» »

Chauvin je kriv za umor Floyda

Chauvin je kriv za umor Floyda

Temo vidijo: vsi
««
4 / 11
»»

FTad ::

UganiKdo je izjavil:

Pa se enkrat, ce se ne bi upiral aretaciji, do tega sploh ne bi prislo.
Razlika med tem ali se upiraš aretaciji, kot je razvidno iz posnetka ali ne, je v tem kako visoko kazen boš dobil. Ali pa v tem ali boš zadet s tazerjem, pa že to je totalen overkill. Niti pod razno pa ni to opravičilo za uboj.

Tukaj ni dvoma, ali bo policistka obsojena nenaklepnega uboja ali ne.

Gre se pa za to, da ne bodo pustili staremu znancu policije pobegniti, ker je verjetnost, da bo ob samem pobegu poskodoval tretjo osebo ali pa kasneje vse dokler ga ne najde policija kasneje zaradi le tega pobega in upiranaja aretaciji.

Ce bi vse kar spuscali, naj zbezi, ker ces "saj ga bodo ze kasneje dobili, pa mu dali pac vecjo kazen" je to zelo neumno.

49106 ::

UganiKdo je izjavil:

49106 je izjavil:

Policist je mislil, da je zakon. Vso srečo v zaporu.

UganiKdo je izjavil:

Predvsem pa tudi ne verjamem tej pravljici, ker človek je sposoben roko premaknit bistveno hitreje kot ji lahko nekdo sledi s pištolo in je to povsem zgrešena doktrina.

Kaj? Boš hitreje potegnil pištolo in nameril, kot bo nekdo, ki te že ima na merku, nameril tam, kjer te ne bo ubil?

O čem točno sanjaš? Govorim o tem, da boš hitreje premaknil roko v katero nekdo meri, kot je nekdo sposoben sprožit. Kar pomeni, da je v praksi na meji znanstvene fantastike, da bi policist sledil roki storilca, ki opleta s pištolo. Zato da iztegneš komolec rabi človeško telo 12/100 sekunde. Temu niti pod razno ne moreš natančno sledit s pištolo.

saj ne bos streljal v njegovo pištolo oziroma v rokko, porkamadona.

FTad je izjavil:

Gre se pa za to, da ne bodo pustili staremu znancu policije pobegniti, ker je verjetnost, da bo ob samem pobegu poskodoval tretjo osebo ali pa kasneje vse dokler ga ne najde policija kasneje zaradi le tega pobega in upiranaja aretaciji.

Ali res? Kakšna pa je ta verjetnost? In kaj je z oksimoroni

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

UganiKdo ::

49106 je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

49106 je izjavil:

Policist je mislil, da je zakon. Vso srečo v zaporu.

UganiKdo je izjavil:

Predvsem pa tudi ne verjamem tej pravljici, ker človek je sposoben roko premaknit bistveno hitreje kot ji lahko nekdo sledi s pištolo in je to povsem zgrešena doktrina.

Kaj? Boš hitreje potegnil pištolo in nameril, kot bo nekdo, ki te že ima na merku, nameril tam, kjer te ne bo ubil?

O čem točno sanjaš? Govorim o tem, da boš hitreje premaknil roko v katero nekdo meri, kot je nekdo sposoben sprožit. Kar pomeni, da je v praksi na meji znanstvene fantastike, da bi policist sledil roki storilca, ki opleta s pištolo. Zato da iztegneš komolec rabi človeško telo 12/100 sekunde. Temu niti pod razno ne moreš natančno sledit s pištolo.

saj ne bos streljal v njegovo pištolo oziroma v rokko, porkamadona.

In zato bo policist bo streljal v center telesa, kjer je največja verjetnsot, da bo ustavil storilca in s tem zaščitil svoje življenje oziroma življenje trejtjega.

Edino življenje, ki je bilo ogroženo v tem primeru, je bilo Floydovo. Takšni policaji se slej kot prej nafafajo debelga tiča.

