Forum » Loža » Radiator greje kot zmešan
Radiator greje kot zmešan
deltron ::
Zdravo,
Ravnokar sem se vrnil domov in opazil, da je v stanovanju kot v savni. Mislim, da imam ta trenutek v stanovanji okoli 30 stopinj ali pa celo več. Ker tako visoke temperature ne prenesem sem preveril v čem je težava in opazil, da je na enem radiatorju termostatska glava zanič. Poškodba je opazna in najverjetneje termostatska glava ne potisne igle v ventil ko termostat dam na 1. Igla v ventilu deluje BP.
Zdaj pa zanima me kako naj popolnoma izklopim radiator. Spodaj sta dva ventila, ki zgledata kakor da imata inbus vijake. Je to to? Težava nastopi, ker sem študent v najemu in nimam inbusa pri roki. Sem klical lastnika stanovanja pa se mi ta ne javi..
Radiator je prekleto vroč, da se na njem lahko opečeš. Mogoče neumno vprašanje ali je možno, da se kaj zaneti?
Hvala
Spodnja ventila..
Ravnokar sem se vrnil domov in opazil, da je v stanovanju kot v savni. Mislim, da imam ta trenutek v stanovanji okoli 30 stopinj ali pa celo več. Ker tako visoke temperature ne prenesem sem preveril v čem je težava in opazil, da je na enem radiatorju termostatska glava zanič. Poškodba je opazna in najverjetneje termostatska glava ne potisne igle v ventil ko termostat dam na 1. Igla v ventilu deluje BP.
Zdaj pa zanima me kako naj popolnoma izklopim radiator. Spodaj sta dva ventila, ki zgledata kakor da imata inbus vijake. Je to to? Težava nastopi, ker sem študent v najemu in nimam inbusa pri roki. Sem klical lastnika stanovanja pa se mi ta ne javi..
Radiator je prekleto vroč, da se na njem lahko opečeš. Mogoče neumno vprašanje ali je možno, da se kaj zaneti?
Hvala
Spodnja ventila..
- spremenilo: deltron ()
nekoman ::
Probaj termostatski ventil obrnit iz 5 na * in obratno nekajkrat, včasih igla zašteka...
Pa okno odpri:)
Pa okno odpri:)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nekoman ()
Probaj termostatski ventil obrnit iz 5 na * in obratno nekajkrat, včasih igla zašteka...
Igla dela BP...Sem odstranil termostatski ventil in iglo nekajkrat potisnil ven in notri.
Zagotovo je težava v termostatu.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: deltron ()
phys ::
Če imaš kak navaden izvijač primerne velikosti, lahko z njim zapreš ventil, ki bi ga sicer z inbusom. Lahko tudi z ročajem majhne žličke, če le niso ventili preveč prijeli. Pa seveda pazi, da ne poškoduješ inbus luknje, če ne bo problem.
Če imaš kak navaden izvijač primerne velikosti, lahko z njim zapreš ventil, ki bi ga sicer z inbusom. Lahko tudi z ročajem majhne žličke, če le niso ventili preveč prijeli. Pa seveda pazi, da ne poškoduješ inbus luknje, če ne bo problem.
Hvala.. Nekaj se dogaja, ne vem pa če sem prišel do željenega rezultata... upam da vrtim v pravo smer 🤣
sbawe64 ::
Hm kupiš novo termostatsko glavo za cca 10 EUR.
In montiral bo novo glavo med delovanjem (brez orodja) ?
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
Dimnik ::
Seveda lahko glavo zamenja pri delovanju, za silo še brez orodja, gre z roko privit matico ob odprti glavi
mancini ::
Zakaj bi zamenjal glavo če igla potuje ven in not. Se pa glavo lahko zamenja kadarkoli, tudi med delovanjem.
Po moje bi moral zamenjati sam ventil, tega pa če nočeš poplave ne zamenjuješ ob delovanju centralne
Po moje bi moral zamenjati sam ventil, tega pa če nočeš poplave ne zamenjuješ ob delovanju centralne
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | radiatorska avt. termostatska glava (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 69295 (9103) | zpza |
» | Radiator standard priklopOddelek: Loža | 2650 (890) | Utk |
» | Radiator- regulacija toploteOddelek: Loža | 3453 (1780) | starfotr |
» | Radiator ropotaOddelek: Loža | 8446 (7135) | lucky13 |
» | ogrevanje hiše s termostatskimi ventiliOddelek: Loža | 21745 (13590) | vinetu |