» »

Nakup gospodinjskih aparatov

Nakup gospodinjskih aparatov

klekej ::

Pozdravljeni. Potrebujem kupiti kombiniran hladilnik, pečico in napo. Pojma nimam kaj je danes aktualno in katero znamko kupiti. Pečica verjetno mora imeti pirolizo, hladilniki imajo vsi tiste bio predale, kaj pa nape? Rad bi nek srednji rang tako kakovostno kot cenovno. Ali je danes najboljše kupiti najceneje in menjavat, ker itak vse crkuje? :D Prosim za kakšna priporočila, akcije. Hvala.

klekej ::

Nič slo tech izkusenj? :D

mojsterleo ::

Pozdravljen, o teh temah v loži veliko razpravljamo. Lahko si pomagaš z iskanjem in vneseš besedo aparata ter klikni na leto 2020, 2021 (novejše teme).

klekej ::

Zdaj call me stupid, ampak jaz ne najdem nobene splošne teme o beli tehniki, razen tele svoje. :)

BuDi79 ::

klekej je izjavil:

Pečica verjetno mora imeti pirolizo
Zakaj?

Invictus ::

Zato, ker se sama očisti... Seveda ne kovinski nosilci...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

t3hn0 ::

Tudi jaz sem šel na "srednji" razred ko sem kupoval, ampak mislim da si to vsak interpretira po svoje kaj je srednji razred :)

Ko sem kupoval belo tehniko, sem mislim da vzel vse pri podjetju Etis d.o.o. na Tržaški cesti v Ljubljani. Niso bili najcenejši, ampak so dodali zraven popust in so bili konkurenčni.
Vse sem vzel od Bosch-a (serije 6-8), razen nape, to sem želel da je "stropna" in je bila najboljša opcija Falmec.

Če boš šel tja, ti bodo vse povedali kar želiš. Pirolizo v pečici pa sem prižgal 1x v 3 letih odkar jo imamo.
^.^

c3p0 ::

Piroliza je super, ne bi več vzel pečice brez. Sam bi vzel Bosch/Siemens ali kaj s čimveč garancije (5let+), ampak modelov je seveda v vseh cenovnih razredih dosti, na gnilo jajce tudi lahko vedno naletiš.

Silver ::

Jaz se po navadi poslužujem logike, da hočem čim več garancije ter brez nekih hudih fičrjev, ki jih potem uporabiš enkrat, da probaš, potem pa nikoli več. Recimo pomivalni stroj perem večino časa na kratkem programu, če je kej zatenstano pa dam občasno še na bolj vroč program. Programov je 6, rabiš 2.
Beko se je meni izkazal za dobro razmerje kakovost/cena. Menda uporabljajo preverjene Bosch patente, ki jih nekaj let kasneje potem vgrajuje Beko. Pa še privzeto ima 5 let garancije (praktično povsod, ampak vedno preveri). Veliko se pojavlja tudi opcij, da podaljšaš garancijo z registracijo naprave in je potem npr. 2+3 leta.

Korak 1 je sigurno, da greš v večji prodajni salon in malo pretipaš stvari - kako se obračajo gumbi, zapirajo vrata, itd. tu se že veliko vidi kakovost izdelave. Drugo potem je izgled in podobno, tretje pa cena. Zares si boš moral postaviti budget in potem gledati znotraj tega, sicer je izbire preveč, se zgubiš.

Glede izbire strojev je pa tako:
Hladilnik/zmrzovalnik naj bo no-frost (ne low-frost), ki ga res ni potrebno odmrzovati. Predali in ostalo po lastni presoji, jaz imam rad, da gredo notri večje steklenice in še vedno obdržiš uporabno višino predalčkov nad njimi v vratih. Predali za zelenjavo so kul, ni pa must-have (malce dalj se obdrži).
Pečica kot praviš s pirolizo, vse je odvisno od tega koliko bo v uporabi. Za občasno uporabo bo tudi brez pirolize ok, itak maš potem krom vodila najbolj posvinjana (jih je potrebno odstranit), v črni pečici je vseeno če je stena oflekana. Enako steklo, tega piroliza skoraj ne očisti.
Napa pa naj bo s čim večjim pretokom zraka, ropotajo itak vse. Jaz imam recimo še senzor za zrak, ki sam pojača obrate če zazna paro. Koristna je tudi funkcija prezračevanja (vsako eno uro zalaufa za 15min, recimo ko greš od doma prižgeš) ali pa zamik izklopa, da se čez pol ure ugasne sama. Pazi tudi na fi cevi katera pride v napo, več je boljše (zmanjša hrup, poveča volumen pretoka).

zee ::

Se en glas za pecico s pirolizo. Mi imamo Electroluxovo.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Steinkauz ::

Sam imam s pirolizo, pa je v petih letih še nisem uporabil...

zee ::

Mi precej pecemo in uporabljamo pirolizo ene dvakrat na leto.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Scaramouche ::

zee je izjavil:

Se en glas za pecico s pirolizo. Mi imamo Electroluxovo.

ker model?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero vgradno pečico (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13633949 (2010) krho
»

Nakup gospodinjskih aparatov - Bosch, Electrolux, Gorenje

Oddelek: Loža
285461 (4004) Robert
»

Bela tehnika?

Oddelek: Loža
101607 (862) BigWhale
»

Pecica, ki doseze visje temperature (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7715935 (10949) c3p0
»

Nakup bele tehnike

Oddelek: Loža
4411916 (10875) IL_DIAVOLO

Več podobnih tem