» »

Ukinitev veljavnosti Covid testov na slino

Ukinitev veljavnosti Covid testov na slino

Temo vidijo: vsi

CoolBits ::

Zakaj pa maska čez usta, če je virus samo v nosu, dovolj bi bilo ščipalko za perilo na nos pol. :))
Jaz se nisem testiral niti enkrat in povsod sem bil neovirano in tudi brez maske, zanimivo da mi nič ni in mi tudi ne bo.
Pač ne padam na propagando :))
Ne vem pa kako lahko vas protizakonito silijo v nekaj, a ne poznate svojih pravic al kako?

IL_DIAVOLO ::

Drugim pa morda ni tako usojeno. Ma lej samo da si ti ok.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

UganiKdo ::

CoolBits je izjavil:

Zakaj pa maska čez usta, če je virus samo v nosu, dovolj bi bilo ščipalko za perilo na nos pol. :))
Jaz se nisem testiral niti enkrat in povsod sem bil neovirano in tudi brez maske, zanimivo da mi nič ni in mi tudi ne bo.
Ne vem pa kako lahko vas protizakonito silijo v nekaj, a ne poznate svojih pravic al kako?

Ko to razlaga bedak ki nakljucno citira kazenski zakonik se lahko samo smejemo.

Je pa lepo videt da si priznal svojo zmoto da virusi ne obstajajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

Kje sem kaj takega rekel?
Izolat ni izolacija/purifikacija, je neka juha celic in genskega materiala kjer najdeš karkoli iščeš. Temu oni rečejo, da imajo izoliran virus. :))

Vanich ::

Invictus ::

UganiKdo je izjavil:

Ko to razlaga bedak ki nakljucno citira kazenski zakonik se lahko samo smejemo.

No, vse kazni za maske, so izničene... Ustavno sodišče lepo reklo, da to ne gre skozi...

Škoda, ker odvetniki nimajo jajc za skupno tožbo države...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

no comment ::

Vanich je izjavil:

Kmalu tudi v vašem mestu...

Zamenjajmo Avstralijo za ZDA in belo Beani Eyelash za črnega reperčka. Kaj se zgodi, ko se zalepi klofuta na policista?

Pri nas pa tako vemo kaj bi se zgodilo - Jožef Horvat bi spet dobil solzne oči ;)

nekikr ::

Zamenjajmo Avstralijo za ZDA in belo Beani Eyelash za črnega reperčka. Kaj se zgodi, ko se zalepi klofuta na policista?

Dva strela, če bi bil črn. Ampak policist bi moral biti v službi državljanov in skrbeti za red. Imeti bi moral avtoriteto in spoštovanje. Klofuta njemu bi morala avtomatično pomeniti precej treznjenja v zaporu in nekaj krepkih okoli ušes, ne pa da vsaka smrklja gobezda nazaj in se dela pametno pred kolegi, ki snemajo in dajejo v orgazmiranje ostalim mozoljavcem na internetu.

Na žalost so pa policisti čisti represivni organ, s plašnicami okoli oči, sposobni le inkasantstva, pretipkovanja podatkov na meji in nasilja, kadar so v polni bojni opremi z vodnim topom za seboj. Jebeš tako policijo. Ko so nam vdrli v hišo in odnesli nekaj stvari je pa kriminalist vprašal: "kakšen laptop so odnesli". HP, model je bil, "ne, ne, barvo mi samo povejte". Siv. "Pa fotoaparat?". Canon 60D... "ne, samo barvo moram napisati". Črn. A sploh poznate kakšen DSLR, ki ni črn? Takemu bi moral zalepiti klofuto in ga zabrisati iz hiše.

digitalcek ::

Zanimiva analiza odporov mnogih državljanov proti plandemiji, cepljenju, "ukrepom" ki so bili in bodo verjetno spet in to že tretjo jesen, zimo in spomlad...

Dr. Becko (Hrvat) je dejansko specijalist radiologije, vendar se je na internetu profiliral kot influencer na področju medicine.

Mož uporablja brez dvoma DOSTI VEČ psihologije, kot recimo Janša, Hojs, ter pravzaprav cela slovenska vlada...

Kajti kovid, ena od grip, in vse, kar je s tem povezano (ukrepi), vsebuje tudi zelo pomembno psihološko komponento, ne samo virus, okužbe, maske, karantene, lock downe, prepovedi potovanj.

Cijepili smo se, dajte nam da živimo

Indexov novinar: Interes za cijepljenje u Hrvatskoj značajno pada. Čini se da smo došli blizu neke granice nakon koje je teško očekivati masovniji odaziv. Također se čini da je svima već dosta mjera. Cijepljeni, koji su odgovorno obavili svoju građansku dužnost prema sebi i prema drugima, osobito žele da konačno mogu početi živjeti bez raznih ograničenja koja blokiraju njihov život i ekonomiju. Mnogi među njima misle: "Cijepili smo se, dajte nam da živimo". Iz redova vladajućih čuju se najave da bi se u rujnu, kada završi turistička sezona, mogle ukinuti sve mjere. Je li to u ovakvoj situaciji logičan korak?

