepke za usesa?Oddelek: Loža | 6169 (5966) | gulfstream |