Forum » Kriptovalute in blockchain » Dokazovanje kripto zaslužkov FURSu
Dokazovanje kripto zaslužkov FURSu
Temo vidijo: vsi
Groot ::
Furs predlaga nov zakon za obdavčitev: https://www.24ur.com/novice/znanost-in-...
Če razumem prav želijo zdaj vsak kripto priliv na tvoj bančni račun obdavčit z 10%? Tle pol nebi blo treba več vseh transakcij predložit, proste roke vsem traderjem pa stvar ne bi bila več dejavnost?
Tako se razume ta članek, ja. To bi bilo odlično.
Odlično? Tovrsten pristop je precej nesmiselen in dokaj v nasprotju z dosedanjo prakso obdavčevanja premoženja. Kot je lepo prikazano v članku na Financah je sistem popolnoma nesmiselen v primeru, da:
1. oseba s trgovanjem ustvari izgubo - v tem primeru vseeno plača davek; ali
2. oseba ne ustvari "dovolj" dobička (npr. iz 19k naredi 20k in si to izplača - v tem primeru je davka 2k, dobička pa samo 1k).
Se sicer strinjam, da razumen človek se bo obema zgornjima situacijama poizkušal izognit. Ampak v pomislek vsem, ki navajajo, da se bo potem pa direktno trošilo crypto, še opozorilo, da na FURS nekako namigujejo, da se bodo lotili tudi tovrstnih "izplačil" crypto assetov (v članku je opisan primer, ko oseba kupi avto za 20k).
Mato989 ::
Ja ja, me zanima kako bo FURS zvohal da jaz porabljam crypto kartico od nekega ponudnika in kupujem vsak mesec za 200€ hrane in tako "šparam" več plače... a bodo rekli da nisem nič za hrano zapravil in naj razložim kako živim?
Se pa strinjam da bo težje pri 20k avtih in 150k stanovanjih ampak tako bom rekel... če imam 300k z veseljem dam 30k... težave so te vmesne postojanke... recimo nardiš iz 10k 30k... je 3k kar zajeten del dobička...
Se pa strinjam da bo težje pri 20k avtih in 150k stanovanjih ampak tako bom rekel... če imam 300k z veseljem dam 30k... težave so te vmesne postojanke... recimo nardiš iz 10k 30k... je 3k kar zajeten del dobička...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
IL_DIAVOLO ::
Nakazovanje na trr lol
Crypto slotech u can do better than that.
Crypto slotech u can do better than that.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
blink ::
Ja ja, me zanima kako bo FURS zvohal da jaz porabljam crypto kartico od nekega ponudnika in kupujem vsak mesec za 200€ hrane in tako "šparam" več plače... a bodo rekli da nisem nič za hrano zapravil in naj razložim kako živim?
Temu 10% davku na promet se pravilno rece 'davek zavisti'. Vsak ki proda kripto itak slej ko prej placa DDV, trosarino, prometni davek na nepremicnine itd. Skratka, kripto vedno najde pot do proracuna z ali brez namenskega davka.
Mato989 ::
Temu 10% davku na promet se pravilno rece 'davek zavisti'. Vsak ki proda kripto itak slej ko prej placa DDV, trosarino, prometni davek na nepremicnine itd. Skratka, kripto vedno najde pot do proracuna z ali brez namenskega davka.
Ja to itak... zato sem jaz tudi za to da se DOHODNINA UKINE...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
gruntfürmich ::
tako dolgo ste vi reveži in pobiralci drobiža gnjavli furs in 'zahtevali' neke bebaste predpise, da so sedaj udarili davek na vse in vsakega. prej se niso v nobenega vtikovali, sedaj pa slovenčki kot pravi bebčki zahtevajo 100 in 1 predpis in dobili smo ga!
nimaš kaj, največji reveži in tisti ki se jih te zadeve nič ne dotikajo imajo največ vprašanj... ''kaj pa če bom jaz...''
čestitke!
nimaš kaj, največji reveži in tisti ki se jih te zadeve nič ne dotikajo imajo največ vprašanj... ''kaj pa če bom jaz...''
čestitke!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
profesjonalc ::
Mislim, da temu predlogu manjka še en stavek, npr. da je vsak posameznik opravičen do izplačila 10-15k letno brez davka. Na ta nacin bi se izognili švercanju preko binance kartic in podobno. Ne mi rečt, da bodo bodo vsakic ko bo 100€ priletelo na trr zahtevali 10€ davka...
profesjonalc ::
Načeloma pa je to rešitev za stare mačke v kriptu, ampak dosti bolj nadležno za nove vlagtelje.
