Forum » Loža » Zavarovanje posojila?
Zavarovanje posojila?
lilica88 ::
Pozdravljeni, kolegu mislim posoditi nekaj denarja za namen nakupa nepremicnine, pa me zanimajo razlicne oblike zavarovanje.
Vem da obstaja zavarovanje z poroki in nepremicnino, vendar te opcije nima.
1. Se posojilo da zavarovati z nepremicnino, ki jo misli kupiti? Bi v tem primeru moral nepremicnino prvo kupiti, preden jo lhko da v zavarovanje?
2. Obstaja kaksno zavarovanje preko kaksne zavarovalnice ali kaksnih drugih podjetij, ki se s tem ukvarjajo?
Hvala, Lili
1. Se posojilo da zavarovati z nepremicnino, ki jo misli kupiti? Bi v tem primeru moral nepremicnino prvo kupiti, preden jo lhko da v zavarovanje?
2. Obstaja kaksno zavarovanje preko kaksne zavarovalnice ali kaksnih drugih podjetij, ki se s tem ukvarjajo?
Hvala, Lili
sloxl8 ::
Kolega nima opcije, da bi zavaroval kredit s poroki ali nepremičnino, bi pa jo kupil s tujim denarjem. S čim bo pa jamčil tebi, če še uradnim institucijam ne more?
Moj nasvet: če želita ostati kolega in ti obdržati denar, ne posojaj.
Moj nasvet: če želita ostati kolega in ti obdržati denar, ne posojaj.
Apple ::
Aiiii... nisem vedel :)
Potem pa zapis pravnega posla v obliki neposredno izvršljivega notarskega zapisa.
Potem pa zapis pravnega posla v obliki neposredno izvršljivega notarskega zapisa.
LP, Apple
Lonsarg ::
Pozdravljeni, kolegu mislim posoditi nekaj denarja za namen nakupa nepremicnine, pa me zanimajo razlicne oblike zavarovanje.Točki 1 se reče stanovanjski kredit, in ja zadeva se jasno podpiše pred nakupom in uredi da kreditodajalec nakaze direktno prodajalcu, brez da bi šel denar kreditojemalcu. Točko 2. prav tako ponujako banke v kombinaciji z zavarovalnicami.
Hvala, Lili
Torej ti bi moral iti v vlogo kreditodajalca za svojega kolega. TI bi bil njegova "banka". V teoriji to vse štima, ampak to je konkretni pravni posel in ne ena mini pogodbica. Banke imajo mnogo strokovnjakov zadolženih da preverjo zadeve, predno spelejo to, ni to lih primerno za smrtnike.
No jaz osebno bi si sicer upal nastopit kot kreditodajalec s pomočjo kakega odvetnika. Ampak ne lih za znance...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
Šimpanz ::
Če kolega ne dobi denarja na banki, je posledica tega da banka ne verjame da lahko dobi denar nazaj. Zakaj bi se ti mešal v tako rizično naložbo mi ni jasno. Poleg tega posojanje denarja pokvari prijateljstvo, takoj ko se začne z zamudami obrokov. Jaz si od prijateljev in družine nikoli ne bi sposojal.
IL_DIAVOLO ::
Ce nima kesa zdaj, kako ga bo imel ko ti ga bo mogel vrniti?
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
bobby ::
Če hočeta še naprej bit kolega, se eur ne posoja,... zadnji odgovor.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
fikus_ ::
V vsakem primeru (posodiš/ne posodiš) je velika verjetnost, da zgubiš prijatelja. Je samo vprašanje kdo se bo sekiral.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
svecka ::
lahko vpišeš hipoteko na njegovo premoženje. Tako sme jaz vpisal 4100EUR denarja hipoteke na nepremičnino, stroški so okrog 600EUR in potem še izbris 60EUR.
Edina slabost je to, da če vpisuješ na isto nepremičnino kot jo kupuje, potem bo banka imela prednost pred teboj pri terjatvi (hipoteka banke bo na prvem mestu).
Edina slabost je to, da če vpisuješ na isto nepremičnino kot jo kupuje, potem bo banka imela prednost pred teboj pri terjatvi (hipoteka banke bo na prvem mestu).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: svecka ()
Furbo ::
Ne posojaj, razen če lahko odpišeš ta denar brez problema.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Likalnik ::
Če kolega ne dobi denarja na banki, je posledica tega da banka ne verjame da lahko dobi denar nazaj. Zakaj bi se ti mešal v tako rizično naložbo mi ni jasno. Poleg tega posojanje denarja pokvari prijateljstvo, takoj ko se začne z zamudami obrokov. Jaz si od prijateljev in družine nikoli ne bi sposojal.
se strinjam z napisanim...jaz imam dobrega prijatelja kateri ima gradbenško podjetje...pa nisem hotel, da mi on obnovi dvorišče in hišo....kljub temu, da se je ponujal.
hitro se lahko skregaš in se ne pogledaš več do konca življenja....(kakšne manjše usluge ni problem...kar se tiče pa večjih projektov kot je posojanje denarja, ženske, avta...je pa bolj kritično)
poznam primer...ko je ko je ena oseba prosila svojega dobrega prijatelja, da če ga lahko pelje (ne vem kam) ker sam nima avtomobila...sta se takrat zaletela...in ga je ta oseba katera ga je prosila za prevoz tudi tožila....toliko o prijateljstvu (danes je jutri ga ni)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Posojilo denarja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7821 (1094) | Invictus |
» | Posojilna pogodba, ne vračanjeOddelek: Loža | 4062 (2902) | looser |
» | Posoja denarja - pogodba? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 34520 (15549) | Roadkill |
» | Zadolženost držav?!Oddelek: Problemi človeštva | 3871 (3095) | Thomas |