Forum » Loža » Štorija s ključavnicami
Štorija s ključavnicami
Baja ::
pred kratkim smo menjali nekaj ključavnic ker so se začele zatikati. v bistvu so vsi uporabniki (~10) imeli probleme, razen ene. ker ji v bistvu nisem verjel sma šla testirat. z istim ključem sma šla odklepat in zaklepat vrata. 3 ključavnice, vsaj 20 poizkusov na vsaki (vsak), njej so uspeli vsi odklepi in zaklepi, meni recimo ena tretina. ponovila sma z drugim ključem, isto.
edit: vrat in kljuke se med oklepanjem nisma dotikala.
v čem je štos? kaj bi lahko vplivalo na zatik/nezatik?
edit: vrat in kljuke se med oklepanjem nisma dotikala.
v čem je štos? kaj bi lahko vplivalo na zatik/nezatik?
- spremenil: Baja ()
A. Smith ::
Mogoče je glup predlog, ampak a si poskusil špricniti mast v spreju v ključavnico? Marsikatera se po tem neha zatikati.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Highlag ::
Med ključem in ključavnico je zračnost. Od tega kako ključ držiš med obračanjem v 3d prostoru, ki je na voljo je potem odvisno ali ključavnica odpre ali ne.
So pa očitno že izrabljene, če ga je treba držati na določen način, da se odklene.
So pa očitno že izrabljene, če ga je treba držati na določen način, da se odklene.
Never trust a computer you can't throw out a window
eventyrer ::
enostavno je odvisno od tega kako človek drži ključ ko ga vtakne v ključavnico in obrne. Nekdo da dokaj naravnost in obrne, eden ključ tišči malo navzgor, drugo malo potiska ključ notri v ključavnico ko obrne, tretji ga morda sploh ne potisne prav do zadnjega nanometra do konca ključavnice.....
To pa je možno zgolj zato ker so ključavnice obrabljene in imajo več "lufta" kot bi ga morale imeti da bi odklepale normalno.
Zamenjajte jih.
eden od vaju je nasilno potisnil ključ notri in poizkusil pokazati mišice zato je takoj obrnil ključ, ki se je pač zataknil, druga pa je z občutkom (nezavedno in čisto refleksno) poiskala luft v ključavnici preden je obrnila ključ.
To pa je možno zgolj zato ker so ključavnice obrabljene in imajo več "lufta" kot bi ga morale imeti da bi odklepale normalno.
Zamenjajte jih.
njej so uspeli vsi odklepi in zaklepi, meni recimo ena tretina
eden od vaju je nasilno potisnil ključ notri in poizkusil pokazati mišice zato je takoj obrnil ključ, ki se je pač zataknil, druga pa je z občutkom (nezavedno in čisto refleksno) poiskala luft v ključavnici preden je obrnila ključ.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
ja, jih ene 2x na leto našpricam. so pa dosti v uporabi, pa po mojem so ble stare 20+ let.
Pametno, s tem kar nadaljuj.
Ampak prosim maži ključavnice s primernimi mastmi ali olji. Nikakor jih ne šprical z WD40 ali sililonskimi spreji saj tisto sranje moreitna stara maziva počisti ven iz ključabnice, novo mazivo iz spreja pa precej hitro steče ven iz ključavnice, potem pa kovina drgne direktno ob kovino in se obrablja.
Točno tako.
Jaz pač imam eno kopijo ključa za vhodna vrata, ki ga 1x letno namažem z mastjo in ga porinem v ključavnico. Uporabljam ga izključno s tem namenom. ENako dobro bi bilo če bi ga naoljil in potisnil v klučavnico.
Litijevo mast uporabljam za mazanje vseh ključavnic, tečajev in vseh...takih mehanskih reči okoli hiše.
Olje jaz zgolj tam kjer ga ne more vpiti les ali sprati dež ker se mi ne da s tem ubadat 2x letno.
Samo sprejev se pa absolutno izogibaj.
Jaz pač imam eno kopijo ključa za vhodna vrata, ki ga 1x letno namažem z mastjo in ga porinem v ključavnico. Uporabljam ga izključno s tem namenom. ENako dobro bi bilo če bi ga naoljil in potisnil v klučavnico.
Litijevo mast uporabljam za mazanje vseh ključavnic, tečajev in vseh...takih mehanskih reči okoli hiše.
Olje jaz zgolj tam kjer ga ne more vpiti les ali sprati dež ker se mi ne da s tem ubadat 2x letno.
Samo sprejev se pa absolutno izogibaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: eventyrer ()
HotBurek ::
Mrzla svinjska mast iz hladilnika je primerno naravno mazilo za klučavnice.
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window
OZZY ::
Kaj pa če ima gospa "original" ključ (ali ima kopijo??), ki naj bi bil sicer namenjen izdelovanju dodatnih cilindrov. Pri nas je bilo tako, da dokler so bili prvi cilindri notri ni bilo nekih problemov )original ključ pa je romal k enemu stanovalcu oib predaji). Potem je folk začek lomit ključe in delati nove. Kopija na kopijo pa so se pojavili problemi, ko se je delala tudi kopija cilindra po eni kopiji. Smo pa potem uredili, da je bila kopija cilindrov delana na drugo kopijo in se je stvar kolikor toliko uredila.
Go with the flow.
Telbanc ::
Men se je zatikalo, sem mislu menjat. Pol zagledam wd40 in za hec pošpricam ene dvakrat not. Zaj je spet ko nova. Zaj tud z eno kopijo lepo odprem.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Baja ::
enostavno je odvisno od tega kako človek drži ključ ko ga vtakne v ključavnico in obrne. Nekdo da dokaj naravnost in obrne, eden ključ tišči malo navzgor, drugo malo potiska ključ notri v ključavnico ko obrne, tretji ga morda sploh ne potisne prav do zadnjega nanometra do konca ključavnice.....
Zamenjajte jih.
njej so uspeli vsi odklepi in zaklepi, meni recimo ena tretina
z zadnjim se glih ne strinjam, ker so imeli probleme vsi, razen nje.
p.s.: kljucavnice so zamenjane :)
Kaj pa če ima gospa "original" ključ (ali ima kopijo??), ki naj bi bil sicer namenjen izdelovanju dodatnih cilindrov. Pri nas je bilo tako, da dokler so bili prvi cilindri notri ni bilo nekih problemov )original ključ pa je romal k enemu stanovalcu oib predaji). Potem je folk začek lomit ključe in delati nove. Kopija na kopijo pa so se pojavili problemi, ko se je delala tudi kopija cilindra po eni kopiji. Smo pa potem uredili, da je bila kopija cilindrov delana na drugo kopijo in se je stvar kolikor toliko uredila.
pri testu sma uporabljala iste ključe. in ja, hranimo originale za morebitne nove kopije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Baja ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Protivlomna vrata...zatikanjeOddelek: Loža | 10665 (6560) | mat xxl |
» | Ključ zlomljen..Oddelek: Loža | 6266 (5052) | andreasjecar |
» | popravilo ključavnice na voziluOddelek: Na cesti | 11594 (10943) | šernk |
» | Rezerva ključa avtomobilaOddelek: Na cesti | 3791 (3333) | St235 |
» | Zaklenjen pasat (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17721 (15135) | Malajlo |