Forum » Pomoč in nasveti » Chrome in Edge potrdila/certifikati?
Chrome in Edge potrdila/certifikati?
z0mbie ::
Kako se z brskalnikoma Chrome in Edge odpira potrdila in certifikate? Prosim za pomoč.
Sistemski store uporabljata, nalozi jih v sistem. Dvoklik potem pa pac izberi opcijo glede na uporabo certa. Ali se bolje, zbrisi googlov spyware dol in nalozi firefox. V settingih imas opcijo za certifikate.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: z0mbie ()
vilser ::
Naložiš jih s certmgr.msc.
Sem naložil s certmgr.msc in ga dal pod konzolat1. Kako naj potrdilo odprem in preberem?
Kako se z brskalnikoma Chrome in Edge odpira potrdila in certifikate? Prosim za pomoč.
Sistemski store uporabljata, nalozi jih v sistem. Dvoklik potem pa pac izberi opcijo glede na uporabo certa. Ali se bolje, zbrisi googlov spyware dol in nalozi firefox. V settingih imas opcijo za certifikate.
Nimam store. A lahko jaz sploh to potrdilo odprem in preberem? Kje se nahaja? Ga ne najdem. Sem že probal dati na firefox, a mi tega ne dovoli, ker sem to že naredil na edgeju.
bambam20 ::
Nimam store. A lahko jaz sploh to potrdilo odprem in preberem? Kje se nahaja? Ga ne najdem. Sem že probal dati na firefox, a mi tega ne dovoli, ker sem to že naredil na edgeju.
Saj certifikat lahko izvoziš. Nahaja se v mapi, kamor se ti shranjujejo zadeve iz spleta.
Sem izvozu potrdilo. Sam ne vem, kje se to potrdilo nahaja?! Jaz ga hočem prebrati.
Nahaja se v mapi, kamor se ti shranjujejo zadeve iz spleta.
In kje je ta mapa? Jaz je ne najdem.
MrStein ::
Če imaš certifikat v certmgr, ga samo dvoklikneš in prebereš vse kar je.
Lahko ga tudi shraniš ("Copy to File..."), kjer te lepo vpraša, v katero mapo hočeš shraniti.
Lahko ga tudi shraniš ("Copy to File..."), kjer te lepo vpraša, v katero mapo hočeš shraniti.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
MrStein ::
Kam pa si uvozil? Načeloma gredo te stvari pod: Personal / Certificates /
Motiti se je človeško.
Če imaš certifikat v certmgr, ga samo dvoklikneš in prebereš vse kar je.
Sem 2x kliknu na certifikat v certmgr in informacije o certifikatu so zelo skope. Se ne gre v detajle. Očitno je edge zelo omejen. Na firefoxu kaže vse informacije. Nikoli več ne bom tega počel preko edgeja. Hvala!
V certmgr vidiš vse detajle.
Če kliknem v certmgr na certifikatu vidim ime in priimek, datum in kdo ga je izdal. Če pa grem pogledat isti certifikat (ampak pod drugim imenom) v firefox, mi pa kaže čist vse informacije tako, da ni res, kar praviš oziroma morda nekje grešim. Kaj moram narediti, da lahko vidim vse detajle certifikata preko certmgr?
darkolord ::
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Eksport SIGEN-CA certifikata brez geslaOddelek: Pomoč in nasveti | 6979 (6479) | chrush |
» | Ob vstopu na stran spletne banke mi ne ponudi okna s certifikatomOddelek: Pomoč in nasveti | 9230 (6914) | mepa |
» | Problem certifikatOddelek: Pomoč in nasveti | 904 (802) | MTB |
» | Težave z zagonom WinXP + še ostali križi in težave :(Oddelek: Programska oprema | 1133 (870) | |Luka| |
» | Izvoz digitalnega certifikata SIGOV!Oddelek: Programska oprema | 2012 (1965) | Pikalonica |