Zgodovina sprememb…

49106 je izjavil:

Edino življenje, ki je bilo ogroženo, je bilo Floydovo. Takšni policaji se slej kot prej nafafajo debelga tiča.

Vidim, da nisi sposoben sledit dabati, škoda.

Debatiral bom s tabo, ki meniš, da je policist zakon, hahhahaha. Ti kar stoj na eni nogi, ker ti je policist reku, jaz zato ne bom.

Zgodovina sprememb…

D3m ::

Kje si pa to pobral?

A naš ti je rekel na 1 nogi?
|HP EliteBook|R7 8840U|

A nisi ti napisal, da je policaj žrtveno jagnje, ker je 10 min dušil človeka oziroma toliko časa dokler ni umrl?

P.S. Na eni nogi stojite ti, uganikdo in mato

Zgodovina sprememb…

dice7 ::

Fantje ce je potrebno policiste vedno ubogati zakaj jih ne ubogate, ko je potrebno nositi maske

Mato989 ::

dice7 je izjavil:

Fantje ce je potrebno policiste vedno ubogati zakaj jih ne ubogate, ko je potrebno nositi maske

Ker mi tega policist nikoli ni izrekel to mi govori Krek in Janša in še kdo... ko pa me bo zunaj policist ustavil in mi nekaj naročil bom pa to seveda storil, ker on je za mene uradna oseba in ga ubogam, drugo je če mi bluzi varnostnik ali redar...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

49106 je izjavil:

Debatiral bom s tabo, ki meniš, da je policist zakon, hahhahaha. Ti kar stoj na eni nogi, ker ti je policist reku, jaz zato ne bom.

Lahko kak citat kjer zagovarjam policijo v konkretnem primeru? Tolk da vem al si zabit al nepismen.

jshadlsa232 ::

Massacra je izjavil:

D3m je izjavil:

Torej hočete nekateri reči, da je gorilo od Floyda mogoče fentati s tem, da mu klečiš na hrbet/vrat.

Dobro, da vem, ko bom srečal medveda v gozdu ga bom s kolenom zadušil. :)

Grozljivo je, kako neumnega se delaš!
Tako kot vsi "narcisoisni in neinteligentni sociopati", katerih je med pristaši I.J.Jansharija daleč največ.

mtosev je izjavil:

Drugi policisti so pričali, da je tole deadly use of force in da tole ni del policijska postopka.

Pričali so policijski inštruktorji in vsi po vrsti trdili to, kar si napisal! Absolutno drži.

https://www.timesofisrael.com/idf-soldi...

Kaj so Zoom ure na FDV ze mimo?

link_up ::

Frajer pac, ki je zdaj mrtev. Nothing to see here.
In and Out

gddr85 ::

in še en frajer, ki bo moral pazit, da mu milo naslednjih 20+ let ne pade na tla med tuširanjem :))

D3m ::

Yo ahac. Discord when?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Massacra ::

s1m0n je izjavil:

Da napaka... Zato pa se uri in uporablja levo ali ne dominantno roko za uporabo tajzerja. Saj policistka hitro dojame kaj se je zgodilo, kakšno napako je naredila. Do tega pa prihaja prav zaradi preslabega urjenja in rutine uporabe teh manj smrtonosnih orožij. Pa seveda ukrepanja pod adrenalinom, pritiskom...

Če zaradi lastne napake policist/ka nekoga ubije, ga/jo niti "sveti peter" ne reši krivde za vsaj manslaughter - ipak je bil nekdo ubit in vzeto življenje!
Najbrž pa gre tudi za 2nd/3rd degree unintentional murder
(3rd degree unintentional murder poznajo sicer samo v 3 državah:Florida, Minesota in Pensilvanija).

Ker pa gre v tem primeru tudi za "nestrokovno uporabo" strelnega orožja, bo najbrž krivda še kaj več kot menslaugter (uboj na mah).

Le kako se lahko kvalificirana in usposobljena oseba zmoti pri uporobi strelnega orožja?!? Je takšna vrsta zmote "dovoljena"?

