» »

app za testiranje grafične? - sumim/izgleda je neki narobe z njo

app za testiranje grafične? - sumim/izgleda je neki narobe z njo

Ijus ::

lep pozdrav vsem.

pred cca. 3 tedni sem dobil nov komp. prenosnik ASUS ROG Strix G513QM. komp je žvad. res. nič ne rečem.
sam problem je, da se na momente res čudno obnaša.
nekaj simptomov ima.
in že od prvega dne sumim da sem dejansko dobil refurbished komp.
no sej to ne pomeni da tudi če bi bil res čist ganc nov res še neuporabljen da ne bi blo možno da bi blo kaj narobe. lol ker stavk. hehe.

am...

simptomi so teli:
- zelo pogosto se ne zbudi iz spanja... pomaga samo hard power off pa ponovni zagon
- večina appov ne prepozna firme in modela tako prejšnjih dveh sodimm ram modulov kot sedaj ko imam nova dva ram modula (zamenjal rama z večjo kapaciteto). samo ena applikacija neki prepozna uno kodo izdelka ne pa firme.
- prejle sem pa za desetinko sekunde dobil čez cel zaslon tak vzorčast noise kot recimo artefakt pri jpg kompresiji, ko se ta vzorc ponavlja čez cel zaslon. pač dobil sem noise sam z nekim vzorcem ki se je ponavljal čez cel enkrar. take kocke. wtf. tle mi je pa mal presedlo tole vse skupi. ...


... sem rekel bom tle vprašal:
- je to grafa? al je motherboard?
- al je kaj drugega?
- kaj lahko pričakujem - kakšen fail lahk doleti moj komp?

oziroma bi prosil če mi poveste s kerim free (ker nimam denarja jaz za to - teli diagnostični appi kakor vem so zelo draga zadeva) appom lahko preverim grafo?
winsi imajo nek ram test. to lahko naredim. bom pol.
kar se tiče zbujanja sem že preveril na googlu pa pregledal vse kar je tam pisalo pa ni nič da bi blo kaj narobe. od gonilnikov do ne vem kerih vseh nastavitev sem probal. vse okey.

mislim da je vsaj še en simptom al mogoče dva ki sta se pojavljala še v obliki čudnega weird delovanja kompa sam se zdej ne spomnem. če se spomne mnapišem.

pffffffff...

ps: aja pa še tole bi vprašal: kako je sedaj z garancijo, če sem zamenjal ram modula. originalna imam še doma. sicer ju prodajam na bolhi. ampak ne vem kaj pa kako je z garancijo če pustim tale dva ki sem ju kupil na lastno roko. drugače je komp namenjen, da končni kupec oziroma fizična oseba lahko zamenja komponente. sicer s predpostavko da ve kaj dela. ... na uradni strani od asusa za ta komp se dobi pdf manual za menjavo komponent in piše da lahko odpreš. ... jaz znam zamenjat ram modula pa m.2 modul. se bavim s kompi že 30 let. vem da se je treba tudi razelektrit preden greš v odpiranje spodnjega pokrova in šlatanja komponent znotraj. pa prijemat pazlivo. ipd itd. pol najbrž garancija velja? nekako se mi zdi logično.

ps: aha, ja, sem se spomnil: tale rgb osvetlitev tipkovnice... kr neki: tole je pa res weird. pridem h kolegu, rgb ne dela. pridem dam. dela. prov tist kaj?! zakaj?! pa je bil pri kolegu normalno vklopljen v npajanje v štrom. pa vseen ni delal. kr neki. tole mi tud ni čist jasno zakaj se to dogaja.na momente se je pol tud pri meni doma začel to dogajat. sploh ko se zbudi iz spnja. kdaj neče rgb razsvetljava delat.

ps: pa še tole. drugače pa ja, kar se tiče strel pa slabega vremena. nič bati. vedno izklopim vse. od napajanja preko lan kbla do usb zvočne. tko da je komp intact. to pazim. res. sploh sedaj ko imam to kar žvad od kompa.
Corpse & Mrhovina & Jožica, Inc.
https://soundcloud.com/rising-night-wave
https://soundcloud.com/extus


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD in RAM za Macbook Pro

Oddelek: Pomoč in nasveti
11919 (660) d0rK
»

4GB ram-a, uporabno le 1.99GB

Oddelek: Strojna oprema
312544 (2026) iNooby
»

Dodajanje RAMa v laptop

Oddelek: Strojna oprema
283280 (1945) jukoz
»

restarti pc-ja!! zakaj?? zaenkrat nimam pojma....

Oddelek: Pomoč in nasveti
221693 (1335) Hoppus
»

Blescreen (sumim network driverje..) (strani: 1 2 )

Oddelek: Programska oprema
595024 (4359) BB4l

Več podobnih tem