Forum » Loža » Precepljenosti na COVID ni, kaj sedaj...
Precepljenosti na COVID ni, kaj sedaj...
apfelstrudl ::
TheBlueOne je izjavil:
Nobenega zdravila nismo v tako hitrem postopku spravili na trg, še posebej za najmlajše.
Eksperimentira se ne na celotni populaciji.
Celotna populacija ni testni subjekt korporacij.
Ah vidis tu si me pa nasel, ker zadeve konkretno poznam preko svoje drage. Vse je slo hitro skozi, ker so bili povsod dodatni resursi in povsod so bili prioriteta. Praviloma v farma cakajo na odobritev mesece in to po veckrat, ker je vedno vrsta, tu pa je bila vedno preskocena.
In dolgoročne posledice cepiva ki lahko nastanejo/se pokažejo po par letih so tudi stestirali v par mesecih?
Resource-i in denar torej omogočajo potovanje v prihodnost in nazaj v preteklost?
Problem ni da je bilo cepivo hitro razvito (svaka jim čast!) ampak da ni bilo niti slučajno dovolj časa za testiranje morebitnih dolgoročnih posledic.
Aja, pa kot ti, imam tudi jaz sorodnika visoko v "medicinski stroki". In ne, ni se cepil... le zakaj? ;)
multivac ::
TheBlueOne je izjavil:
Nobenega zdravila nismo v tako hitrem postopku spravili na trg, še posebej za najmlajše.
Eksperimentira se ne na celotni populaciji.
Celotna populacija ni testni subjekt korporacij.
Ah vidis tu si me pa nasel, ker zadeve konkretno poznam preko svoje drage. Vse je slo hitro skozi, ker so bili povsod dodatni resursi in povsod so bili prioriteta. Praviloma v farma cakajo na odobritev mesece in to po veckrat, ker je vedno vrsta, tu pa je bila vedno preskocena.
Kar vseeno bi bilo narobe.
Takih zadev se ne preskakuje. Kriza ni nikoli bila takšna, da bi se rabilo in tudi sicer.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Ben Dover ()
TheBlueOne ::
Kaj ima cepivo z zapiranjem šol in države nasploh?
Cepivo je v teoriji, da ne zbolimo.
Zapiranje pa je povsem politična odločitev.
Komot lahko imamo odprto državo tudi brez cepljenja, noben učbenik biologije ne piše kaj veliko o tem.
To pa je lahko cisto res. Bo treba pogledat kaksni so bili predlogi stroke globalno, ukrepi, odlocitev US itn.
TheBlueOne je izjavil:
apfelstrudl je izjavil:
Da te razsvetlim potem.
Krek je na položaju zgolj zato ker lepo kima čelavemu in dela kar mu naročijo.
Prej je delal z narkomani. Kaj ima to veze s smrtonosno epidemijo vedo pa samo ultra pametne glave v parlamentu.
In takemu naj zaupam vodenje neke epidemije?
Stroka? Give me a fucking break.
Norca se delajo iz ljudi...
Verjamem, kakor tudi verjamem, da je SDS izkoristil sanso za malo diktatorskega masturbiranja. Kolikor jih poznam se res ne bi cudil. Ampak to se vedno ne pomeni, da virus kot tak ne obstaja in da se stroka moti. Imas pa vedno opertuniste in tu je treba pazit.
Za božjo voljo Blue, pa saj se tukaj strinjava!
Nikoli me ne boš slišal trditi da "virus ne obstaja".
Govorim o prenapihovanju posledic in o posiljevanju s cepljenjem tudi pri ljudeh ki nimajo za to nobenega razloga.
49106 ::
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Takih zadev se ne preskakuje. Kriza ni nikoli bila takšna, da bi se rabilo in tudi sicer.
Dej ne delaj se budalo. Prioriteta so bili, nic se ni preskakovalo. In ja, prioritete se seveda menjajo za sirse dobro. Pac cepiva so naceloma OK, smo tudi vsi cepljeni, ceprav imamo insiderske informacije.
apfelstrudl je izjavil:
Govorim o prenapihovanju posledic in o posiljevanju s cepljenjem tudi pri ljudeh ki nimajo za to nobenega razloga.
Glej za Avstrijo kjer zivim vem, da se je reguliralo na kapacitete bolnisnic, ukrepi podobni ampak ne tako bebavi kot v Slo. Ko upostevas eksponentno rast, lahko malo razumes paniko. Ampak tu imas totalno poplezane teoretike zarot, ki zaradi teh napak vidijo ne vem kaj posebnega, verjetno pa je edin riziko, da bo politika dobivala orgazme, ker lahko arajo po ljudeh. To je pac treba pazit in se upreti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Zgodovina sprememb…
mtosev ::
apfelstrudl je izjavil:
Model, tako kot moja svoboda ni več vredna od tvoje tudi tvoja ni od moje. Kapiš?
