» »

Obeski in pomoc pri najdbi predmetov, kaj kupiti

Obeski in pomoc pri najdbi predmetov, kaj kupiti

SmeskoSnezak ::

Hey.
Marsikomu se lahko zgodi, da kdaj kaj izgubi. Kljuci od avta, brezzicne slusalke, knjige, ip.
Kaj je na razpolago, da ni prevec tehnolosko, temvec vseeno bi nekomu pomagalo najti, kam je zalozil kaksen predmet? Obstajajo kaksni obeski, kaksne sponke, nekaj kar lahko z lahkoto das na vsak predmet, ki ga ne zelis izgubiti, a ni prevec nerodno za uporabo?
Opazila sem po par trgovinah, da imas obeske, ki se svetijo v temi. Nekaj v tem stilu bi zelela kupiti.

Kaj pa tehnoloske resitve? gps/bluetooth/rfid? Aplikacije na telefonu? Zemljevid prek spleta? Kako to deluje? Je kaksna odprtokodna resitev, a in zasebnostno preverjena... (aka Signal ali podobne resitve, ki so baje full hude za zasebnost, a baje nezlomljive)
In ce je odgovor, Da. Kaj se priporoca?

LP,
Smeska.
@ Pusti soncu v srce... @

matobeli ::

chipolo, podpri domače zadevšne :)

hipertija ::

chipolo, vsekakor... imaš še pa sedaj od appla nek preplačan drek.

še link: https://chipolo.net/sl?gclid=EAIaIQobCh...

kupil kolegu, ki je uspel izgubiti ni da ni
Prekle za kurnk

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak ::

Kako pa to namestis, na primer v knjigo, na ocale ali pa na brezzicne slusalke?
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

Heisenberg ::

Sam imam od samsunga tole
https://www.businessinsider.com/what-ar...

dobil sem zastonj poleg telefona in imam sedaj na ključih.

če bi to dejansko kupil zelo dvomim.

ker vse te stvari delujejo samo v dosegu bluetootha

Leko ::

hipertija je izjavil:

chipolo, vsekakor... imaš še pa sedaj od appla nek preplačan drek.

še link: https://chipolo.net/sl?gclid=EAIaIQobCh...

kupil kolegu, ki je uspel izgubiti ni da ni

Chipolo je sranje. Imam dva doma. Stran vržen denar.

matobeli ::

Katera funkcija ti pa ne deluje kot bi mogla?

OracleDev ::

Imel chipolo pred več kot letom dni. Edinkrat ko sem ga res rabil je šla baterija in tud na splošno ko sem ga kdaj želel preveriti je vse skupaj štekalo. Tako kot je kolega rekel, stran vržen denar.

SmeskoSnezak ::

Ne razumem. Kaj torej priporocate? Nekaj, kar je reliable bi bilo najbolje. In kako to nalepiti ali vstaviti: v knjigo, na ocale, slusalke, denarnico, itd. ? Kako ali kaj pa na prenosnik? Mobitel?
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

nejcek74 ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Ne razumem. Kaj torej priporocate? Nekaj, kar je reliable bi bilo najbolje. In kako to nalepiti ali vstaviti: v knjigo, na ocale, slusalke, denarnico, itd. ? Kako ali kaj pa na prenosnik? Mobitel?

za telefon imaš "find my phone", dokler baterija dela ne rabiš drugega
ostalo:
1. sprijazni se z obeskom, ki binglja z vsake naprave, ima tehnične omejitve dosega, imej pod nadzorom stanje baterije
2. uporabi način, kot je v navadi zadnjih 150.000 let, kombinacija zavedanja svoje okolice in spominjanja

hipertija ::

kje pa je glava? Razmišljanje? Tehnika poneumlja... hrana lajša lakoto a redi, neumnost lajša internet, a jo še bolj poneumlja
Prekle za kurnk

Leko ::

matobeli je izjavil:

Katera funkcija ti pa ne deluje kot bi mogla?