Če si že naredil 50x ti je za 10% vseeno, če pa šele začenjaš, pa si npr po 1 mesecu spremisliš, si lahko v neprijetni situaciji, ker si prisiljen drzati kripto, sicer bos imel izgubo.
Če si že naredil 50x ti je za 10% vseeno, če pa šele začenjaš, pa si npr po 1 mesecu spremisliš, si lahko v neprijetni situaciji, ker si prisiljen drzati kripto, sicer bos imel izgubo.
hamez66 ::
Furs predlaga nov zakon za obdavčitev: https://www.24ur.com/novice/znanost-in-...
Če razumem prav želijo zdaj vsak kripto priliv na tvoj bančni račun obdavčit z 10%? Tle pol nebi blo treba več vseh transakcij predložit, proste roke vsem traderjem pa stvar ne bi bila več dejavnost?
Tako se razume ta članek, ja. To bi bilo odlično.
Odlično? Tovrsten pristop je precej nesmiselen in dokaj v nasprotju z dosedanjo prakso obdavčevanja premoženja. Kot je lepo prikazano v članku na Financah je sistem popolnoma nesmiselen v primeru, da:
1. oseba s trgovanjem ustvari izgubo - v tem primeru vseeno plača davek; ali
2. oseba ne ustvari "dovolj" dobička (npr. iz 19k naredi 20k in si to izplača - v tem primeru je davka 2k, dobička pa samo 1k).
Se sicer strinjam, da razumen človek se bo obema zgornjima situacijama poizkušal izognit. Ampak v pomislek vsem, ki navajajo, da se bo potem pa direktno trošilo crypto, še opozorilo, da na FURS nekako namigujejo, da se bodo lotili tudi tovrstnih "izplačil" crypto assetov (v članku je opisan primer, ko oseba kupi avto za 20k).
Odlično je za nas traderje, ker:
- ne bo treba vodit evidenc
- bomo naše coine lahko konvertirali v eure z zelo nizko davčno stopnjo
- več jasnosti, kaj je obdavčeno in kdaj je obdavčeno. Zdaj nas furs drži nazaj s tem, kdaj naj bi trgovanje postalo dejavnost, brez zakonodaje, ki bi to točno določala, zato je jasnost super.
Ampak kot napisano, je slabo za nove vlagatelje, ker bo potrebno imeti 10% plusa, da boš na nuli. Ampak čisto možno, da bodo v takih primerih zadeve obdavčene drugačno.
V glavnem, za moje okoliščine je to super, precej bolje kot s.p. s knjigovodstvom in visoko obdavčitvijo, za nove vlagatelje je pa nadležno, čeprav dolgoročno je verjetno tudi za nove vlagatelje bolje, ker ko bodo naredili profit, jim ga bo več ostalo, oz. jim ne bo treba skrivati dobičkov pred fursom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hamez66 ()
globoko grlo ::
Plačam tut 25%, če mi pokrijejo vse izgube v kripto svetu!
Drgač pa nej se jebejo pizde parazitske!
Drgač pa nej se jebejo pizde parazitske!
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
CoreySteel ::
- več jasnosti, kaj je obdavčeno in kdaj je obdavčeno. Zdaj nas furs drži nazaj s tem, kdaj naj bi trgovanje postalo dejavnost, brez zakonodaje, ki bi to točno določala, zato je jasnost super.
Če boš "preveč" tradal, boš še vedno moral imeti dejavnost. Ali pač?
Twitter: @CoreySteel_
Ajnstajn` ::
gruntfürmich je izjavil:
tako dolgo ste vi reveži in pobiralci drobiža gnjavli furs in 'zahtevali' neke bebaste predpise, da so sedaj udarili davek na vse in vsakega. prej se niso v nobenega vtikovali, sedaj pa slovenčki kot pravi bebčki zahtevajo 100 in 1 predpis in dobili smo ga!
čestitke!
včasih tako dobro opišeš zadeve, da imam občutek, da mi bereš misli in potem to poveš z boljšimi besedami, kot bi to povedal sam.
//
A. Smith ::
gruntfürmich je izjavil:
čestitke!
Nemogoče, da bi ta zadeva lahko vekomaj ostala pod radarjem. Organi prav dobro vejo, da 25- in 30-letniki sami po sebi ne morejo imeti dovolj keša, da kupujejo hiše. Država vidi denar, ki gre mimo njih in hoče svoj delež.