Odgovori rajši na tisto moje vprašanje zakaj se forsira obvezno cepljenje malo po prešernovo, če so številke jasne in nedvoumne kdo je najbolj dovzeten za to da bo polnil bolniške postelje in pokopališča.
Bo šlo, hipi?
Pa tako kot ti je nekdo že napisal. Svoje čase je "stroka" delala elektrošoke in lobotomije. Takrat tud vse štimalo? Saj veš, "so stroka tako rekli" ...
Jesus fucking christ.
Pri meni je za cepljenje pretehtalo zavedanje, da bo to morda zaustavilo zapiranje države, šol, trgovin..., nekaj malega sicer tudi strahu pred hujšo obliko bolezni, ampak predvsem zavedanje, da boljšega kot cepivo trenutno nimamo. Ti se pa nočeš cepiti, ker si bolj pameten od teh, ki to priporočajo? Tle bi se morala navidezna svoboda nehati.
Dokler niso poznali drugih zdravil so bili elektrošoki in lobotomija za veliko norcev in njihovih potencialnih žrtev najbolje kar so imeli.
Dober post. Sicer mene ni strah covida, niti cepiva pa se mi zdi ok opcija, da se cepim, ker bo prej mir. Ja, če se drugi ne bodo cepili je to njihov problem. Bomo pač ponovno zaprti ko in če udari nov val. Jaz pa bom vedo, da sn ok ravnal in nimam ničesar s tem, če pride do novega lockdowna. Jaz mam že to srečo, da se že od začetka vsega tega nisem okužil s covidom.
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Samael ::
Pri meni je za cepljenje pretehtalo zavedanje, da bo to morda zaustavilo zapiranje države, šol, trgovin..., nekaj malega sicer tudi strahu pred hujšo obliko bolezni, ampak predvsem zavedanje, da boljšega kot cepivo trenutno nimamo.
Nekako podobno razmišljam.
Saj ni zdaj, da človek z užitkom ponuja tisto ramo, ampak to manjšo nepriliko človek pač naredi v upanju, da se vse to sranje nekoliko omeji, če že povsem izgine ne. Ker se mi zdi tako prav in ker, kot praviš, boljšega kot cepiva trenutno nimamo.
V službi se nas je večina cepila precej zgodaj in doslej (potrkam po lesu) v našem zavodu ni bilo vnosa okužbe. Ne morem, ne želim si predstavljati kako bi bilo, bo ... če se to sranje razširi po ustanovi, kjer se ljudi, ki v njej bivajo, ne more kar odpustiti, spustiti ven.
TheBlueOne je izjavil:
Prioriteta bi morala biti izgradnaj bolnišnic in DO, ki bi jih btw lahko po pandemiji uporabili tudi za druge bolezni.
Prioriteta pri validacijskih postopkih ne more biti gradnja bolnisnic, ker validacija ni gradbeni poseg.
Kje sem napisal pri validacijskih postopkih, bučman? Pisal sem o prioretiti med epidemijo.
Zgodovina sprememb…
TheBlueOne je izjavil:
Prioriteta bi morala biti izgradnaj bolnišnic in DO, ki bi jih btw lahko po pandemiji uporabili tudi za druge bolezni.
Prioriteta pri validacijskih postopkih ne more biti gradnja bolnisnic, ker validacija ni gradbeni poseg.
Kje sem napisal pri validacijskih postopkih, bučman? Pisal sem o prioretiti med epidemijo.
Cigavi prioriteti? Povsod so omejitve. Katere resurse bi dal od kod in kam?
TheBlueOne je izjavil:
Dej ne delaj se budalo. Prioriteta so bili, nic se ni preskakovalo. In ja, prioritete se seveda menjajo za sirse dobro. Pac cepiva so naceloma OK, smo tudi vsi cepljeni, ceprav imamo insiderske informacije.
apfelstrudl je izjavil:
Glej za Avstrijo kjer zivim vem, da se je reguliralo na kapacitete bolnisnic, ukrepi podobni ampak ne tako bebavi kot v Slo. Ko upostevas eksponentno rast, lahko malo razumes paniko. Ampak tu imas totalno poplezane teoretike zarot, ki zaradi teh napak vidijo ne vem kaj posebnega, verjetno pa je edin riziko, da bo politika dobivala orgazme, ker lahko arajo po ljudeh. To je pac treba pazit in se upreti.
