» »

Glasno brnenje novega hladilnika Bosch

Glasno brnenje novega hladilnika Bosch

staar ::

Praktično nov (star cca 4 mesece) hladilnik Bosch občasno zelo glasno in moteče brni. In to že od dneva nakupa oz. priklopa. To ni "pokanje" ali pretakanje tekočin (kar je za no-frost hladilnike normalno), ki je pri tem hladilniku praktično neslišno, temveč glasno brnenje kompresorja na zadnji strani spodaj.
Glasnost je taka, da se brnenje sliši tudi na cca 4 m oddaljenem kavču, ob prižgani in precej glasni televiziji.

Zanima me, ali je to normalno, ali je napaka v samem kompresorju?

Utk ::

Pa je fiksiran, da se ne trese cel, ali kaj takega. Sam kompresor ne bi smel bit glasen, lahko pa tresenje udarja po nečem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

Pa je fiksiran, da se ne trese cel, ali kaj takega. Sam kompresor ne bi smel bit glasen, lahko pa tresenje udarja po nečem.

Je fiksiran, je v vaservagi. Vse kot mora biti. Kompresor ne udarja ob nič, le zelo glasno občasno brni.
Na servisu zatrjujejo da je to normalno, meni se pač ne zdi. Ker ne poznam nikogar, ki ima nov "no frost" haldilnik, ki bi tako glasno (občasno) brnel.

3p ::

staar je izjavil:

Utk je izjavil:

Je fiksiran, je v vaservagi. Vse kot mora biti. Kompresor ne udarja ob nič, le zelo glasno občasno brni.
Na servisu zatrjujejo da je to normalno, meni se pač ne zdi. Ker ne poznam nikogar, ki ima nov "no frost" haldilnik, ki bi tako glasno (občasno) brnel.

Pri enih teh hladilnikih brni ventilator za "no frost".

Drugače so meni menjali kompresor, druge znamke, ker je postal bolj glasen, kot je bil na začetku. Pri tebi je vprašanje, ali brni le tvoj hladilnik ali pa je to običajno za ta model te znamke.

Smrekar1 ::

Si vprašal tistega, ki ti ga je prodal? Tako na prvo žogo bi rekel, da bodo oni boljši naslov kot anonimen spletni forum.

Smrekar1 je izjavil:

Si vprašal tistega, ki ti ga je prodal? Tako na prvo žogo bi rekel, da bodo oni boljši naslov kot anonimen spletni forum.

Misliš Big Bang? Hladilnik sem namreč kupil pri njih, nov.

Tukaj pa sprašujem za mnenja drugih uporabnikov, ki imajo morda enak ali podoben tip hladilnika.

vnetidebater ::

Naš 15 let star hladilnik občasno poizkuša poslati kriptirana zvočna sporočila v oddaljeno galaksijo Andromedo.

Resno. Zvoki so mešanica zvokov kita grbavca in modema telefonske internetne linije.

Več kot toliko ti ne znam povedati, vprašaj prodajalca če se je še kdo pritožil ali pa vprašaj na forumu proizvajalca če ima še kdo take težave.

Tudi kakšen amazon zna biti zanimiv za takšna vprašanja.

edit.: aha, praviš da si kupil v Big Bangu. Oni ti ne bodo znali nič povedat.
Poišči ta hladilnik na amazonu in poglej če se kaj pritožujejo tam glede zvokov.

Zgodovina sprememb…

Smrekar1 ::

staar je izjavil:

Ja, njih ja.

Tukaj pa sprašujem za mnenja drugih uporabnikov, ki imajo morda enak ali podoben tip hladilnika.

Big Bang ima trenutno na voljo 67 različnih vrst hladilnikov znamke Bosch. Se ti zdi verjetno, da bo "hladilnik znamke Bosch" dovolj dober opis za tole?

Vsekakor vprašaj prodajalca. Če je normalno ti znajo povedati, če ni ga boš tako ali tako moral reklamirati.

Smrekar1 je izjavil:

staar je izjavil:

Ja, njih ja.

Big Bang ima trenutno na voljo 67 različnih vrst hladilnikov znamke Bosch. Se ti zdi verjetno, da bo "hladilnik znamke Bosch" dovolj dober opis za tole?

Vsekakor vprašaj prodajalca. Če je normalno ti znajo povedati, če ni ga boš tako ali tako moral reklamirati.

A to še vedno ne spremeni dejstva, da želim slišati mnenja drugih uporabnikov, ki imajo novejše no frost hladilnike in ki verjetno vedo, ali se glasno brnenje dogaja tudi njim ali ne?

l0wc4 ::

Imel sem nofrost od Gorenja. Občasno - 2x na dan je brnel, cvilil, jamral ... potem je parkrat nekaj počilo in spet vse od začetka. Po enem letu, več tega nisem mogel prenašati, sem ga prodal za majhen denar enim, ki so ga dali nekam v klet, jaz pa kupil novega, ki teh težav ni imel. Serviser je bil pri meni, je rekel, da je to normalno.

