Forum » Loža » Strešno okno Velux - puščanje
Strešno okno Velux - puščanje
floyd1 ::
Imam "majhen" problem.
Na spodnjem robu Velux okna, na tisti "stopnici" se občasno nabere voda. Torej tu, kjer se teta naslanja na spodnji rob. Včasih je vode toliko toliko, da nekaj kapljic zdrsne tudi preko roba v notranjost. Malo sem gledal, kje je problem, ampak zaenkrat nisem ugotovil nič pametnega - vse zgleda OK. Bo treba prečekirat še jutri, ko bo še svetlo.
To se očitno dogaja le pri dveh oknih na nasprotnih straneh strehe, na ostalih dveh je OK. Eno "malenkost" sem pred leti že moral popravljati za mojstri, tako da je možno, da gre tudi tu za kakšno šlamparijo.
V spalnici in otroški sobi (kjer imamo strešna okna) so sicer približno enaki pogoji (talno gretje popolnoma odprto in nobene ovire pod oknom, podobna temperatura, oba prostora enako zračimo), pa vendar pri enem oknu za robom okvirja stoji voda, pri drugem robu pa ni niti kapljice.
Je imel kdo že podoben problem? Rešitev?
Na spodnjem robu Velux okna, na tisti "stopnici" se občasno nabere voda. Torej tu, kjer se teta naslanja na spodnji rob. Včasih je vode toliko toliko, da nekaj kapljic zdrsne tudi preko roba v notranjost. Malo sem gledal, kje je problem, ampak zaenkrat nisem ugotovil nič pametnega - vse zgleda OK. Bo treba prečekirat še jutri, ko bo še svetlo.
To se očitno dogaja le pri dveh oknih na nasprotnih straneh strehe, na ostalih dveh je OK. Eno "malenkost" sem pred leti že moral popravljati za mojstri, tako da je možno, da gre tudi tu za kakšno šlamparijo.
V spalnici in otroški sobi (kjer imamo strešna okna) so sicer približno enaki pogoji (talno gretje popolnoma odprto in nobene ovire pod oknom, podobna temperatura, oba prostora enako zračimo), pa vendar pri enem oknu za robom okvirja stoji voda, pri drugem robu pa ni niti kapljice.
Je imel kdo že podoben problem? Rešitev?
- spremenil: floyd1 ()
beta1 ::
Ja. Imel isto težavo na vseh oknih po 10letih.
Zunanji vijaki. Oz. tesnilo vijakov je šlo. Dejansko je teklo ob navoju vijaka in je zgnil celotni les ob vijaku, nakar je prišla voda ven ob tem robu.
Vse vijake sem ven vzel. V luknje sem dal brezbarvni silikon. Potem pa not debelejše vijake z novim tesnilom. Čez vijake pa sem še namazal brezbarvni silikon.
In je od takrat mir.
Mogoče imaš isti problem.
Zunanji vijaki. Oz. tesnilo vijakov je šlo. Dejansko je teklo ob navoju vijaka in je zgnil celotni les ob vijaku, nakar je prišla voda ven ob tem robu.
Vse vijake sem ven vzel. V luknje sem dal brezbarvni silikon. Potem pa not debelejše vijake z novim tesnilom. Čez vijake pa sem še namazal brezbarvni silikon.
In je od takrat mir.
Mogoče imaš isti problem.
Huawei LTE CPE master.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: beta1 ()
fikus_ ::
Lahko pa je toplotna izolacija in parna zapora slabo izvedena.
Upaj, da so vijaki in tesnilo.
Upaj, da so vijaki in tesnilo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Do sedaj ni bilo problemov. V sedmih letih bi gotovo kdaj opazil, pa čeprav bi bilo le nekaj kapljic.
Sicer pa že nekaj let razmišljam o tem, da če bi še enkrat delal, bi dal eno ali max 2 strešni okni na bajti. Tam, kjer je res nujno. Poznam človeka, ki ima proti strehi 45cm (kvalitetne) izolacije, potem pa 4 velika strešna okna (kao panoramska). Kakšen je potem sploh smisel vse te blazne izolacije?
Sicer pa že nekaj let razmišljam o tem, da če bi še enkrat delal, bi dal eno ali max 2 strešni okni na bajti. Tam, kjer je res nujno. Poznam človeka, ki ima proti strehi 45cm (kvalitetne) izolacije, potem pa 4 velika strešna okna (kao panoramska). Kakšen je potem sploh smisel vse te blazne izolacije?
Furbo ::
Po tvoji logiki hiše ne bi smele imeti oken :D
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
wcpapir ::
Mi imamo dve strešni okni, če bi še enkrat delal bajto bi bili brez in bi poiskal druge alternative-magari čisto nizko pri steni okna itd. Problemov s samimi okni sicer še ni, ampak dež, celo sneg slišiš, poleti grejejo kljub zunanjemu in notranjemu senčilu, da o hrupu ob toči ne govorim.
Po tvoji logiki hiše ne bi smele imeti oken :D
To si zdaj zbanaliziral do skrajnosti. Strešna okna so večkrat lahko problem, pa čeprav gre za (tako opevan) velux.
Večina navadnih oken, vgrajena v zadnjih 10 letih je troslojnih, strešna ima troslojna bolj malo ljudi. Nekaj zaradi cene, nekaj zaradi teže. Troslojno nudi precej boljšo zvočno izolacijo. Strešno okno dandanes tudi prekine ca. 30 cm izolacijo in zračni most proti strehi, kar se v poletnih mesecih in sploh ob vsakem vročinskem valu precej pozna. Pri nas je soba, ki nima strešnega, v prvih dneh vročinskega vala opazno hladnejša (če zapiramo vrata).
Mi imamo dve strešni okni, če bi še enkrat delal bajto bi bili brez in bi poiskal druge alternative-magari čisto nizko pri steni okna itd. Problemov s samimi okni sicer še ni, ampak dež, celo sneg slišiš, poleti grejejo kljub zunanjemu in notranjemu senčilu, da o hrupu ob toči ne govorim.
Točno tako. Raje npr. majhna frčada kot strešno okno.
Furbo ::
Ja, sem delal knauf 10 let in se strinjam, strešna okna so oslarija. Vse kar nudijo je malce svetlobe, pa bi bilo ceneje imeti par led lučk prižganih cel dan.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
111111111111 ::
Naredi se svetlobni most.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Daniel ::
Tudi jaz, če bi še enkrat delal, ne bi dal strešnih oken, raje frčade po strehi. S tem so zmeraj neki problemi. Najbolj motoče je, če je v spalnici blizu postelje, ker se z njega nonstop spušča občutno hladnejši zrak, tudi, če daš notranje senčilo se zadeva ne odpravi popolnoma.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gradnja mansarde, izolacija notranje streheOddelek: Loža | 3661 (2880) | Furbo |
» | zakaj nimamo belih/srebrnih streh/stenOddelek: Loža | 8866 (6983) | sef_gendale |
» | Klimatska naprava LG Standard Inverter P09RKOddelek: Kaj kupiti | 3510 (2997) | spawns |
» | Sedim v podstrešnem stanovanju , temperatura cca 28 C. (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19196 (16584) | Wasted |
» | Senčila za strešna oknaOddelek: Loža | 7247 (6933) | domzi |