Forum » Loža » Je trgovina dolžna vzeti nazaj izdelek z odprto embalažo?
Je trgovina dolžna vzeti nazaj izdelek z odprto embalažo?
Hojzz ::
Zdravo,
V decathlonu sem kupil ščitnik za hlače, ki se pritrdi na sprednje zobnike kolesa. Doma jaz odprem embalažo in ugotovim, da tale ščitnik ne paše na moje kolo. V glavnem, ko sem to zadevo hotel vrniti, so mi rekli da ne morejo naredit vračila, češ, da mora vrnjen izdelek biti v takem stanju, da ga lahko vrnejo na polico, torej da embalaža ne sme bit odprta. Zdaj me pa zanima, če je res, da takega izdelka ne rabijo vzet nazaj.
Saj ne gre za neko veliko vrednost, ampak se gre za princip in se mi zdi, da bi mi vseeno morali vrnit kupnino al pa vsaj neko zamenjavo naredit.
Kaj mislite?
Hvala
V decathlonu sem kupil ščitnik za hlače, ki se pritrdi na sprednje zobnike kolesa. Doma jaz odprem embalažo in ugotovim, da tale ščitnik ne paše na moje kolo. V glavnem, ko sem to zadevo hotel vrniti, so mi rekli da ne morejo naredit vračila, češ, da mora vrnjen izdelek biti v takem stanju, da ga lahko vrnejo na polico, torej da embalaža ne sme bit odprta. Zdaj me pa zanima, če je res, da takega izdelka ne rabijo vzet nazaj.
Saj ne gre za neko veliko vrednost, ampak se gre za princip in se mi zdi, da bi mi vseeno morali vrnit kupnino al pa vsaj neko zamenjavo naredit.
Kaj mislite?
Hvala
Aston_11 ::
MadMax ::
Na tvojo žalost ima štacuna prav.
Je pa njihov izgovor za lase privlečen, toliko da so se te znebili. Ne pričakuj da bodo vzeli nazaj tudi če bo neodprt.
Je pa njihov izgovor za lase privlečen, toliko da so se te znebili. Ne pričakuj da bodo vzeli nazaj tudi če bo neodprt.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
lonewolf_ ::
Drugič se z biciklom pripelji v trgovino pa sprobaj preden kupiš.
/s
/s
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
Mike_Rotch ::
Fizičnim trgovinam kjer si izdelek lahko pred nakupom ogledaš ni potrebno jemati izdelkov nazaj v nobenem primeru. Ne odprtih ne zapakiranih.
Tisti, ki jemljejo izdelke nazaj to počnejo po lastni volji.
Možnost vračila je zakonsko predpisana samo za trgovino na daljavo (splet, katalogi itd).
Tisti, ki jemljejo izdelke nazaj to počnejo po lastni volji.
Možnost vračila je zakonsko predpisana samo za trgovino na daljavo (splet, katalogi itd).
Invictus ::
Odvisno od prodajalke...
Najraje rečejo, da se ne da, ker potem nimajo dela. So mi zamenjali hlače, ki so bile po enem pranju čisto scufane. Tista cekljanska krava, naša tekačica jih ni hotela, poslovodkinja jih je takoj...
Zahtevaj poslovodjo, ti vedno zamenjajo... Popizditis tudi pomaga.
Tako ali tako je pol izdelkov iz decathlona v strgani ali pooškodovani embalaži...
Najraje rečejo, da se ne da, ker potem nimajo dela. So mi zamenjali hlače, ki so bile po enem pranju čisto scufane. Tista cekljanska krava, naša tekačica jih ni hotela, poslovodkinja jih je takoj...
Tako ali tako je pol izdelkov iz decathlona v strgani ali pooškodovani embalaži...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Groot ::
Če je stvar kupljena v trgovini, je zgolj dobra volja trgovine da ti omogočijo brezplačno vračilo.
Mi je pa zanimivo da so ti zavrnili vračilo v Decathlonu, ker so tam praviloma zelo kooperativni glede tega. Morda poizkusi še enkrat.
