» »

Razdrobljenost stavbnih zemljišč

Razdrobljenost stavbnih zemljišč

klihk ::

Katere koli hiše gledam imajo več pripadajočih stavbnih parcel, ki so kakšne tudi manjše od 200 kvadratov. Zakaj je temu tako? Ali ne bi bilo bolje, da je vse od istega lastnika ena parcela?

VeganCyclist ::

Jst mam "parcelo" cca 700m2, ki je sestavlena iz pomoje 7h parcel. Včasih je blo vse svoja parcela, sadovnjak, pot, vrt, cesta, hiša,....

Nedasemiveč ::

Bom tole temo ponucal za svoje vprašanje. Prejšnji teden mi je geometer razdelil parcelo (na zazidljivo in nezazidljivo) in dobil sem novo številko. Sedaj čakam še na to odločbo, kdo ve koliko časa ponavadi traja ta postopek (v Ljubljani)?

OracleDev ::

Če to spada pod ZUP (Zakon o splošnem upravnem postopku) potem morajo odgovoriti v roku 30 dni.

bauci ::

To nima nobene zveze z ZUP.
Najprej pritisni na geometra, da bo čim prej naredil elaborat parcelacije (delo v pisarni), ker pri nekaterih se lahko to zavleče par mesecev tudi do enega leta. Ker imajo veliko dela na terenu, pisarniško delo prišparajo za deževne in snežene dni. Ko bo geometer/pooblaščeni inženir geodetske stroke oddal elaborat na geodetsko upravo (če si ga pooblastil, da lahko on vloži elaborat), bodo tam najprej preverili ali elaborat ustreza vsem zakonskim zahtevam (če ne, ga bodo pozvali, da elaborat doplni, popravi) in šele potem bodo spremembe izvedli v svojih evidencah.

Nedasemiveč ::

Poslal mi je: prikaz spremembe ZKN, izračun površin parcel ter zahtevo za ponovni vpis stavbe v kataster stavb oziroma zahtevo za uvedbo postopka evidentiranja parcelacije (priloga: elaborat geodetske storitve).

bauci ::

Ali si ga pooblastil, da vloži elaborat v tvojem imenu na geodetsko upravo?
Poleg tega kar si napisal, mora na geodetsko upravo poslati tudi datoteke v predpisanem formatu.
Ko bo vse, kar je predpisano v Zakonu o evidentiranju nepremičnin in podazakonskih aktih (na kratko elaborat in predpisane izmenjevalne datoteke) poslal na geodetsko upravo, bo po vrstnem redu prispelih vlog, referent na geodetski upravi preizkusil ali so izmenjevalne datoteke brez napak in ali elaborat vsebuje vse zahtevane vsebine. Če bo vse ok, bo izdalna odločba in po pravnomočnosti le-te bo sproveden vpis v evidence geodetske uprave (zemljiški kataster) in potem še v zemljiški knjigi.
Če bo kaj narobe, bo geodetska uprava pozvala geodeta, da popravi/dopolni elaborat.
Lahko gre skozi v 14 dneh, lahko pa traja par mesecev.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bauci ()

Nedasemiveč ::

Še zdaj niso nič zrihtali (piše vloženo). Tko mal za filing, koliko časa se to vleče za nas navadne smrtnike. Zdaj so pa itak še sodne počitnice.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Merjenje kmetijske površine

Oddelek: Programska oprema
403311 (1816) profesjonalc
»

Kredit - zemljiško knjižno urejena nepremičnina

Oddelek: Loža
91987 (1090) bauci
»

Prodaja nevrisane nepremičnine v ZK ?

Oddelek: Loža
415558 (4442) telexdell
»

Se kdo kaj spozna na lastništvo, zemljo in mejniki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9220010 (10945) noraguta
»

Mejni kamni

Oddelek: Loža
204815 (4138) mikimisek

Več podobnih tem