Natko Beck: To je jedan od logičnih sljedova. Postoje razne opcije kojima bi čovjek mogao ići, no to su na kraju ipak političke odluke na koje utječu epidemiološki, zdravstveni, ekonomski i drugi čimbenici. Mislim da je očekivana odluka da se otvorimo i pokušamo živjeti u suživotu s virusom. Pritom se možemo nadati da nas neće zahvatiti val koji će uzrokovati veću smrtnost nego u prijašnjim valovima. Svi se nadamo da bi situacija trebala biti bolja jer imamo cjepivo. Međutim, mi nismo procijepljeni kao što su Britanci i neke druge nacije, čak ni starija populacija nije nam dovoljno procijepljena pa je tu bojazan da će se ponovno dogoditi puno hospitalizacija i smrti. Pod uvjetom da se skroz otvorimo, za očekivati je da će nam brojevi novozaraženih rasti, kao što se to događalo u Velikoj Britaniji.

Čak i među procijepljenima događaju se zaraze. Novi podaci pokazuju da cjepiva značajno manje štite od delta soja, 50-ak posto umjesto od 90-ak posto. S druge strane, među cijepljenima je puno manje hospitalizacija i smrti. Dakle, mi možemo očekivati lošiji razvoj situacije nego u Velikoj Britaniji, u kojoj je potpuno cijepljeno oko 56 posto stanovništva, no pitanje je koliko će biti lošija. To je teško reći jer ne znamo koliko je ljudi razvilo dovoljan imunitet prirodnim putem i procjepljivanjem. Mi stalno tijekom pandemije ispipavamo do kuda možemo ići s relaksacijom mjera.

U narodu je malo popustilo strpljenje, osobito među onima koji su se cijepili i zaželjeli normalnog života. Stvaraju se polarizacije - neki su za obavezno cijepljenje i covid-putovnice, a drugi protiv. Taj faktor tenzije također sigurno utječe na političke odluke da se mjere popuste. Kada bismo gledali ziheraški, bilo bi najbolje da se svi procijepe, ali tu uvijek imamo problem prisila; one češće rađaju konflikt nego što daju rezultate. Vidimo diljem Europe, osobito kod Francuza, prosvjede zbog uvođenja obaveze cijepljenja među zdravstvenim djelatnicima. Oni su skloniji demonstracijama od nas, no ja sam uvijek više za homogenizaciju društva i istovremeno aktivno poticanje cijepljenja nego za represiju. Naravno, govorim o društvenim faktorima, a ne samo epidemiološkim.

Jasno je da zdravlje naroda ne ovisi samo o plućima, nego i o drugim čimbenicima. Mi smo u Hrvatskoj u tom smislu dosta ranjivi, ako gledamo ekonomiju i društvenu polarizaciju. Kada se sve uzme u obzir, razumljivo je da ljudi žele da se stvari olabave.

Pritom se možemo samo nadati da ćemo biti dovoljno cijepljeni i prokuženi ili imati dovoljno sreće da nećemo imati dramatičan skok u smrtnosti. Nažalost, mi nismo dovoljno cijepljeni kao Britanci, pa ne možemo očekivati da će rezultat popuštanja mjera biti isti. To je u konačnici politička odluka iza koje vlasti moraju stajati. Čeka nas četvrti val i vidjet ćemo kako će se stvari kretati - koji će nam brojevi koliko brzo rasti. Brzo će nam biti jasnije što nas čeka na jesen.

Ako ljudima prijetite i nalažete sankcije, nastat će veliki problemi

Indexov novinar: Ljudi koji su se cijepili posebno su frustrirani situacijom. Oni ne vide razloga zašto bi bili zatočenici necijepljenih, zašto se život za njih ne bi normalizirao. Koja bi opcija bila najbolja - da se sve mjere ukinu pa neka oni koji se ne žele cijepiti i njihovi bližnji prihvate posljedice ili da se neke stvari poput pristupa nekim zbivanjima, restoranima, kazalištima i sl. uvjetuju covid-putovnicama, odnosno propusnicama? S jedne strane, ako se sve otvori za sve, necijepljeni neće dobiti motivaciju koja im nedostaje za cijepljenje, a s druge strane ako se stvari uvjetuju i dalje nećemo imati ozbiljniju normalizaciju života već se nastaviti napetosti. Treba li našem narodu ponovno širenje virusa u novom valu i još puno mrtvih da bi se u većem broju odazvao na cijepljenje?

Natko Beck: Mislim da smo taj vlak već propustili. Mislim da je problem nedostatnog cijepljenja problem cijelog društva. Mi smo u Hrvatskoj nedovoljno obrazovani u tom smislu, a ono što je još važnije, povjerenje u institucije koje nam govore da bi se trebalo cijepiti narušeno je već 30 godina i nastavlja se narušavati. Danas ono nije ništa bolje nego što je bilo prije. To opravdano nepovjerenje i sustavno neulaganje u edukaciju rezultiralo je ovako niskim stopama procijepljenosti. Ne znam stvarno kako uvjeriti ljude koji su u dubokom neznanju ili su u velikom strahu koji je rezultat infodemije protiv koje se i vi borite, svaka vam čast. Trebamo imati na umu da na odluke ljudi djeluju porivi koji su često jači od razuma, tu je na djelu amigdala. Ako ljudi nemaju dovoljnu snagu perifrontalnog korteksa, amigdala pojede racionalne argumente.

Ako takvim ljudima prijetite, nalažete sankcije itd., nastat će veliki problemi. Ljudi na periferiji gradova žive od šoping centara, oni su im i trgovine i tržnice i mjesta za druženje. Kada bismo im uvjetovali odlazak u šoping centre covid-propusnicama, mi bismo se petljali izravno u njihov život. Tu se onda postavljaju pitanja demokracije. Ovo razdoblje je stoga vrlo škakljivo. Trenutno je važno pokušati izaći narodu u susret, no to ne znači da mu podilazimo tamo gdje ne treba. Trebamo se staviti u poziciju onog socio-ekonomski najugroženijeg čovjeka kako bismo vidjeli kako bi on preživio ono što mislimo napraviti. Sve što se radi ima reperkusije na ljude u Hrvatskoj na koje često zaboravljamo.