Mi je pa zanimivo da so ti zavrnili vračilo v Decathlonu, ker so tam praviloma zelo kooperativni glede tega. Morda poizkusi še enkrat.
starfotr ::
S principi se boste samo zaklali.
Raje te principe dajte v to, da iz principa podpreš lokalnega mojstra, ki ti tudi proda zadevo, ki je 100 % ustrezna. In če je kaj narobe, ti bo vedno pomagal.
Raje te principe dajte v to, da iz principa podpreš lokalnega mojstra, ki ti tudi proda zadevo, ki je 100 % ustrezna. In če je kaj narobe, ti bo vedno pomagal.
MadMen ::
Odvisno od prodajalke...
Dragi bralci in bralke,
tukaj imate prvovrstni primerek moške verzije "Karen". Ne bodite kot "Karen", bodite kul.
Vetrpiha ::
jshadlsa232 ::
Zdravo,
Kaj mislite?
Hvala
Nope ne rabijo, medtem ko z nakupi prek interneta imas to pravico. Zato pa se nakupuje prek interneta, take fizicne stacune pa naj pocrkajo, mogoce jim bo kdaj kapnilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jshadlsa232 ()
Odvisno od prodajalke...
Dragi bralci in bralke,
tukaj imate prvovrstni primerek moške verzije "Karen". Ne bodite kot "Karen", bodite kul.
En primer, ki sam ga slišal v živo:
A: Zdravo, jaz bi pa rada vrnila kosilnico, ki se je pokvarila ob prvi uporabi. Se da to menjati ali pa vrniti denar, da kupimo od katere druge znamke?
(Njen partner obrazlaga, kaj je po njegovem krivo)
B: Ja, gospod. Jo imate zraven? Kar pripeljite jo not, bomo dokumente izpolnili in jo poslali na servis.
A želi ugodnosti iz stvarne napake,
B želi kupca napizditi z garancijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vetrpiha ()
jshadlsa232 ::
feryz ::
Po eni strani bi vse vrnili, po drugi strani pa ne bi nikoli kupili telefona, če ima škatla prerezano nalepko? Nekaj ne gre skupaj.
Ga pa lahko ponudijo po znižani ceni.
Hofer ne jamra, da bo propadel, razni kurci palci, ki si od cene artikla v žep dajo še 2 do 3x toliko kot en Hofer bodo pa propadli?
Hofer ne jamra, da bo propadel, razni kurci palci, ki si od cene artikla v žep dajo še 2 do 3x toliko kot en Hofer bodo pa propadli?
MadMax ::
Po eni strani bi vse vrnili, po drugi strani pa ne bi nikoli kupili telefona, če ima škatla prerezano nalepko? Nekaj ne gre skupaj.
Še malo stisnjene, pa čeprav neodprte tube neostika najbrž, kaj telefona...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Kupci so navadno samo opurtnistične pi.de. Trgovci isto. Tu je samo kdo bo koga na suho. S tem, da eni ščiteni kot kočevski medvedi.
Trgovci seveda vse to zapakirajo v višjo ceno ali pa odprte zadeve enostavno zavržejo, ker je manipulacija predraga. Primer amazon. Potem pa jambrate, da je vse posvinjano.
Vse te bonbončke tipa vračilo izdelka, ker je nabavljen preko spleta mora nekdo plačat. Ker to stane.
Kot mora nekdo plačat fizično trgovino in stalne prenove štacun. Ni zastonj kosila.
Trgovci seveda vse to zapakirajo v višjo ceno ali pa odprte zadeve enostavno zavržejo, ker je manipulacija predraga. Primer amazon. Potem pa jambrate, da je vse posvinjano.
Vse te bonbončke tipa vračilo izdelka, ker je nabavljen preko spleta mora nekdo plačat. Ker to stane.
Kot mora nekdo plačat fizično trgovino in stalne prenove štacun. Ni zastonj kosila.
Kupci so navadno samo opurtnistične pi.de. Trgovci isto. Tu je samo kdo bo koga na suho. S tem, da eni ščiteni kot kočevski medvedi.
