» »

Sony stolp vendar drugi zvočniki ali lahko....!?

Sony stolp vendar drugi zvočniki ali lahko....!?

--Switch-- ::

Lp!
Ker sem pred tedni skuril zvočnike od stolpa Sony MHCRX77(ne me vprašat kako) moram zdej kupiti nove. Gledal sem zvočnike Sony SS-MB200H ki so nekje primerljivi s tistimi originalnimi na stolpu, če ne še boljši. Mam pa par vprašanj:
-Glede nato da so bili originalni zvočniki 6ohmski kaj lahko na stolp priklopim 8ohmske?
-In ali lahko na ojačevalec ki naj bi bil 80W(RMS) priklopim te zvočnike ki lahko na max delujejo pri 100W normalno pa pri 50W? Veliko jih govori da prodajalci in firme pač na stolpe nabijajo te cifre češ da so 80W RMS (v mojem primeru) v bistvu pa so manj!? Tudi jst mislim da malo pretiravajo ker če pogledate npr.100W ojačevalec kot komponento in ga primerjate s tistim na stolpu je slednji dosti manjši(tranzistor in hladilna rebra)!
-Kako lahko izmerim koliko W dejansko proizvede stolp?
Lahko mi pa tudi priporočate kakšne zvočnike ki bi bili primerni za stolp in katerih cena nebi presegala 30.000SIT!

Hvala za vse odgovore!

glinik ::

Z eno besedo,najebo si ;(

Tudi jaz sem že hotel priklopiti zvočnike na navaden stolp,pa veš kaj je ven prišlo?;(( 8-O ;( :\ ;(( :O :( ;(( ;( ;((

Bas je tako pajtlalo (not in ven) da sem takoj vse izklopil.Nato sem se malo pozanimal,zakaj to?Ojačevalec v stolpu je katastrofa,njegova moč je nekakor optimizirana na zvočnike,ki so priloženi.Če ti piše 2X80W RMS,potem veš da je ta ta cifra delansko 2 do 3 X manjša ;( !Pri ojačevalcih je recimo vseeno koliko ohmski so zvočniki,izkoristek je manjši če je zvoč. npr. 4 ohmski,ojač. pa 8.Najbolje je če sta ojač in zvoč. enake impedance-najmanjše izgube moči.

Jaz mislim,da edini zvočniki ki ti bodo spet špilali na stolpu so ti original tovarniški od Sonyja in natančno od tega modela.Zvoč. pa si skuril,ker si dal "equilajzer" na ful,kar pa je najpomembnejše je to da je ojač. v stolpu za en kurc-preveč si ga pičil!!!Prišlo je do prevelikega popačenja signala,tako dasi navitje basa skuril.Tudi jaz se že to storil ;( .Popravilo me je 5000sit po kom. stalo.Jebi ga:)

Žal,slabo se ti piše;(

Lp

zile ::

Zvočnike daj previt na novo.

--Switch-- ::

Muziko sem vleku iz računalnika na katerih je linux in se pač dal vse drsnike do konca in zgleda da ma aumix kot nek gain da še bolj pojača signal. Sicer sem slišal da je hreščalo...ampak žurka pijača...pa jih je skurlo, to sem šele naslednji dan opazu...bass dela(dokaj normalno) visok in "srednji" pa sam hreščita pa neki malega dajata iz sebe...ma še kdo kakšen predlog?

glinik ::

He he,pravi si mi ti :D

Poldi112 ::

Kupi komponente. Ko se ti naslednjic to zgodi enostavno kupis nov zvocnik, starega ki mu dela bas pa zapres v omaro in imas woofer :)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kaj se zgodi...

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
222421 (1923) DimmniBurek

Samogradja Subwooferja!!!!!

Oddelek: Zvok in slika
286109 (5678) CaqKa
»

Ojačevalc za avto + SubWoofer

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
312620 (2288) _Dejan_
»

glasbeni stolp (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
714439 (3860) Xgeneration
»

Razlika med watti?

Oddelek: Zvok in slika
102122 (1945) LordWorm

Več podobnih tem