Forum » Operacijski sistemi » Dual boot, win 2k in Me
Dual boot, win 2k in Me
SkIDiver ::
Zarad sestrinih razširjenih potreb moram namestit na PC poleg win 2k tudi Me. Zanima me kako uštiman z partricijami na disku. Vsako na svoje to je seveda jasno. Obe morata biti menda primarne? Rad pa bi da bi se mi po defaltu bootali 2k. Kako torej uštimam zadevo da bo palilo?
Daedalus ::
Glede primarnih particij nisem čisto prepričan, samo misli, da ne rabijo biti obe primarne. Inštalacija pa gre tak, da najprej inštaliraš winME in pol w2k. Ko bojo w2k zaznali drug operacijski sistem na disku, bojo namestili bootloaderja in po defoltu bo prvi operacijski sistem w2k, drugi pa winME.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]
SkIDiver ::
En malenkosten problem. Win2k so že gor. Dodat morm še Me. Bootloader pa lahko tud kasneje nastavim da se primarno zaženejo 2k. Sam kako dat Me zdej gor. Oni bi se radi avtomatsko namestil na partricijo od 2k ker je le ta prva po zaporedju na disku. Pol pride prostor namenjen Me in na koncu še logični pogoni.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formatiral WinME na C: in ne morem več v Win2k! HELP!Oddelek: Pomoč in nasveti | 985 (868) | freejack |
» | WIN ME ?Oddelek: Programska oprema | 1544 (1368) | blue96 |
» | Win 98, Win ME ali Win 2k? (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 5391 (4533) | andrej |
» | W2K clean install help!Oddelek: Pomoč in nasveti | 2038 (1901) | andrej |
» | Znebiti se Win98Oddelek: Operacijski sistemi | 2236 (2074) | OrlyTM |