Primjerice, mi govorimo o tome kako ne možemo ići u restorane. Sfera manjka luksuza mene uopće ne zanima, ali me zanima kako neki ljudi koji žive negdje na periferiji neće moći kupiti kruh ili ići na posao. U ovoj situaciji elita sociologije i psihologije trebala bi donositi najbolja rješenja. U pandemiji je teško naći najbolji put jer je uključeno jako puno faktora koji utječu na život ljudi. Ponekad se stoga donose krive odluke jer se čine pametnima, a ne donose se prave jer se čine glupima. Ja bih htio biti na strani najranjivijih, volio bih da su svi procijepljeni, no to jednostavno nije tako. Ja one najranjivije ne držim odgovornima za to. Mislim da je odgovorno cijelo društvo.

Mi si umišljamo da smo Švedska, no po mnogo čemu mi smo dno Europe

Indexov novinar: Za koga bi vlasti trebale brinuti, ako svi - i cijepljeni i necijepljeni žele ukidanje mjera? Kome bi njihovo raspuštanje moglo naštetiti? Tko bi sve mogao biti kolateralna žrtva, a da sam nije odgovoran za to?

Natko Beck: Ima više potencijalnih skupina, meni su recimo posebno ranjivi ljudi sa psihičkim problemima. Zaboravljamo da jako velik broj ljudi u obiteljske ordinacije dolazi po psihotropne lijekove, po lijekove za smirenje, anksiolitike ili antidepresive. Mene je strah za njih jer među njima ima sigurno puno onih koji su u strahu od cjepiva ili od bolesti itd. Tu su također i imunokompromitirani i ljudi koji se iz opravdanih zdravstvenih razloga ne mogu cijepiti.

Mislim da mi nismo sposobni uložiti dovoljno truda u informiranje ljudi kao što je to činio Andrija Štampar. On je išao unaokolo s cirkusom kako bi ljude naučio što trebaju raditi kako bi zaštitili svoje zdravlje, kako s bunarima, s otpadnim vodama, s hranom, higijenom i sl. Mi ljude danas puštamo da sami zaključuju, a pritom ih ne motiviramo na pravi način. Pretpostavljamo da su svi dovoljno pametni i upućeni da bi sami mogli donositi prave odluke, a to je pogrešno.

Dovoljno je da je neka osoba anksiozna, ako čuje neku dezinformaciju o cjepivu, neće biti sposobna donijeti pravu odluku. Nema tog argumenta ili te sile koja će je natjerati da se cijepi. Možda bi eventualno promijenila mišljenje da joj se dogodi smrt u obitelji, ili tako nešto. Pitanje je bi li i tada. Mi si umišljamo da smo Švedska, no po mnogo čemu mi smo dno Europe. Uz sve navedeno smo još i rizični zato što smo socioekonomski ugroženi i zato što smo pretili. Sve to treba imati na umu.

Cel intervju:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/nat...

multivac ::

Vanich je izjavil:

To je delo zmistov, juretov, itd.
Darklord in imagodei se še nista opredelila.

Svet ne bo nikoli več ko t je bil, šli smo skozi neko točko prevoja.
Sicer pa tem policajem so dali navodila kako morajo reagirati.

Covidianci nemo stojijo ob strani, ko silimo otroke v cepljenje, špricamo jih z solzivcem, kaznujemo zaradi protesta ...
Če tej ljudje mislijo, da se to ne bo njih dotaknilo, so totalni ignorantni bedaki.

In vse to zaradi virusa, podobnega prehladu za katerrega že imamo uspešna zdravila.

Upam, da si ponosen nase darklord/imagodei.
Public Health Emergency of International Concern -> PHEIC

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: multivac ()

https://www.24ur.com/novice/korona/ijs-...

Skratka, uradno naj bi bilo polovico že prekuženih, še nekaj cepljenih, bolnice pa naj bi polnili necepljeni?
Hmm...

Podgana spet aktivna

https://www.delo.si/mnenja/kolumne/pism...

Sem res uničila življenje svojim otrokom in jih naredila neplodne? (Ena od hčera mi je že očitala, da bom jaz kriva, če ne bo mogla imeti otrok

Všeč mi je, da otroci spoznavajo bullšit. Vrjetno vas bodo strahopetne starše kar v jarek odvrgli ko boste postali betežni.
Maščevanje za ignoranco in blesavost.

O ihanu pa nimam kaj veliko komentirati.

Za plodnost so vam otroci v resnici lahko hvaležni. Glede moške neplodnosti se je na spletu najprej pojavila novica, da protitelesa, nastala po cepljenju, povzročijo vnetje mod. A na srečo je skoraj sočasno izšla znanstvena študija, ki je pokazala, da je res nasprotno - ne cepljenje, ampak prebolevanje covida-19 pomembno zmanjša količino spermijev v testisih in hkrati zmanjša erektilno funkcijo. Torej so vam sinovi lahko še kako hvaležni.

Večina tu nas ga pelje scat.
"na internetu se pojavila študija, ki kaže nasprotno"
"študije kažejo drugače"

Skratka...ST-level argumentiranje. Celo rekel bi, da kolektivno obvladamo bolje.

