» »

Poznavanje slovenskih mest

Poznavanje slovenskih mest

Robocop1 ::

Kako dobro poznate slovenska mesta? Od tistih manjših z nekaj več kot 2000 prebivalcev do večjih mest kot so Ljubljana, Maribor, Celje, Kranj itd.

Pod poznavanje mislim, da veste, kje je kateri del mesta (center mesta, mestni trgi in predeli kot so Bežigrad v Ljubljani, Lent v Mariboru, Teharje v Celju...), da poznate mestne znamenitosti (kje je katera, kaj se splača pogledati), da veste, kje so bolj pomembne ustanove/zgradbe (grad, parkirišča, avtobusna in železniška postaja, bolnišnice, večje trgovine...), da poznate večje oz. pomembnejše ceste (ne mislim zdaj vsako najmanjšo ulico). Se pravi, da se znate v mestu vsaj osnovno orientirati in ne gledate za vsako malenkost na gps.

Likalnik ::

na način kot si ga ti opisal definitivno ne poznam mest...poznam pač mesta kjer živim se pravi Gorenjska + Ljubljana....ostalo bolj slabo...ker pač se nisem zadrževal veliko v drugih mestih...recimo Lendava...v Lendavi sem bil najbližje takrat ko sem se na Madžarsko peljal.

drugače bi pa jaz bolj, da poudaril, da znate povedati oziroma si predstavljati na katerem koncu Slovenije je določen kraj....sam ugotavljam, ko se pogovarjam z ljudmi...da za veliko krajev ne vedo kje v SLO se nahajajo....

recimo...zadnjič...sem se pogovarjal s kolegom, da bi šel nekaj kupiti v SL.Gradec...in on meni saj to je tam pri Mariboru....pač ni pri Mariboru...je kar konkretna razlika.

ali pa Radeče, Šmarje pri Jelšah itd...to take lokacije ven mečejo, da te glava boli....

ti sedaj sprašuješ kako dobro poznamo posamezne ulice v posameznih krajih....jaz bi se se prvo osredotočil na problem...da bi sam kraj postavil vsaj približno pravilno v naši državi

Grizzly ::

Glede lokacije krajev:
1. Krajev z registrsko oznako na avtomobilih nikoli ne postavim nekam drugam - če mi narišeš obliko Slovenije, ti jaz narišem točko, kje je ta kraj. Takšno nepoznavanje je zame že malo sramotno.
2. Nekoliko manjši kraji (Ajdovščina, Brežice, Ilirska Bistrica, Lendava, Slovenske Konjice, Ptuj, Sežana ipd.) znam, kje iskati na zemljevidu. Ilirske Bistrice ne bom iskal tam, kjer je Slovenska Bistrica. Nisem pa prepričan glede točne pozicije - koliko so od najbližjega mesta, koliko od meje. Dejansko pa niti ni nujno, da je kraj zelo velik - lahko je zelo majhen, ampak če je v nečem pomemben ali po nečem znan, vem, kje ta kraj je. Recimo Bled ni ravno velik pa vsak ve, kje je.
3. Za manjša mesta, ki po ničemer ne slovijo, pa v najboljšem primeru vem samo, v kateri regiji so - ali pa še to ne.

Kako dobro poznam kraje - za lažje razumevanje sem dal ocene.
5 - Moje domače mesto.
4 - Mesta v moji okolici, kjer sem bil večkrat, pa recimo Ljubljana in Novo mesto (dobro poznam, a ne podrobnosti).
3 - Nekoliko bolj oddaljeni kraji, kjer sem sicer bil večkrat, ampak nisem ravno pogosto in stvari pozabim.
2 - Kraji, kjer sem bil morda enkrat, dvakrat - spomnim se okolice, kjer sem bil, v samem kraju pa se ne znajdem.
1 - Kraji, ki jih sploh še nikoli nisem obiskal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Grizzly ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Apple in Google aprila spet snemata slovenske ulice

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
228843 (5512) Gregor P
»

Življenje v Postojni

Oddelek: Loža
343721 (2144) profii
»

Nakup hiše na podeželju (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17522105 (14406) link_up
»

Trbovlje - kakšno je življenje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
949045 (5534) c3p0

Več podobnih tem