Forum » Loža » Manjši bazen - potrebno vzdrževanje ?
Manjši bazen - potrebno vzdrževanje ?
Akira_ ::
Vem da imajo tisti veliki 4m in večji bazen črpalko, filter, klor itd in je potem voda notri celo sezono.
Kako pa delate pri manjših ? Sem kupila enega v katerega gre dober kubik vode in šele potem začela razmišljat ali to vsak teden zamenjat ali kupit klorove tablete ali mogoče celo pumpo in filter ?
Ali sploh dobiš dozirnik in tablete za tako mali bazen ? V navodilih sicer pišejo da naj bi uporabljal sredstva za zagotavljanje ustreznega Ph in pa klor.
Zanimajo me pa praktične izkušnje.
Kako pa delate pri manjših ? Sem kupila enega v katerega gre dober kubik vode in šele potem začela razmišljat ali to vsak teden zamenjat ali kupit klorove tablete ali mogoče celo pumpo in filter ?
Ali sploh dobiš dozirnik in tablete za tako mali bazen ? V navodilih sicer pišejo da naj bi uporabljal sredstva za zagotavljanje ustreznega Ph in pa klor.
Zanimajo me pa praktične izkušnje.
rejven ::
Dobra crpalka je osnova, pol pa vse ostalo (ph, klor, pokrivanje ciscenje...)
1 kubik brez filtrov je naboljs kr en kubik cisterno zravn postavt pa mal zakurt spodi :D
Pa postavit ga na stirodur...
1 kubik brez filtrov je naboljs kr en kubik cisterno zravn postavt pa mal zakurt spodi :D
Pa postavit ga na stirodur...
sbawe64 ::
Brez 24/7 delujoče črpalke bo voda zdržala cca 3 dni.
Je potrebno dnevno meriti & spremljati pH in po potrebi dodajati klor.
Je potrebno dnevno meriti & spremljati pH in po potrebi dodajati klor.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
PrimoZ_ ::
Ti manjši bazeni so brezveze.
Kubik vode je preveč da bi zlival stran vsak dan ali dva, tako kot pri tistih za najmanjše ko gre notr za dva lonca vode.
Če pa vode ne menjaš rabiš pa pumpo, filtre, klor,... Pač vse isto kot pri večjem ko gre notri 10 kubikov.
Kubik vode je preveč da bi zlival stran vsak dan ali dva, tako kot pri tistih za najmanjše ko gre notr za dva lonca vode.
Če pa vode ne menjaš rabiš pa pumpo, filtre, klor,... Pač vse isto kot pri večjem ko gre notri 10 kubikov.
IL_DIAVOLO ::
Bazene za osebno rabo je treba prepovedati, ker gre za zlorabo pitne vode.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Dimnik ()
Comandante ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Bazene za osebno rabo je treba prepovedati, ker gre za zlorabo pitne vode.
Ja, sploh v Sloveniji, kjer je pitne vode neomejeno in tece iz vsakega brega.
Pa kje spite da vas ne ukradejo.
Akira_ ::
floyd1 ::
Brez filtra bo bolj težko. Svinjarija pade na tla in gnije, alge, zeleno-rjava voda... Majhno (kartušno) črpalko lahko vklopiš kakih 2x dnevno po 1 uro (za manjši bazen). Če nimaš ravno bazena pod drevesi bi moralo biti ok.
Samo klor ne pomaga. Najprej pa je v vsakem primeru treba ph vode zrihtat. Če ti ph "uide" izven predpisanega območja, ti tudi kilogram klora ne bo koristil. V preveč kisli ali bazični vodi klor nima željenega učinka. Tester in merjenje ph ter klora obvezno 2x tedensko oz. po "večjih kopanjih", če je not bilo več ljudi.
Samo klor ne pomaga. Najprej pa je v vsakem primeru treba ph vode zrihtat. Če ti ph "uide" izven predpisanega območja, ti tudi kilogram klora ne bo koristil. V preveč kisli ali bazični vodi klor nima željenega učinka. Tester in merjenje ph ter klora obvezno 2x tedensko oz. po "večjih kopanjih", če je not bilo več ljudi.
WhiteAngel ::
Kubik sveže vode iz pipe stane dobre 2 evra. Ogreje se tudi hitro te dni, še sploh če bazen pokriješ ponoči. Jaz bi jo vsake 3 dni zamenjal in z njo rože/travo zalil. Pumpa, klor in algecit je fajn, ja. Ampak ne za bazen z 1 kubikom.
floyd1 ::
Točno to:
Kdo bo menjaval vodo vsakih nekaj dni? in vmes (po možnosti v najhujši vročini) še čistil bazen? No, jaz tega ne bi počel. Škoda časa, 1 kubik ne spustiš ravno v nekaj minutah...
Ti manjši bazeni so brezveze.
Kdo bo menjaval vodo vsakih nekaj dni? in vmes (po možnosti v najhujši vročini) še čistil bazen? No, jaz tega ne bi počel. Škoda časa, 1 kubik ne spustiš ravno v nekaj minutah...
Netrunner ::
Kakšen pa je kaj strošek nabave te črpalke in vse kar pride zraven in kakšen je strošek vzdrževanja da imaš to cca 3 mesece v uporabi?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
zmaugy ::
Naegleria fowleri @ Wikipedia
Zaradi tega sam striktno kloriram, delam klorne šoke, uravnavam pH itd. Sicer je bazen nekajkrat večji...
Zaradi tega sam striktno kloriram, delam klorne šoke, uravnavam pH itd. Sicer je bazen nekajkrat večji...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vse o bazenu (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 44228 (9476) | robertko |
» | Postavitev bazena (strani: 1 2 )Oddelek: Šport | 12033 (8971) | Malajlo |
» | Vzdrževanje bazenaOddelek: Loža | 23279 (17917) | terezijslo |
» | Strošek vzdževanja majhnega montažnega bazenaOddelek: Loža | 9647 (8594) | Malajlo |
» | Postavitev bazenaOddelek: Loža | 13360 (12395) | Saladin |