» »

Laserski multifunkcijski tiskalnik.

Laserski multifunkcijski tiskalnik.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Zbiram predloge, kateri laserski multifunkcijski tiskalnik kupiti. Uporabljal se bo v manjši pravniški pisarni, pričakuje se potreba do izpisa cca. 2000 listov dvostransko na mesec. Želene so naslednje lastnosti:

-dvostranski izpis.
-podajalnik za skeniranje / kopiranje dokumentov (cca 30 strani).
-dvostransko skeniranje.
-dvostransko kopiranje.
-dvojni vhodni predal za papir (večji za redne izpise, manjši za kuverte).

Tiskalnik bo povezan preko USB kabla (bluetooth / WiFi je nice to have, ni pa nujno). Prav tako ni zahtev po branju spominskih kartic / tisku dokumentov s Ključka. Zadostuje črno/beli izpis.

Seveda so zaželeni čim nižji obratovalni stroški in čim nižja nabavna cena (recimo, da je zgornja meja nekje 500 do 600 evrov). Tiskalo se bo na liste formata A4 in občasno na kuverte do veličine A4.

Pri dvostranskem skeniranju je sprejemljiv tudi kompromis, da se dokumenti poskenirajo najprej na eni strani, potem pa še enkrat na drugi strani. Mora pa programska oprema omogočati avtomatsko zlaganje strani v pravilnem vrstnem redu in mora skenirani dokument znati shraniti tudi v pdf formatu.

Vem, da je tovrstnih naprav na trgu veliko, se pa pri cenejših začne zapletati pri avtomatskem dvostranskem skeniranju in kopiranju. Zato želim mnenja in priporočila predvsem tistih, ki takšno napravo že imajo v redni rabi.

Lp

Jože

Gejspodar ::

Zdravo,

Canon MF445dw bi načeloma ustrezal, razen če mora biti tray za kuverte z zalogovnikom. Če se gre nivo višje, na pravo pisalnišk opremo, smo pa žal takoj čez budget, npr. kakšen Ricoh C300F.

Dami ::

Imam doma 3 leta star canon MF635cdw in nisem preveč zadovoljen. Touch display je katastrofa za uporabo, glede na to da sem po števcu natisnil cca 300 strani, so tonerji že na 40% in še kar padajo. Kot da bi mel inkjet in žre barvo da se glave ne zasušijo. Ampak ker malo tiskam, ga bom pač mel dokler bo šlo, potem pa novega. Če so nove verzije kaj boljše pa ne vem.
V službi pa imamo Canon imageRUNNER ADVANCE C256i III, ki je seveda 3x dražji, ampak ga ne morem prehvalit. Counter trenutno kaže
113 : Total (Black & White/Small) 3901
123 : Total (Full Color + Single Color/Small) 506
Črni toner je na 80%, barvni pa na 96%-97%.
Če mislite tiskati 2k/mesec, vsekakor svetujem nakup slednjega. Dražja naložba, ampak boste dolgoročno prihranili pri tonerjih. Nisem edino siguren ali dela vse (tudi admin spletni vmesnik) preko usbja ali potrebuje nujno mrežno povezavo. Jaz mam vse prek mreže.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

kmegli ::

Zdravo,

lahko preverite še Kyocera M5521cdn, je sicer barvni ampak za cca. 300€...

Imamo v službi in se zelo dobro obnese.

bobby ::

@Barbapapa:
Najprej napisi, katere tiskalnike imate sedaj in koliko so te printerji natisnili in pa koliko casa jih imate (da lahko zdefiniras, koliko tocno printate, ker moje izkusnje so, da ljidje ponavadi nimajo pojma in priblizek je zelo zgresen)

Potem, pravniske pisarne nimajo ravno malo tiskanja, vsaj tistik 15, s katerimi sodelujem.

