Forum » Loža » YouTube prihodki (Google Adsense)
YouTube prihodki (Google Adsense)
telecaster ::
Pozdravljeni,
Sem brezposelen. Ustvarjam vsebino na youtube in začel sem dobivati denar preko donacij youtube superchat in oglaševanja. To vse dobim nakazano na moj bančni račun od Google Adsense. Trenutno so vsote 200-400eur mesečno.
Zanima me, kaj je najboljša varianta, ko bodo tej mesečni prihodki postali višji, saj bo potreben nek davčni prispevek.
Ena izmed opcij je normirani s.p.
Ali je opcija npr. da si plačujem zdravsteno zavarovanje + davek na dobiček?
V glavnem, kar iščem je, da je moja "finančna platforma" čimbolj enostavno zasnovana, s tem, da je vse legalno.
Hvala za pomoč!
Sem brezposelen. Ustvarjam vsebino na youtube in začel sem dobivati denar preko donacij youtube superchat in oglaševanja. To vse dobim nakazano na moj bančni račun od Google Adsense. Trenutno so vsote 200-400eur mesečno.
Zanima me, kaj je najboljša varianta, ko bodo tej mesečni prihodki postali višji, saj bo potreben nek davčni prispevek.
Ena izmed opcij je normirani s.p.
Ali je opcija npr. da si plačujem zdravsteno zavarovanje + davek na dobiček?
V glavnem, kar iščem je, da je moja "finančna platforma" čimbolj enostavno zasnovana, s tem, da je vse legalno.
Hvala za pomoč!
Vetrpiha ::
Če si brezposelni, si zavarovanje že itak moraš sam plačevati. Dohodke boš moral prijaviti tudi davčni.
Če furaš nadomestilo, je to to. Če si na socialki, boš hitro brez nje.
Superboyy ::
Pomoje je najbolj ugodna varianta normiran s.p. Enostavno vodenje računov na edavkih.
Lahko pa še pogledaš kalkulacijo, če ustanoviš d.o.o. in si zaposlen za minimalca. Pomoje dražje že zato, ker verjetno ne znaš sam voditi računov in boš rabil računovodjo - par 100 eur na leto za redne obračune plač in bilanco na koncu leta.
Lahko pa še pogledaš kalkulacijo, če ustanoviš d.o.o. in si zaposlen za minimalca. Pomoje dražje že zato, ker verjetno ne znaš sam voditi računov in boš rabil računovodjo - par 100 eur na leto za redne obračune plač in bilanco na koncu leta.
telecaster je izjavil:
Če si brezposelni, si zavarovanje že itak moraš sam plačevati. Dohodke boš moral prijaviti tudi davčni.
Kaj pa socialni prispevki?
Minimalka te stane tam okrog čuka, če se ne motim.
Groot ::
Z davčnega vidika je edina smiselna opcija normirani s.p. Se pa pozanimaj kako je z DDV glede na to da sklepam da ti plačuje Google US.
krneki ::
AdSense plačuje Google Ireland (tako je bilo pred kakšnim letom ko sem še bil na AdSense) tako da je treba bit še najmanj atipičen zavezanec za DDV.
krneki ::
Ni noben strošek. Edino moraš vsak mesec oddati ddv-o obrazec in pa če imaš priliv od podjetja iz EU, še vies-kp. Par minut dela če imaš malo računov.
OP, se je malce zaletel.
O tem razmišljaj takrat, ko boš tako daleč.
Za SP boš potreboval jurja in pol mesečno, da se ti bo splačalo.
O tem razmišljaj takrat, ko boš tako daleč.
Za SP boš potreboval jurja in pol mesečno, da se ti bo splačalo.
wwwampy ::
wwwampy ::
Hvala!
Nisem bil prepričan, ali gostovanje Googlovih oglasov na spletni strani pomeni prejeta storitev (torej 32a). Po drugi strani, pa mi oni plačajo za mojo storitev (gostovanje njihovih oglasov), torej dobavo storitve.
Nisem bil prepričan, ali gostovanje Googlovih oglasov na spletni strani pomeni prejeta storitev (torej 32a). Po drugi strani, pa mi oni plačajo za mojo storitev (gostovanje njihovih oglasov), torej dobavo storitve.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Monetizacija Youtube acounta v SLO (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24702 (13670) | otago |
» | AdSense plačilo preko Western Union-a v Sloveniji?Oddelek: Loža | 2108 (1787) | [D]emon |
» | adSense nakazilo in davekOddelek: Omrežja in internet | 2013 (1699) | [D]emon |
» | Nekaj vprašanj v zvezi z odpiranjem S.P.-ja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14940 (13502) | pirx |