» »

Kako se logirati na ruter preko modema?

Kako se logirati na ruter preko modema?

lolipop2 ::

Hej!

Eno vprašanje... najprej pa slikovni prikaz :)

Torej imam modem Ubee, na katerega je pripet računalnik in še en modem (router?), ki pa je v sosednjem prostoru. Le-ta se uporablja za mislim da wi-fi in TV.

Sedaj bi rad na tistem Linksys modemu zmanjšal moč WiFi-ja, pa ne morem doseči nastavitveni portal dotičnega modema.
Če grem preko PC, se mi logira na moj Ubee modem.
Če grem na telefon, mi med Wi-Fi povezavami najde le Lynksis modem (kar je OK), ampak se ne morem logirati nanj. Še vedno se mi avtomatsko logira na Ubee modem, kljub temu, da je na njem WIFI ugasnjen.
Poskusil sem tudi, da kabel X, ki pelje v Lynksis modem, vklopim direktno v moj pc in potem 192.168. 1.1 ampak se ne morem logirati.

Ali se lahko kakorkoli preko svojega PC logiram na ta Lynksis modem in spremenim nastavitev WIFI-ja? Ne me pošiljat na google, ker tam mi vse deluje zakomplicirano.

Kot zadnja bilka, če lahko kdo po domače, korak po korak napiše, bom vesel.

Če ne, bom pač na zadevo pozabil.
Hvala

Ben Dover ::

Tisti kabel, ki si ga vklopil direktno v PC je na WAN portu, zato te ne pusti gor. Router ima drug IP, poveži se prek telefona na WIFI potem v WIFI meniju klikni na Linkysis in advanced options, tam ti bo pokazalo pravi IP. Za dostop boš potreboval še login za router, ki je mogoče default(google), če ni, pozabi na dostop.

Kakšen wifi analyzer android app ti pokaže še bolj podrobno, kot v default wifi seznamu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ben Dover ()

Vuli ::

zelo verjetno ima tvoj Linksys malo drgač IP.
ali pa, v Ubee-ju poglej kak IP ima Linksys, če imaš dostop do nastavitev.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vuli ()

na telefonu mi pokaže IP Address (192.168xxxx), Subnet mask (255xxxxxx) in pa Router (192.168xxxxx)

imam pa tudi geslo za router, tako da to ni problem. Vsaj upam, da je še isto, kot je bilo :D

Ben Dover.... a sedaj grem prek telefona na browser pa potem vpišem tisto cifro od ene izmed treh zgornjih opcij? Jao... tole ni za mene najbolj easy

||_^_|| ::

Če ima ubee IP 192.168.1.1, potem routerju ročno dodeli IP 192.168.1.2, pa bi moralo iti.

lolipop2 je izjavil:

na telefonu mi pokaže IP Address (192.168xxxx), Subnet mask (255xxxxxx) in pa Router (192.168xxxxx)

imam pa tudi geslo za router, tako da to ni problem. Vsaj upam, da je še isto, kot je bilo :D

Ben Dover.... a sedaj grem prek telefona na browser pa potem vpišem tisto cifro od ene izmed treh zgornjih opcij? Jao... tole ni za mene najbolj easy

Ja od routerja ane? A trollaš? :))

DostMam ::

Računalnik odnesite v sobo s TVjem in ga vklopite v eno od LAN vtičnic Linksysa. Ugotovite IP računalnika, ta bo 192.168.x.y in se priklopite na http://192.168.x.1. To je vse.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DostMam ()

Ben Dover, ne trollam. Samo ne spoznam se na te zadeve :-/

DostMam je izjavil:

Računalnik odnesite v sobo s TVjem in ga vklopite v eno od LAN vtičnic Linksysa. Ugotovite IP računalnika, ta bo 192.168.x.y in se priklopite na http://192.168.x.1. To je vse.

OK, IP od routerja recimo da imam... se pravi edina opcija, da bi laptop povezal z LAN vtičnico in se potem logiram na 192.168.x.y
Ni pa možnosti, da preko mojega PC to naredim?

Oz. če bi kabel X iz Lynksis WAN porta prestavil v LAN vtič, na drugem koncu poa v moj PC, bi tudi moralo iti?

Kako pa je potem z ostalimi nastavitvami... TV itd... bo to ostalo vse enako, če kabel preklapljam iz WAN v LAn itd?

Hvala.

Čaki ti maš fizični dostop, mi je delovalo, kot da ne moreš do routerja.. ;(( Preklopi WAN v LAN na routerju, kabel iz modema pa v PC, da se tudi prek WIFI dostopat in nastavit, čeprav se to kao odsvetuje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ben Dover ()

Ben Dover je izjavil:

Čaki ti maš fizični dostop, mi je delovalo, kot da ne moreš do routerja.. ;(( Preklopi WAN v LAN na routerju, kabel iz modema pa v PC, da se tudi prek WIFI dostopat in nastavit, čeprav se to kao odsvetuje.

Ja, imam... vendar "omejeno". ;) Zato me je zanimalo, če se da preko mojega PC. Ampak bo ta varianta s preklopom kabla OK.

Hvala... sedaj "štekam" in bo verjetno šlo. Če ne, pa se javim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

geslo za router

Oddelek: Omrežja in internet
71580 (1399) mulc007
»

Router v modemu, pravi da ni internetne povezave

Oddelek: Omrežja in internet
203049 (2231) Lukzii
»