(tožilstvo bo seveda v obtožnici skušalo dokazati najbrž tudi 1st degree murder, a "o tom, potom").

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Massacra ()

gddr85 ::

glede na to, da je stvar afaik drugačne oblike in živo rumene barve, moraš bit mičken posebneža, da zamenjaš stvar za npr. en glock/sig/m9 pištolo, ampak ja, očitno je vse možno :P

Reycis ::

Težko je bilo sicer napovedat rezultat, ker dosedanja sodna praksa je bila, da so bili policaji v podobnih okoliščinah oproščeni po drugi stani pa je v tem primeru bil na porotnikih ogromen pritisk. Mred drugim so jim zavrnili zahtevo za izločitev iz dvorane in se na ta način zagotovi anonimnost.

Kar pa je bilo lahko pričakovati pa je to, da se strasti v nobenem primeru ne bodo pomirile. Praktično vsi novičarski poratli so še v isti novici kot je obsodba chavina poročali o novem primeru. Menda se je zgodilo celo med tem ko so mu brali obsodbo.

Sem največji rasist v Sloveniji in me boli patak za tega kekca. Kar naj se scvre v peklu. Ni nič drugega kto vojak sistema, ki ga preziram in prepričan sem, da je bil dejansko goodboi anti-rasist. Njegova obsodba bo za sabo potegnila to, da se bodo policaji izogibali takšnim situacijam (tki. ferguson efekt) in pa da bodo razno razni župani kot npr. Blackie McBlackhead zmanjševali sredstva za policijo. Posledica tega pa bo, da se bodo ubogi plemeniti črnci še bolj streljal med sabo. Prava tragikomedija. Podpiram.
Diversity is our greatest strength

Reycis je izjavil:

Težko je bilo sicer napovedat rezultat...

Med drugim so jim zavrnili zahtevo za izločitev iz dvorane in se na ta način zagotovi anonimnost....

Dejansko rezultata ni bilo težko napovedati, vsaj ne tistim, ki so si lani junija pogledali tole (in bili sposobni kritične distinkcije):

Sicer pa, od kod tebi podatek, da so bili porotniki javno znani?!?

"Fourteen jurors (12+2 rezervna), who will remain anonymous and unseen throughout the televised trial, will decide whether Chauvin should serve time in prison or be acquitted."

Če maš podatke o njihovih imenih, na plano z njimi!

UganiKdo je izjavil:

49106 je izjavil:

Lahko kak citat kjer zagovarjam policijo v konkretnem primeru? Tolk da vem al si zabit al nepismen.

A ne zagovarjaš streljanja policije v vitalne dele?

endelin ::

Kakšni retardi ste na tem portalu eni? Policist bo po vašem meril v roko ali nogo v akciji ko gre za življenje in smrt in odločajo sekunde? To poslušanje soyboyev je res utrujajoče. A mislite da so policisti robocopi? So samo ljudje. Vi akcije ocenjujete potem ko to gledate na youtube a ko se odločaš v momentu na mestu akcije je malo težje kajne?

Zanimivo bo gledat statistiko umorov čez 10 let ko je prišla da cancel kultura v igro z all cops bad mkay. Defund police mojstre propagandiste bi bilo potrebno aretirati zaradi sesuvanja ustavnega reda

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

endelin je izjavil:

Kakšni retardi ste na tem portalu eni? Policist bo po vašem meril v roko ali nogo v akciji ko gre za življenje in smrt in odločajo sekunde? To poslušanje soyboyev je res utrujajoče. A mislite da so policisti robocopi? So samo ljudje. Vi akcije ocenjujete potem ko to gledate na youtube a ko se odločaš v momentu na mestu akcije je malo težje kajne?

Saj res, zanimivo je to dejstvo, da po streljanju, recimo policista, zadeti človek umre! Ob vsej dostopnosti urgence v roku par (deset) minut!

Meni se bolj zdi, da policisti "NAMENOMA" ciljajo najbolj kardinalne dele telesa! Ali kako si ti razlagaš toliko smrti po takšnem streljanju?