Zvok v sledilniku je zelo slab tako da če si oddaljen več kot 5m ga skorajda ne slišiš več (oglašujejo 95 do 120dB JA PA JA DE-saj nisem gluh). Aplikacija je eno veliko sranje, če nimaš vedno vklopljenega bluetootha je vse skupaj neuporabno. Pa še prevelik je. Kupil sem dva(PLUS), to je skoraj 50€. Podobne zadeve dobiš preko ebaya in podobnih spletnih strani že veliko veliko ceneje. Preizkušal več kot mesec dni.
Suport nesposoben. Ponujajo ti neke brezvezne rešitve, ki jih verjetno vsak že sam preizkusi preden sploh pišeš na suport. Na GP eni in isti odgovor: Vsak odgovor je: Zdravo, za boljše nastavitve nas kontaktirajte na help@chipolo.net - tu smo za vas. Chipolo Support
Zdravo, za boljše nastavitve nas kontaktirajte na help@chipolo.net - tu smo za vas. Chipolo Support
Zdravo, za boljše nastavitve nas kontaktirajte na help@chipolo.net - tu smo za vas. Chipolo Support...
Veseli bi bili če si vzamete minutko časa in nam na help@chipolo.net napišete kaj vam ni všeč, tako da vemo kaj lahko izboljšamo. Lep pozdrav!...
Se opravičujemo za kakršnekoli težave, ki smo jih vam povzročili. Če želite nas lahko kontaktirate na help@chipolo.net za pomoč...
Kar je pozitivnih komentarjev jih verjetno sami pišejo, da si dvignejo ratio.
V parih letih niso naredili nič na izboljšavi in na predlogih, ki so jim bili dobronamerno poslani.
Torej, še enkrat, če nisi povezan oziroma nimaš ves čas vklopljen bluetooth je zadeva neuporabna. Telefon beleži zadnjo lokacijo Chipola preden se je prekinila povezava in če nisi povezan se ta lokacija normalno da vmes lahko večkrat spremeni. Če bi hotel bit vedno na tekočem bi moral osveževat lokacijo tako, da bi na vsake toliko časa vklopil bluetooth pa še to bi moral biti v bližini chipola. Samo zaradi chipola pa ne mislim imet non stop prižgan bluetooth. Pa tudi, kot je nekdo že povedal ravno takrat, ko potrebuješ ne dela, večkrat pride kaj vmes, ko moraš izklopit telefon, BT... in ravno takrat potem izgubiš lokacijo in je spet brezveze.
Preizkušano na več različnih telefonih(znamkah). Kljub vedno prižganem BT. Zadeva ne deluje. Tudi aplikacija bi morala vedno bit prižgana (v nastavitvah omogočeno delovanje v ozadju, omogočena vsa dovoljenja, vse dodatne aplikacije...) lokacije ne prikazuje točno, domet komaj kakšnih 10m (oglašujejo 60m-JA PA JA DE-mogoče zunaj na odprtem, res brez kakršne koli omejitve) v stavbi še 10m ne, seveda čist odvisno od telefona oziroma BT dometa in ovir.
Kot prvo kar bi morali naredit je pojačanja glasnosti oziroma druge glasnejše melodije ali dodajanje melodij po lastni želji iz shrambe telefona in kakšna dodatna nastavitev v aplikaciji, ki bi kljub izključenemu bluetoothu avtomatsko v ozadju osveževala lokacijo v smislu, da bi v ozadju prižigala bluetooth za par minut.
Teh predlogov ne upoštevajo. Kot rečeno v parih letih niso naredili ničesar na posodobitvah, čeprav na njihovi strani ali na GP pišejo o ne vem kakšnih posodobitvah.
Tako da ja, škoda stran vrženega denarja. Dober so me nategnil. In koliko je takih. Pač kupiš z dobrim namenom in ja saj je slovensko... Potem se pa še tu najdejo nekateri, ki to promovirajo, kaj si pri koritu, da tako priporočaš ali pa ga še v živo sploh nisi videl.
V glavnem. Ne priporočam.

matobeli ::

Več kot očitno je da se ne zavedaš tehničnih omejitev uporabljenih tehnologij.