Kripto je po vseh medijih, po dnevniku pol osmih. EU snuje, kako bi onemogočila kriptovalutam anonimnost. Cesar se je zavedel obstoja te dejavnosti in hoče svoj delež, nič več in nič manj. To je bilo pričakovano. In sedaj je priletela ven prva ideja in se čaka odziv zainteresirane javnosti in koliko granitnih kock bo poletelo. Najbrž ne prav dosti.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
vaščan ::
Eno vprašanje ti vložiš nek denar recimo 10k v bitkoin vložiš svojo prišparano neto plačo vsi prispevki plačani davki pobrani delodajalec je odvedel pravilno dohodnina je ok vse štima. Zadeva se paca 10 let ti dobesedno reskiraš svoj prišparan denar v nekaj in dokler imaš vloženo in btc varira recimo od 1k do 100k predvidevam furs ne zanima. Ko pa hočeš realizirat ta denar in dokler imaš izgubo ali manjši dobiček furs ne zanima. Če pa se ti posreči in dejansko narediš konkreten plus ki si ga nakažeš na bančni račun no takrat jih pa začne zanimat in bi ti radi spet nekaj pobrali? Zdej pa drugo vprašanje na banki ki podpira kripto valuto le ta omogoča zapravljanje teh valut naprimer denar imam v bitkoinu kupil bi rad avto moja kriptobanka mi omogoča da zapravim enormne zneske na dan in omogoča mi, da imam denar v btc valuti v trenutku ko plačam z njihovo visa kartico mi vzame denar iz btc kripto valute po trenutni vrednosti in mi plača pač v denarju ki ga tisti moment rabim v kateri državi pač ta moment sem. Davek se itak plača ker je vštet v računu ki ga izda trgovec in stvar zaključena ostali denar pa ostaja v valuti ki ni stabilna. In kaj bo zdaj furs trkal na moja vrata od kod mi denar za 100k vreden avto. Itak mi bodo potem konc leta vračunali avto v premoženje in me po jeb... pri drugih zadevah. Ampak spravili se bodo name ker jih bo bolelo ker nisem denarja najprej nakazal na banko plačal fursu davek na profit ki sem ga naredil in šele potem kupil avto od katerega spet plačam davek ,ker če prav razumem si oni predstavljajo, da je to edini pošteni način ter seveda da mi še moja banka v slo upili nevem kolk procentov za prenos denarja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vaščan ()
CoreySteel ::
Prvo vprašanje: Ne, nič ti ne poberejo.
Drugo vprašanje: Avta s kartico ne moreš kupit? Plus še itak je limit majhen ponavadi.
Drugo vprašanje: Avta s kartico ne moreš kupit? Plus še itak je limit majhen ponavadi.
Twitter: @CoreySteel_
gogocak ::
Pozdravljeni,
kako je sedaj z izplačilom na trr? A je bil ta zakon iz 2022 sprejet in če nakažeš 10.000 na račun je vse ok in nikome ništa? ali ni to tako enostavno?
Hvala in lp
kako je sedaj z izplačilom na trr? A je bil ta zakon iz 2022 sprejet in če nakažeš 10.000 na račun je vse ok in nikome ništa? ali ni to tako enostavno?
Hvala in lp
Kolkr vem je bil to osnutek in za 1x ni še nič sprejeto. Ko bo frizerko FOMO grabu, bojo pa še naši vladarji piskrčk pristavl, nč bat.
Prštimej si izpis nakazil na menjalnice, se prav kolk keša si not dal in kaj si s tem kešem počel na menjalnicah. Če ne trguješ (definicije še ni), ne bismel bit nobenih problemov. V kolikor pa trguješ, pa plačaš davk.
Pa nej me kdo poprav pls.
Prštimej si izpis nakazil na menjalnice, se prav kolk keša si not dal in kaj si s tem kešem počel na menjalnicah. Če ne trguješ (definicije še ni), ne bismel bit nobenih problemov. V kolikor pa trguješ, pa plačaš davk.
gogocak ::
globoko grlo je izjavil:
Kolkr vem je bil to osnutek in za 1x ni še nič sprejeto. Ko bo frizerko FOMO grabu, bojo pa še naši vladarji piskrčk pristavl, nč bat.
A imaš sam izkušnje s tem in konkreten primer? Naprimer nakazilo na trr iz Bitstampa, kjer je bilo večino fiata nakazano na borzo in konkretni zneski? kako postopati, obvestilo banke o nakazilu, furs?
Pač konkreten primer bi prav prišel.
lp
Nope, samo povzetek iz teme o kriptotu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Forex davek slovenijaOddelek: Loža | 11069 (1030) | Gest0 |
» | Kripto trading in davki 2020 (strani: 1 2 3 4 … 11 12 13 14 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 130185 (41125) | Jerry000 |
» | Obdavčitev kripovalut - kako spraviti na minimum? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Kriptovalute in blockchain | 183956 (94442) | CaqKa |
» | Kako FURS in ATVP regulirata kriptožetone in kriptovalute (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 162600 (126746) | Aquafriend |