(večkratnih strelov niti ne bom komentiral...)

Zgodovina sprememb…

Ciljaš tja kjer najlažje zadaneš tarčo - trup. Good luck v merjenje levega kazalca - medtem boš kot policaj že mrtev.
Težki, izredni stresni so trenutki tekom akcije. Težko je kriviti policista ko se odloča v delčku sekunde.

Če vidim duel scumbaga s pištolo in policaja s pištolo bom pač na strani policista četudi slednji "sprazni saržer".

Ampak ja ta debata o orožju je totalno offtopic tule

Zgodovina sprememb…

Massacra je izjavil:

Reycis je izjavil:

Med drugim so jim zavrnili zahtevo za izločitev iz dvorane in se na ta način zagotovi anonimnost....

"Fourteen jurors (12+2 rezervna), who will remain anonymous and unseen throughout the televised trial, will decide whether Chauvin should serve time in prison or be acquitted."

Bralno razumevanje imaš na psu. Napisal sem, da jim je bila zavrnjena želja, da niso prisotni na sojenju. Chauvin Trial Judge Denies Request For Jury Sequestration. Če ti misliš, da zaradi tega ni bil pritisk na poroto nič večji je to tvoja pravica. Vsekakor si že lepo demonstriral svojo sposobnost racionaliziranja dejstev po tvojem okusu in pri takih pacientih noben argument "ne prime".

endelin je izjavil:

Ciljaš tja kjer najlažje zadaneš tarčo - trup. Good luck v merjenje levega kazalca - medtem boš kot policaj že mrtev.
Težki, izredni stresni so trenutki tekom akcije. Težko je kriviti policista ko se odloča v delčku sekunde.

Če vidim duel scumbaga s pištolo in policaja s pištolo bom pač na strani policista četudi slednji "sprazni saržer".

Strel v trup ne pomeni smrti, razen, če "po nesreči" prestreliš srce/aorto/kakšno od glavnih ven.

Saj ne govorimo tukaj o " scumbagij s pištolo". To je popolnoma druga stvar!

(ampak ja, ne razumeš in ne ločiš med manslaughter in murder, predvsem pa ne ločiš med "scumbag imel pištolo v roki" in "scumbag celo prosil za svoje življenje").

Ja, indoktrinirani IJJ sledilci itak niste sposobni kritične distinkcije, ker ste indoktrinirani znotraj svojega STRAHU!(kot vsi bogaboječi)

Reycis je izjavil:

Massacra je izjavil:

Reycis je izjavil:

Bralno razumevanje imaš na psu. Napisal sem, da jim je bila zavrnjena želja, da niso prisotni na sojenju. Chauvin Trial Judge Denies Request For Jury Sequestration. Če ti misliš, da zaradi tega ni bil pritisk na poroto nič večji je to tvoja pravica. Vsekakor si že lepo demonstriral svojo sposobnost racionaliziranja dejstev po tvojem okusu in pri takih pacientih noben argument "ne prime".

Tvoje razumevanje je pa globoko pod nivojem "zdrave pameti".

Šele ti nisi prebral in razumel tega linka, ki si ga citiral.

(saj, trumptardna logika je največ, kar si spodoben dojeti)

Zgodovina sprememb…

Piši ti raje naprej za noroTV, "demokracijo" in podobno obskurno naslado (bogaboječih).

gddr85 je izjavil:

glede na to, da je stvar afaik drugačne oblike in živo rumene barve, moraš bit mičken posebneža, da zamenjaš stvar za npr. en glock/sig/m9 pištolo, ampak ja, očitno je vse možno :P

Ne, s pretežno verjetnostjo je ta "retard" nesposoben opravljati delo osebe s POOBLASTILI DRŽAVE!
(če pa je morda avtist ali barvno slep ali ima kakšno drugo motnjo senzornega živčevja, je pa druga stvar - a najbrž takšen posameznik nebi opravil šolanja za policista "in first place").

