Forum » Šola » Motilci signalov v predavalnicah med izpiti
Motilci signalov v predavalnicah med izpiti
LeoMessi10 ::
Pozdravljeni,
mene zanima ce kdo ve ali recimo univerza v ljubljani uporablja katerekoli motilce signalov med pisanjem izpita? Ali to dela tudi med predavanji ali ne? Koliko je to legalno uporabljati motilce v predavalnicah s strani sole?
Lp
mene zanima ce kdo ve ali recimo univerza v ljubljani uporablja katerekoli motilce signalov med pisanjem izpita? Ali to dela tudi med predavanji ali ne? Koliko je to legalno uporabljati motilce v predavalnicah s strani sole?
Lp
- zaklenil: Mavrik ()
A110 ::
Zakaj bi goljufal? V šolo hodiš po znanje in ne zaradi ocen/papirja. Kolikor jaz vem tega ne uporablja nihče
chrush ::
Za lj ne vem, v MB in KP je ne. Preverjeno. Zakaj bi se učil teorijo na pamet v tem obdobju? To je totalno metanje časa vstran.
OP, če te zanima, imam en zanimiv set za plonkanje. Lahko v ZS.
OP, če te zanima, imam en zanimiv set za plonkanje. Lahko v ZS.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
Zimonem ::
Zakaj bi se učil teorijo na pamet v tem obdobju? To je totalno metanje časa vstran.
Ker le če jo imaš v glavi jo lahko uporabljaš.
chrush ::
Pravo učenje se v našem šolskem sistemu začne, ko se zaposliš, razen kakšni programerji, ki res dobijo uporabno znanje in lahko začnejo takoj delati.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
styrian ::
Enkrat je profesor na elektro faksu razlagal, da so to mislili nabaviti, pa so dobili od organov odgovor, da je vsako motenje GSM signala strogo ILEGALNO in hudo kaznovano.
Phantomeye ::
sploh ne vem kje avtorju teme ideja, da kdorkoli to uporablja.
In itak absolutno neumno. Bi se kaj zgodilo in nihče niti ne bi moral poklicat policije ali reševalcev.
In itak absolutno neumno. Bi se kaj zgodilo in nihče niti ne bi moral poklicat policije ali reševalcev.
Ta cajt se jammer že izključi.
Okej, zdaj sem pa radoveden.
Napiši mi sosledje teh dogodkov.
Nekdo se zruši na tla. Kaj je drugi korak?
Tečeš do prve pisarne, ki ima stacionarca? Pokličeš reševalce. Na centru te vprašajo o stanju pomoči potrebnega. Kaj narediš? Pošiljaš nekoga back and forth? Zvlečeš pomoči potrebnega do pisarne?
Kdo izklopi jammer? Kje je jammer? Kaj narediš potem, ko je jammer izklopljen? Prekineš center in pokličeš nazaj z mobilcem in upaš, da dobiš isto osebo s katero si govoril 5 min nazaj?
Mislim, resno.
Phantomeye je izjavil:
Tečeš do prve pisarne, ki ima stacionarca? Pokličeš reševalce. Na centru te vprašajo o stanju pomoči potrebnega. Kaj narediš? Pošiljaš nekoga back and forth? Zvlečeš pomoči potrebnega do pisarne?
Kdo izklopi jammer? Kje je jammer? Kaj narediš potem, ko je jammer izklopljen? Prekineš center in pokličeš nazaj z mobilcem in upaš, da dobiš isto osebo s katero si govoril 5 min nazaj?
Mislim, resno.
Veš da so ljudje preživeli tudi brez mobilcev. In da se osnove prve pomoči naučiš vvosnovni šoli. Da možganske operacije pa ne boš izvajal prek mobilnika.
Se pa bojim da boš najprej pogledal kako pomagati nekomu na Google.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Phantomeye je izjavil:
Mislim, resno.
Veš da so ljudje preživeli tudi brez mobilcev. In da se osnove prve pomoči naučiš vvosnovni šoli. Da možganske operacije pa ne boš izvajal prek mobilnika.
Se pa bojim da boš najprej pogledal kako pomagati nekomu na Google.
Preživeli so tudi brez motilcev signala ...
Ja, težko bi pogooglal, če je motilec signala prižgan.
Saj drugače ne bi znal očitno. Na izpitu je ponavadi kup ljudi. In nek neuk se ne bo lotil reševanja. Steče pa do prvega telefona. In v mestih je urgenca hitra. Ustvarjanje die hard scenarija je brezvezno.