Jaz sem že vsaj 5x tukaj jasno napisal da nisem antivaxxer in totalno proti cepljenju.
Napisal sem zgolj da
a) Noben, ampak NOBEN ne more garantirat za cepiva ki so bila dana v uporabo po par mesecih
b) Posledično nima nobenega smisla tvegati posledic na ljudeh katerim korona ni nevarna
c) Se strinjam s cepljenjem starejših in bolanih (če se seveda strinjajo z rizikom)
d) Sem odločno proti kratenju človeških pravic pod pretvezo pandemije katere smrtnost se meri v decimalkah procenta.
A je to razmišljanje antivaxx modela ki v vsem vidi teorijo zarote?
Come on...
PrihajaNodi ::
apfelstrudl je izjavil:
Model, tako kot moja svoboda ni več vredna od tvoje tudi tvoja ni od moje. Kapiš?
Odgovori rajši na tisto moje vprašanje zakaj se forsira obvezno cepljenje malo po prešernovo, če so številke jasne in nedvoumne kdo je najbolj dovzeten za to da bo polnil bolniške postelje in pokopališča.
Bo šlo, hipi?
Pa tako kot ti je nekdo že napisal. Svoje čase je "stroka" delala elektrošoke in lobotomije. Takrat tud vse štimalo? Saj veš, "so stroka tako rekli" ...
Jesus fucking christ.
Pri meni je za cepljenje pretehtalo zavedanje, da bo to morda zaustavilo zapiranje države, šol, trgovin..., nekaj malega sicer tudi strahu pred hujšo obliko bolezni, ampak predvsem zavedanje, da boljšega kot cepivo trenutno nimamo. Ti se pa nočeš cepiti, ker si bolj pameten od teh, ki to priporočajo? Tle bi se morala navidezna svoboda nehati.
Dokler niso poznali drugih zdravil so bili elektrošoki in lobotomija za veliko norcev in njihovih potencialnih žrtev najbolje kar so imeli.
Wait, cepim naj se proti virusu, ki je vcasih pozitiven, vcasih negativen, vecina ga pa preboli? Da ne omenjam, kako zabito si izpostavil lobotomijo in cepivo. Kot bi rekel, grem na lobotomijo ker drudzga ne poznamo. Visek inteligence.
Delta virus pa naj bi pomoril toliko ljudi kot adolf in stalin skupaj. Ceprav se ga niti s testiranjem ne da zaznati. Lmao
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
TheBlueOne je izjavil:
Kaj ima cepivo z zapiranjem šol in države nasploh?
Cepivo je v teoriji, da ne zbolimo.
Zapiranje pa je povsem politična odločitev.
Komot lahko imamo odprto državo tudi brez cepljenja, noben učbenik biologije ne piše kaj veliko o tem.
To pa je lahko cisto res. Bo treba pogledat kaksni so bili predlogi stroke globalno, ukrepi, odlocitev US itn.
Nič od teh globalnih odločitev ni bilo sprejeto na podlagi biologije. Lockdowni so zgolj in samo politična odločitev.
Če ti epidemiolog reče, da je potrebno narediti lockdown potem to ni epidemiolog.
Epidemiologa lahko politik zgolj povpraša..."kaj moram narediti, da ne bodo bolnice polne".
Epidemiolog pa ti skompilira podatke in vrjetnosti, na podlagi katerih se politik pol odloči.
Pri nas pa so epidemiologi govorili kot politiki.
Epidemiolog nima kaj predlagati mask, če zadaj ni doslednih podatkov. Politik lahko.
Zgodovina sprememb…
Ben Dover ::
Prioriteta bi morala biti izgradnaj bolnišnic in DO, ki bi jih btw lahko po pandemiji uporabili tudi za druge bolezni. Ampak ker vedo, da virus ni tako nevaren, kot ga sami reklamirajo, so raje pobasali provizije pri maskah in cepivih.
Kakšen bedak moraš bit, da ne razumeš, DA NI DOVOLJ USPOSOBLJENEGA KADRA?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Ben Dover ()
apfelstrudl je izjavil:
Jaz sem že vsaj 5x tukaj jasno napisal da nisem antivaxxer in totalno proti cepljenju.
Napisal sem zgolj da
a) Noben, ampak NOBEN ne more garantirat za cepiva ki so bila dana v uporabo po par mesecih
b) Posledično nima nobenega smisla tvegati posledic na ljudeh katerim korona ni nevarna
c) Se strinjam s cepljenjem starejših in bolanih (če se seveda strinjajo z rizikom)
d) Sem odločno proti kratenju človeških pravic pod pretvezo pandemije katere smrtnost se meri v decimalkah procenta.