Massacra je izjavil:

Kakšni točno so bili motivi za izolacijo in za zavrnitev le te niti ni bistveno. Končni rezultat je vseeno bil točno takšen kot sem zapisal in zato je bila moja trditev tehnično gledano pravilna. In to je najboljša oblika pravilnosti. Poleg tega, če bi to sojenje potekalo deset let v preteklosti bi bil Chavin brez dvoma oproščen. Zato njegova obsodba ni bila tako zelo samoumevna kot si trdil ti. Ampak ja, tega uniparty NPCji zaslepljeni od svojega lastnega "moralno superiornega in pravičniškega" svetniškega sija ne vidite.

Reycis je izjavil:

Massacra je izjavil:

Kakšni točno so bili motivi za izolacijo in za zavrnitev le te niti ni bistveno. Končni rezultat je vseeno bil točno takšen kot sem zapisal in zato je bila moja trditev tehnično gledano pravilna. In to je najboljša oblika pravilnosti. Poleg tega, če bi to sojenje potekalo deset let v preteklosti bi bil Chavin brez dvoma oproščen. Zato njegova obsodba ni bila tako zelo samoumevna kot si trdil ti. Ampak ja, tega uniparty NPCji zaslepljeni od svojega lastnega "moralno superiornega in pravičniškega" svetniškega sija ne vidite.

We (moralno superiorni s svetniškim sijem pravičnika) follows Jesus from Nazareth.

And you? You follow church probably!

Ps: tudi zdravi pameti in znanju ponižno sledimo in se "iz dneva v dan" izobražujemo, predvsem pa smo, po Steinbecku sposobni spremeniti mnenje!
(zemlja seveda vsekakor zate je lahko še vedno flat).

Gogyto ::

OK, dejmo malo umirit te debate, kam bi kdo streljal.

Sam sem mnenja, da bi v marsikateri situaciji policaj lahko odreagiral drugače kot s streljanjem. Kamorkoli, razen morda v zrak. Na netu obstaja veliko posnetkov, ko človek beži stran, pa vseeno obleži mrtev. Obstaja veliko posnetkov, kjer je jasno, da orožja ni, pa je človek ustreljen. Take primere imam sam v mislih, je pa posledično potem seveda tudi težje primere gledat in komentirat brez vsaj malo empatije do žrtve rahlo težko. VEdno se najde črv dvoma, če se slučajno ne bi dalo bolje odreagirat. In ja, velikokrat je strel edina opcija, kar se na koncu tudi izkaže po raznih preiskavah in študijah.

Velikokrat pa na žalost tudi policaj ne razmišlja drugega kot to, kako bo potegnil pištolo. In TO je narobe.

WizzardOfOZ ::

Gogyto je izjavil:

Velikokrat pa na žalost tudi policaj ne razmišlja drugega kot to, kako bo potegnil pištolo. In TO je narobe.

Tam ima vsak imbecil lahko orožje, zato policaji morajo potegnit orožje al pa bodo mrtvi.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

49106 je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

49106 je izjavil:

O čem bluziš? Oziroma če uproabim idiotsko izražanje, ki si ga sposobne razumet: Kje so na Floyda streljal?

Ničesar nisem zagovarjal, zgolj zapisal sem kako je policija dolžna ravnat v določeni situaciji. In še 1001, pa vem da je za bebce tvojega kova to prekompleksno: Bistvno vprašanje je ali je policist sploh upravičen do uporabe strelnega orožja v specifični situaciji. Če je enkrat odogvor da, potem je sanjanje o tem, da bi moral streljat v orožje, nogo, ušes in ne vem kaj budalaština, ki jo zagovarjajo bedaki, ki o orožju in dejanski uporabi nimajo pojma.

49106 je izjavil:

UganiKdo je izjavil:

49106 je izjavil:

UganiKdo skuša na normalen način predstavit perspektivo policaja in zakona. In v neki meri ima prav. Tudi sam štekam tak point. Se je pa ravno tako izrekel glede primera Floyd in podal svoje mnenje glede nekaterih drugih primerov, omenjenih tule. Rahlo nasprotno temu, kar je pojasnjeval glede streljanja. Ne zagovarja streljanja per se, ampak bolj pojasnjuje okoliščine, pa tudi pravne podlage.;)

WizzardOfOZ je izjavil:

Gogyto je izjavil:

Tam ima vsak imbecil lahko orožje, zato policaji morajo potegnit orožje al pa bodo mrtvi.