Saj drugače ne bi znal očitno. Na izpitu je ponavadi kup ljudi. In nek neuk se ne bo lotil reševanja. Steče pa do prvega telefona. In v mestih je urgenca hitra. Ustvarjanje die hard scenarija je brezvezno.
Ali mogoče še lažje - ne uporabljaš motilca signala na izpitih (ki jih na srečo ne). Pa ne bo treba teči k nobenemu telefonu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Phantomeye ()
Karen ::
Po Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom) in Načrtu uporabe radijskih frekvenc (NURF), je v Sloveniji prepovedano trženje in uporaba GSM motilnih radijskih oddajnikov. Ne da se mi iskat kje v zakonodaji, ampak po spominu je območje zaporov ena, mogoče celo edina izjema, kjer so motilci dovoljeni (tako da če ne opravljaš izpita tam si varen pred motilci).
b3D_950 ::
Pa tudi, kako bi motilec omejil točno na določen prostor oz. na eno predavalnico, razen če bi bila predavalnica kot "kletka"...
Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.
GupeM ::
Zadeva je seveda strogo prepovedana. Mogoče se kakšna druga zadeva zanaša na nek signal, pa ga motilec zjebe.
Recimo, da kdo v zdravstvene namene uporablja kakšen wireless implantat, ki komunicira z drugo zadevo v njegovem žepu/ruzaku, pa lahko pride vsaj do kaosa zaradi false alarma, če ne do štale zaradi false negativa.
Je pa dovoljeno uporabljati faradejevo kletko. Recimo v stavbah, ki so kovinske ali oblečene v kovino, praktično ni signala. Pri nas v službi pri oknih signal na fertik, 3 m od okna skoraj vse zgubiš, 5 m od okna pa ni več sledu o signalu. V pritličju. V višjih nadstropjih je bolje.
Imajo pa sklenjeno pogodbo z operaterji, tako da so po stavbi uradno nameščeni repetitorji teh operaterjev. Ampak če crknejo, signala praktično ni po celi stavbi.
Recimo, da kdo v zdravstvene namene uporablja kakšen wireless implantat, ki komunicira z drugo zadevo v njegovem žepu/ruzaku, pa lahko pride vsaj do kaosa zaradi false alarma, če ne do štale zaradi false negativa.
Je pa dovoljeno uporabljati faradejevo kletko. Recimo v stavbah, ki so kovinske ali oblečene v kovino, praktično ni signala. Pri nas v službi pri oknih signal na fertik, 3 m od okna skoraj vse zgubiš, 5 m od okna pa ni več sledu o signalu. V pritličju. V višjih nadstropjih je bolje.
Imajo pa sklenjeno pogodbo z operaterji, tako da so po stavbi uradno nameščeni repetitorji teh operaterjev. Ampak če crknejo, signala praktično ni po celi stavbi.
LeoMessi10 ::
Nauči se pa bo mir.
problem je v temu da nekatere predmete kokr je npr statistika, ne rabim v življenju pa tudi recimo ce bi se "napiflal" use to bi cez 2 dni pozabil use. Tako da se mi zdi zelo neumno se piflati dolocene predmete ki te ne zanimajo, ker vsi vemo kaj bo cez 1 tedn s tem k si se "naucil"
Po Zakonu o elektronskih komunikacijah (ZEKom) in Načrtu uporabe radijskih frekvenc (NURF), je v Sloveniji prepovedano trženje in uporaba GSM motilnih radijskih oddajnikov. Ne da se mi iskat kje v zakonodaji, ampak po spominu je območje zaporov ena, mogoče celo edina izjema, kjer so motilci dovoljeni (tako da če ne opravljaš izpita tam si varen pred motilci).
ce vam cist po resnici povem, skrbi me to da imam kamero ki ima wifi anteno in deluje tako da druga oseba se rabi povezati na to kamero da vidi sliko. Drugi problem je da uporabljam slusalko ki ima tako recen "coil" in z elektromagnetnimi valovi posilja zvok do slusalke, zato me skrbi da je kaksen jammer ki bi te frekvence unicil.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: LeoMessi10 ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wing pridobil dovoljenje za dostavo z droni v ZDA in lansiral dejavnost v Avstraliji, (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 17074 (14657) | vostok_1 |
» | LTE jammerOddelek: Mobilne tehnologije | 2372 (1916) | Master_Yoda |
» | Slaba povezava mobilnega omrežjaOddelek: Mobilne tehnologije | 794 (689) | Fsegula62 |
» | Blokiranje signalaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2371 (1708) | bedak |
» | radar detektor-kaj kupiti-je dovoljenoOddelek: Problemi človeštva | 4639 (4139) | Looooooka |