Sicer pa, predlagaj boljšo alternativo, OP išče...
Aja ni je. Ker vse delujejo skoraj enako.

Leko ::

Nč bat dobro se zavedam in poznam te tehnične omejitve.
Zadeva je neuporabna.
So alternative in to veliko. Če pogledaš samo na ebay je tega malo morje. Ja vse je isto sranje so pa vsaj cenejše, če že hočete bit nategnjeni.
Ti matobeli si pa očitno pri koritu, glede da jih tako zagovarjaš.

SmeskoSnezak ::

Tema je o tem, kaj se priporoca? Kaksne resitve obstajajo? NFC? Verjetno mora biti zelo blizu, da dela... ampak, dokler se zazna predmet in shrani lokacija, ko gres stran pac ostane lokacija na zemljevidu, kjer se je prej shranilo. Bluetooth? Ocitno je vecina izdelkov nevredna nakupa, ce se pravilno bere tukaj? RFID tehnologija? Ne poznam. Kaj je torej zanesljivo? In kaksne so ostale resitve? Kako nalepiti ali vstaviti: v knjigo, na ocale, slusalke, denarnico, itd. ? Kako ali kaj pa na prenosnik? Mobitel? Obstaja sploh kaksna resitev, kot nalepke? Ali jih je vecina obeskov?
Smeska
@ Pusti soncu v srce... @

matobeli ::

NFC, RFID in podobno delujejo na par cm, wifi in BT sta edini opciji. Ker pa imamo telefon večinoma prižgan kot wifi odjemalec (in ne kot hotspot) ostane samo BT. Alternativa je samostojni tracker ki deluje na GPS, ampak rabiš še sim kartico zanj. Načeloma se dobi tudi majhne, ampak ne manjše od obeskov, zaradi velikosti baterije.

Skratka, rabiš aktivni oddajnik z baterijo in to so fizične omejitve. Za v knjigo imaš take ki so v velikosti kreditnih in malo debelejši.

Za očala in klasične slušalke ni nič pametnega ker bo vsaka dodatna teža slabo vplivala na nošenje. Zih pa kakšne BT slušalke omogočajo podobno zadevo kot teli obeski, če se bo pa slišalo v drug prostor je pa vprašanje. Pri očalih lahko rešiš tako da daš oddajnik v etui. Ampak potem ga moraš uporabljat.

Leptop ima svoj Bluetooth, zih se da povezat.

Omejitve tehnologije so take kot so. Za ključe, denarnico, tudi kjnigo, načeloma ni slabo, če tvoj specifični scenarij predvideva uporabo. Men je recimo vseen če pozabim ključe na mizi ker daleč ne pridem brez njih, za denarnico sem že razmišlajl da bi vzel, pa niso tako zelopoceni.

Tako da osebno ne uporabljam ničesar pa imam chipolo, ker je pač relativno neuporaben. Mogoče ga bom začel spet kaj uporabljat ker je lahko tudi sprožilc za kamero.

In po mojem mnenju so cheap ebay oddajniki samo še slabši od brand zadev.

d0rK ::

Ali se da Chipolo ali kateri drug tracker povezati s kakšno smart uro? Telefona ne nosim vedno s seboj, uro pa vedno.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Chipolo - komu dela?

Oddelek: Mobilne tehnologije
377098 (1725) Tidule
»

Slovenci na Kickstarterju (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16638716 (8388) Okapi
»

Zlomili AirTag

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
2410028 (4902) GupeM
»

Chipolo

Oddelek: Strojna oprema
71992 (1502) sandmat
»

Naprava za sledenje

Oddelek: Loža
51187 (813) BorutO

Več podobnih tem