» »

Bootstrap container

Bootstrap container

Netrunner ::

Ve kdo za kakšen tehnični razlog zakaj pri bootstrap-u moraš dajati "container" okoli "row" elementov? Saj mi je jasno kaj naredi, vendar enak učinek dobiš če row-u daš max-width po breakpointih in margin 0 auto.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

kuall ::

Easily center a page's contents by wrapping its contents in a .container. Containers set max-width at various media query breakpoints to match our grid system.

@kuall => kaj si spregledal da sem napisal "Saj mi je jasno kaj naredi"? Mene zanima zakaj bi bila prednost še en odvečen wrapper element če je minimalen css stil na .row naredi isto.

V bistvu element brez veze, balast kot je v navadi pri bootstrapu. Max width na row daš in efekt je popolnoma enak, s tem da se znebiš enega nivoja globine.

namen je ravno to, da ti ni treba zraven vsakega rowa pisat tisti tvoj dodaten css.

plus tu je še logični organizacijski vidik, da ko vidiš container lahko veš, da je začetek/konec row-ov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

Se pravi tebi se zdi bolj pametno naredit to:
<div class="container">
  <div class="row>
    <div class="col-6">...</div>
  </div>
</div>

kot pa to:
<div class="row mojfix">
</div>

??

Noben loigični organizacijski vidik ni to ampak damo balast kar naredi večjo nepreglednost pri daljši kodi

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Netrunner ()

seveda je prva opcija boljša zaradi dveh razlogov:
1. bolj standardna je. če bo nekdo prevzel tvojo kodo mu ne bo treba gledat, kaj dela mojfix
2. ti imaš manj dela, ker ti ni treba pisat mojfix.

Kar se 1 točke tiče se bi še nekako strinjal, vendar pogledati kaj dela en dodaten CSS ni neko napredno znanje in vsak kolikor toliko sposoben css develioper bo takoj videl point.
Z točko 2 pa si mimo usekal, saj je lažje dopisti eno besedo .row-u kot pa dati wrapper okoli.

Zgodovina sprememb…

moraš še kreirati mojfix class v vsakem projektu na novo.

kuall je izjavil:

moraš še kreirati mojfix class v vsakem projektu na novo.

In to je problem zakaj?

Kaj ti ko delaš, ali dejansko napišeš kakšen svoj CSS, ali si eden tistih ki dela samo s tistim, kar bootstrap ponuja?

Zgodovina sprememb…

Netrunner je izjavil:

In to je problem zakaj?

Ti raje povej, zakaj ti je problem napisat dodaten div, ki ima namen večje organiziranosti in standardnosti kode. Jaz če je le možno uporabljam standardne funkcije in se izogibam nekim wrapperjem in trikom, ker to poenostavi kodo. Drugače pa moraš čez 1 leto ko si že vse pozabil razmišljat, kaj točno dela mojfix.

mogoče sprašuješ, zakaj ni mojfix del standardne boostrap knjižnice. no, poi moje bi to bilo manjša organiziranost kode, ker zdaj imaš samo container in row, ti bi pa raje imel
kombinacijo:

row
row container

kar je za moje pojme grše kot:

row
container

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

Ni da je problem napisati, ampak če imaš dizajn kjer je na eni strani več elementov od katerih so nekateri 100% široki nekateri pa so znotraj maksimalne širine in stranka želi, da ima možnost te elemete sama dodajati in urejati po želji. V takem primeru moraš vsaki vrstici dat wrapper okoli, kar je debilno, če ima vsak row še container okoli.

Nevem kako delaš ti vendar jaz skušam narediti čimbolj optimalno kodo brez balasta in en enostaven CSS to rešit.

Čw imaš kompleksen dizajn se ne moreš zanašat samo na "standardno knjižnico" in moraš marsikaj dodelat in ne vidim težav v dodatnem classu ki poenostavi zadeve. Dodaten class dela težave samo neizkušenim CSS developerjem, za katere pa se ne sekiram

Kdo komplicira je stvar debate vendar nevem zakaj vidiš problem v enostavnem classu ki ti izniči en nepotrebni nivo :)

Počakajmo še koga drugegam da se vključi, da vidimo kako pestro bo postalo :D

Zgodovina sprememb…

Mohimm ::

Container so si pač zamislili bootstrapovci kot njihov osnovni element za take zadeve.
Kot je omenjeno gor, imaš prenosljivost, avtomatsko skaliranje ko skačeš med layouti, če spremeniš "temo" se zadeva lahko drugače prikazuje, lahko dodaš labeling "tabeli", # jump-e... Normalen text editor pa ti bo itak obarval in ne bo nič kaj težje razbrati še enega levela abstrakcije.

Tisto dodatno vrstico ti server itak zip-a med prenosom, browser pa razpakira v mikrosekundi...

Če ti je toliko do "optimalnosti" potem vrži stran bootstrap, in spiši vse od nule :)

Prenosljivost imaš tudi z dodatnimi custom class-i če le te vključiš kjer to potrebuješ.

O kakšni spremembi teme ti govoriš? Upam da se ne nanašaš na jajca od Wordpress-a in njihovih tem. Jaz govorim o custom dizajnu namenjen specifični stranki kjer se tema ne zanemnja ampak se naredi prenova celotne strani po X letih.

Ni problem v preglednosti, saj z vsakim editorjem je lepo pregledno. Kako kaj server deluje tukaj ne igra vloge. Saj ne rečem da je performance bistveno slabši, sploh se ne gre zato. Moje primarno vprašanje je bilo ali je kakšen tehničen razlog da je tisti element potreben. Predvsem me je zanimajo če je še kaj več povezano s tem kot max width.

Stran z bootstrap-om je lahko solidna in optimalno narejena vendar moraš prej pometati balast iz boostrap-a. Seveda se nanašam na sass verzijo kjer določiš kaj želiš in kaj ne in ne ročnim popravljanjem že generirane CSS kode.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

[CSS zagonetka] Div dinamični resize

Oddelek: Programiranje
11835 (582) dope1337
»

Prikaz strani na različni resoluciji-Joomla

Oddelek: Izdelava spletišč
151962 (1690) kr?en
»