Že to, da ni promptno ovrgel smisel cepljenja otrok pa je itak glavni problem. Pač podgana.
A je možno s to golaznijo vzpostaviti stik? Rad bi ga soočil z nekom malo bolj podkovanim in ne glih 5G flateartherjem, nad katere se tako rad spravlja.

darkolord ::

multivac je izjavil:

"študije kažejo drugače"
Obstaja samo MIČKENA razlika v tem, da je izvorne študije v tem primeru mogoče najti v nekaj sekundah guglanja, pri vašem bullshitanju pa tega seveda ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: darkolord ()

Studije? :))
Niso sposobni pokazat niti izvorne izolacije virusa, ker je nimajo. Kaj sele kaj drugega.

digitalcek ::

CoolBits je izjavil:

Zahvali se internetu.
Folk ne pozna niti svojih osnovnih pravic (recmo ob aretaciji)!
Niti ne razmišlja. To mu je bilo s pojavom spleta - odvzeto...

shm ::

CoolBits je izjavil:

Studije? :))
Niso sposobni pokazat niti izvorne izolacije virusa, ker je nimajo. Kaj sele kaj drugega.

Kar nekaj različnih skupin je pokazalo izolacijo virusa.

To so izolati, ne izolacija in purifikacija.
The virus isolate was recovered from nasopharyngeal specimen, propagated in Vero cells (E6, CCL-81 and hSLAM)

CoolBits je izjavil:

To so izolati, ne izolacija in purifikacija.
The virus isolate was recovered from nasopharyngeal specimen, propagated in Vero cells (E6, CCL-81 and hSLAM)

Se pravi, tebe moti da virusov ki so se namnožili v Vero celicah potem niso sprevil ven iz celice? :))

Kako vemo, da se niso namnožili tudi brez nosnega brisa? Kje je kontrolni eksperiment?
Kako dokažeš, da kar si izoliral zares povzrpča te simptome?
Kako dobiš celoten genom, če nisi pravilno izoliral in purificiral in z okužbo tkiva dokazal kaj si sploh izoliral prej?
Kako lahko pol narediš nek test, če nimaš celotnega genoma ampak samo njegovo z računalnikom sestavljeno domnevno sekvenco, kateri si prej pa odstranil vse že prej znane dele sekvence?
Nič nimajo, noben virus ni bil še na ta način dokazan... nikoli.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: CoolBits ()

Še tole bom dodal:

WE NOTICED...

All virologists, not just those pictured, have deceived themselves and the public when they claim the existence of disease-causing viruses such as SARS-CoV-2.

Virologists inadvertently kill cells in test tubes, believing that this is proof of the presence and isolation of a virus. Only from fragments of dying cells do virologists mentally construct a gene sequence and pass it off as fact. Therefore, the test procedures do not offer any significance or meaning. Typical structures of dying cells in the electron microscope are passed off as viruses. Such structures could never be detected or recognized in a human being so far!

OUR GOAL

These misguided developments have distanced medicine far from the reality and understanding of true health. We would like to contribute to a comprehensive understanding of disease and health for all people.

WE GUARANTEE:

1,5 million € for a virologist who presents scientific proof of the existence of a corona virus, including documented control experiments of all steps taken in the proof.

You're on!

https://www.samueleckert.net/isolate-tr...

In to ni šala.

no comment ::

CoolBits je izjavil:

In to ni šala.

Ne verjame, da virusi obstajajo. Verjame pa v boga.

In to ni šala.

Pithlit ::

CoolBits je izjavil:

Še tole bom dodal:

WE NOTICED...

All virologists, not just those pictured, have deceived themselves and the public when they claim the existence of disease-causing viruses such as SARS-CoV-2.

Virologists inadvertently kill cells in test tubes, believing that this is proof of the presence and isolation of a virus. Only from fragments of dying cells do virologists mentally construct a gene sequence and pass it off as fact. Therefore, the test procedures do not offer any significance or meaning. Typical structures of dying cells in the electron microscope are passed off as viruses. Such structures could never be detected or recognized in a human being so far!

OUR GOAL

These misguided developments have distanced medicine far from the reality and understanding of true health. We would like to contribute to a comprehensive understanding of disease and health for all people.

WE GUARANTEE:

1,5 million € for a virologist who presents scientific proof of the existence of a corona virus, including documented control experiments of all steps taken in the proof.

You're on!

In to ni šala.

Ti si bedak.
Life is as complicated as we make it...

CoolBits je izjavil:

Kako vemo, da se niso namnožili tudi brez nosnega brisa? Kje je kontrolni eksperiment?

Vsaka kvalitetna študija ima vedno kontrolni eksperiment. V študiji od CDCja vidiš to v Figure 1, A primer označen kot mock pri katerem po treh dneh niso zaznali citopatskih sprememb, za razliko od primerov B in C ki sta bila okužena (primerov je bilo seveda več, ampak na sliki so samo trije).

CoolBits je izjavil:

Če pogledaš slike elektronskega mikroskopa (Figure1 D) vidiš da so dejansko virusi v celici in ne kej drugega. Bakterije so izključne ker so na gojišče dodali antibiotik. Tisti virus ki se bo najbolj namnožil zelo verjetno povzroča te simptome.

CoolBits je izjavil:

Kako dobiš celoten genom, če nisi pravilno izoliral in purificiral in z okužbo tkiva dokazal kaj si sploh izoliral prej?