Sej nisva samo midva tu in zal ne sledim tako dobro imenom, da bi vas predalckal. Prevladujejo malo cudni, se pa opravicujem, ce nisi med njimi. Pa vseeno:
a: Menda ni neke posebne razlike med kakovostjo cepiv Covid vs ostali, ker je slo hitrej zaradi prioritet in dodatnih resursov
Mozen riziko je samo tehnologija, ki ni ne vem kako preverjena ampak se izkazuje za izjemno ucinkovito in je prinesla se kaksno drugo potencialno dobrobit:
https://www.clinicaltrialsarena.com/new...
To je od moje, ki s temi zadevami dela in smo vsi cepljeni. To te morda lahko deloma pomirim, ce delujem kredibilno.
Samael ::
Prioriteta bi morala biti izgradnaj bolnišnic in DO, ki bi jih btw lahko po pandemiji uporabili tudi za druge bolezni. Ampak ker vedo, da virus ni tako nevaren, kot ga sami reklamirajo, so raje pobasali provizije pri maskah in cepivih.
Kakšen bedak moraš bit, da ne razumeš, DA NI DOVOLJUSPOSOBLJENEGA KADRA?
Saj ga bo on potegnil iz riti.
Nič od teh globalnih odločitev ni bilo sprejeto na podlagi biologije. Lockdowni so zgolj in samo politična odločitev.
Če ti epidemiolog reče, da je potrebno narediti lockdown potem to ni epidemiolog.
Epidemiologa lahko politik zgolj povpraša..."kaj moram narediti, da ne bodo bolnice polne".
Epidemiolog pa ti skompilira podatke in vrjetnosti, na podlagi katerih se politik pol odloči.
Pri nas pa so epidemiologi govorili kot politiki.
Epidemiolog nima kaj predlagati mask, če zadaj ni doslednih podatkov. Politik lahko.
Ravno predlagati morajo in predvideti vpliv skozi razne modele. Politika pa se odloci.
Pri meni je za cepljenje pretehtalo zavedanje, da bo to morda zaustavilo zapiranje države, šol, trgovin..., nekaj malega sicer tudi strahu pred hujšo obliko bolezni, ampak predvsem zavedanje, da boljšega kot cepivo trenutno nimamo.
Nekako podobno razmišljam.
Saj ni zdaj, da človek z užitkom ponuja tisto ramo, ampak to manjšo nepriliko človek pač naredi v upanju, da se vse to sranje nekoliko omeji, če že povsem izgine ne. Ker se mi zdi tako prav in ker, kot praviš, boljšega kot cepiva trenutno nimamo.
V službi se nas je večina cepila precej zgodaj in doslej (potrkam po lesu) v našem zavodu ni bilo vnosa okužbe. Ne morem, ne želim si predstavljati kako bi bilo, bo ... če se to sranje razširi po ustanovi, kjer se ljudi, ki v njej bivajo, ne more kar odpustiti, spustiti ven.
Če se ti želiš iti poskusnega zajčka, v upanju, da boš pripomogel k zmanjšanju (ne)nevarnosti.
Potem je to tvoja odločitev.
Ne težit ostalim.
Ostali menimo, da nevarnost cepiv ne pretehta nevarnost bolezni.
Zgodovina sprememb…
Kakšen bedak moraš bit, da ne razumeš, DA NI DOVOLJUSPOSOBLJENEGA KADRA?
Saj ga bo on potegnil iz riti.
Po več kot enem letu, nekaterim še vedno niso jasni osnovni problemi in omejitve zdravstva, čeprav je bilo to že 5000x povedano in razloženo..
Tak bedak, da so bili povsem dovolj študenti in prostovoljci izšolani v 2 tednih.
Čemu ponavljate že več kot pol leta ovržen argument ne vem. Ampak vam očitno še uspeva.
Zgodovina sprememb…
Tak bedak, da so bili povsem dovolj študenti in prostovoljci izšolani v 2 tednih.
Čemu ponavljate že več kot pol leta ovržen argument ne vem. Ampak vam očitno še uspeva.
POVSEM DOVOLJ OZ. KOMAJ IN TO OB VSEH OMEJITVAH IN UKREPIH. Ti boš o argumentih? No life troll?
zmaugy ::
apfelstrudl je izjavil:
Aja, zato ker je 100% nenevarno, so se vse korporacije in politika že v naprej zavarovale pred tem (ne moreš tožit nobenega tudi če boš po 1 letu pogruntal da ti je cepivo skrajšalo življenjsko dobo za 30 let ;) )
To bi moral biti za navadne smrtnike eden glavnih razlogov zakaj se ne cepiti.
