Forum » Operacijski sistemi » Ubuntu 20.4 samba in Xtreamer nastavitve
Ubuntu 20.4 samba in Xtreamer nastavitve

tusi ::
Živjo!
Migriral sem iz Ubuntu 18.4 na 20.4. Dela vse, razen težave imam s sambo.
Sama samba po sebi dela nespremenjeno (win 10, android), ne dela mi edino dostop iz prastarega Xtreamer Sidewinderja.
Kot sem ugotovil, zna biti težava v sambi, ker v verziji 20 zahteva novejše kliente zaradi securitija, zato sem dodal še sledeče:
Še cel config file:
Že vnaprej hvala za pametne odgovore.
LpT
Migriral sem iz Ubuntu 18.4 na 20.4. Dela vse, razen težave imam s sambo.
Sama samba po sebi dela nespremenjeno (win 10, android), ne dela mi edino dostop iz prastarega Xtreamer Sidewinderja.
Kot sem ugotovil, zna biti težava v sambi, ker v verziji 20 zahteva novejše kliente zaradi securitija, zato sem dodal še sledeče:
client min protocol = NT1 ntlm auth = yes lanman auth = yesAmpak ne pomaga. Ima kak samba/linux geek še kako idejo?
Še cel config file:
#Global parameters [global] #lines 1-3 added for ubuntu 20 client min protocol = NT1 ntlm auth = yes lanman auth = yes workgroup = WORKGROUP netbios name = SAMBA server string = Samba Server %v encrypt passwords = true security = user map to guest = Bad User log file = /var/log/samba/log.%m max log size = 1000 socket options = TCP_NODELAY SO_RCVBUF=8192 SO_SNDBUF=8192 preferred master = no local master = no dns proxy = no username map = /etc/samba/smbusers #addedbytusi follow symlinks = yes wide links = yes unix extensions = no # Share [database] comment = Ubuntu path = /mnt/storage/files/ browseable = yes guest ok = yes read only = yesČe ne bo delalo, bo očitno treba nazaj na v18.
Že vnaprej hvala za pametne odgovore.

LpT

Netrunner ::
Priporočam, da povprašaš na ubuntuforums. Jaz sem tam dobil vse odgovore na moja vprašanja.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Konfiguriranje SambeOddelek: Omrežja in internet | 1608 (1375) | Mr_Globus |
» | Samba portiOddelek: Omrežja in internet | 1768 (1464) | hruske |
» | Problem s shari, Windowsi, LinuxomOddelek: Operacijski sistemi | 1155 (1090) | zee |
⊘ | Samba, Linux, Windows XPOddelek: Omrežja in internet | 2044 (1816) | hruske |
» | Vaša smb.conf datoteka-nasvet?Oddelek: Operacijski sistemi | 1574 (1470) | Gh0st |