Podobna tema:

hladilnik BEKO - pokanje

https://www.alter.si/tema/novi-kombinir...

https://www.podsvojostreho.net/forum/sh...

https://forum.over.net/forum/tema/pokan...

Upam, da bo kaj pomagalo.

3p ::

staar je izjavil:

A to še vedno ne spremeni dejstva, da želim slišati mnenja drugih uporabnikov, ki imajo novejše no frost hladilnike in ki verjetno vedo, ali se glasno brnenje dogaja tudi njim ali ne?

Ne, res pa forum z nekajsto? rednimi aktivnimi uporabniki ni najbolj učinkovit naslov za to? Če nič drugega imaš pri nakupovanju na spletnih portalih dve prednosti. Možnost 14-dnevnega vračila brez razlage. Možnost opisa dejanskega stanja pri oddaji recenzije, pri čemer se bo resen proizvajalec denimo na amazonu, na opis "nov hladilnik ropota kot star traktor" hitro oglasil in ti ponudil pomoč.

Kaj ti preostane:
1) Vračilo izdelka, če si ga naročil preko spleta, pa še ni minilo 14 dni od nakupa.
2) Poglej specifikacije hladilnika. Verjetno se hvalijo z nivojem hrupa, recimo "glasnost 39dB".
a) Če se na servisu že v izhodišču delajo neumne, in si prepričan, da je hladilnik glasnejši od oglaševane vrednosti, uveljavljaj stvarno napako.
b) Pokličeš serviserja, pa jo naj izmeri. Če ugotovi, da je kompresor preglasen...

Ben Dover ::

vnetidebater je izjavil:

Naš 15 let star hladilnik občasno poizkuša poslati kriptirana zvočna sporočila v oddaljeno galaksijo Andromedo.

Resno. Zvoki so mešanica zvokov kita grbavca in modema telefonske internetne linije.

Lol:))

Buggy ::

Podobno je pri mojem Gorenje. Pride v neko resonanco. Jaz sem ga zgoraj s papirjem malo "usprajcal" med element tako da je vedno dolocen pritisk na stranico od zgoraj in zvok, ko kompresor dela ni vec tako motec (sploh ponoci).

Ko se ti ta zvok pojavlja, probaj z roko z leve ali desne strani pritisniti, ce bo kaj drugace.
Sem imel pa na prejsnjem iste tezave (no frost oba) tam sem resil da sem ga dal na tisto plutasto/gumasto podlago proti vibracijam, ki je za pralne stroje.

LeQuack ::

Sploh ne vem kaj je fora da je kompresor pri vseh hladilnikih "odprt", ser pravi ni zaprt v neko zvočno izolacijo. Tudi če bi se zaprt grel bi lahko komot nek ventilator za hlajenje imeli.
Quack !

delfinus ::

Hoj, imam Bosch ene tri tedne. Model je KGN397LEP. Je glasen, ko dam kaj na novo v zmrzovalnik. Pa imam nastavljen hladilnik na 6C in -18C za zmrzovalni del. To lahko traja par ur.
Hladilnik kar hitro identificira, da je v zmzovalniku kak toplejsi kos in potem gre to v te iber ture kompresorja. Kot, da bi sam preklopil v super rezim. Kaksna je glasnot? Nisem meril, je zmerno moteca jap. Drugace, ce pa ne nalagam v zmrzovalnik pa je zelo tih in nemotec. Slisis samo tu pa tam rahlo delo kompresorja in pis ventilatorjev.
lp, D.

RedDrake ::

Jaz imam štiri leta starega Samsunga z nekim uber-duper-super inverterskim kompresorjem. Ker kljub optimizmu ni pasal v 30 let staro kuhinjo, ki je bila narejena za pol manjši hladilnik (in kjer original Gorenje čudo iz leta ~87' še vedno deluje), sem ga postavil v mojo delovno sobo. Kadar delam na PC-ju sedim cca 1,5m stran.
Občasno kaj poklja ali se pretaka, ampak res zelo občasno in tipično zelo tiho. Kompresorja ne slišim, oziroma je ventilator od PC-ja glasnejši (pa ni glasen, ker cel komp kuri 70W v velikem ohišju z velikim ventom). V sosednji sobi imam spalnico in ne slišim ne PC-ja ne hladilnika.
Gre za "nekaj podobnega" temu: Samsung - le da je 175cm visok, ampak funkcije so iste, cena je bila podobna okoli 400 EUR.

Glede na to da bom v kratkem menjal kuhinjo, bom sodeč po tej temi spet gledal Samsunga ...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri gospodinjski hladilnik? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12841015 (2810) klekej
»

Kateri hladilnik kupiti? (strani: 1 2 )

5515390 (8406) starfotr
»

hladilnik BEKO - pokanje (strani: 1 2 )

5314177 (6640) RED_line
»

Odpravljanje vonjav v hladilniku.