» »

Direktna povezava

Direktna povezava

Senzacionale ::

Lejte imam velik problem, ki pa je bolj kot ne nujen za zrihtat. Rad bi naredil direktno povezavo dveh racunalnikov za internet. Imam crossover kabel. Glavni racunalnik ima kabeljski dostop. S pomocjo carovnika naredim da imajo vsi racunalniki dostop do interneta, izkljucim firewall in dovoli uporabnikom nadzor nad mrezo, ter dobim za Local Area connection ip naslov192.168.0.1 ter masko 255.255.255.0. Prehod ni definiran in dns strezniki na avtomatsko domena je Pizza. Na drugem racunalniku pa naredi prav tako s pomocjo carovnika samo da tam nastavi na vse avtomatsko in domena prav tako Pizza, apa ne najde drugega racunalnika v omrezju, zakaj to! Ce pa grem anstavljat rocno da nastavim na drugem racunalniku ip naslov 192.168.0.2, maska 255.255.255.0 prehod 192.168.0.1 in dns od arnesa pa prav tako nic ne najde, zakaj to. Rabim pomoc, hvala.

Upam da ni to zato, ker je kabelj dolg 30m. Se to windowsi so XP in ce kabelj na katerem koli racunalniku izklopis pa na pise da je mreza izklopljena.

Hvala

Senzacionale ::

Kaj pa s tem bi se mogoce dalo kaj naredit, ker na modemu je vticnica prav taka kot je za mrezni kabel, mogoce kdo ve zakaj in ce se jo da uporabit.

R-S-LoVe ::

A imaš iste operacijske siteme nameščene, na obeš računalnikih?
Modem nima istega priključka kot mrežna, kr ornk si poglej (velikost)!
Fear Is The Path To The Dark Side, Fear Leads To Anger,
Anger Leads To Hate, Hate Leads To Suffering!

Stratus ::

Mal več povej kako maš nastavljeno na compu ki je priklopljen na kabel. Če te prav razumem imaš v njem dve mrežne kartice, na eno je priklopljen Kabelski modem na drugo pa drugi računalnik. Če tega nimaš tako ne more delati.
Dalje tisti kartici ki je za povezavo med računalniki daj za gateway IP naslov od kartice ki je priklopljena na kabelski modem, na drugem računalniku pusti na avtomatsko dodeljevanje IP in DNS. Naslednja reč je da vklopiš Internet Conection Sharing na mašini ki ima dve mrežne kartice. Še bolje pa je če si inštaliraš kak proxy prgram. Še najboljša rešitev pa je HUB ali Switch

Senzacionale ::

Ne prej je bil modem samo n usb.

Lejte sedaj sem priklopil se modem na mrezno, tako da je sedaj modem priklopljen na usb in na mreuzno, samo da je na mrezni nastavljeno kot avtomatsko na usb pa so ip od arnesa. Ker ce modem izklopim iz usb pa vnesem ip v mrezno rece da ti ip ze obstajajo sam pod skrito napravo in ce potem vseeno dam naj to vzame internet ne dela. Verjetno morata biti priklopljena oba, pa se eno mrezno rabim verjetno za mrezo potem. Sam kateremu moram pol dat ip 192.168.0.1. Verjetn novi mrezni kartici, oni ki pa je na modem prklopljena pa dam gateway od ip usb modema, ce je to prav seveda in ce razumem OK.

Hvala

Jakka ::

Mogoče ti bo članek na slo-techu kej pomagal.

Klik!

;)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Domače omrežje - linija in wireless

Oddelek: Omrežja in internet
354298 (3777) amigo_no1
»

Wireles internet

Oddelek: Pomoč in nasveti
191797 (1463) Mitch
»

povezava računalnika na internet preko drugega računalnika - saj vem, star problem...

Oddelek: Omrežja in internet
53664 (3591) mdezel5
»

Win2003 server ent + ICS (ADSL)

Oddelek: Omrežja in internet
61734 (1642) PaJo
»

MREŽA

Oddelek: Programska oprema
151531 (1336) bojan1

Več podobnih tem