» »

Zakaj je letos toliko komarjev?

Zakaj je letos toliko komarjev?

Ben Dover ::

To je noro, cel sem popikan... Kako rešit?

AEx_1-7 ::

Ben Dover je izjavil:

To je noro, cel sem popikan... Kako rešit?

Prevec sladka kri bojda, ker pikajo le komarke (samice), komarji (samci) ne ... kri potrebujejo za zalego jajcec za narascaj ... menda ...

Resitev: komarniki, na prostem pa je vec variant ... zvecer ob mraku pac ne hodite okoli, sedaj itak problema ni, ker je temperatura zaradi letnega casa itak neugodna zanje ...
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

gruntfürmich ::

poučiti se od kot so komarji in kje se zaredijo, ter nabavi si električni lopar za ubijat komarje.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

feryz ::

Kje pa je veliko komarjev? Spet posploševanje. Naša vas leži praktično na luži, pa ne vem, če sem jih v celem letu 10 slišal. Videl pa še manj. Da bi me pičil, pa se niti ne spomnim. Najbrž me je kakšen.

kixs ::

Problem je stojeca voda, mlakuze, lonci, itd. Ribniki in tekoca voda niti ne toliko.

WizzardOfOZ ::

Pri nas je komarjev za izvoz. edina stvar, ki jih drži stran od tebe, so zadeve, ki jim res smrdijo (pa vsem ostalim okoli tebe tudi), ampak edini način, da nisi v prvih parih minutah, ko prideš iz hiše, popikan tok, da se lahko samo obrneš in greš nazaj notri.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Invictus ::

Saj komarjv ni nič več kot prejšnja leta, sam folk bi rad imel sterilno naravo... Saj je za biodiverziteto, ampak plevela, komarjev in muh pa ne bi imel, čeprav je to hrana za vrste, višje na prehranjevalni lestvici... Potem se pa čudi zakaj ni ostalih živali...

Pa ne šteka, kaj narava res pomeni...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Steinkauz ::

No ja, dvomim da je kr konstantna številka.

Mile zime, veliko dežja == več komarjev

Komarjev je več kot lansko leto. In to konkretno več jih je bilo letos.
Pri nas si samo iz bajte stopil, pa si bil konkretno popikan, prejšnja leta te je samo ene 5 komarjev užgal, zdej pa vsaj 15, ko prideš iz bajte.

Bud_Bundy ::

Invictus je izjavil:

Saj komarjv ni nič več kot prejšnja leta, sam folk bi rad imel sterilno naravo... Saj je za biodiverziteto, ampak plevela, komarjev in muh pa ne bi imel, čeprav je to hrana za vrste, višje na prehranjevalni lestvici... Potem se pa čudi zakaj ni ostalih živali...

Pa ne šteka, kaj narava res pomeni...

So nihanja, tako kot pri miših. Kakšno leto več, kdaj manj, tudi lokalno. Je pa res, da ljudje radi jamrajo, to lahko ponovimo še enkrat. Mene so letos kar popikali, ampak malarije nisem dobil, tako, da ni panike. Dobra stran vsega je, da jih je bilo največ pri zidanici, tako, da sem spil samo po en kozarec na enkrat.

GupeM ::

Največji problem so tile ne več tako novi tigrasti komarji, ki se zaredijo v majhnih lužicah, prepotujejo lahko pa velike razdalje. Po vrhu vsega so pa še bolj agresivni. Zato jih je tako veliko in so skoraj vsepovsod.

Naši avtohtoni komarji pa se zaredijo v večjih stoječih vodah, kot so mlake in ribniki in prepotujejo manjše razdalje. Zato je včasih veljalo, da je okrog vode veliko komarjev. Danes je žal drugače, saj ti tigrasti komarji najdejo najmanjše lužice in to vsepovsod.

Vse treba pobit

IL_DIAVOLO ::

Kaj živite v sumi ob potoku?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zimonem ::

Letos sploh ni komarjev. Razen po močvirjih.

DarwiN ::

Komarjev ni nič več, ampak je ljudi manj, ker jih je covid pospravil.. In tako pade več komarjev na posameznega Slovenceljna, saj komar ne sme ostati lačen, a ne.. Logika.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

To so dali not 5G v komarje, zdaj je vse jasno.

Tema se lahko zapre.

Lp

Ganon ::

Zanimivo. Letošnje leto mi bo ostalo v spominu kot leto z najmanj komarji. :D

49106 ::

Strinjam se. Videl sem mogoče vse skupaj dva komarja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

zanimivo, pri nas jih je bilo največ v zadnjih 15 letih.

no comment ::

Jaz sem enkrat (ne vem točno kdaj) postal neužiten za komarje, tako da so glavni krvodajalci froci. Če bi se še naučili tiho letat...

feryz ::

Naj se sliši še tako čudno, ampak proti komarjem je najbolj učinkovit ribnik z ribicami na vrtu. Skopljite luknjo, nalijte vodo, par rib noter in boste fraj komarjev.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Komarji ... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20127612 (3036) aljaž95
»

Giveaway (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21612214 (7898) MIHAc27
»