Če je cepivo super potem bi morale vlade in korporacije veselo prevzeti vso morebitno odgovornost.
Tako pa se jo otepajo na veliko.
Kar pove več kot dovolj
TheBlueOne je izjavil:
Ce ne verjames v znanost v kaj pa? Kolikor vem se stroka vecinoma strinja s cepljenji.
Kako se odlocis kaj je manjse tveganje zate? Si dejansko ekspert za te zadeve ali si samo malo pohajal po antivax straneh in goltal skrbno izbrane podatke?
V 2020 so vas prepričali, da je ta stroka ZNANOST.
Tako kot se je Fauci jokal, da kdor ne vrjame njemu je proti znanosti.
https://nypost.com/2021/06/21/fauci-att...
Skorumpirana, kompromitirana stroka vas je prepričala, da so kot papež...nezmotljivi in krepostni.
Skratka lažejo vam že dobro leto.
A ti imaš možgane? Zakaj točno bi naj korporacije prevzele kakršnokoli neposredno odgovornost? Vse države so hotele cepivo in ga še vedno hočejo, farmacevtska industrija ni rabila prihodkov od cepiva, ni rabila si delat stroške s cepivi, z zdravili jim je šlo povsem super.
Mi smo rabili njih bolj kot oni nas. Zakaj bi si v takšni situaciji nakopali še nekakšno hipotetično odgovornost, da jih bojo potem ambulance chaserji še desetletja lovili po sodiščih zaradi povsem random in nepovezanih stvari?
Jaz bi na njihovem mestu rekel "My way or the highway."
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
POVSEM DOVOLJ OZ. KOMAJ IN TO OB VSEH OMEJITVAH IN UKREPIH. Ti boš o argumentih? No life troll?
Kaj komaj?
Speljali smo kot nič.
Če pa bi si vlada vzela tiste pol leta, da bi dodatno izšolala kadre pa bi to bila gripa. Ampak jasno ji to ni bilo v interesu. Raje turistični boni.
TheBlueOne je izjavil:
Aja samo dodam, da so cepiva bila za podjetja ogromen financni riziko.
Prosim?
Na podlagi česa to trdiš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: multivac ()
TheBlueOne je izjavil:
apfelstrudl je izjavil:
Napisal sem zgolj da
Sej nisva samo midva tu in zal ne sledim tako dobro imenom, da bi vas predalckal. Prevladujejo malo cudni, se pa opravicujem, ce nisi med njimi. Pa vseeno:
a: Menda ni neke posebne razlike med kakovostjo cepiv Covid vs ostali, ker je slo hitrej zaradi prioritet in dodatnih resursov
Mozen riziko je samo tehnologija, ki ni ne vem kako preverjena ampak se izkazuje za izjemno ucinkovito in je prinesla se kaksno drugo potencialno dobrobit:
https://www.clinicaltrialsarena.com/new...
To je od moje, ki s temi zadevami dela in smo vsi cepljeni. To te morda lahko deloma pomirim, ce delujem kredibilno.
mRNA tehnologija cepiv je nova tehnologija (kot si sam napisal - nepreverjena tehnologija).
Podobno kot pri IT pravimo da so prvi uporabniki novega produkta (recimo Apple-ovih M1 procesorjev) beta testerji, velja tudi tukaj ;)
Eno je da se špilaš z računalniškim hardware-om, nekaj povsem drugega se je pa špilat z zdravjem ljudi.
Torej ravno zato cepljenje podpiram pri tistih ki imajo več za izgubit če se ne cepijo (da se ponavljam kot stara lajna - torej starostniki in bolni ljudje).
In ravno zato sem odločno proti vsiljevanju cepljenja ostalim, ki niso problematični kar se tiče korone.
c3p0 ::
apfelstrudl je izjavil:
Počasi Hitler wannabe.
Najprej ti meni vrni tisoče in tisoče € prispevkov za zdravljenje ki sem jih (in jih še vedno) vplačujem v blagajno (in nikoli koristim).
Pa potem enako naredi še za debeluhe in pijance.
Taki fašistki se vedno predramijo v podobnih situacijah, dosti je latentnih. Zato je Das Experiment obvezen film že za vsakega osnovnošolca.
apfelstrudl je izjavil:
mRNA tehnologija cepiv je nova tehnologija (kot si sam napisal - nepreverjena tehnologija).
