Forum » Kaj kupiti » Router za prenosni disk ali nas?
Router za prenosni disk ali nas?
mat11 ::
Trenutno sheram filme iz računalnika na dva tvja. Tako imam računalnik prižgan non stop že nekaj let. Malce sem začel spremljati električno porabo in glej tega je za 90kw na mesec. Tako iščem rešitev da bi pc začel ugašati. Imam siolov modem, ki ima priključek za zunanji disk ampak je samo USB 2, tako da imam prenosr ca 7mbs, kar ni za nikamor. Tako iščem rešitev kako spraviti disk na mrežo. Malce sem gledal pri Siolu najcenejše qnap ts 230, verjetno bi potem Nas uporabljal še za kaj drugega. Je še kakšna druga rešitev?
mat
mat xxl ::
Asus ruterji vsaj srednji rang to v se znajo, lahko tudi preko serverja na ven ali samo znotraj mreže.....
hojnikb ::
praktično katerkol router bo dost počasn za ta namen, tut če ma usb3.
Ali NAS (tukaj spet niso vsi enako hitri) ali kakšn krtačni računalnik (rpi, orange pi itd...) ali pa kakšen NUC style PC z atomom.
Ali NAS (tukaj spet niso vsi enako hitri) ali kakšn krtačni računalnik (rpi, orange pi itd...) ali pa kakšen NUC style PC z atomom.
#brezpodpisa
Likalnik ::
jaz uporabljan RPI in Synology NAS...super zadeva za filme....film si potegneš dol ali na računalniku ali na telefonu....in se ti prenese direktno na NAS kjer se začne downloadati (vmes ti lahko že ugasneš računalnik)....ko je film prenešen ga preko RPI pogledam na TV-ju...
kot rečeno brez težav in dodatne navlake...uporabljam samo TV daljinček/usmernik...in to je to.
NAS je prižgan 24/7 in mi posledično tudi uploada vse prenešene filme
kot rečeno brez težav in dodatne navlake...uporabljam samo TV daljinček/usmernik...in to je to.
NAS je prižgan 24/7 in mi posledično tudi uploada vse prenešene filme
Če maš gor transmission client, lahko z enim klikom na PCju direktno začneš downloadat torrent na nasu/rpiju
https://chrome.google.com/webstore/deta...
https://chrome.google.com/webstore/deta...
#brezpodpisa
mat11 ::
Extra računaln8ka nočem imeti. Routerja, če ni dosti boljše tudi ne bom nabavljal,ker ga drugače ne potrebujem. Tako če prav razumem mi ostane samo še nas. Če je tako gledam qnap ts-230, ki ima 2gb spomina 2 usb3 vhoda in 2 racka. Sicer bom od začetka uporabljal samo en disk za kasneje se pa ne ve..
mat
Extra računaln8ka nočem imeti. Routerja, če ni dosti boljše tudi ne bom nabavljal,ker ga drugače ne potrebujem. Tako če prav razumem mi ostane samo še nas. Če je tako gledam qnap ts-230, ki ima 2gb spomina 2 usb3 vhoda in 2 racka. Sicer bom od začetka uporabljal samo en disk za kasneje se pa ne ve..
Sj NAS ni nič druga kot računalnik z malo večjo škatlo, k gre not disk :)
#brezpodpisa
Likalnik ::
ko boš prenesel film na NAS...na kakšen način ga boš pa potem predvajal na TV-ju?
Daniel ::
Transmission na SBCju, gor priklopljen disk, na TV ju pa Chromecast TV s Kodijem. Jellyfin mi pa še malo nagaja, moram prestaviti vse na RPI4 iz Odroid HC1.
mat xxl ::
Preko Routerja disk 4TB, ne dela tako zelo počasi, kot pišete, res pa, ko dol potregnem 100 GB filmov, rabi kako uro, da preko wi fi ja to zloži na disk, kjer je potrem vse dostopno ali TV ju ali Android predvajalniku....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mat xxl ()
je počasno, če hočeš router uporabit tut kot torrent client. Ali pa če je zram obešenih še cel kup clientov.
#brezpodpisa
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sistem za gledanje filmov v dnevniOddelek: Loža | 2892 (1683) | mahoni |
» | Kateri NAS? (Network Attached Storage) (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 68752 (57183) | levaky |
» | Domača multimedijska in mrežna opremaOddelek: Pomoč in nasveti | 1486 (1312) | Dami |
» | Računalnik-serverOddelek: Kaj kupiti | 2055 (1540) | timotejs |