» »

Monitor v vseh barvah

Monitor v vseh barvah

pol3ni ::

Pozdravljeni

Zadnjih 14 dni se mi na monitorju pojavljajo barve od črne,bele,oranžne,črno-bele navpične črte in še bi lahko našteval.Včasih dela 5 min lahko tudi uro,če pa je računalnik samo prižgan pa je ok.Nato računalnik samo resetiram in je ok. za nekaj časa
Računalnik je očiščen,temp.komponent je ok,kabli tudi.Gonilniki za grafično posodobljeni.Kako ugotoviti vzrok ali je grafična,ram ali kaj tretjega.Ne bi rad kupoval grafične na pamet sploh v teh časih.Je pa res da ima računalnik svoja leta.Ali pa bi bilo mogoče smiselno sestaviti komplet novega.

Spec. računalnika

Grafična kartica AMD Radeon R9 280X, 3GB, PCI-E (R9280X-DC2T-3GD5)
Matična: ASUS M4A87TD/USB3
RAM: 8GB DIMM DDR3
Processor : AMD Phenom(tm) II X6 1055T Processor (6T 3.31GHz, 2GHz IMC, 6x 512kB L2, 6MB L3)
Monitor/Panel : DELL U2415
Disk : SAMSUNG SSD 830 Series (256GB, SATA600, SSD)

harvey ::

Lahko več vzrokov
1- fuč vga/hdmi kabel
2 - fuč monitor
3 - sesuti gonilniki za grafično
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

celje ::

Jaz sem imel podoben problem z tv-jem.

Navpicne crte random kot pri tebi. Tv je bil star mogoce sve leti. Top shit od tv-ja. Bil montiran v omaro, kjer je tv imel zelo malo pretoka hladnega zraka.

To je bil problem pri meni. Ugotovil pa tako: zacelo se je dogajati poleti. Klima je, vendar tja niti ne pride ohlajen zrak.

Kolega vzel tv. Rekel da si ga bo poskusil popraviti. Obesil na prazno steno, klima pri njem piha v smeri tv-ja. Jap, tv dela bp se vedno.

Ja najprej bom začel pri menjavi kablov,temp. je ok.Bom poizkusil dobit kaj od teh reči na izposojo,preden grem v nakup novih reči.Druge rešitve ne vidim.Vse je itak bolj ugibanje kot pa točen vzrok problema.

DarwiN ::

Grafa je verjetno hin...

Za test naloži MSI afterburner in jo pošteno downclockaj, tako gpu kot vram.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

Grafa je verjetno hin...

Za test naloži MSI afterburner in jo pošteno downclockaj, tako gpu kot vram.

Hvala poizkusim

opeter ::

Se strinjam z DarwiNom. Tudi jaz menim, da je težava v grafični. Možno, da se poslavlja.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Gagatronix ::

Tole na veliko smrdi po graficni, ki jo vrag jemlje.

Evo stestirano.Poleg MSI afterburner-ja sem potegnu dol še MSI Kombustor ki ima opcijo stres testa.Ko zaženem stres test v MSI Kombustorju računalnik dela še cca 10 sekund in in monitor je zopet v raznih barvah.Poizkusil sem 4X in zmeraj isto.Tako da kot ste predvidevali očitno se grafična poslavlja

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pol3ni ()

DarwiN ::

Vram je krivec.. Vram odviješ za 20% oz. koliko bo potrebno in uporabljaš dalje, če bo to odpravilo težavo.

Sicer pa je računalnik tako ali tako za na odpad. Za ~300€ dobiš danes mini-PC, ki je veeeeeeeeeeliko boljši v vseh pogledih, razen gaminga.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

Vram je krivec.. Vram odviješ za 20% oz. koliko bo potrebno in uporabljaš dalje, če bo to odpravilo težavo.

Sicer pa je računalnik tako ali tako za na odpad. Za ~300€ dobiš danes mini-PC, ki je veeeeeeeeeeliko boljši v vseh pogledih, razen gaminga.

Bom poizkusil.
Ja saj to vem,da za drugam ni kot za na odpad,vseeno pa bi vsaj do začetka šolske leta rad počakal.Mogoče bodo cene grafičnih še kaj padle.

Han ::

Ventilatorja na grafični se še vrtita?

Han je izjavil:

Ventilatorja na grafični se še vrtita?

Seveda se

Si grafo kaj navijal ?

Ne je vse stock

Hja, potem pa se grafa po skoraj desetletju poslavlja. :)

Gagatronix je izjavil:

Hja, potem pa se grafa po skoraj desetletju poslavlja. :)

No ja saj za nekaj časa pa je le bila:)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Čudne spajke na grafiki

Oddelek: Pomoč in nasveti
333981 (2449) lukahrovat
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5111569 (10160) inbox
»

Program, ki prikaže Max load CPU jeder in program, ki pokaže Max uporabo polnilnika R

Oddelek: Programska oprema
121387 (1238) azislo
»

Navijanje procesorja,grafe

425096 (4807) hojnikb
»

Temperature v računalniku

243550 (3329) _kuhi_

Več podobnih tem