Podobno kot pri IT pravimo da so prvi uporabniki novega produkta (recimo Apple-ovih M1 procesorjev) beta testerji, velja tudi tukaj ;)
Eno je da se špilaš z računalniškim hardware-om, nekaj povsem drugega se je pa špilat z zdravjem ljudi.
Torej ravno zato cepljenje podpiram pri tistih ki imajo več za izgubit če se ne cepijo (da se ponavljam kot stara lajna - torej starostniki in bolni ljudje).
In ravno zato sem odločno proti vsiljevanju cepljenja ostalim, ki niso problematični kar se tiče korone.
Analogija je povsem ustrezna.
Novega, nepreverjenega softverja ne greš inštalirat na kritične serverje, ampak najprej poskušaš rešit z obstoječim programjem.
Tu pa smo ravno to naredili. Na
To bi moral slo-TECH! razumeti. Polno ITjevecov je tu gor. Kdo inštalira na kritično infrastrukturo night-builde? Beta verzije itd.?
Samael pravi, da je preventivno šel inštalirati nek novi ruski anti-virus, ker je opazil, da mu en program na trenutke odžira malo preveč CPUja.
Zgolj sreča, če se mu bo dobro končalo.
Zgodovina sprememb…
Ni mi čisto jasno zakaj bi se hudi stranski učinki začeli pojavljat šele po daljšem obdobju, po moji laični logiki in razumevanju delovanja cepiv možnost komplikacij zelo hitro pada s časom.
Mi lahko kdo razloži to? A je to samo strašenje z neko "impending doom" situacijo?
Glede "eksperimentalnosti" cepiv je pa itak zabavno poslušati kako drgnejo isto retoriko že mesece, medtem pa se dan za dnem brez problema cepi na milijone ljudi.
Kaj pa znanost sploh ve o avtoimunih boleznih, njihovih vzrokih? Ko te dajo na medrol in okoli hodiš (če še lahko) z okroglo glavo, ti da misliti.
Nekoč je veljalo do 15 let razvoja za cepivo, poskusni zajčki so bili odlično plačani. Nekoč. Danes testiramo na splošni populaciji in si govorimo, da to pa že ne more škodit. Ma ni variante.
apfelstrudl je izjavil:
Moji bližnji za katere vemo da so "dobra tarča" so vsi cepljeni. In to sem jim jaz osebno tudi svetoval ko smo se menili o tem.
Ker oni imajo več za izgubit v primeru okužbe, kot je šansa da je s cepivom kaj narobe (če bi me vprašal bi ti itak rekel da je šansa izredno majhna ;) )
Jaz osebno imam več za izgubit če grem tvegat s cepivom.
Saj takih nas je večina tu. Določeni elementi, ki imajo očitno ogromno časa (motivacija?) pa napadajo z "antivexx", flat earth, 5G čipi ipd. nebulozami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Kaj komaj?
Speljali smo kot nič.
Če pa bi si vlada vzela tiste pol leta, da bi dodatno izšolala kadre pa bi to bila gripa. Ampak jasno ji to ni bilo v interesu. Raje turistični boni.
TheBlueOne je izjavil:
Aja samo dodam, da so cepiva bila za podjetja ogromen financni riziko.
Prosim?
MHM, v pol leta boš ti izšolal izkušenega intezivista, ki mora delat pod enormnimi pritiski in odgovornostjo, kar izvoli. Ne vem zakaj sem ti sploh šel odgovarjat, res sem bedak.. čau
TheBlueOne je izjavil:
Ce ne verjames v znanost v kaj pa? Kolikor vem se stroka vecinoma strinja s cepljenji.
Ni vera v znanost hud oxymoron? :D
Ni mi čisto jasno zakaj bi se hudi stranski učinki začeli pojavljat šele po daljšem obdobju, po moji laični logiki in razumevanju delovanja cepiv možnost komplikacij zelo hitro pada s časom.
Mi lahko kdo razloži to? A je to samo strašenje z neko "impending doom" situacijo?
Glede "eksperimentalnosti" cepiv je pa itak zabavno poslušati kako drgnejo isto retoriko že mesece, medtem pa se dan za dnem brez problema cepi na milijone ljudi.
Kaj pa znanost sploh ve o avtoimunih boleznih, njihovih vzrokih? Ko te dajo na medrol in okoli hodiš (če še lahko) z okroglo glavo, ti da misliti.
Nekoč je veljalo do 15 let razvoja za cepivo, poskusni zajčki so bili odlično plačani. Nekoč. Danes testiramo na splošni populaciji in si govorimo, da to pa že ne more škodit. Ma ni variante.
QFT
To in samo to.