Dude, si kdaj pogledal, kako so trgovine urejene? Gips plate ali pa plastik fantastik stene, ostalo pa ena navadna hala. Skratka minimalni stroški.
BaseOne ::
Enkrat sem na informacijah od Mercatorja poslušal tipa, ki je želel vračilo za sir Jošt češ, da je plesniv.
"Ampak, saj ste ga že polovico pojedli, gospod," reče prodajalka.
- "Seveda. Začel sem ga jesti, ampak na žalost šele kasneje opazil, da je na drugem koncu plesniv."
In prodajalka samo gleda, ampak ni znala reči nič, haha. Račun je imel s sabo, tako da mu je povrnila uni evro in pol za polovico poltrdega sira.
"Ampak, saj ste ga že polovico pojedli, gospod," reče prodajalka.
- "Seveda. Začel sem ga jesti, ampak na žalost šele kasneje opazil, da je na drugem koncu plesniv."
In prodajalka samo gleda, ampak ni znala reči nič, haha. Račun je imel s sabo, tako da mu je povrnila uni evro in pol za polovico poltrdega sira.
111111111111 ::
Odvisno od prodajalke...
To je bolj reklamacija, kot napačno kupljen izdelek.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Phantomeye ::
jaz sem enkrat kupil fotoaparat, pa se je začel luščit LCD in sem šel gledat na internet in sem videl, da se to pri kupljenem modelu pogosto dogaja. Pa sem jim pisal mail, da bom uveljavljal stvarno napako. Pa sem šel v trgovino in me je človek hotel prepričat, da bodo oni to poslali na servis in zamenjali ekran. Pa sem ga vprašal, če mi lahko zagotovijo, da se ne bo isto zgodilo z novim ekranom (manj mesec star fotoaparat). Pa je rekel, da ne in me hkrati hotel prepričat, da morajo poslat proizvajalcu v pregled. Ampak se nisem pustil. Nikakor nimam pošiljat na servis izdelka, ki je star manj časa kot pa imajo časa na voljo, da ga popravijo. Sploh, če gre _očitno_ za znano napako. Sem pa moral vrniti vse - od navodil, do trakca (ki sem ga pozabil doma in sem moral priti naslednji dan nazaj). Sem na to zmago kar ponosen, ker nisem človek, ki ima rad takšne interakcije.
blackbfm ::
Dude, si kdaj pogledal, kako so trgovine urejene? Gips plate ali pa plastik fantastik stene, ostalo pa ena navadna hala. Skratka minimalni stroški.
Bezos je ze skoraj četrt stoletja nazaj povedal da stroški skladisca spletne trgovine niso primerljivi s fizicno trg. Ce tega takrat nisi verjel ok, ampak danes bi ti pa ze res moglo bit kristalno jasno
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
Niso vse štacune diskonti. Še diskonti, ki so bili včasih kot sprehod po skladišču, postajajo vse bolj podobni trgovinam. Skratka vlagajo denar v izgled, kar včasih niso. In tudi cene so temu primerno višje.
Kaj raste pri nas? Trgovine take in drugačne. Do kdaj še, kdaj bo prvi veliki trgovski center ali diskont zaprl svojo poslovalnico?
Kaj prodajajo te trgovine? Večinoma kitajsko robo, tako in drugačno.
Kaj raste pri nas? Trgovine take in drugačne. Do kdaj še, kdaj bo prvi veliki trgovski center ali diskont zaprl svojo poslovalnico?
Kaj prodajajo te trgovine? Večinoma kitajsko robo, tako in drugačno.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prva Liga - Supege - Jože Urankar (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11628 (1482) | 2dark |
» | H & M - vracilo denarjaOddelek: Loža | 8046 (6325) | m0LN4r |
» | aktivna oblačila (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 20082 (11761) | slomakita |
» | INTERSPORT težave z reklamacijo (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16821 (14908) | maco-maco |
» | Ponarejene supergeOddelek: Loža | 6001 (5121) | Hardstyle |