Iz gojišča (skupek Vero celic in virusa) so izolirali nukleinske kisline in nato prebrali vse RNK in DNK zapise. Ker je zapis Vero celic in mitohondrija znan so te zapise odstranili in potem ostane samo še RNK od virusa.

CoolBits je izjavil:

Kako lahko pol narediš nek test, če nimaš celotnega genoma ampak samo njegovo z računalnikom sestavljeno domnevno sekvenco, kateri si prej pa odstranil vse že prej znane dele sekvence?

Tako se dela sekvenciranje genoma. Če ne verjameš v to je verjetno brez veze da sem sploh vse to pisal.

darkolord je izjavil:

multivac je izjavil:

"študije kažejo drugače"
Obstaja samo MIČKENA razlika v tem, da je izvorne študije v tem primeru mogoče najti v nekaj sekundah guglanja, pri vašem bullshitanju pa tega seveda ni.

Če ne gledaš kaj ti lepimo, potem vrjamem, da misliš tako.
V resnici imamo tako jaz kot podgana zgoraj skoraj isti dostop oz. jih ima avtistična skupnost neta, ki najde skoraj vse.
Ne se delat neupravičeno pametnega darki.

CoolBits je izjavil:

Nič nimajo, noben virus ni bil še na ta način dokazan... nikoli.

Jz sicer te pozicije, da virusa niso izolirali ne zagovarjam.
Vendar pa sem slišal že reči na to temo, ki mi ne gredo v račun.

Je možno, da zgolj propagirajo to kar so jim lani dali kitajci?

Zgodovina sprememb…

Dark, nisi se razjasnil.

Podpiraš gradnjo koncentracijskih taborišč, ki jih sedaj gradijo v AU?

Pithlit ::

multivac je izjavil:

Dark, nisi se razjasnil.

Fuknjeni ste, resno.
Life is as complicated as we make it...

shm je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Vsaka kvalitetna študija ima vedno kontrolni eksperiment. V študiji od CDCja vidiš to v Figure 1, A primer označen kot mock pri katerem po treh dneh niso zaznali citopatskih sprememb, za razliko od primerov B in C ki sta bila okužena (primerov je bilo seveda več, ampak na sliki so samo trije).

Kot prvo hvala za normalen odgovor, za razliko od nekaterih drugih tukaj.
No to je laž, ker celica izven dotoka hranil že neizbežno umira, podobno kot sadje ko ga utrgaš.

shm je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Če pogledaš slike elektronskega mikroskopa (Figure1 D) vidiš da so dejansko virusi v celici in ne kej drugega. Bakterije so izključne ker so na gojišče dodali antibiotik. Tisti virus ki se bo najbolj namnožil zelo verjetno povzroča te simptome.

Kako veš KATERI "viruse" si videl, saj vsi koronavirusi zgledajo enako, kot tudi influenza, so eksozomi umirajoče celice v bistvu.
In kako veš da so to sploh virusi, či jih nisi izoliral in z njimi poskušal okužit drugo tkivo?
"Zelo verjetno" ni dovolj za dokaz.

shm je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Iz gojišča (skupek Vero celic in virusa) so izolirali nukleinske kisline in nato prebrali vse RNK in DNK zapise. Ker je zapis Vero celic in mitohondrija znan so te zapise odstranili in potem ostane samo še RNK od virusa.

No v bistvu priznavaš, da je računalniško generirana sekvenca? Če bi izoliral točno en virus, bi vedel točno njegovo sekvenco brez potrebe odstranjevanja ostalega.

shm je izjavil:

CoolBits je izjavil:

Tako se dela sekvenciranje genoma. Če ne verjameš v to je verjetno brez veze da sem sploh vse to pisal.

Dobro vem kako se dela sekvenciranje in to ni tako, da zbereš vse sekvence in pol znane odstraniš. Kaj pa zaporedja?
Zelo poenostavljena razlaga, mogoče celo Pithlit razume, čeprav to dvomim.
https://stop-laznivim-medijem.org/medij...

CoolBits je izjavil:

No to je laž, ker celica izven dotoka hranil že neizbežno umira, podobno kot sadje ko ga utrgaš.

Sem mislil da ne bo treba tega pojasnjevat. Seveda bi celica umrla ce bi jo dal nekam na zrak in jo tam pustil da umre, zato so v gojiscu dodani dodatki kot je DMEM, v katerih lahko celice prezivijo, kar bi lahko vedel ce bi kaksno raziskavo dejansko prebral.

CoolBits je izjavil:

Kako veš KATERI "viruse" si videl, saj vsi koronavirusi zgledajo enako, kot tudi influenza, so eksozomi umirajoče celice v bistvu.

Na dva nacina izves kateri virus si vidu.
V raziskavi CDC so z RT-PCR primerjali to kar so vzgojili z 34 znanimi respiratornimi virusi in ujemal se je samo s SARS-CoV-2.
Drugi način pa je sekvencioniranje.

CoolBits je izjavil:

In kako veš da so to sploh virusi, či jih nisi izoliral in z njimi poskušal okužit drugo tkivo?

Ce gres brat raziskavo lahko preberes da so vzgojene viruse prenesli na drugo potem na tretje in celo na cetrto tkivo in na vseh se je naprej normalno razmnozeval.

CoolBits je izjavil:

No v bistvu priznavaš, da je računalniško generirana sekvenca? Če bi izoliral točno en virus, bi vedel točno njegovo sekvenco brez potrebe odstranjevanja ostalega.