Včasih se je poskusnim zajčkom res plačevalo na veliko.
Sedaj pa smo šli praktično čez noč na 12 lentike, Krek pa napoveduje že 6 mesečnike.
To je nevideno, nesluteno, nepredstavljivo v moderni zgodovini.
In ne govorimo o nekem zdravilu, ampak genski terapiji, ki ima (zaenkrat bolj teoretično) možnost vplivati na DNK.
In to dajemo otrkom po dolgem in počez? Za virus, ki jim nič ne more?
Kako blentav mora biti nekdo, da tega ne dojame.
Vajenc ::
To so vaše domneve (JJ press), vsi ostali pristojni za te zadeve pravijo obratno. Večina poznanih, ki so preboleli covid ima neke dolgotrajne posledice (aritmija, kronično otečene bezgavke, utrujenost, zadihanost...) in večina poznanih cepljenih (katerih je neprimerljivo več) je imela največ vročino 2 dni. Ampak vi že veste
Woody Allen
TheBlueOne je izjavil:
Prosim?
Ko se se zacela razvijati so bile diskusije katera podjetja bodo sla v to. Naceloma ni bilo garancij za uspeh, pravzaprav je bilo dalec od tega. Zato pa riziko.
???
Moderna je imela pripravljeno cepivo že nekje okoli novega leta...lani. 2020.
Johnson je zgolj reproduciral neko tehnologijo, ki jo je kupil od prej.
Gatesova fundacija je na veliko sponzorirala vse trenutne proizvajalce že na samem začetku.
EU jim je praktično zagotovila razvoj, proizvodnjo in odkup, že skoraj na samem začetku.
Kje so ta podjetja utrpela finančni rizik?
To so vaše domneve (JJ press), vsi ostali pristojni za te zadeve pravijo obratno. Večina poznanih, ki so preboleli covid ima neke dolgotrajne posledice (aritmija, kronično otečene bezgavke, utrujenost, zadihanost...) in večina poznanih cepljenih (katerih je neprimerljivo več) je imela največ vročino 2 dni. Ampak vi že veste
Anekdotno paranoidiranje, ki ga statistika ne podpira. Večini ljudi, ki so prišli v stik z covidom ni bilo nič.
Zgodovina sprememb…
TheBlueOne je izjavil:
Ni vera v znanost hud oxymoron? :D
Ne ni, ker ce upostevas zanost se strinjas z metodami in ne z zakljucki. Kar pa je seveda tezko razumeti tistim, ki zmorejo samo slediti pravilom. Znanost pac zna najti kaj boljsega, uvideti svoje napake itn.
Ce RKC rece, da je zemlja ploscata, znanost pa jo popravi, da ni ploscata ampak deluje kot okrogla, to ne pomeni, da je Zemlja perfektna krogla. Na neki tocki lahko zadeve morda dolocis bolj natancno.
janezvalva je izjavil:
pozimi bodo spet omejitve
dan mrtvih bomo praznovali za zaprtimi vrati... :(
To je ena redkih svetlih točk lockdowna. Plastični oz. cvetličarski praznik.
Gatesova fundacija je na veliko sponzorirala vse trenutne proizvajalce že na samem začetku.
EU jim je praktično zagotovila razvoj, proizvodnjo in odkup, že skoraj na samem začetku.
Ker vrzes ogromno resursov v razvoj necesa za kar ne ves kako bo potekalo. Ne ves, ce bo odobreno, posebej pa ne ves, ce bo delovalo. Potem pa ne ves kako dolgo virus bo, teoreticno bi lahko mutiral v manj agresovno obliko, kar verjetno slej kot prej bo in si lahko z nadaljno prodajo obrisejo rit.
Seveda pa je vedno bila zelja in podpora od vseh moznih virov, da se zadeve potiska naprej.
Ce nisi opazil se v to dalec niso podala vsa podjetja.
The Trump administration agreed in July to pay almost $2 billion for 100 million doses, with an option to acquire as many as 500 million more, once that clearance comes.
https://www.bloomberg.com/news/articles...
In preden rečete..."ja, ampak niso vedeli če bo potrjena".
Tako FDA in EMA so složno potrdile vse proizvajalce. Če upoštevaš, da EMO efektivno vodi bivša lobistka. Te zadeve so bile že dogovorjene na privatnih zabavah, sem praktično prepričan.
Moderna, podjetje staro 10 let, ki ni imelo enega proizvoda je sedaj eden glavnih dobaviteljev?
Vprašajte vojsko kako je z nakupom nekih novih reči od nepreverjenih proizvajalcev. Kratkomalo vse zavrnejo že v pisarni, kaj šele na testih.