BOm rekel takole - sami želijo obdržat to svobodo, potem je potrebno tudi to vzeti v zakup. Malo filozofsko vprašanje - človek bi mislil, da se bodo policaji prvi zavzemali za ukinitev orožja v javnosti, pa presenetljivo podpirajo svoj famozni amandma.. Bolano. Potem naj trpijo še posledice tega.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gogyto ()

Jaz vseeno mislim, da če orožje prepovedo, bo več mrtvih. Zdej tut kak kriminalc mal podvomi vase, ker ve da vsakdo lahko nosi orožje. Potem bo vedel, da ga imajo samo policaji in drugi kriminalci.

Gogyto je izjavil:

OK, dejmo malo umirit te debate, kam bi kdo streljal.

Sam sem mnenja, da bi v marsikateri situaciji policaj lahko odreagiral drugače kot s streljanjem. Kamorkoli, razen morda v zrak. Na netu obstaja veliko posnetkov, ko človek beži stran, pa vseeno obleži mrtev. Obstaja veliko posnetkov, kjer je jasno, da orožja ni, pa je človek ustreljen. Take primere imam sam v mislih, je pa posledično potem seveda tudi težje primere gledat in komentirat brez vsaj malo empatije do žrtve rahlo težko. VEdno se najde črv dvoma, če se slučajno ne bi dalo bolje odreagirat. In ja, velikokrat je strel edina opcija, kar se na koncu tudi izkaže po raznih preiskavah in študijah.

Točno to. Diskusija mora poteka na nivoju tega ali je uporaba orožja v konkretni situsciji sploh bila upravičena. Ko enkrat spustiš debato na nivo tega kam naj bi kdo streljaj je zadeva izgubljena, ker nihče pri zdravi pameti ne more zahtevat od policajev sterlskih sposobnosti robocopa. Tisto sekdno, ko se začne bluzit o tem, da bi policist rpavzarpav moral streljat v roko je s tem dana legitimnost uporabi strelnega orožja. In to je tisto, česar v EU praktično ne poznamo. Dokazno breme za upravičeno uporabo strelnega orožja je bistveno višje pri nas kot v ZDA. Ne eni ne drugi pa ne filozofirajo o tem ali je bilo iztreljeno 5 ali 7 metkov.

Današnej streljanje je jasen primer tega. Tole pa je situacija, ki jo je videl policist, ko se je moral odločiti kaj bo naredil:
https://images.24ur.com/media/images/10...

In debata mora bit okrog tega ali je ravnal pravilno, ko je uporabil strelno orožje. Ne pa prodajanje filmskih scenarijev, kako bi moral odstrelit nož iz roke.

WizzardOfOZ je izjavil:

Jaz vseeno mislim, da če orožje prepovedo, bo več mrtvih. Zdej tut kak kriminalc mal podvomi vase, ker ve da vsakdo lahko nosi orožje. Potem bo vedel, da ga imajo samo policaji in drugi kriminalci.

Praksa velike večine razvitih držav kaže, da se motiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: UganiKdo ()

Ja, razvitih držav. Amerika ne sodi mednje.

Massacra je izjavil:

endelin je izjavil:

Saj res, zanimivo je to dejstvo, da po streljanju, recimo policista, zadeti človek umre! Ob vsej dostopnosti urgence v roku par (deset) minut!

Meni se bolj zdi, da policisti "NAMENOMA" ciljajo najbolj kardinalne dele telesa! Ali kako si ti razlagaš toliko smrti po takšnem streljanju?

(večkratnih strelov niti ne bom komentiral...)