Seveda je racunalnisko sestavljena. Vsaj wikipedio o temu si lahko preberes, lahko pa najdem tudi kaksen znanstven clanek.

CoolBits je izjavil:

Dobro vem kako se dela sekvenciranje in to ni tako, da zbereš vse sekvence in pol znane odstraniš. Kaj pa zaporedja?
Zelo poenostavljena razlaga, mogoče celo Pithlit razume, čeprav to dvomim.
https://stop-laznivim-medijem.org/medij...

To je cist predolgo. Ce mi poves cas kjer govorijo o sekvenciranju bom pogledal.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: shm ()

Sem mislil da ne bo treba tega pojasnjevat. Seveda bi celica umrla ce bi jo dal nekam na zrak in jo tam pustil da umre, zato so v gojiscu dodani dodatki kot je DMEM, v katerih lahko celice prezivijo, kar bi lahko vedel ce bi kaksno raziskavo dejansko prebral.

Zakaj pa jih stradajo ko dodajo bris? Kontrolni eksperiment ni pravilno narejen.

Na dva nacina izves kateri virus si vidu.
V raziskavi CDC so z RT-PCR primerjali to kar so vzgojili z 34 znanimi respiratornimi virusi in ujemal se je samo s SARS-CoV-2.
Drugi način pa je sekvencioniranje.

Problem je kako so dobili PRVO izolacijo cov-2 in jo imenovali. Kako primerjaš z nečem kadar še nič nimaš? Tudi prvi SARS ni bil izoliran.
Sekvenciranje čega? Celega izolata, ki je ena celična juha z antibiotiki in vsem?

Ce gres brat raziskavo lahko preberes da so vzgojene viruse prenesli na drugo potem na tretje in celo na cetrto tkivo in na vseh se je naprej normalno razmnozeval.

Virus se ne razmnožuje, ker nima reproduktivnih organov kot celice, celice ga izločajo.
Seveda celice v njihovih izolatih vedno odmirajo.

Seveda je racunalnisko sestavljena. Vsaj wikipedio o temu si lahko preberes, lahko pa najdem tudi kaksen znanstven clanek.

Že to je dokaz, da ni prave purifikacije in izolacije, ker če bi bila nebi bilo potrebno računalniško sestavljanje.

Jerneja Caserta o PCR (20 let izkušenj s PCR metodo)
https://stop-laznivim-medijem.org/jerne...

CoolBits je izjavil:

Zakaj pa jih stradajo ko dodajo bris? Kontrolni eksperiment ni pravilno narejen.

V kontrolnem vzorcu je 100uL celic (in dodatkov), v ostalih je enakih 100uL celic (in dodatkov) + 100uL raztopine z brisom + 50uL dodatnega DMEM, zato da je kolicinsko dovolj vsega.

CoolBits je izjavil:

Problem je kako so dobili PRVO izolacijo cov-2 in jo imenovali. Kako primerjaš z nečem kadar še nič nimaš? Tudi prvi SARS ni bil izoliran.

Okej, pejmo pogledat v prvotni clanek kaj so naredil. Vzeli so tekocino iz pljuc okuzenega, iz nje izoliral RNK in potem sekvencirali z napravo za sekvenciranje. Zdej bos reku da to kar so dobil ni izoliran virus in to je res. Kar ta naprava detektira so milijoni razlicno dolgih RNK sekvenc, ki jih potem racunalnik zlepi skupaj, ampak ne kr tko na random. To je iz wikipedije:
The problem of sequence assembly can be compared to taking many copies of a book, passing each of them through a shredder with a different cutter, and piecing the text of the book back together just by looking at the shredded pieces.
Najdaljsa sekvenca ki so jo s tem postopkom nasli je sekvenca novega virusa in je zelo podobna ze znanemu virusu SL-CoVZC45.

CoolBits je izjavil:

Že to je dokaz, da ni prave purifikacije in izolacije, ker če bi bila nebi bilo potrebno računalniško sestavljanje.

Znanstvene clanke kako so izolirali virus sem ti predstavil. Ce mislis da se 90% sekvenciranja na svetu dela napacno ti pa ne morem pomagat.

Pithlit je izjavil:

multivac je izjavil:

Dark, nisi se razjasnil.

Fuknjeni ste, resno.

Zakaj?

Sicer pa pithlit...zakaj bi vam vrjeli...kaj ste v tej plandemiji sploh zadeli? Falirate na tedenskem nivoju.

Zaenkrat bolj zaupam tistim, ki pravijo, da boste pocrkali kot tistim ki ne. Pri vsem dosedaj so zadeli. Vi pa nič. Nula. Nada. Zero.

Zgodovina sprememb…

@Pithlit
https://www.reddit.com/r/CoronavirusCir...

Nisem prepričan o čem se točno gre. Ampak glede na odpremo...najbrž covid ločevanje.
Vam sicer ne grozim z nasiljem.
Če pa bi, je jasno zakaj vam bi.

Hint: Ste prekleti fašisti in najnižji egzemplarji homo sapiensa. Prihodnost z vami je distopija, ne utopija.

Zgodovina sprememb…

https://twitter.com/tapuaetai_l/status/...

Upam, da razumeš pithlit.
Zaradi prehlada ste vi demolirali družbo. In še ponosni ste sedaj.

Aja. Pa Jacinda spet z "build back better" predkratkim.
Nobene zarote fantje. Nikakor. Mhm...

Zgodovina sprememb…

The CDC took questions on Wednesday after announcing that booster shots would be available and pushed to the American public starting the week of September 20, pending FDA approval of the plan. In so doing, they said the concept of what it means to be "fully vaccinated" against Covid-19 would change.