Sedaj lepo brizga mladoletnike z blagoslovom regulatornih organov.
"give me a break" rečejo tam na zahodu.
TheBlueOne je izjavil:
Ker vrzes ogromno resursov v razvoj necesa za kar ne ves kako bo potekalo. Ne ves, ce bo odobreno, posebej pa ne ves, ce bo delovalo. Potem pa ne ves kako dolgo virus bo, teoreticno bi lahko mutiral v manj agresovno obliko, kar verjetno slej kot prej bo in si lahko z nadaljno prodajo obrisejo rit.
Seveda pa je vedno bila zelja in podpora od vseh moznih virov, da se zadeve potiska naprej.
Ce nisi opazil se v to dalec niso podala vsa podjetja.
Tvoje špekulacije me ne interesirajo preveč.
Dejstvo je, da so že vsi vedeli kdo bodo glavni proizvajalci. Denar je že tekel. Regulatorne agencije pa so že pripravile papirje za podpisat.
Zgodovina sprememb…
Tvoje špekulacije me ne interesirajo preveč.
Dejstvo je, da so že vsi vedeli kdo bodo glavni proizvajalci. Denar je že tekel. Regulatorne agencije pa so že pripravile papirje za podpisat.
Niso moje spekulacije. Recimo kjer dela moja je bilo takrat dosti govora o tem. Na koncu so se odlocili, da oni ne bodo razvijali. Od poznanih ni nihce soodlocal, je pa bila nonstop tema.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Velike ribe so bile že zmenjene.
In Massachusetts, the Moderna vaccine design took all of one weekend. It was completed before China had even acknowledged that the disease could be transmitted from human to human, more than a week before the first confirmed coronavirus case in the United States.
https://nymag.com/intelligencer/2020/12...
Veliko razlage ni potrebne.
V roku pol leta je šlo no-name podjetje na vrh proizvajalcev. To je očiten znak nečednosti.
strawman ::
7
Tako FDA in EMA so složno potrdile vse proizvajalce. Če upoštevaš, da EMO efektivno vodi bivša lobistka. Te zadeve so bile že dogovorjene na privatnih zabavah, sem praktično prepričan.
Ne govori nekaj na pamet, trenutno je 100+ cepiv pri kliničnih preskusih in 180+ cepiv v razvoju.
So potrjena kar vsa? Bojo vsi vlekli nenormalne zaslužke iz njih, ali bodo nekateri globoko v minusu?
TheBlueOne je izjavil:
Pac bile so priprave in ideje, na koncu pa tega niso delali in se danes nimajo. Je pa eno vecjih podjetij.
???
Priprave in ideje?
Miljardni zakup količin, še preden veš ali zares delujejo je zate ideja?
Žal mi je. Ta zadeva je bila zmenjena že zelo zgodaj.
Zato pa so na vse pretege skušali zavirati potencialna zdravila.
7
Ne govori nekaj na pamet, trenutno je 100+ cepiv pri kliničnih preskusih in 180+ cepiv v razvoju.
So potrjena kar vsa? Bojo vsi vlekli nenormalne zaslužke iz njih, ali bodo nekateri globoko v minusu?
Jasno da ne. Tudi naš kemijski inštitut ima eno, ampak njega ne šmirglajo pol kurca nič. Morda bo Jerala povlekel kaj dnarcev od JJ ker je priden kuža in piha v isti rog.
Velike ribe so že vse bile zmenjene.
Zgodovina sprememb…
strawman ::
Tako enostavno je. Če Merc se ni gibal v pravih krogih je to njegov problem.
ginekk ::
V bistvu ste pičkice, ki se ne upate cepit, med tem ko ste za časa življenja iz okolice in s hrano 100% prejeli več sranja, kot ga COVID cepivo lahko sploh povzroči.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ginekk ()
Teorije zarote in iskanje izgovorov. Ni nobene možnosti, da bi cepivo povzročilo večje tveganje in več zapletov kot virus sam.
V bistvu ste pičkice, ki se ne upate cepit, med tem ko ste za časa življenja iz okolice in s hrano 100% prejeli več sranja, kot ga COVID cepivo lahko sploh povzroči.
Kje pa si to znanstveno podkovano mnenje privlekel vn? Naj ugibam?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | V Izraelu kljub visoki precepljenosti krivulja navzgor (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 66282 (60024) | bluefish |
⊘ | Kdaj in kako se bo epidemija Covida-19 končala? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 29613 (25873) | Ben Dover |
⊘ | Prisilno cepljenje in rdeci seznam (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 62437 (52700) | bluefish |