» »

reverse dns in ISP

reverse dns in ISP

mare99 ::

Pozdrav,
imam eno težavo, ki je ne znam rešiti (mogoče je niti ne morem). Namreč imam server na katerem med ostalim teče tudi poštni strežnik. Po vseh testih, ki sem jih našel na netu vse deluje BP razen "reverse dns". Zaradi tega dejstva me lahko nekateri uvrstijo na blacklisto oziroma mi nekateri poštni strežniki zavračajo pošto. Kontaktiral sem mojega internetnega ponudnika, ki pravi, da dns strežnika sploh nima in posledično ne more urediti reverse dns na mojo domeno. Preko tega ponudnika imam optiko in želene hitrosti, ostalo je VDSL in dokler je tako nebi menjal.
Vprašanje: Ali obstaja kakšna druga možnost, da to uredim in kako?

Hvala.
LP
M

Fsegula62 ::

Če imas poslovni paket T-2 uredi to v zameno za plačilo okoli 2€ po IP-ju. Za neposlovne pakete pa dvomim, da bi kdor koli ustregel temu.

Samael ::

Zdaj ne vem, koliko je tvoj ISP fleksibilen, ampak mogoče, samo mogoče bi bili za tvoj IP naslov pripravljeni vnesti nameserverje od kakšnega tretjega free dns providerja (dns.he.net, cloudflare, itd...) da sam urejaš dns zapise.
Najbrž je fantazija, vendar te nič ne stane, če jih povprašaš.
Samael != Samuel

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Samael ()

blackbfm ::

Namreč imam server na katerem med ostalim teče tudi poštni strežnik. Po vseh testih, ki sem jih našel na netu vse deluje BP razen "reverse dns". Zaradi tega dejstva me lahko nekateri uvrstijo na blacklisto oziroma mi nekateri poštni strežniki zavračajo pošto.

dvomim da je reverse dns težava, verjetno nimaš urejenega SPF zapisa

mr_chai ::

Ja kam si pa vpisal DNS record za tvojo domeno oziroma, kdo je tvoj domain name provider ? Tam dodaš PTR record.

Ales ::

mare99 je izjavil:

... Kontaktiral sem mojega internetnega ponudnika, ki pravi, da dns strežnika sploh nima in posledično ne more urediti reverse dns na mojo domeno. ...

Kaj??? 8-O

Ne vem, kako sploh komentirat tako nebulozo. :))

Najverjetneje ta "ponudnik" sploh ni dejanski ponudnik storitve, hkrati pa se jim ne da ukvarjati z urejanjem tega.

Za začetek poglej, kdo je lastnik IP bloka, iz katerega je tvoj IP...

Samael ::

mr_chai je izjavil:

Ja kam si pa vpisal DNS record za tvojo domeno oziroma, kdo je tvoj domain name provider ? Tam dodaš PTR record.

Verjetno misli A record. Samo ugibam.
Samael != Samuel

Voluharr ::

Kdo pa je tvoj ISP ?
Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si

Bakunin ::

Če je "forward" DNS zapis

ime.streznika = IP.naslov

je reverse DNS zapis ravno obratno

IP.naslov = ime.streznika

npr:

#>host www.arnes.si
www.arnes.si is an alias for splet.arnes.si.
splet.arnes.si has address 193.2.1.67

#>host 193.2.1.67
67.1.2.193.in-addr.arpa domain name pointer splet.arnes.si.

#>whois -h whois.ripe.net 1.2.193.in-addr.arpa

domain: 2.193.in-addr.arpa
descr: ARNES - Academic and Research Network of Slovenia
tech-c: Ah2136-RIPE
nserver: dns1.arnes.si
nserver: dns2.arnes.si
nserver: dns3.arnes.si

evo. pa imaš kontakt in streznike kamor morajo vpisati podatke, da bo povratni IP zapis pravilen.

enako sedaj naredi se za svoj hostname-IP.

ToniT ::

V bistvu gre za PTR zapis.

Registrar moje domene je hitrost in njihov dns strežnik uporabljam. Bi naredil tudi svojega ampak ker je domena .si bi potreboval dva dns strežnika na dveh različnih lokacijah, pred leti sem to imel. Takrat sta bila ISP ponudnika siol in telemach in so mi PTR uredili brez problema. Na dns od registrarja tega ne morem urediti. Sem jih kontaktiral in so rekli naj se obrnem na mojega internetnega ponudnika. Na njega sem se obrnil že pred tem saj sem imel predhodno izkušnje kako se to počne. Odgovor je bil, da ne more ker nima svojega dns strežnika in uporablja kar googlove kar se opazi na routerju, ko se poveže v mrežo. Gre za enega lokalnega ponudnika (k-net), ki je izkoristil OŠO in na področje sivih lis postavil svojo optiko. Ker ni v skupni mreži ponudnikov ga sploh ne morem zamenjati na optiki. Še to kot dodatek SIOL-ova optika je 30m stran pa jo nočejo pripeljat. Na VDSL pa nočem zaradi hitrosti.
@Ales: Na whois z vpisom bloka dobim pravega ponudnika in ja ne da se jim postaviti dns strežnika in urediti zadeve kot je treba.
@Bakunin: na host in whois po tvojem predlogu ne izpiše nič ker PTR ni vpisan.

Sem naivno upal, da obstaja kakšna "bližnjica", da to rešim ampak če bi obstajali bi jo spamerji sigurno uporabili. Bom preveril še na cloud dns, če je možno urediti PTR.

jotunn2 ::

mare99 je izjavil:

Bom preveril še na cloud dns, če je možno urediti PTR.

Ne bo mozno, tako da ni treba izgubljati casa s preverjanjem ;) PTR record ti lahko uredi zgolj lastnik IP-jev (to nisi ti, pac pa tvoj ISP). Ce oni tega nocejo, ni druge resitve pa ce se razpocis... no razen da zamenjas ponudnika.

grimth ::

Na hetznerju zakupiš dve cloud CX11 instanci, eno v nemčiji, drugo na finskem zato da ustreza iana specifikacijam. Izbereš eno instanco kot primarno, drugo kot slave, preko hetzner vmesnika nastaviš PTR zapise (reverse dns) in laufaš email server na primarnem. Skratka če hočeš laufat neki homegrown email server potem rabiš met svoje authorativne dns serverje. lp

Ales ::

mare99 je izjavil:

... Odgovor je bil, da ne more ker nima svojega dns strežnika in uporablja kar googlove kar se opazi na routerju, ko se poveže v mrežo. Gre za enega lokalnega ponudnika (k-net) ...

Za resolverje uporabljajo zgleda kar Google. WTF.

A ti je kul če navedeš IP blok, da si pogledamo tole? Lahko na ZS, če ne bi rad javno objavljal...

Voluharr ::

Backup, VPS, kolokacija: https://reavisys.si

@Ales
Voluharr je našel odgovor na tvoje vprašanje.

Hvala vsem za odgovore.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mare99 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošta z mojega e-naslova v spam

Oddelek: Omrežja in internet
221972 (1587) francy
»

Domena kupljena, kako naprej?