A reporter asked "What will it mean to be fully vaccinated once people are eligible for boosters? Will it be two shots or three shots?"

In response, Surgeon General Vivek Murthy said "Well so on that question right now I think what's very important for people to know is that if you've gotten both shots of your mRNA vaccine, you are fully vaccinated right now, you have full, you have high degree of protection against the worst outcomes of Covid-19.

"But our recommendation, down the line, again pending the advice and the review of the FDA and ASIP, the Advisory Society on Immunization Practices, is that we believe that that third dose will ultimately be needed to provide the fullest and continual extent of protection that we think people will need for the virus."

:))

Vaxxerji...vam ni jasno a?
Še po enem letu in pol va ni nič jasno ne?

Aja...konec septembra je bila moja napoved. Sicer za SLO, ampak ok...bo tam tam.

No dajte vi vaxxerji kaj napovedat. Ste serijski faliranci kar se tiče napovedovanja.

Zgodovina sprememb…

Bam!

Nadaljujva s 3. odmerkom, to zdaj prihaja, v UKC-ju so že bili cepljeni prvi pacienti. Kako bo to teklo, kdo bo prvi na vrsti?
Kar se tiče tretjih odmerkov, je posvetovalna skupina nedavno sprejela odločitev, da k ponovnemu cepljenju pristopijo imunsko oslabljeni. Tisti, ki so imeli transplantacijo ali imajo kako drugače pridobljeno manjšo imunsko odpornost. Seveda to storijo po posvetu z osebnim zdravnikom. V naslednjem koraku čakamo odločitev stroke, ne samo naše, pač pa tudi evropske in svetovne. Čakamo EMO (evropsko agencijo za zdravila, op. n.), da pride s priporočili. Vemo, da s časom upada število protiteles, skladno s tem pa naša imunska odpornost. Dejstvo je, da bomo v naslednjih tednih pristopili k cepljenju najbolj rizičnih, začeli smo v domovih starejših občanov, vse v zdravstvu, sociali, šolstvu, starejši od 60 let, da ne bomo izgubljali imunosti. Da bomo ohranjali obvladovanje epidemije, bo verjetno potreben osvežitveni tretji odmerek.

https://www.rtvslo.si/zdravje/novi-koro...

Čisto iskreno povedano sem kar anksiozen. Ne zase, ampak na "cope" vaxxerjev, ko jih bo država/lobisti izžemala ko neumne osle.
Saj drugega zares niso.
Nič jim ni jasno pa imamo že na tone indicev. Še vedno bluzijo januarsko mantro.
Niti najmanj jim ni jasno, da jih nategujejo povsem na suho. Kot da bi gledali posilstvo v živo na ulici a mislili, da se zgolj mularija igra. Tako močna je mentalna disonanca.

Ne vem kakšno življenje si ti imela Pithlit, sem pa šokiran, da si uspela priti do tu kjer si v enem kosu.
Nevrjetno kako ste nekateri odtujeni od realnosti.

6151 ::

Napovedujem polne (~1300 bolnikov) bolnišnice zaradi t.i. prehlada prvi teden oktobra. V bolnišnicah 90% necepljenih, jih je zaenkrat še dovolj da napolnijo bolnice. Cepljenih v bolnišnicah skorajda ni (primer: UK proti npr. Indoneziji sedaj z delto), tako da za cepljene pričakujem odprto družbo, za necepljene pa goro ukrepov, in prav je da je tako. Se vidimo oktobra.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

6151 je izjavil:

Napovedujem polne (~1300 bolnikov) bolnišnice zaradi t.i. prehlada prvi teden oktobra. V bolnišnicah 90% necepljenih, jih je zaenkrat še dovolj da napolnijo bolnice. Cepljenih v bolnišnicah skorajda ni (primer: UK proti npr. Indoneziji sedaj z delto), tako da za cepljene pričakujem odprto družbo, za necepljene pa goro ukrepov, in prav je da je tako. Se vidimo oktobra.

Kul. Se vidimo.

Dva meseca nazaj "tretji odmerek vrjetno ne bo potreben"

Sedaj

Ministrova leva stran obraza ni ravno ok?

Zgodovina sprememb…

multivac je izjavil:

6151 je izjavil:

Kul. Se vidimo.

Sedaj

Ministrova leva stran obraza ni ravno ok?

Zgleda kot da ima vneto oko (rdeča veka).

49106 ::

multivac je izjavil:

6151 je izjavil:

Kul. Se vidimo.

Sedaj

Sproti si izmišljujejo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

6151 je izjavil:

Zgleda kot da ima vneto oko (rdeča veka).

Poiglej bolje. Cel levi obraz mu malo visi dol. Ustnica, ličnica.

Zadnjih par sličic se najlepše vidi. Spodnja leva usntica lepo visi dol.
Zadnji odmerek dobil avgusta.

Zgodovina sprememb…

Massacra ::

6151 je izjavil:

Ontario, Canada 20.8.2021
In hospitals
85 unvaccinated
11 partly vaccinated
21 fully vaccinated

Jz uradnim cifram vedno manj zaupam glede hospitalizaciji. Enostavno se bo videlo, ali bodo cepljeni med nami kar nekega dne par dni na bolniški. Doma. Javljali nam težave itd.

LAhko da ne bo nič od ničesar, ne cepljeni ne necepljeni. Zelo možno kot v avstraliji, casedemic in vojska na ulicah.

