» »

Pc se ne zbudi

Pc se ne zbudi

bbobst ::

Zdravo.
Imam mali problem. Računalnika načeloma ne izkljapljam, samo kakšen ponovni zagon sem in tja. Kar se tiče delovanja je bilo brez problema.Pred 3 tedni pa sem ga ugasnil za 3 dni ker me ni bilo doma. Ko sem ga hotel prižgati ,ni niti "prdnil". Sem staknil stranico in malo rukal zadeve in iztikal in ponovno vtikal konektorje.Nekaj časa ni bilo nič, nato pa se ne vem zakaj, zbudil. Sedaj pa je bil zopet 2 dni izklopljen in zopet ista zgodba, nič od nič. Od sebe ne da biti tistega piska. Probaval sem tako kot prvič, pa nič. Osnovna plošča je Asus M5A97 R2.0. Na plošci je samo nekaj od napajanja , ker gori ledica Standby power LED, utripa pa BIOS Flashback LED. Kako naj se lotim zadeve, kaj bi bilo lahko narobe? Prosim za kaksen namig.

shadeX ::

Napajalnik..

Zopet je čudežno oživel.
Bolše da nebi, bi vsaj lahko ugotavljal, kaj je narobe. Imam še en napajalnik , ki je bil prej v kišti in lahko probam , če je to uržah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bbobst ()

polozweii ::

Telbanc ::

bbobst je izjavil:

Zopet je čudežno oživel.
Bolše da nebi, bi vsaj lahko ugotavljal, kaj je narobe. Imam še en napajalnik , ki je bil prej v kišti in lahko probam , če je to uržah.

Evidentno je, da se igraš z ognjem. Garant tole ne bo dolg trajal, in bo nekej crknlo do konca.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

polozweii je izjavil:

Dabest !! Udri ga.

filip007 ::

Ja to me spominja na 14" Philips katodni na 486, če je monitor spremenil barvo si ga usekal po ekranu na sredini pa se je popravi spet nazaj.:D

Dobri stari časi, ko so batine še kaj naredile.
Prenosnik, konzola, TV, PC upokojen.

Trenutno je PC že 5 dni ugasnjen in bo še 2. Pa da ga vidimo. Bo kresnu al ne. Imam še tastar , delujoč,vendar malo švohnejši napajalnik in me ima, da ga takoj probam , če se original ne bo prižgal.

Zanimivo. Po 7 dneh pridem domov, vtaknem vtikač v 220, pritisnem tipko za vklop in nič.
Potem šarim nekaj drugega, češ, se bom kasneje vkvarjal z računalnikom in glej ga zlomka,
po nekje 15 minutah se komp prižge sam od sebe. VTF ????

Riff ::

a je možn0 da ti kaj šteka gumb za vklop ?

Gumb verjetno ni kriv, nisem pomeril, vendar ko je PC ugasnjen, se iz napajalnika sliši neko skoraj neslišno piskanje, ko pa pritisnem na gumb za vklop ,
pa se to piskanje malo poveča, torej gumb dela. Verjetno je kriv napajalnik. Opazil pa sem , da se je zmešala ura v Windowsih. Ali je to lahko kakorkoli povezano?

Han ::

Uro ima načeloma čez CR2032 baterija.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Težava za znoret (mrtev PC)

Oddelek: Pomoč in nasveti
81783 (1352) He-Man
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110896 (9487) inbox
»

PC se ne zažene

Oddelek: Pomoč in nasveti
131445 (1297) reef00
»

2 napajlnika v 1 plato.

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
251838 (1534) T0RN4D0
»

help plz!!!!!