Seveda namenoma ciljajo center. Ko policist uporabi strelno orožje je primarni cilj da, nemudoma in 100% onesposobi storila. Ko je uporaba strelnega orožja upavičena je vse drugo nesprejemljivo. Ne pomeni pa to, da je zato vsaka uporaba strelnega orožja upravičena. Še več, upam si trdit da vsaka situacija v kateri ima policist možnost nekoga onesposobit s strelom v nogo ali roko po definiciji ni situacija, ki bi bila tako kritična da bi zahtevala uporabo orožja in bi jo bilo možno rešit tudi drugače.

Zgodovina sprememb…

Ne ciljajo vitalne dele telesa. Ciljajo trup, ker je najmanj možnosti da falijo in poškodujejo koga ali kaj drugega.

gddr85 je izjavil:

Bi lbi presenečen kako malo razlike je med tazerji in pištolo. Če damo na stran barvo (noben strelec v praktični situaciji ne gleda svojega orožja) je občute ko potegneš eno ali drugo presneto podoben. Moraš vedet da so tazerji, ki jih uporalbja polcija približno takšni:

Če imaš oboje khrati v roki je še največja razlika teža, ampak pod adrenalinom tega ne opaziš.

Zato je tudi pravilno, da policaj tazer in pištolo nosi na različnih bokih. In tudi tazer praviloma vleče z nedominantno roko (četudi potem strelja z dominantno), da do takšnih napak ne sme priti. Na žalost pa številni policisti v ZDA tega ne držijo in vajveč kar naredijo, je da nosijo tazer na kontra boku vendar nameščen za poteg z dominantno roko. Kar pa IMO ni dovolj. Glede na namen tazerja 1-2s, ki sta potrebni da ga prestaviš iz roke v roko ne odtehtata situacij kot je bila ta o kateri je govora.

WizzardOfOZ je izjavil:

Ne ciljajo vitalne dele telesa. Ciljajo trup, ker je najmanj možnosti da falijo in poškodujejo koga ali kaj drugega.

Cilja se center telesa iz več razlogov:
- največja verjetnost zadetka
- najmanjša verjetnost preboja
- prisotnost številnih vitalnih organov, ki bodo storilca zagotovo ustavili.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

Sorry, tole je debilna izjava, pobrana najprej od NRA. Ki jo več kot očitno negirajo situacije po celem svetu. Po drugi strani - kaj če zadeva eskalira tako daleč, da se organizirajo skupine, ki bodo 'branile' določene teritorije, način življenja, raso, vero...? ZA mir in red v državi naj bi skrbela policija in v skrajni fazi vojska. Vse ostalo je prodajanje megle. Hitro pridemo do divjega zahoda, linčev, pobojev, eksekucij...genocida...

Pa sej to je problem, da imajo milice, organizirane skupine,..., in marsikatera sploh ni prepovedana. Linčev je verjetno med hillbiliji in rednecki tudi še vedno dovolj že sedaj.

Oni to že vse imajo, ti bi jim pa orožje prepovedal? Ja mogoče bi potem v ene dveh do treh generacijah prišlo do tega, kjer smo mi sedaj. ampak bi jih bilo pa kakih 100 milijonov manj.

Zgodovina sprememb…

To imajo načeloma še vse pod kontrolo in nadzorom. So pa itak tudi obveščevalne službe same podale oceno, da največjo grožnjo ZDA trenutno predstavljajo ameriški desni skrajneži, kar je, vsaj meni, dovolj povedno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gogyto ()

It's so hard listening to what a cop says:

Gogyto je izjavil:

To imajo načeloma še vse pod kontrolo in nadzorom. So pa itak tudi obveščevalne službe same podale oceno, da največjo grožnjo ZDA trenutno predstavljajo ameriški desni skrajneži, kar je, vsaj meni, dovolj povedno.

Ker se gredo politično korektnost. Sej je pri nas podobno, če bo skin enga na gobec bodo vsi pisali o rasizmu, nacistih, če 2 maročana posilita žensko, se skrije pod preprogo in se ju pošlje v nemčijo za nagrado.