Zgodovina sprememb…

Massacra je izjavil:

6151 je izjavil:

Ontario, Canada 20.8.2021
In hospitals
85 unvaccinated
11 partly vaccinated
21 fully vaccinated

Popolnoma cepljenih je cca 90% >60y/o. Perfekten dokaz, kako dobro cepiva delujejo. Čeprav je v populaciji 60+ 10x več popolnoma cepljenih, je v bolnišnicah 5x več necepljenih/delno cepljenih.

Bojim se, da boš močno razočaran.

49106 ::

Če cepiva dobro delujejo, zakaj potem boosterji?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

ajdov2 ::

6151 je izjavil:

to veš da je več kot polovica covid hospitaliziranih v uk bila tam dejansko zaradi nečesa drugega in so bodisi slučajno imeli zraven še covid, ali pa so ga dobili v bolnišnici?

Vanich je izjavil:

acab

multivac je izjavil:

https://twitter.com/tapuaetai_l/status/...

Upam, da razumeš pithlit.
Zaradi prehlada ste vi demolirali družbo. In še ponosni ste sedaj.

Aja. Pa Jacinda spet z "build back better" predkratkim.
Nobene zarote fantje. Nikakor. Mhm...

https://www.theguardian.com/world/2021/...

bravo lockdownerji

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ajdov2 ()

49106 je izjavil:

Če cepiva dobro delujejo, zakaj potem boosterji?

Ker so zasnovana za alfa različico, ne za delto, je potrebna neka višja inteligenca da se ta povezava ugotovi? Se je pač dokazalo da je risk/benifit v prid 3. odmerku. Bilo bi seveda bolje,
da bi bil tretji odmerek specifično namenjen novim različicam, ampak potrebno je delati s tem kar imamo na voljo. Če smo že na tehnološkem forumu, tudi računalniki iz leta 2010 seveda dobro delujejo (za takratne razmere)? Zakaj ni takšna mašina daily driver vseh forumašov?
Učinkovitost dveh odmerkov je proti delti še zmerom super, kar se vidi v hospitalizacijah (npr v UK) kljub visokim številkam okužb. Iz dostopnih podatkov se da razbrati da je razmerje
cepljeni:necepljeni v bolnišnicah 1:50/100K prebivalcev. Če z tretjim odmerkom to zmanjšaš na 1:100/100k in hkrati zmanjšaš še prenosljivost virusa (cepljeni npr alfa različice skorajda ne prenašajo naprej (R je praktično nič,
pri delti pa je R po dveh odmerkih še vedno visok, sicer znatno manjši kot pri necepljenih), je ob zadostnih zalogah cepiv tretji odmerek cepiv smiseln. Necepljeni bodo
bolnice itak polnili dokler se ne prekužijo z najnovejšo različico, razumni ljudje se bodo pač po potrebi cepili, dokler ne bo virus mutiral v nenevarno različico.
Seveda je pa smiselno omejevati populacijo, ki dejansko lahko polni bolnišnice, v kolikor pride do tveganja porasta okužb (kot se dogaja sedaj z delta varjanto). Ko v bolnišnicah zmanjka prostora, trpijo tudi tisti ki "nimajo statistično velike možnosti da zbolijo tako hudo, da bi potrebovali
hospitalizacijo" - si zlomiš nogo, pa se vsi zdravniki ukvarjajo s bolniki ki imajo prehlad. Bo tvoja noga počakala nekaj dni na obravnavo. Sicer do tega po vsej verjetnosti ne bo prišlo, ampak si zgleda antivaxxerji želite. Na srečo so do sedaj prestavljali samo zadeve ki niso bile nujne.

Vetrpiha ::

digitalcek je izjavil:

zmist je izjavil:

(p.s.: tule sem dlje kot ti in se te hudo dobro spomnim, od spodnjic do fotografiranja in "pizdenja" kako ljudje ne kupijo vec ker raje spiratizirajo.).

1. Si neznansko dolgočasen in nezanimiv.

2. Lažeš kot pes.

3. Ljudje dejansko ne kupijo (skoraj) nič, ker content dosti raje spiratizirajo.

4. Knjigo, ki stane 29.90, si raje sposodijo v knjižici, ali pa počakajo, da jo čez 3 leta kupijo na Bolhi za 3 evre. Preverjeno.
Avtor pa od svojega avtorstva seveda dobi kuratz, čeprav mora plačevati položnice in druge stroške.

5. Na Bolhi in FB-ju se praktično ne proda nič, ker največji škrtuhi na svetu, Slovenci, pročakujejo, da bodo vse dobili zastonj, ali skoraj zastonj.
Vsi, ki kaj prodajajo na Bolhi, lahko to POTRDIJO.

Lej, pornjakov ima splet dovolj in to boljših
Ljudje kupijo oziroma plačajo vedno več kontenta. Piratizacija je oblika konkurence (dokazano) in ima monopol le tam, kjer ponudniki storitev svojih storitev ne ponujajo.
Amazon ima dovolj brezplačnih knjig, ki so na nivojelu te, ki jo ti osebno poznaš. Spet konkurenca.
Če pa misliš 5 let staro zgurano stvar prodajati za 90% originalne cene, ker ima zate sentimentalno vrednost, jo boš pač težje prodal, če sploh.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Koliko doz, za zascito pred delto? (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Problemi človeštva
1722248060 (227145) Conini

V Izraelu kljub visoki precepljenosti krivulja navzgor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
41666454 (60196) bluefish

Več podobnih tem