» »

Program za navijanje ventilatorjev

Program za navijanje ventilatorjev

iElectric ::

Rabim program za navijanje ventilatorjev, kajti kupil sem nov ventilator z 5000 obrati, pa je preglasen in moram malo znižati hitrost, pa rabim program.

pirx ::

Rešitev se glasi SpeedFan - mislim, da je zadnja verzija 4.08. Poišči ga z googlom :) Brezslišnost računalnikov rula ;) Mogoče pa bi bilo potrebno kdaj kak članek na to temo napisati...

Lp!

Wad@ ::

Ampak to deluje le če imaš vente na plošči. To pa ni ravno najbolje(razen žičke za merjenje hitrosti...). Ne vem, ampak mislim, da večina ljudi nima ventov prikljopljenih na ploščo. Se motim?

Možno, da tako močen ventilator res ne dobi dovolj napajanja s plošče, ne vem.

Če ne si pa še vedno lahko naredi šalterje, kot so opisani v enem izmed člankov, tukaj na slo-techu.

iElectric ::

Če mi kdo pove kako navijat prek speed fana!

Moj "made in china" ventlator se vrti pri 6800 obratih na min, za procesor pa pri 3000 obratih na min.:D

Tiste procente zvišuj/znižuj - fan01, fan02,...

Pa hočeš navit, ali zmanjšat hitrost, pa kateri ventilator to? S SpeedFanom lahko rihtaš samo tiste, ki imajo napajanje iz matične. Takšnega, ki se napaja direkt iz napajalnika pa ne boš mogel. Tam si naredi stikala pa šaltaj med 7V, 12V,...

_Dejan_ ::

živjo men pa žal ta speed fan ne dela sem probal spreminjat tiste procente pa se obrati nič ne spremenijo.
ASUS P5E3, INTEL Q6600(3000Mhz 333x9), ATI HD 2600XT,
A-Data 4x2GB PC3-10700H(9-9-9-24-2T),LSI 9260-8i,
4x OCZ Vertex Turbo 30GB(RAID10), 3x1TB (RAID1+Spare)

Poskusi se še z ostalimi nastavitbvami poigrati... nekje so še neki fani disejblani in jih moraš obkljukat, da lahko spreminjaš procente... pod efaultu meni tud ni pravega našlo. Drugače pa če mi je delal na starem celeronu 500 z noname ventilatorjem, pol mora tebi tud delat :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Iz +12v na +7v modifikacija ventilatorja

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
203019 (2523) Pyr0Beast
»

Problem z SpeedFan

214498 (4068) windrop
»

Programi za merjenje temperature (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programska oprema
10234619 (11834) BaRtMaN
»

Ali obstaja software, ki bi spreminjal vrtenje ventilatorjev

Oddelek: Programska oprema
5999 (900) beta1
»

Regulacija CPU ventilatorja? Visoka temp. cpu-ja

52563 (2441) umax

Več podobnih tem