Potem ce enoto kupujete za dlje casa, ne samo kolikor je garancije, se boste mogli stegnit pri canonu in hpju vsaj na serijo 5 ali visje. Ker serija 4 ali nizje ima strosek na izpis najmanj 100% višji, (ce nimate pogodbe za tonerje in se uporablja originale), ce mislite kasneje sparat s kompatibilnimi (s tem ne mislim refill in obnovljenimi ampak kompatibilnimi, recimo podjetje Agfa), potem ste samo 50% na nizjem strosku kot pri originalih s pogodbo.

Pa pustimo to, da, ce je govora samo o CB opciji, serija 4 in 5 nimata drugega maintenance stroska ampak samo potroska (tonerji). Serija 5 pri barvnih imas skrita stroska grelca in transer belta.

Zdej, glede na to, da bo radi najbrz scan to mail, kulturn display, scan to folder, dupleks skeniranje/kopiranje/printanje in da najbrz bi to za dlje casa ne samo za 3 leta, zakaj ne najem? Pridete s stroski cist lepo cez za 3 leta in pa nimas pizdarij pa se cena po izpisu pri CB te pride 0,008centa na stran recimo pol pa racunaj.

Z zgornjimi serijam 4 si nimas kaj dosti pomagat, pa vse to se veze direkt na mrezo, noben wifi pa USB,...
V glavnem vec info bos rabil dat.

Za vas bi bil nekaj tazga primeren

https://www.google.com/url?sa=t&source=...

Aja, se disclaimer: ja se ukvarjam s TPM projekti
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bobby ()

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

@Bobby, hvala za napisano, bom poskušal malo bolj osvetliti zadeve:

-Gre za one-man-band odvetniško pisarno (jo ima moja nekdanji sošolec).
-Ocena je sigurno pretirana (njegova navedba), je pa tiskanja dopisov kar nekaj.
-Trenutno uporablja cca 4 leta star Brother ČB laserski tiskalnik, najcenejši duplexni, ki je bil takrat na voljo (110€). Le-ta se je izkazal za zelo trpežno živinče, zaenkrat rabi papir in pa občasno toner. Skeniranje je trenutno rešeno s skenerjem multifunkcijske inkjet naprave.
-Trenutno je najbolj ozko grlo skeniranje papirnatih dokumentov, sploh dvostranskih, zato je duplex skeniranje in kopiranje nujnost.
-Glede mreže ne poznam podrobnosti, ampak ker gre za en sam računalnik s periferijo niti ni prave potrebe po razdelani mreži.
-Sem tudi sam predlagal najem, trenutno še nimam odgovora.

Lp

Jože

bobby ::

Ajaaaa,...
Pod manjso pravnisko pisarno sem si predstavljal tajnico pa ene 2 ali 3 odvetnike oz karkolize.

Pol ima serijo tam okoli 1200 oz 1500, Brotherji imajo lep config page, information page mislim, da se mu rece, naj ga natisne in gor imas stevec izpisov pa se marsikaj, mislim da tudi kolicino zamenjanih tonerjev in bobnov. Potem pa brotherji imajo boben posebej, toner posebej, in ja, ce je 110eur nima duplex skeniranja.

Vsaj stevec probaj dobit ampak, ce se ne misli sirit, da je one man band pol bo tudi serija 4 ok ampak odvisno od kolicine izpisov.
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.

rejven ::

Canon dr-c255 a4 dupl3x skener? Mas direkt opcijo na print, pa še velik placa ne zavzame(ga maš na mizi). Sam ga mam, fajn stvar, mas tud opcijo direkt skeniranja, v onedrive, gdrive in ostale večje servise, mrezni disk...autorotate ma tud, da ni treba gledat. Edin ocr za slo ne podpira software

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rejven ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
696141056 (478) Han
»

Priporočila za poceni laserski tiskalnik

Oddelek: Strojna oprema
424199 (2400) 2f4u
»

Multifunkcijska naprava v manjši pisarni

Oddelek: Kaj kupiti
365056 (1421) Klemenn
»

Kateri tiskalnik ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17037030 (20744) gazer
»

Multifunkcijska naprava (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
787280 (5819) BlaY0

Več podobnih tem