Gogyto je izjavil:

To ti lahko pove samo, da je Amerika pod internim napadom ze leta in ne od desnicarskih skrajnezev, ki v organizirani obliki (beri sponzorirani iz strani korporacij in ngojev) sploh ne obstajajo. Na drugi strani si imel mirne demonstracije 2020. Kmet.

Barakuda1 ::

Ob prebiranju teh komentarjev moram priznati, da sem naravnost ganjen. Vse do dandanes, si sploh nisem mogel predstavljati, koliko genialnih pravnih strokovnjakov in poznavalcev ameriškega pravnega sistema (posebej s poudarkom na kazensko-pravnem področju) premore ena majhna državica kot je R SLO.

Tako sedim za ekranom in razmišljam (za razliko od Radmiloviča, ki sedi v močvirju), kaj neki je narobe s to Slovenijo, da teh izjemnih pravnih strokovnjakov, ne uporabi v domačem sodstvu. Če pa ne že tam, pa vsaj v pripravi zakonodaje.
Tak pristop, do teh pravnih genijev (ne morem sim kaj, kot da jih tako imenujem) bi bila "prava stvar".

A je tako, ali ne?!
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Barakuda1 ()

WizzardOfOZ je izjavil:

Gogyto je izjavil:

Ker se gredo politično korektnost. Sej je pri nas podobno, če bo skin enga na gobec bodo vsi pisali o rasizmu, nacistih, če 2 maročana posilita žensko, se skrije pod preprogo in se ju pošlje v nemčijo za nagrado.

Obsodbo Maročana, ki je storil ravno to, posilil neko žensko, bi prosim lepo navedel tukaj?

Barakuda1 je izjavil:

Ob prebiranju teh komentarjev moram priznati, da sem naravnost ganjen. Vse do dandanes, si sploh nisem mogel predstavljati, koliko genialnih pravnih strokovnjakov in poznavalcev ameriškega pravnega sistema (posebej s poudarkom na kazensko-pravnem področju) premore ena majhna državica kot je R SLO.

Tako sedim za ekranom in razmišljam (za razliko od Radmiloviča, ki sedi v močvirju), kaj neki je narobe s to Slovenijo, da teh izjemnih pravnih strokovnjakov, ne uporabi v domačem sodstvu. Če pa ne že tam, pa vsaj v pripravi zakonodaje.
Tak pristop, do teh pravnih genijev (ne morem sim kaj, kot da jih tako imenujem) bi bila "prava stvar".

A je tako, ali ne?!

Ne, ni. Ddr. Jaklič, ne glede na temelj in vsebino določene ustavne pritožbe, vedno in eksplicitno zavzame stališče, ki je po "volji/godu" SdS oz. IJJ!

LAHKO TO MOJO TRDITEV NEGIRAŠ? (primer odločitve Ddr. Jakliča, ki je nasproten moji trditvi)

Zgodovina sprememb…

https://www.vox.com/22360290/black-live...
kako presenetljivo.

Upam da bo sedaj konec z bizarno "defund police" retoriko, ki ni vzdržna.

Zgodovina sprememb…

Barakuda1 ::

Massacra je izjavil:

.............. (ostalo izpuščeno)

A je tako, ali ne?!

Ne, ni. Ddr. Jaklič, ne glede na temelj in vsebino določene ustavne pritožbe, vedno in eksplicitno zavzame stališče, ki je po "volji/godu" SdS oz. IJJ!

LAHKO TO MOJO TRDITEV NEGIRAŠ? (primer odločitve Ddr. Jakliča, ki je nasproten moji trditvi)

...ali naj tvojo repliko razumem, kot da je večino pravnih stališč v tej debati, zavzel Dr. Jaklič osebno?
DA ali NE.
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Barakuda1 ()

LeBron James, vrhovni sodnik, tožilec in porotnik

LeBron James now-deleted tweet targets officer in Ohio police shooting: 'YOU'RE NEXT'
https://www.foxnews.com/sports/lebron-j...

Zgodovina sprememb…

««
4 / 11
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

O mučenju (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / NWO
19043524 (37829) jype