» »

DHL paket iz Kitajske

DHL paket iz Kitajske

T-Mac ::

Pozdravljeni,

zanima me, ce ima kdo kaj informacij glede tega... Narocil paket iz Kitajske preko DHL. Sedaj mi je DHL poslal, da moram vnesti na njihovi strani vse podatke kaj je v paketu plus ime firme? Vnesel te podatke pa me zanima kdo to vse vidi, kaj sem narocil, ker sem moral vnesti firmo?

Hvala za odgovore ze v naprej :)

Lp

Jakkob ::

vnesti si moral firmo od kje si kupil ne kje delaš

ne vnesti sem moral svojo firmo sp drugace ne moram spravit cez

joze67 ::

Vidita DHL in carina. DHL bo zate opravil uvoz.
Kdo poimensko znotraj DHL-a pa je težko reči. Si pa s to informacijo tam zaposleni ne morejo kaj dosti pomagati - če bi kdo to kakorkoli uporabil, magari pri večerji "tista igračka :wink::wink: - a je palila" bi tvegal prijavo in verjetno, karkoli uvažaš, ni vredno tega.

Mislm na FURS, oni to kaj nadzarujejo?

AEx_1-7 ::

T-Mac je izjavil:

Mislm na FURS, oni to kaj nadzarujejo?

Carina=FURS
Kaksen nadzor vas pa tako skrbi, fito-sanitarni?
--++ order with AESS (AE Saver Shipping/AE Standard Shipping) ++--
The word (...) originates from the Ancient Greek: élleipsis meaning 'leave out'
Zargon je soc. zvrst neknj. slov. jezika, ki ga uporabljajo ljudje iste stroke.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: AEx_1-7 ()

Narocil sem neke zadeve zase da ne bojo gledali kot da prodajam ker sem narocil vec kot en izdelek :) Imeli mogoce kake ideje za racune itd... Samo zato, ker ce lahko pride do brezpotrebnih komplikacij ne bom pac vec naroceval :) To me zanima

T-Mac je izjavil:

Narocil sem neke zadeve zase da ne bojo gledali kot da prodajam ker sem narocil vec kot en izdelek :) Imeli mogoce kake ideje za racune itd... Samo zato, ker ce lahko pride do brezpotrebnih komplikacij ne bom pac vec naroceval :) To me zanima

Ce ni vzorca, ki ga spremlljajo z AI, ali pa preko dolocene vrednosti, saj ce ste kupili kot s.p. imate itak davcno pokrito z vasim racunovodstvom ... ce pa gre za trgovsko blago in opravljate prodajo pa morate imeti tako dejavnost ... kaj ste vzeli 100 mask in je sedaj skrb da boste obtozeni pre-prodaje? Do tell more ... this is getting interesing now ... dokler ne bo slo za neke resne zasluzke (1K+ EUR) vas res ne bodo inspicirali, lahko pa kdo prijavi, pa potem lahko kaj speljejo, ampak za banalne zneske dvomim ... vi kar narocite kar pac potrebujete ...

Zgodovina sprememb…

Niso maske :) Narocil par elementov za telefone par ekranov da premenjam ki so razbiti v druzini ze nekaj casa in skoda da lezijo + doloceni kabli v telefonu, pac moja strast, rad delam s takimi zadevami :) Dobro, potem ni problema :) Hvala :)

T-Mac je izjavil:

Niso maske :) Narocil par elementov za telefone par ekranov da premenjam ki so razbiti v druzini ze nekaj casa in skoda da lezijo + doloceni kabli v telefonu, pac moja strast, rad delam s takimi zadevami :) Dobro, potem ni problema :) Hvala :)

Za 100-200 EUR vsega skupaj, pa saj nismo vec v SFRJ ... pa se takrat je slo BP ... sedaj pa tudi, saj prav da ste previdni, a pretiravati res ni potrebno ... to lahko vedno upravicite in z lahkoto dokazete da gre dejansko za lastne potrebe, saj/kot dejansko gre, ane?

Zgodovina sprememb…

Seveda, kakor sem rekel, da zamenjam kar imam polomljeno :) Hvala in Lep dan se naprej

T-Mac je izjavil:

Seveda, kakor sem rekel, da zamenjam kar imam polomljeno :) Hvala in Lep dan se naprej

Tole je a-non-issue -- ce bi bilo pa kontinuirano, vsak teden, pa vedno vec, pa vzorec biznisa, pa 0 zaposlenih, pa izguba, ... tisto je pa lahko (hitro) kaj ...

Le da niso phone-screeni fake, ker to se mi pa je zgodilo, in to ne enkrat --> DISPUTE, pa dokazila, pa vrnejo denar!

Zgodovina sprememb…

telexdell ::

Od 1.7.2021 se za vso uvoženo blago iz ne EU držav plača DDV. Če je vrednost večja se plača tudi carina. Tak da- država bo za uvoženo blago itak dobila vse kar ji pripada. Tu se nimaš kaj za bati.
Če pa boš to naprej prodal po višji ceni in brez računa pa se to smatra za delo na črno, ne glede na to od kod so artikli.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4193 194 195 196 )

Oddelek: Loža
97561737861 (8322) MIHAc27
»

Aliexpress dostava (strani: 1 2 )

6515825 (9565) Luka99
»

Amazon.co.uk guaranteed delivery ni bil izpoljen

151638 (1141) AndyS
»

Carinski stroški pri naročilu iz amazona