» »

problem z sharanjem povezave

problem z sharanjem povezave

jcj ::

Če mi zna kdo pomagati bo nagrajen z elektronskim laškim pivom .
Imam dva računalnika ki sta priklopljena na hub. V hub gre tudi ADSL. Na glavnem računalniku imam sherano internet povezavo tako na drugem mi je pa naredilo internet gateway. Prvi računalnik ima nastavljene ip (192.168.0.2) drugi ima pa na avtomatsko. Na avtomatsko je prestavilo samo prej sem imel (192.168.0.2). Mreža in internet povezava deluje na obeh računalnikih vendar je problem ta da samo pol ure mogoče še malo manj. potem enostavno stvar neha delati na računalniku kjer je narejen internet gateway. a mi zna kdo pomagati kaj naj naredim da bo stvar delovala. Na obeh Rač je win XP pro. ADSL ima statični ip.
p.s. Vem da bi bilo boljše z ruterjem ampak pač tako imam (trenutno)
p.a. MOREM NASTAVIT KAKŠNE dns ALI KAJ BI TO LAHKO BILO!
hvala vsem LP
Lukk

--------------
moderator: dopolnil sem ti naslov. da kaže na vsebino teme in premikam v drug oddelek

Flamer ::

Jast imam tudi en problem s tem. Imam ustimano podobno kot ti, le da mam switch, ki pa nima uplik luknje, zato imam v mojem PCju dve mrežni, od ene do modema, od druge do switcha (čeprav bi, ker sta samo 2 PCja uporabil kar crossover, ampak ker mi je bel switch na razpolago sem ga kar uporabil). Prav tako je na drugem PCju Internet gateway. Mene pa zanma, zakaj ne moreva hkrati igrati online dva hkrati (poskusil sem z AOE: TC, samo potem enemu dela, enmu pa kar noce se v igro prijavit, ipd.). Aja imam dinamični IP!

bili_39 ::

jcj: probaj tole zapisat po točkah (ima še kdo drug težave z rauzmevanjem?)
preberi vse tri članke o povezavi na net - mislim, da je opisan tudi tvoj primer

Flamer: pri switchu, ki nima posebej uplink vhoda običajno uporabiš uplink na kateremkoli vhodu s crossover kablom.
poglej navodila...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireles internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
191904 (1570) Mitch
»

Ubuntu & Windows XP deljenje pvoezave

Oddelek: Operacijski sistemi
141747 (1634) Poldi112