» »

Programer/realizator TV oddaj

Programer/realizator TV oddaj

i53470 ::

Danes sem zasledil tale zaposlitveni oglas:
https://www.mojedelo.com/programerreaiz...

V opisu dela piše:
Delavec bo opravljal dela na delovnem mestu REALIZATOR TV ODDAJ in PROGRAMER ZA PLAY OUT, za katero se zahteva V. stopnja izobrazbe, z naslednjim opisom:

-Pomoč pri realizaciji oddaj
-Programiranje in urejanje liste play out
-Druga dela in naloge po navodilih nadrejenega delavca

Kaj naj bi tu predstavljalo programiranje, predvidevam da ne gre za klasično programiranje v nekem programskem jeziku (še posebej glede na to da gre za V. stopnjo izobrazbe, tudi ne piše kateri programski jezik je treba vedet)? OK, urejanje playliste razumem (gre se za Golica TV). Kakšna znanja mislite da so potrebna pri tem delu, je že kdo delal kaj podobnega oz. bil na podobnem delovnem mestu? Poskusil sem za dodatne informacije povprašati pri podjetju (uspel sem najti številko na internetu), vendar niso bili dostopni (poskusil sem nekajkrat).

DamijanD ::

Jaz sklepam da tukaj gre za kakšne skripte/avtomatizacijo v kakšnem programu/sistemu tipa OBS za kakšne napise, prehode,...

dice7 ::

Verjetno klikanje po kakem meniju. Firme, ki se ne ukvarjajo z dejanskim programiranjem ponavadi nimajo pojma, kaj programiranje sploh je. Sem delal v podjetju, kjer je moj manager pod programiranje štel posodabljanje nekih matičnih plošč. Dejanski proces je bil kopiranje določenega fajla na kluček, priklop plate na poseben računalnik in pritisk na gumb 'update'

walden ::

Tole ni mišljeno programiranje v računalniškem smislu, ampak programiranje playouta, da se npr. takrat, ko ni programa v živo, stvari avtomatizirano predvajajo.

Ni nobenega kodiranja, samo klikanje po softveru za playout. Izraz programiranje izhaja iz tega, ker vnaprej pripravljaš televizijski program. Malce ponesrečen izraz, ampak tako se je uveljavilo v televizijskem žargonu.

edius ::

Pozor pri golicatv!! Če je za oglasom žan ljubljanski aka sebastjan artič, zaposlitev tam močno močno odsvetujem zato ker.
- notorični neplačnik
- slabi delovni poogji
- izmikant in sleparski odnos do vsakega

že to troje bi ti moralo biti dovolj da sploh ne rineš tja, če pa ni zadosti pa lista ljudi,ki jim je bil dolžen večje vsote, ne vem kako so se poravnali.
Iztoku Kurniku (menedžerju sidarte ne vem če je še) je bil dolžen preko 10k, nekako sta se zdilala, da je firma od artiča vzela avto na kredo in ga je potem dal kurniku.
tjaši oder (ona je delala playout) je bil dolžen ogromno, več mesecev je nasedala na obljube. denar je dobila tako, da je zaklenila vso tehniko, gesla na računalnikih spremenila, da ni bilo programa dokler ji ni plačal.
Neka študentka je odšla do odvetnika in je dobila svoj del preko sodišča.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: edius ()

DamijanD ::

edius je izjavil:

denar je dobila tako, da je zaklenila vso tehniko, gesla na računalnikih spremenila, da ni bilo programa dokler ji ni plačal..

Pristop vreden slo-techa :D
Drugače pa obup, da so take razmere...

Baja ::

žalostno ampak rsenično. tudi sam sem bil pred desetletjem primoran stranki zakleniti dostop do CMS-ja, dokler ne plača računov.

je pa zanimivo kako hitro se dnar najde ko drek prileti v ventilator.

walden ::

Golico je sicer kupil Dalibor Kosmina, ki se ukvarja s prehranskimi dopolnili in televizijsko prodajo. No, pa milijonček je obrnil s prodajo mask državi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prekvalifikacija v programerja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Programiranje
10711766 (7856) pffff
»

Moje želeno delo - programer

Oddelek: Šola
4710131 (6308) zzbil
»

Nore zahteve za službo ... (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10927815 (23035) Relanium
»

IT industrija in vrednost diplome (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
14226244 (24206) noraguta

Iščem/ponujam delo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Izdelava spletišč
10140307 (28270) Primoz

Več podobnih tem